Njega ruku / nokti - all about!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
LaCici

#101 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by LaCici »

Gdje se imaju uzeti ti catrice lakovi za nokte, gledala sam u DM-u i nema?
Partizzanka

#102 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by Partizzanka »

cm>???
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#103 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by ladyblue18 »

LaCici wrote:Gdje se imaju uzeti ti catrice lakovi za nokte, gledala sam u DM-u i nema?
CM.
LaCici

#104 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by LaCici »

OK, hvala :wink:
zonbirile

#105 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by zonbirile »

ja svake hefte kada operem ruke izađe mi nešto bijelo?
Loulou

#106 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by Loulou »

bez_ideje wrote:Koristim i ja ovu 48 kremu i Bepanthen
Gdje kupiš Bepanthen?
AdnaZ wrote:Za vas koje imate problema sa suhom kožom i pucanjem: probajte ruke mazati D3 kapima, kupe se u apoteci, jestive su ali i jako efikasne za kožu. Imala sam isti problem i ne postoji krema koja mi je pomogla. Ako vas teta apotekarka upita za šta vam trebaju kapi recite za ruke. Nedavno sam prijateljici isto savjetovala i otišla je u apoteku, rekla šta za šta i teta joj je ponudila nekoliko vrsta. Cijena je oko 4 KM. Mala je bočica i fantastične su. Do sad je upalilo ama baš kod svakoga.
Kako se to uopće koristi? Koliko se kapi nakapa? Je l' se pomiješa s nečim ili?
drekalica28

#107 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by drekalica28 »

Koliko znam, svaka Bepanthen krema se može kupiti u apoteci.
Bar ja kupim Bepanthen mast u apoteci.
swirl

#108 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by swirl »

Imas kupiti Bepanthen u svakoj apoteci.
Loulou

#109 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by Loulou »

Hvala :thumbup:
bez_ideje

#110 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by bez_ideje »

Ja svoj ukradem od tetke :oops: :oops: :oops:
Elem,koliko je kad se kupuje ? :mrgreen:
drekalica28

#111 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by drekalica28 »

Nje bio nešto puno kad sam ja kupovala Bepathen mast....nekih 5-6 maraka čini mi se.
Ali moram naglasiti da je mast u pitanju. Ima različitih Bepathen krema i losiona.
bez_ideje

#112 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by bez_ideje »

Dobro je onda,nastavit cu s lopovlukom bez griznje savjesti :lol: :lol: :lol:
drekalica28

#113 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by drekalica28 »

bez_ideje wrote:Dobro je onda,nastavit cu s lopovlukom bez griznje savjesti :lol: :lol: :lol:
A koju ti kremu od tetke uzimaš? :D
Jel baš Bepathen mast?
bez_ideje

#114 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by bez_ideje »

Bepanthen kremu,ne mast.......ova je bijela,lagana i ne masti apsolutno nista
AdnaZ

#115 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by AdnaZ »

Loulou wrote:
bez_ideje wrote:Koristim i ja ovu 48 kremu i Bepanthen
Gdje kupiš Bepanthen?
AdnaZ wrote:Za vas koje imate problema sa suhom kožom i pucanjem: probajte ruke mazati D3 kapima, kupe se u apoteci, jestive su ali i jako efikasne za kožu. Imala sam isti problem i ne postoji krema koja mi je pomogla. Ako vas teta apotekarka upita za šta vam trebaju kapi recite za ruke. Nedavno sam prijateljici isto savjetovala i otišla je u apoteku, rekla šta za šta i teta joj je ponudila nekoliko vrsta. Cijena je oko 4 KM. Mala je bočica i fantastične su. Do sad je upalilo ama baš kod svakoga.
Kako se to uopće koristi? Koliko se kapi nakapa? Je l' se pomiješa s nečim ili?
To su kapi koje se daju bebama od 15.-og dana života, vitamin D. Prije su bile AD kapi(mislim da sam te ja pila kao beba) a poslije su proizvodili,te iste kapi, samo su se zvale D3. Kupovala sam ih kad mi je sin bio beba, prije 7 godina. Nakapaš par kapi direktno na ruke. One su masne, kao ulje. Znači nakapaš koliko ti odgovara i trljaš. Lično sam ih koristila a preporučila sam ih par puta prijateljicama i uvijek, svakom su imale efekta. Kao dijete sam imala problem pucanja kože po rukama. Vanjski dio dlana mi je mama prala četkicom za pranje noktiju i siporeksom za pete, toliko je koža bila gruba, ispucana i krvarila. Jagodice prstiju su mi pucale uzdužno čim malo zahladni vani. To se smanjilo kako sam ostarila :D ali je problem postojao sve do otkrića D3 kapi. Preporučila mi ih je sestra na pedijatriji, ali ono sva zblanuta što prije nisam znala za njih :roll:
Loulou

#116 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by Loulou »

AdnaZ wrote:To su kapi koje se daju bebama od 15.-og dana života, vitamin D. Prije su bile AD kapi(mislim da sam te ja pila kao beba) a poslije su proizvodili,te iste kapi, samo su se zvale D3. Kupovala sam ih kad mi je sin bio beba, prije 7 godina. Nakapaš par kapi direktno na ruke. One su masne, kao ulje. Znači nakapaš koliko ti odgovara i trljaš. Lično sam ih koristila a preporučila sam ih par puta prijateljicama i uvijek, svakom su imale efekta. Kao dijete sam imala problem pucanja kože po rukama. Vanjski dio dlana mi je mama prala četkicom za pranje noktiju i siporeksom za pete, toliko je koža bila gruba, ispucana i krvarila. Jagodice prstiju su mi pucale uzdužno čim malo zahladni vani. To se smanjilo kako sam ostarila :D ali je problem postojao sve do otkrića D3 kapi. Preporučila mi ih je sestra na pedijatriji, ali ono sva zblanuta što prije nisam znala za njih :roll:
Meni je nedavno jedna doktorica preporučila neku, navodno, kremu s AD kapima (nije ni ona tačno znala šta i kako), da potražim u apoteci. U apotekama nisu pojma imali na što mislim, pa mi je zato tvoja preporuka za D3 kapi bila zanimljiva. Hvala :)
kinderlada

#117 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by kinderlada »

Jeste li probali one turpije za nokte od "stakla"- tako nekako im je naziv ???? Ne volim one jake i grube koje mi i ovako lomljive nokte samo jos rascvjetaju, pa sam mislila da pokusam sa ovim staklenim, ali prvo da vas pitam ako je neko koristio neka napise iskustvo :)

Ja bas imam problema sa listanjem noktiju i pucajem, svasta sam poksavala, ali mislim da je ipak do nedostatka necega u organizmu. I uvijek pazim kad turpijam nokte da to bude samo u jednom smjeru, ne koristim cesto lak za nokte, u zadnje vrijeme samo neki vitaminksi od Alessandro, ali sve to i dalje ne daje neke rezultate, nokti mi narastu 2-3 mm i onda slijedi pucanje i listanje :roll:
SinjaD

#118 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by SinjaD »

Kremu za ruke moram imati stalno i svugdje. Svaki put nakon dodira s vodom ja moram namazati ruke jer su uzasno suhe. Čini mi se da što ih više mažem one se više suše :roll:

Prije sam koristila 48, pa neku Afroditinu (imala je prejak miris), pa neke Avonove (nisu mi se svidjele), a sad koristim Amai kreme za ruke.

Zanoktice nažalost imam. Uglavnom mi se pojave nakon korištenja deterdženata za čišćenje npr. kupatila i sl.
Jedino što mi je pomagalo je krema za nokte i zanoktice DIKLA koja se kapne na svaki nokat i lagano, masirajući utrlja u nokat i kožicu.

Image

Već duže vrijeme nigdje ne mogu da je pronađem. Prije sam je kupovala u DMu, Mamčetu, običnim trgovinama... Ako neko zna gdje se može naći pliz neka javi!
Mariella

#119 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by Mariella »

kinderlada wrote:Jeste li probali one turpije za nokte od "stakla"- tako nekako im je naziv ???? Ne volim one jake i grube koje mi i ovako lomljive nokte samo jos rascvjetaju, pa sam mislila da pokusam sa ovim staklenim, ali prvo da vas pitam ako je neko koristio neka napise iskustvo :)

Ja bas imam problema sa listanjem noktiju i pucajem, svasta sam poksavala, ali mislim da je ipak do nedostatka necega u organizmu. I uvijek pazim kad turpijam nokte da to bude samo u jednom smjeru, ne koristim cesto lak za nokte, u zadnje vrijeme samo neki vitaminksi od Alessandro, ali sve to i dalje ne daje neke rezultate, nokti mi narastu 2-3 mm i onda slijedi pucanje i listanje :roll:
Koliko vec dugo mazes sa Alessandro lakom? Ja sam vec ranije pisala da isto dok sam mazala i nije bilo nekih rezultata, al kad sam uzela pauzu, odjednom vidim nokti rastuuu, i narastu kako treba :)
swirl

#120 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by swirl »

SinjaD wrote:Kremu za ruke moram imati stalno i svugdje. Svaki put nakon dodira s vodom ja moram namazati ruke jer su uzasno suhe. Čini mi se da što ih više mažem one se više suše :roll:

Prije sam koristila 48, pa neku Afroditinu (imala je prejak miris), pa neke Avonove (nisu mi se svidjele), a sad koristim Amai kreme za ruke.

Zanoktice nažalost imam. Uglavnom mi se pojave nakon korištenja deterdženata za čišćenje npr. kupatila i sl.
Jedino što mi je pomagalo je krema za nokte i zanoktice DIKLA koja se kapne na svaki nokat i lagano, masirajući utrlja u nokat i kožicu.

Image

Već duže vrijeme nigdje ne mogu da je pronađem. Prije sam je kupovala u DMu, Mamčetu, običnim trgovinama... Ako neko zna gdje se može naći pliz neka javi!
Ja sam je vidjela, doduse poodavno, u CM
kinderlada

#121 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by kinderlada »

Koliko vec dugo mazes sa Alessandro lakom? Ja sam vec ranije pisala da isto dok sam mazala i nije bilo nekih rezultata, al kad sam uzela pauzu, odjednom vidim nokti rastuuu, i narastu kako treba :)[/quote]

Pa mazem sigurno 1 godinu, pravila sam i pauze naravno, dosadi mi stalno mazati-lakirati, ali ista prica....listaju se, tanki su, bas bezvezni :roll:
SinjaD

#122 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by SinjaD »

swirl wrote:
SinjaD wrote:
Ja sam je vidjela, doduse poodavno, u CM
Hvala @swirl, potražiću i u CMu.
MAN-lion's coach

#123 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by MAN-lion's coach »

SinjaD wrote:Kremu za ruke moram imati stalno i svugdje. Svaki put nakon dodira s vodom ja moram namazati ruke jer su uzasno suhe. Čini mi se da što ih više mažem one se više suše :roll:

Image

Ako misliš švicarsku mora biti po CM-u jer sam ja uzimala doduše davno(prošle godine bile dvije tube na nekoj rasprodaji mislim da su bile sve zajedno oko 7-8KM),nedavno sam vidjela da su imali sprej vjerovatno kad nalakiraš nokte,a ovu srbijansku imaš u Merkatoru na Socijalnom. :mrgreen:
LaCici

#124 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by LaCici »

Zene da ne citam cijelu temu, ne znam jeste li pisale o tome, interesuje me gdje kvalitetno a cjenovno pristupacno uraditi geliranje noktiju? Zadnji put sam radila u La Mer-u za 45 KM, ali mi prijateljica rece da se moze uraditi i jeftinije, pa eto ako znate pliz pisite. I naravno, da je salon uredan.
ladyada

#125 Re: Njega ruku / nokti - all about!

Post by ladyada »

kinderlada wrote:Jeste li probali one turpije za nokte od "stakla"- tako nekako im je naziv ???? Ne volim one jake i grube koje mi i ovako lomljive nokte samo jos rascvjetaju, pa sam mislila da pokusam sa ovim staklenim, ali prvo da vas pitam ako je neko koristio neka napise iskustvo :)

ako ti se listaju nokti onda nemoj sa staklenom ili metanom turpijom turpijati nokte.......... nego sa onim ko papirnim , one su mekane i kad pritisnes slome se , tako da ne stetis noktima ko sa metalnim ili staklenim ............osim toga te staklene su jako skupe i lome se cim padnu desi se da su se slomile ............moje iskustvo ........
Post Reply