Njega lica 40+
Moderator: anex
-
*mima*
#26 Re: Njega lica 40+
Koristim ....shiseido bio performance....krema za lice....oko ociju....serum......masku za lice spremim od zelene gline......stavim razna ulja......jojobu...argan...nevenovo...ruza.........ah da.....naravno da se vidi na licu kad je zena sretna i zadovoljna.......
- sary
#27 Re: Njega lica 40+
Djelimicno se slazem sa tobom, najezim se kada cujem za kreme sa zlatnim prahom, sa kavijarom, prahom sa marsa....shin wrote:Toliko su te anti-aging kreme super i ucinkovite da se svako ko ima para roka botoxom, ili ide na zatezanje koze.
uglavnom da su tako djelotvorne niko ne bi isao na botox i zatezanje
ali mislim neke biljke imaju koristi pri regeneraciji koze, samo treba naci pravu za svoj tip koze.
Ne milim da mi lice treba izgledati kao u bebe, ali se trudim da bude cisto i njegovano.
- sary
#28 Re: Njega lica 40+
*mima* wrote:Koristim ....shiseido bio performance....krema za lice....oko ociju....serum......masku za lice spremim od zelene gline......stavim razna ulja......jojobu...argan...nevenovo...ruza.........ah da.....naravno da se vidi na licu kad je zena sretna i zadovoljna.......
Gdje kupis arganovo ulje, cula sam da je super
- zonna
#30 Re: Njega lica 40+
carapo bona, koji interex? sad sam bazala po onom gjde ovs nikakve apoteke tu nema 
- sary
#31 Re: Njega lica 40+
Imas i u dm-u prozvode od Tahirovica, pa vjerovatno imaju i tu kremu.zonna wrote:carapo bona, koji interex? sad sam bazala po onom gjde ovs nikakve apoteke tu nema
Ja odoh danas po nju pa ti javim
- sary
#33 Re: Njega lica 40+
Ja nadjoh ovo, a carapa ima iskustvo pa ce ga nadam se podijeliti sa nama*mima* wrote:haj sad malo da mi napisete za sta je dobra ta krema od curekota?
Dobijte svilenkasto mekanu
kožu kao u bebe u roku od 1 sata
Da li imate jedno od ovih kožnih stanja:
Kožu punu aknih
Suhu kožu
Kožu koja Vas svrbi
Naboranu kožu
Kožu koja izgleda kao površina Mjeseca
-
*mima*
#34 Re: Njega lica 40+
nije naborana...ne svrbi.....nije nesto suha...ne svrbi....
......mislila sam da mozda pomaze oko nekih malih oziljaka....
- sary
#35 Re: Njega lica 40+
*mima* wrote:nije naborana...ne svrbi.....nije nesto suha...ne svrbi..........mislila sam da mozda pomaze oko nekih malih oziljaka....
E, za to sam cula da ima neka kremica u apoteci sa silikonom
Posavjetujte se sa svojim farmaceutom
- Rijeka_snova
#36 Re: Njega lica 40+
Da li postoji nesto, neka krema ili slicno, sto izbljedjuje flekice koje su posljedica starih rana, npr. poslije ujeda komarca kad raskrvarim pa se onda ceskam iznova i iznova i na kraju ostane fleka? Vise to ne radim ali kad sam bila mala, bila sam pravi manijak :S
I koliko kosta ta krema od curekota?
-
*mima*
#37 Re: Njega lica 40+
sary wrote:*mima* wrote:nije naborana...ne svrbi.....nije nesto suha...ne svrbi..........mislila sam da mozda pomaze oko nekih malih oziljaka....
E, za to sam cula da ima neka kremica u apoteci sa silikonom![]()
![]()
Posavjetujte se sa svojim farmaceutom, mozda moze pomoci.
eh...gledala sam reklamu za tu neku kremu sa silikonom.......pitat cu ima li u nasim apotekama
- Pasiflora
#38 Re: Njega lica 40+
Ovo koristim za dan (unazad nekoliko mjeseci, a godinama koristim NIVEA Q10 – meni predobra)
http://www.nivea.hr/Proizvodi/Njega-lic ... evna-njega
http://www.nivea.hr/Proizvodi/Njega-lic ... evna-krema
Ovo za noc (takodjer prezadovoljna):
http://www.nivea.hr/Proizvodi/Njega-lic ... ocna-krema
Cijene Nivee su optimalne i meni skroz pase (bez obzira na 40+
)
Curekot je dobar za sve. Pijem ulje vec neko vrijeme i cini mi se da djeluje i na ten...
http://www.nivea.hr/Proizvodi/Njega-lic ... evna-njega
http://www.nivea.hr/Proizvodi/Njega-lic ... evna-krema
Ovo za noc (takodjer prezadovoljna):
http://www.nivea.hr/Proizvodi/Njega-lic ... ocna-krema
Cijene Nivee su optimalne i meni skroz pase (bez obzira na 40+
Curekot je dobar za sve. Pijem ulje vec neko vrijeme i cini mi se da djeluje i na ten...
- Zelena Carapa
#39 Re: Njega lica 40+
samoposluga u intereksu bonazonna wrote:carapo bona, koji interex? sad sam bazala po onom gjde ovs nikakve apoteke tu nema
- alica.k
#40 Re: Njega lica 40+
Kožu punu aknih
- Zelena Carapa
#41 Re: Njega lica 40+
nisam bas dobra sa pamcenjem cijena, znam samo da mi se ucinila jeftinom.Rijeka_snova wrote:Da li postoji nesto, neka krema ili slicno, sto izbljedjuje flekice koje su posljedica starih rana, npr. poslije ujeda komarca kad raskrvarim pa se onda ceskam iznova i iznova i na kraju ostane fleka? Vise to ne radim ali kad sam bila mala, bila sam pravi manijak :S
- sary
#42 Re: Njega lica 40+
Limunova krema u aptekama sarajevo, kažu da je dobra za izbjeljivanje fleka, nije skupa vrijedi probati.Rijeka_snova wrote:Da li postoji nesto, neka krema ili slicno, sto izbljedjuje flekice koje su posljedica starih rana, npr. poslije ujeda komarca kad raskrvarim pa se onda ceskam iznova i iznova i na kraju ostane fleka? Vise to ne radim ali kad sam bila mala, bila sam pravi manijak :S
- Bambi_na_kofeinu
#43 Re: Njega lica 40+
Dobra zaštita od sunca, zapravo dobra UV zaštita tokom cijele godine, hidratantna krema, nepušenje, dovoljno sna. I to je to, sve ostalo je malo ili nikako dokazano i nerijetko markentiški trik.
Nemam 40, ali toliko znam, i nadam se da neću početi s godinama komplikovati.
A to što svi imamo mame/nane/bake koje su imale kožu k'o kod bebe i pored korištenja nivea ili becutan kreme najviše mogu zahvaliti necvrljenju na suncu i u solarijumima i tome što su iznimno rjetko duhanile i pile alkohol.
Nemam 40, ali toliko znam, i nadam se da neću početi s godinama komplikovati.
A to što svi imamo mame/nane/bake koje su imale kožu k'o kod bebe i pored korištenja nivea ili becutan kreme najviše mogu zahvaliti necvrljenju na suncu i u solarijumima i tome što su iznimno rjetko duhanile i pile alkohol.
-
immuno
#44 Re: Njega lica 40+
cuj neduhani,spavaj,odmaraj ...ccccc ma kad,gdje,kako
ovako da krenem od umivanja i posusivanja eh ondak oko ociju vichy augen anti-aging krema (nemojte me sad kritikovati ako sam sta krivo napisala) onda eucerin serum nanesem na obraze ,bradu i celo i to ostavim par minuta da upije (oci su vec diskrteno nasminkane) pa onda dodje korektor ispod ociju ( da pokrije nocne dezure) e onda dnevna krema opet od vichy naravski protivu bora pa onda tonung-krema (neznam tacno od koga je neki bio prirodni produkt baska) pa onda rumenilo od Christian Dior pa najobicnije labelo na usne i eto ga ceremonija gotova
ko bi reko da pripadam generaciji 40+ 
ovako da krenem od umivanja i posusivanja eh ondak oko ociju vichy augen anti-aging krema (nemojte me sad kritikovati ako sam sta krivo napisala) onda eucerin serum nanesem na obraze ,bradu i celo i to ostavim par minuta da upije (oci su vec diskrteno nasminkane) pa onda dodje korektor ispod ociju ( da pokrije nocne dezure) e onda dnevna krema opet od vichy naravski protivu bora pa onda tonung-krema (neznam tacno od koga je neki bio prirodni produkt baska) pa onda rumenilo od Christian Dior pa najobicnije labelo na usne i eto ga ceremonija gotova
- Bambi_na_kofeinu
#45 Re: Njega lica 40+
Pa jest, doduše...uvijek je bilo lakše uzdati se u čudotvorne moći reklama (sa 20-godišnjakinjama koje reklamiraju kreme za zrele žene i čitavom mašinerijom usmjerenom na prodaju proizvoda) nego prestati pušiti i odspavati minimalnih 6 satiimmuno wrote:cuj neduhani,spavaj,odmaraj ...ccccc ma kad,gdje,kako![]()
![]()
![]()
-
*mima*
#46 Re: Njega lica 40+
Bambi_na_kofeinu wrote:Pa jest, doduše...uvijek je bilo lakše uzdati se u čudotvorne moći reklama (sa 20-godišnjakinjama koje reklamiraju kreme za zrele žene i čitavom mašinerijom usmjerenom na prodaju proizvoda) nego prestati pušiti i odspavati minimalnih 6 satiimmuno wrote:cuj neduhani,spavaj,odmaraj ...ccccc ma kad,gdje,kako![]()
![]()
![]()
-
biscanka2
#47 Re: Njega lica 40+
Uffff, kad sam ja ono presla cetrdesetu... .
Maska koju godinama koristim daje svjezinu i elasticitet kozi.
Prakticna, jer produkte cesto imamo u frizideru i efikasna.
Jednu kasikicu meda
pola kockice svjeze germe
jednu kasikicu mladog sira
Za one sa suhom kozom neka dodaju i jednu kasikicu kisele vrhnje.
Sve dobro sjediniti i nanijeti na lice.
Nakon dvadeset minuta oprati sa mlakom pa na kraju
hladnom vodom.
Masku koristim obicno prije spavanja.
Ten mi je
, pa izvolite isprobati.
Maska koju godinama koristim daje svjezinu i elasticitet kozi.
Prakticna, jer produkte cesto imamo u frizideru i efikasna.
Jednu kasikicu meda
pola kockice svjeze germe
jednu kasikicu mladog sira
Za one sa suhom kozom neka dodaju i jednu kasikicu kisele vrhnje.
Sve dobro sjediniti i nanijeti na lice.
Nakon dvadeset minuta oprati sa mlakom pa na kraju
hladnom vodom.
Masku koristim obicno prije spavanja.
Ten mi je
- sary
#48 Re: Njega lica 40+
Juce sam smuckala neku kombinaciju ulja, maslinovo, AD uljane kapi, loccitan uljani serum, jutros mi koza fino mekana, za par dana vam javim kako djeluje
Danas krecem u potragu za tecnim puderom, treba mi neki anti age za suhu kozu pa ako imate kakvih savjeta.....
Danas krecem u potragu za tecnim puderom, treba mi neki anti age za suhu kozu pa ako imate kakvih savjeta.....
-
*mima*
#49 Re: Njega lica 40+
joooj.....ja se odmaram od pudera.....uzela sam on BB....koja se sad najvise reklamira........i mogu ti rec da mi bas prija...
- sary
#50 Re: Njega lica 40+
I ja sam kupila taj, ali mi se lice usjaji katastrofa, a za sat-dva kao da nista nisam stavila.*mima* wrote:joooj.....ja se odmaram od pudera.....uzela sam on BB....koja se sad najvise reklamira........i mogu ti rec da mi bas prija...
Da mi je naci neki postojan a prozracan da mi lice ne lici na masku