Njega tijela (zenska tema)
Moderator: anex
-
Ambrozija
#2426 Re: Njega tijela (zenska tema)
Koju kremu za samotamnjenje preporucujete i gdje ju nabaviti?
-
nera18
#2427 Re: Njega tijela (zenska tema)
ja sma samo avonovom bila zadovoljna jer postepeno tamnim,Ambrozija wrote:Koju kremu za samotamnjenje preporucujete i gdje ju nabaviti?
inace rizicno eksperimentisanje, strasn zna izgledati
- Michun
#2428 Re: Njega tijela (zenska tema)
ja sam nekaaad daaavno kupila vichy za lice i tijelo. nekad malo samo namazem zimi po licu i odlicna je.nera18 wrote:ja sma samo avonovom bila zadovoljna jer postepeno tamnim,Ambrozija wrote:Koju kremu za samotamnjenje preporucujete i gdje ju nabaviti?
-
nera18
#2429 Re: Njega tijela (zenska tema)
uu jeste, odlicna...s tim da djevojek sa suhom kozom stvarno moraju pazitiMichun wrote:ja sam nekaaad daaavno kupila vichy za lice i tijelo. nekad malo samo namazem zimi po licu i odlicna je.nera18 wrote:ja sma samo avonovom bila zadovoljna jer postepeno tamnim,Ambrozija wrote:Koju kremu za samotamnjenje preporucujete i gdje ju nabaviti?
- MersY
- Michun
#2431 Re: Njega tijela (zenska tema)
skup a nis ne skida
ja sam ga kupila misleci da skida sminku (tako i pise na deklaraciji)
toliko sam se iznervirala da sam pisala predstavnici avena za bih, pa mi se zena izvinula i ostavila mi 20 testera u apoteci kod tete koju znam.
bacene pare.
- MersY
#2432 Re: Njega tijela (zenska tema)
Michun wrote:skup a nis ne skida
ja sam ga kupila misleci da skida sminku (tako i pise na deklaraciji)
toliko sam se iznervirala da sam pisala predstavnici avena za bih, pa mi se zena izvinula i ostavila mi 20 testera u apoteci kod tete koju znam.
bacene pare.
- MersY
#2433 Re: Njega tijela (zenska tema)
Michun da nisi koristila nešto što fino umiva lice i skida šminku, možda od Nuxe, Caudalie ili nekog drugog brenda za preporuku
- Michun
#2434 Re: Njega tijela (zenska tema)
od skupljih sam koristila A dermu, gel za lice i tijelo i super je.MersY wrote:Michun da nisi koristila nešto što fino umiva lice i skida šminku, možda od Nuxe, Caudalie ili nekog drugog brenda za preporuku
http://ljekarne-sokac-osmak.hr/index.ph ... &Itemid=46
sad koristim DM-ov Balea, plavi tecni sapun za lice. Poprilicno dobro skida sminku i necistoce.
- MersY
#2435 Re: Njega tijela (zenska tema)
Vidiš kako se nikad nisam sjetila A-derme a imam kući nekoliko njihovih proizvoda ( kupka, mlijeko za tjelo i krema ), za djecu sam ih kupovala a ja ih na sebi nikada nisam probala 
- Michun
#2436 Re: Njega tijela (zenska tema)
super je fakat. i veliki je to gel, 250 ml.MersY wrote:Vidiš kako se nikad nisam sjetila A-derme a imam kući nekoliko njihovih proizvoda ( kupka, mlijeko za tjelo i krema ), za djecu sam ih kupovala a ja ih na sebi nikada nisam probala
- honky tonk
#2437 Re: Njega tijela (zenska tema)
ZENE LIJEPE,
daj mi recite gdje da odem da mi ociste ovo lice od silnih mitisera i cibulja??
i gdje rade dobro depilaciju nogu da budem mirna narednih par mjeseci?
i koliko su uopste cijene tih usluga?
HVALAAAAAAAA

daj mi recite gdje da odem da mi ociste ovo lice od silnih mitisera i cibulja??
i koliko su uopste cijene tih usluga?
HVALAAAAAAAA
-
Juni
#2438 Re: Njega tijela (zenska tema)
Danas mi rekose u mojoj apoteci (apoteke Sarajevo), da povlače Vichy proizvode
Ja preko deset godina koristim njihove kreme za lice i jedino mi one odgovaraju.Zna li iko ima li još uvijek da se negdje kupe u privatnim apotekama ili eventualno preko interneta?
- DaffyDuck
#2439 Re: Njega tijela (zenska tema)
Moja preporuka ti je salon Belezza, Blizu druge gimnazije.honky tonk wrote:ZENE LIJEPE,
daj mi recite gdje da odem da mi ociste ovo lice od silnih mitisera i cibulja??![]()
i koliko su uopste cijene tih usluga?![]()
HVALAAAAAAAA
Ne znam je li neko od vas koristio aktivni kisik na licu?
- manekenka u penziji
#2440 Re: Odg: Njega tijela (zenska tema)
Ja kupujem u apoteci delfin na otoci. Vjerovatno imaju i druge privatne apoteke.Juni wrote:Danas mi rekose u mojoj apoteci (apoteke Sarajevo), da povlače Vichy proizvodeJa preko deset godina koristim njihove kreme za lice i jedino mi one odgovaraju.Zna li iko ima li još uvijek da se negdje kupe u privatnim apotekama ili eventualno preko interneta?
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
- Partizzanka
#2441 Re: Njega tijela (zenska tema)
drugarice,
ako niste do sada koristile preporucujem ovu novu niveu za pod tus
ima isti efekat kao i baby ulje a lijepo mirise (ko voli miris nivee)
cak dobro djeluje i ako se pomjesa sa baby uljem
ako niste do sada koristile preporucujem ovu novu niveu za pod tus
-
Juni
#2442 Re: Odg: Njega tijela (zenska tema)
Bas ću pogledati, falamanekenka u penziji wrote:Ja kupujem u apoteci delfin na otoci. Vjerovatno imaju i druge privatne apoteke.Juni wrote:Danas mi rekose u mojoj apoteci (apoteke Sarajevo), da povlače Vichy proizvodeJa preko deset godina koristim njihove kreme za lice i jedino mi one odgovaraju.Zna li iko ima li još uvijek da se negdje kupe u privatnim apotekama ili eventualno preko interneta?
- manekenka u penziji
#2443 Re: Odg: Njega tijela (zenska tema)
Kako se ponaša poslje ispiranja? Ostaje li po peskiru, odjeci? Ja nisam ljubitelj mackanja losionima ali dosla sam do toga da mi koza puno puca i zateže, pa moram poduzeti neke mjere.Partizzanka wrote:drugarice,
ako niste do sada koristile preporucujem ovu novu niveu za pod tus![]()
- Partizzanka
#2444 Re: Njega tijela (zenska tema)
Manekenko, jaaako je fino
samo se namazes onako na mokru kozu i odmah se spere
ne ostaje masno nista previse pa da to ostane na peskiru ili sl
bas onako kao da si se blaaago namazala nekim drugim kremama pa ono samo fina koza mekana i hidratizirana
a sto je najbolje brzo se namazes jer sve fino klizi
ja inace koristim mjesavinu baby i maslinovog ulja nekada sa dodatkom psenicnog ulja
i isti princip i to mi je jedino sto ja mogu koristiti
jer 1. nemam zivaca da se mackam satima i onda jos cekam da se sve upije a da ne upropastim odjecu
2. tako fina koza ostane poslije tog tretmana mekana i nekako kao mokra ali nije mokra
peskiri ne budu upropasteni
probaj pri iducem tusiranju malo kuhinjskog ulja u soljici uzmes, i probas tako da se namazes malo po mokroj kozi i speres
tako kako ti bude sa tim bit ce ti i sa niveom, doduse iskreno nivea se maaaalo vise spere ja bih mozda da malo vise ostane kreme tj tog kremastog osjecaja
bas onako kao da si se blaaago namazala nekim drugim kremama pa ono samo fina koza mekana i hidratizirana
a sto je najbolje brzo se namazes jer sve fino klizi
ja inace koristim mjesavinu baby i maslinovog ulja nekada sa dodatkom psenicnog ulja
jer 1. nemam zivaca da se mackam satima i onda jos cekam da se sve upije a da ne upropastim odjecu
2. tako fina koza ostane poslije tog tretmana mekana i nekako kao mokra ali nije mokra
probaj pri iducem tusiranju malo kuhinjskog ulja u soljici uzmes, i probas tako da se namazes malo po mokroj kozi i speres
tako kako ti bude sa tim bit ce ti i sa niveom, doduse iskreno nivea se maaaalo vise spere ja bih mozda da malo vise ostane kreme tj tog kremastog osjecaja
- muhanata
#2445 Re: Odg: Njega tijela (zenska tema)
U većini privatnih apoteka ima Vichy. One koje se mogu ovako nabrzaka sjetiti su ona kod Vječne vatre, uz prolaz prema pijaci Sirano, imaš na Pofalićima u Šentadi, kod Azela ( apoteka im je oblijepljena Vichy Idealia reklamomJuni wrote:Bas ću pogledati, falamanekenka u penziji wrote:Ja kupujem u apoteci delfin na otoci. Vjerovatno imaju i druge privatne apoteke.Juni wrote:Danas mi rekose u mojoj apoteci (apoteke Sarajevo), da povlače Vichy proizvodeJa preko deset godina koristim njihove kreme za lice i jedino mi one odgovaraju.Zna li iko ima li još uvijek da se negdje kupe u privatnim apotekama ili eventualno preko interneta?
- brown.sugar
#2446 Re: Njega tijela (zenska tema)

Ima li kod nas ovoga?
- manekenka u penziji
#2447 Re: Odg: Njega tijela (zenska tema)
Partizzanka wrote:Manekenko, jaaako je fino
a sto je najbolje brzo se namazes jer sve fino klizi![]()
Hvala ti na detaljnom opisu. Bas me raduje to sto ne ostaje masno, jer bih inače imala osjećaj kao da sam prljava
-
liljana
#2448 Re: Odg: Njega tijela (zenska tema)
Juče kupila u apoteci u Alti, vichy the best 
- brown.sugar
#2449 Re: Njega tijela (zenska tema)
Nabavila, samo od nara. Prva liga, koza bude predivna, hidratizirana, a suha (tj. nema onog ljepljivog osjecaja kao kod losiona). Imam i Nivein In-Shower, ne moze se porediti s ovim. Plus sto je 2u1 proizvod. Nisam kupila u BiH, ali cu potraziti pa javim.brown.sugar wrote:
Ima li kod nas ovoga?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2450 Re: Njega tijela (zenska tema)
Imas u CM-u i taj, i od nara i ima jos neka vrsta ja mislim.
Ja koristim od nara i divan je, nivea mi nije odgovarala proslijedila sam je dalje, zali boze para
Ja koristim od nara i divan je, nivea mi nije odgovarala proslijedila sam je dalje, zali boze para