Njega tijela (zenska tema)
Moderator: anex
-
Lounge Act
#1952 Re: Njega tijela (zenska tema)
35 KM
ja koristila riche jer imam suho lice i super mi je
-
mumy
#1953 Re: Njega tijela (zenska tema)
treba mi krema za ruke
momak mi ima groznih problema sto se tice suhoce,koze ne da se peruta vec puca...svako malo krv krene
i stvori se rana kao da se porezao
nije bitna cijana
momak mi ima groznih problema sto se tice suhoce,koze ne da se peruta vec puca...svako malo krv krene
nije bitna cijana
- alica.k
#1954 Re: Njega tijela (zenska tema)
neutrogena ona koncentrat
- MersY
#1955 Re: Njega tijela (zenska tema)
Jekodermmumy wrote:treba mi krema za ruke
momak mi ima groznih problema sto se tice suhoce,koze ne da se peruta vec puca...svako malo krv krenei stvori se rana kao da se porezao
nije bitna cijana
- petunija
#1956 Re: Njega tijela (zenska tema)
Neutrogena je odlična.alica.k wrote:neutrogena ona koncentrat
Uz to sam koristila i onu garnijerovu, u crvenoj tubi, ima negdje naprijed i slika čini mi se. Ona trenutno omakšava ruke, ja je koristim i za pete.
- male_okice
#1957 Re: Njega tijela (zenska tema)
mumy wrote:treba mi krema za ruke
momak mi ima groznih problema sto se tice suhoce,koze ne da se peruta vec puca...svako malo krv krenei stvori se rana kao da se porezao
nije bitna cijana
jel to kod njega uvijek tako ili sad tek pocelo? Mozda je i ekcem ako bas tako puca koza da su rane, a mozda mu i fali koji vitamcic pa se izrazava na kozi? To se npr desilo mom suprugu, pocela mu je koza pucati na prstima i ja mu kupila multivitamine, izbacio slatkise i postepeno se stanje popravilo, ali inace treba mu neka masna krema koja ne ujeda ako su to rane, imas znaci neutrogena (very rough dry skin), pavloviceva je isto dobra, plus ulje bademovo, ili nevenova mast, to su sve dobre kreme za kozu a nece ga ujedati. Isto mora paziti znaci sta god radio rukavice i sto manje kvasiti.
- petunija
#1958 Re: Njega tijela (zenska tema)
Možda će zvučati nevjerovatno, ali pavlovićeva je meni još više isušivala ruke, pa sam je prestala koristiti za tu namjenu.
Inače, kao dok sam je koristila kod svojih bebica, bila je odlična i dječica mi nikad nisu imala osipe po tijelu.
Inače, kao dok sam je koristila kod svojih bebica, bila je odlična i dječica mi nikad nisu imala osipe po tijelu.
- male_okice
#1959 Re: Njega tijela (zenska tema)
petunija wrote:Možda će zvučati nevjerovatno, ali pavlovićeva je meni još više isušivala ruke, pa sam je prestala koristiti za tu namjenu.
hm...zanimljivo...meni nema bolje kreme od pavloviceve
-
mumy
#1960 Re: Njega tijela (zenska tema)
kupili smo neutrogenu i neku od kozijeg mlijeka za ekstra suhu kozu pa cemo probati...ja mislim da je od hladnoce i mraza,uvijek mu je to tako zimi,ljeti nema nikakvih problema 
- ely05
#1961 Re: Njega tijela (zenska tema)
Eveline kreme bih preporucila svima
nisu skupe,super hidratiziraju bez suvisnog sjaja 
- sary
#1962 Re: Njega tijela (zenska tema)
U DM-u, baleina krema za ruke sa 5% uree, meni super.mumy wrote:treba mi krema za ruke
nije bitna cijana
slucajno nabasala na nju i pravo zadovoljna, brzo se upije, ne ostavlja masni trag i omeksava trenutno.
- Irish
#1963 Re: Njega tijela (zenska tema)
Pavloviceva, jecogal, bademova, baleina nevenova mast, prirodni melem od pharmameda, a ne znas koja je jeftinija 
-
Mezopotamija
#1964 Re: Njega tijela (zenska tema)
mumy wrote:treba mi krema za ruke
nije bitna cijana
Ja bih ti toplo preporucila medicinsku kremu 48, ja sam je koristila ljetos kad mi je agresivni antibakterijski palmovile tecni sapun isusio i operutao kozu na rukama, a inace je moji svi koriste bas zbog isusivanja, perutanja i grubosti koze. Imas je kupiti u Interex-u, tj. svugdje, cak i u malo bolje opremljenoj prodavnici.
- Loulou
#1965 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ako su ruke u pitanju,mumy wrote:treba mi krema za ruke
momak mi ima groznih problema sto se tice suhoce,koze ne da se peruta vec puca...svako malo krv krenei stvori se rana kao da se porezaonije bitna cijana
rulZ za te stvari.- Angel_of...
#1967 Re: Njega tijela (zenska tema)
Zene dajte prijedlog za dobru "okoloocnu" kremu??
Pocele prve bore vec
Cijena mi nije bitna:)
- Michun
#1968 Re: Njega tijela (zenska tema)
ih, i ja isto gOnjam ovih dana.Angel_of... wrote:Zene dajte prijedlog za dobru "okoloocnu" kremu??Pocele prve bore vec
![]()
shiseido je dobar, thalgo, clinique (all about eyes) - od skupljih.
od normalnih je cera di cupra super.
ovo sve iz iskustva.
- Angel_of...
#1969 Re: Njega tijela (zenska tema)
Hvalaaaa Michun na prijedlozima
btw.koliko sam se pohvala nacitala po forumima za citavu zelenu liniju Cera di cupra, pa sta je ono?! Ispade savrsenstvo ta neka gel-krema:D
P.S. Sad vidim na jagodi da ima Clinique All About Eyes, All About Eyes Rich i All About Eyes Serum sa onon kuglicom sa masazu.. Kojiu si ti uzimala?
P.S. Sad vidim na jagodi da ima Clinique All About Eyes, All About Eyes Rich i All About Eyes Serum sa onon kuglicom sa masazu.. Kojiu si ti uzimala?
- Michun
#1970 Re: Njega tijela (zenska tema)
obicnu - jer je dobra za ispod sminke. rich je masna a serum nisam koristila.Angel_of... wrote:Hvalaaaa Michun na prijedlozimabtw.koliko sam se pohvala nacitala po forumima za citavu zelenu liniju Cera di cupra, pa sta je ono?! Ispade savrsenstvo ta neka gel-krema:D
- frfi.
#1971 Re: Njega tijela (zenska tema)
eh cure, kupila sam onu masku od gline i sva ponosna zamutila, pise cekaj 2 sata da sva glina upije vodu, i pogledam ja za 2 sata kad sve voda
samo pri dnu se ona glina spustila, valjda sam previse vode stavila
ugl, ja pametnica to promijesam i dodam jos gline i sad imam puuuuno te smjese pa ne znam sta cu sa njom
pa imam par pitanjaca
1. moze li ova smjesa stajati duze, da li da je u frizider stavim ili jednostavno ostavim na sobnoj temperaturi
2. koliko cesto je preporucljivo stavljati masku
pa imam par pitanjaca
1. moze li ova smjesa stajati duze, da li da je u frizider stavim ili jednostavno ostavim na sobnoj temperaturi
2. koliko cesto je preporucljivo stavljati masku
- LONGMAN
#1972 Re: Njega tijela (zenska tema)
Eh... Mrzim kad moram ovdje postavljati pitanja
Ugl. prije par dana mi pocne nekakav svrab po tijelu, ja kontam od kupke nove, predjem na drugu, opet :S Mislim omeksivac, obucem pidzamu bez omeksivaca, ubi svrab, sve se upali od cesanja
Eh ja onda okupam se i sa onim samponom od a derma i opet evo
Moze l da bude od vode?
Ugl. prije par dana mi pocne nekakav svrab po tijelu, ja kontam od kupke nove, predjem na drugu, opet :S Mislim omeksivac, obucem pidzamu bez omeksivaca, ubi svrab, sve se upali od cesanja
- Cholina_Lokica
#1973 Re: Njega tijela (zenska tema)
Tusiras lis e vrelom vodom?LONGMAN wrote:Eh... Mrzim kad moram ovdje postavljati pitanja![]()
Ugl. prije par dana mi pocne nekakav svrab po tijelu, ja kontam od kupke nove, predjem na drugu, opet :S Mislim omeksivac, obucem pidzamu bez omeksivaca, ubi svrab, sve se upali od cesanjaEh ja onda okupam se i sa onim samponom od a derma i opet evo
Moze l da bude od vode?
- LONGMAN
#1974 Re: Njega tijela (zenska tema)
Eh i to mi kolegica rece, ne tusiram, onako taaman.
-
nera18
#1975 Re: Njega tijela (zenska tema)
isti problem imam, doduse jako toplom vodom se kupam...i sad mi je preeesuha koza, mazem se 0:24