Meni moje mlijeko ne pomaze, probacu sa onim uljem za bebe
Njega tijela (zenska tema)
Moderator: anex
- LONGMAN
#1976 Re: Njega tijela (zenska tema)
Meni moje mlijeko ne pomaze, probacu sa onim uljem za bebe
- Cholina_Lokica
#1977 Re: Njega tijela (zenska tema)
Meni se nekad u decembru desi, odjednom grozni svrabovinera18 wrote:isti problem imam, doduse jako toplom vodom se kupam...i sad mi je preeesuha koza, mazem se 0:24
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1978 Re: Njega tijela (zenska tema)
Nema vam to veze sa vodom vec sa promjenom temperature. Meni je to redovna pojava tokom zime, svrbi mislis da ce crknut, i onda se pojave plikovi crveni pa jos vise svrbi.
Kad vas ufati razmutite sebi jedan kalcij i popijte i smirit ce se, ne odmah ali hoce.
Kad vas ufati razmutite sebi jedan kalcij i popijte i smirit ce se, ne odmah ali hoce.
- Cholina_Lokica
#1979 Re: Njega tijela (zenska tema)
Pa vrela voda, velika promjena temperatureladyblue18 wrote:Nema vam to veze sa vodom vec sa promjenom temperature. Meni je to redovna pojava tokom zime, svrbi mislis da ce crknut, i onda se pojave plikovi crveni pa jos vise svrbi.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1980 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ma govorim zato sto longman gore misli da je to iskljucivo nesto do vode, a nije.Cholina_Lokica wrote: Pa vrela voda, velika promjena temperature, jer su mi se fleke javljale nove uvijek poslije tusiranja, ha sam smanjila temperaturu vode pocelo se povlaciti
Ja nemam probleme sa vodom ali zimi ne prodje ni sedmica u kojoj kad udjem sa polja u vrelu prostoriju a da me ne ufati
- Cholina_Lokica
#1981 Re: Njega tijela (zenska tema)
Doduse, ja imam i alergiju na hlor, pa je vjerovatno i to uticalo na veci razvoj tufniladyblue18 wrote:Ma govorim zato sto longman gore misli da je to iskljucivo nesto do vode, a nije.Cholina_Lokica wrote: Pa vrela voda, velika promjena temperature, jer su mi se fleke javljale nove uvijek poslije tusiranja, ha sam smanjila temperaturu vode pocelo se povlaciti
Ja nemam probleme sa vodom ali zimi ne prodje ni sedmica u kojoj kad udjem sa polja u vrelu prostoriju a da me ne ufati![]()
- Angel_of...
#1982 Re: Njega tijela (zenska tema)
Koristis li nesto Niveino?LONGMAN wrote:Eh... Mrzim kad moram ovdje postavljati pitanja![]()
Ugl. prije par dana mi pocne nekakav svrab po tijelu, ja kontam od kupke nove, predjem na drugu, opet :S Mislim omeksivac, obucem pidzamu bez omeksivaca, ubi svrab, sve se upali od cesanjaEh ja onda okupam se i sa onim samponom od a derma i opet evo
Moze l da bude od vode?
-
nera18
#1983 Re: Njega tijela (zenska tema)
ja mlijeko? stoAngel_of... wrote:Koristis li nesto Niveino?LONGMAN wrote:Eh... Mrzim kad moram ovdje postavljati pitanja![]()
Ugl. prije par dana mi pocne nekakav svrab po tijelu, ja kontam od kupke nove, predjem na drugu, opet :S Mislim omeksivac, obucem pidzamu bez omeksivaca, ubi svrab, sve se upali od cesanjaEh ja onda okupam se i sa onim samponom od a derma i opet evo
Moze l da bude od vode?
- Michun
#1984 Re: Njega tijela (zenska tema)
alice, sta bi sa onom nekom novom kremom sto smo spominjali? da mama ima u apoteci.
jao, zaboravila sam ime. a znam kad sam gledala da je australska
jao, zaboravila sam ime. a znam kad sam gledala da je australska
- Angel_of...
#1985 Re: Njega tijela (zenska tema)
Pa ja sam imala iste simptome kao LONGMAN. Odem na kozno na kraju i prvo pitanje koje su me pitali je bilo jesam li koristila sta Niveino (navodno nisam prva koja je dosla,a koristila Niveu) :S I meni je bilo cudno,ali od kako sam izbacila njihove kupke,gelove za tusiranje i mlijeka nema nikakvog "svraba"nera18 wrote:ja mlijeko? stoAngel_of... wrote:Koristis li nesto Niveino?LONGMAN wrote:Eh... Mrzim kad moram ovdje postavljati pitanja![]()
Moze l da bude od vode?
- LONGMAN
#1986 Re: Njega tijela (zenska tema)
Meni se smanjio svrbez
Kupam se onom johnson's DJECIJOM kupkom, i ono njihovo ulje, opet baby, namazala, i evo masAllah manje 
- Loulou
#1987 Re: Njega tijela (zenska tema)
Teško nađem neko mlijeko za tijelo da mi paše u ovim zimskim mjesecima (ono što se spominjale: svrab, jako suha koža, perutanje...) ali ovo mi je fantastično otkriće:

- swirl
#1988 Re: Njega tijela (zenska tema)
Isti sam problem imala, ova Vichy krema me spasilanera18 wrote:isti problem imam, doduse jako toplom vodom se kupam...i sad mi je preeesuha koza, mazem se 0:24

- Mis mekinjas
#1989 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ja se izvinjavam na off, ali imamo li temu samo Njega lica.....

- alica.k
#1990 Re: Njega tijela (zenska tema)
to ovdje isto ide 
- Mis mekinjas
#1991 Re: Njega tijela (zenska tema)
aha...
da pitam onda....
Koju termalnu vodu koristite?
Meni od Vichy-eve iskočio prišt na čelu, a nikad mi se to nije desilo sa Avene.... Jel' se ikome desilo...
da pitam onda....
Koju termalnu vodu koristite?
Meni od Vichy-eve iskočio prišt na čelu, a nikad mi se to nije desilo sa Avene.... Jel' se ikome desilo...
- alica.k
#1992 Re: Njega tijela (zenska tema)
ja samo avene koristim.
sa vichyjem sam dugo na ratnoj nozi, po meni je i ta njihova voda radioaktivna
sa vichyjem sam dugo na ratnoj nozi, po meni je i ta njihova voda radioaktivna
-
nera18
#1993 Re: Njega tijela (zenska tema)
avene godinama koristim, odlicna je...
prija par godina, kad je jeftinija varijanta u pitanju, pojavila se avonova spa... nista posebno, ok
vichy izbjegavam, agresivan mi je
prija par godina, kad je jeftinija varijanta u pitanju, pojavila se avonova spa... nista posebno, ok
vichy izbjegavam, agresivan mi je
Last edited by nera18 on 16/03/2012 23:21, edited 1 time in total.
- bez_ideje
#1994 Re: Njega tijela (zenska tema)
meni je zimi najbolja neutrogena crvena ( za tijelo )
kupila sam danas konacno jojobu.....pa cu da se mazeeeeeeeeem

kupila sam danas konacno jojobu.....pa cu da se mazeeeeeeeeem
-
miki27A
#1995 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ja koristim Lancome Genifique eye (pravo dobra) . Pored toga koristim: Clinique moisture surge (nesto kao gel, ali pravo dobar, ovo je za cijelo lice) i preko toga Lancome bienfait multi-vital spf 30 sunscreen. Navece (kad i ako se sjetim: Estee Lauder Advaced night repair (serum).Michun wrote:ih, i ja isto gOnjam ovih dana.Angel_of... wrote:Zene dajte prijedlog za dobru "okoloocnu" kremu??Pocele prve bore vec
![]()
Cijena mi nije bitna:)
shiseido je dobar, thalgo, clinique (all about eyes) - od skupljih.
od normalnih je cera di cupra super.
ovo sve iz iskustva.
- LONGMAN
#1996 Re: Njega tijela (zenska tema)
Loulou wrote:Teško nađem neko mlijeko za tijelo da mi paše u ovim zimskim mjesecima (ono što se spominjale: svrab, jako suha koža, perutanje...) ali ovo mi je fantastično otkriće:
Definitivno je od vode (onaj dio tijela koji je bio u vodi dobio fleke
Loulou, gdje si nasla ovo, ja nisam vidjela kod nas, jedino u mulleru, al tad mi nije bio ovaj belaj
- LONGMAN
#1998 Re: Njega tijela (zenska tema)
U cetvrtak bila u alti nisam vidjela
Moracu u drugi.
Hvala.
Hvala.
-
nera18
#1999 Re: Njega tijela (zenska tema)
otoka danas, imaLONGMAN wrote:U cetvrtak bila u alti nisam vidjelaMoracu u drugi.
Hvala.
- Loulou
#2000 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ja sam ga jučer vidjela u Alti, u dm-u. Ima.LONGMAN wrote:U cetvrtak bila u alti nisam vidjelaMoracu u drugi.
Hvala.