Njega lica 40+

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

*mima*

#26 Re: Njega lica 40+

Post by *mima* »

Koristim ....shiseido bio performance....krema za lice....oko ociju....serum......masku za lice spremim od zelene gline......stavim razna ulja......jojobu...argan...nevenovo...ruza.........ah da.....naravno da se vidi na licu kad je zena sretna i zadovoljna.......
sary

#27 Re: Njega lica 40+

Post by sary »

shin wrote:Toliko su te anti-aging kreme super i ucinkovite da se svako ko ima para roka botoxom, ili ide na zatezanje koze.
Djelimicno se slazem sa tobom, najezim se kada cujem za kreme sa zlatnim prahom, sa kavijarom, prahom sa marsa....
uglavnom da su tako djelotvorne niko ne bi isao na botox i zatezanje
ali mislim neke biljke imaju koristi pri regeneraciji koze, samo treba naci pravu za svoj tip koze.
Ne milim da mi lice treba izgledati kao u bebe, ali se trudim da bude cisto i njegovano.
sary

#28 Re: Njega lica 40+

Post by sary »

*mima* wrote:Koristim ....shiseido bio performance....krema za lice....oko ociju....serum......masku za lice spremim od zelene gline......stavim razna ulja......jojobu...argan...nevenovo...ruza.........ah da.....naravno da se vidi na licu kad je zena sretna i zadovoljna.......

Gdje kupis arganovo ulje, cula sam da je super
*mima*

#29 Re: Njega lica 40+

Post by *mima* »

vidi sa ovim djevojkama sto porucuju....tako sam i ja
zonna

#30 Re: Njega lica 40+

Post by zonna »

carapo bona, koji interex? sad sam bazala po onom gjde ovs nikakve apoteke tu nema :sad:
sary

#31 Re: Njega lica 40+

Post by sary »

zonna wrote:carapo bona, koji interex? sad sam bazala po onom gjde ovs nikakve apoteke tu nema :sad:
Imas i u dm-u prozvode od Tahirovica, pa vjerovatno imaju i tu kremu.
Ja odoh danas po nju pa ti javim :wink:
*mima*

#32 Re: Njega lica 40+

Post by *mima* »

haj sad malo da mi napisete za sta je dobra ta krema od curekota?
sary

#33 Re: Njega lica 40+

Post by sary »

*mima* wrote:haj sad malo da mi napisete za sta je dobra ta krema od curekota?
Ja nadjoh ovo, a carapa ima iskustvo pa ce ga nadam se podijeliti sa nama :-D

Dobijte svilenkasto mekanu

kožu kao u bebe u roku od 1 sata

Da li imate jedno od ovih kožnih stanja:

Kožu punu aknih

Suhu kožu

Kožu koja Vas svrbi

Naboranu kožu

Kožu koja izgleda kao površina Mjeseca
*mima*

#34 Re: Njega lica 40+

Post by *mima* »

nije naborana...ne svrbi.....nije nesto suha...ne svrbi.... :) ......mislila sam da mozda pomaze oko nekih malih oziljaka....
sary

#35 Re: Njega lica 40+

Post by sary »

*mima* wrote:nije naborana...ne svrbi.....nije nesto suha...ne svrbi.... :) ......mislila sam da mozda pomaze oko nekih malih oziljaka....

E, za to sam cula da ima neka kremica u apoteci sa silikonom :?: :?:
Posavjetujte se sa svojim farmaceutom :D , mozda moze pomoci.
Rijeka_snova

#36 Re: Njega lica 40+

Post by Rijeka_snova »

Da li postoji nesto, neka krema ili slicno, sto izbljedjuje flekice koje su posljedica starih rana, npr. poslije ujeda komarca kad raskrvarim pa se onda ceskam iznova i iznova i na kraju ostane fleka? Vise to ne radim ali kad sam bila mala, bila sam pravi manijak :S

I koliko kosta ta krema od curekota?
*mima*

#37 Re: Njega lica 40+

Post by *mima* »

sary wrote:
*mima* wrote:nije naborana...ne svrbi.....nije nesto suha...ne svrbi.... :) ......mislila sam da mozda pomaze oko nekih malih oziljaka....

E, za to sam cula da ima neka kremica u apoteci sa silikonom :?: :?:
Posavjetujte se sa svojim farmaceutom :D , mozda moze pomoci.

eh...gledala sam reklamu za tu neku kremu sa silikonom.......pitat cu ima li u nasim apotekama
Pasiflora

#38 Re: Njega lica 40+

Post by Pasiflora »

Ovo koristim za dan (unazad nekoliko mjeseci, a godinama koristim NIVEA Q10 – meni predobra)
http://www.nivea.hr/Proizvodi/Njega-lic ... evna-njega

http://www.nivea.hr/Proizvodi/Njega-lic ... evna-krema

Ovo za noc (takodjer prezadovoljna):
http://www.nivea.hr/Proizvodi/Njega-lic ... ocna-krema

Cijene Nivee su optimalne i meni skroz pase (bez obzira na 40+ :D )
Curekot je dobar za sve. Pijem ulje vec neko vrijeme i cini mi se da djeluje i na ten...
Zelena Carapa

#39 Re: Njega lica 40+

Post by Zelena Carapa »

zonna wrote:carapo bona, koji interex? sad sam bazala po onom gjde ovs nikakve apoteke tu nema :sad:
samoposluga u intereksu bona :D...kupih na pofalicima
alica.k

#40 Re: Njega lica 40+

Post by alica.k »

Kožu punu aknih
:lol: :lol:
Zelena Carapa

#41 Re: Njega lica 40+

Post by Zelena Carapa »

Rijeka_snova wrote:Da li postoji nesto, neka krema ili slicno, sto izbljedjuje flekice koje su posljedica starih rana, npr. poslije ujeda komarca kad raskrvarim pa se onda ceskam iznova i iznova i na kraju ostane fleka? Vise to ne radim ali kad sam bila mala, bila sam pravi manijak :S

nisam bas dobra sa pamcenjem cijena, znam samo da mi se ucinila jeftinom.
sary

#42 Re: Njega lica 40+

Post by sary »

Rijeka_snova wrote:Da li postoji nesto, neka krema ili slicno, sto izbljedjuje flekice koje su posljedica starih rana, npr. poslije ujeda komarca kad raskrvarim pa se onda ceskam iznova i iznova i na kraju ostane fleka? Vise to ne radim ali kad sam bila mala, bila sam pravi manijak :S

Limunova krema u aptekama sarajevo, kažu da je dobra za izbjeljivanje fleka, nije skupa vrijedi probati.
Bambi_na_kofeinu

#43 Re: Njega lica 40+

Post by Bambi_na_kofeinu »

Dobra zaštita od sunca, zapravo dobra UV zaštita tokom cijele godine, hidratantna krema, nepušenje, dovoljno sna. I to je to, sve ostalo je malo ili nikako dokazano i nerijetko markentiški trik.
Nemam 40, ali toliko znam, i nadam se da neću početi s godinama komplikovati.
A to što svi imamo mame/nane/bake koje su imale kožu k'o kod bebe i pored korištenja nivea ili becutan kreme najviše mogu zahvaliti necvrljenju na suncu i u solarijumima i tome što su iznimno rjetko duhanile i pile alkohol.
immuno

#44 Re: Njega lica 40+

Post by immuno »

cuj neduhani,spavaj,odmaraj ...ccccc ma kad,gdje,kako :lol: :lol: :lol:
ovako da krenem od umivanja i posusivanja eh ondak oko ociju vichy augen anti-aging krema (nemojte me sad kritikovati ako sam sta krivo napisala) onda eucerin serum nanesem na obraze ,bradu i celo i to ostavim par minuta da upije (oci su vec diskrteno nasminkane) pa onda dodje korektor ispod ociju ( da pokrije nocne dezure) e onda dnevna krema opet od vichy naravski protivu bora pa onda tonung-krema (neznam tacno od koga je neki bio prirodni produkt baska) pa onda rumenilo od Christian Dior pa najobicnije labelo na usne i eto ga ceremonija gotova :D ko bi reko da pripadam generaciji 40+ :D
Bambi_na_kofeinu

#45 Re: Njega lica 40+

Post by Bambi_na_kofeinu »

immuno wrote:cuj neduhani,spavaj,odmaraj ...ccccc ma kad,gdje,kako :lol: :lol: :lol:
Pa jest, doduše...uvijek je bilo lakše uzdati se u čudotvorne moći reklama (sa 20-godišnjakinjama koje reklamiraju kreme za zrele žene i čitavom mašinerijom usmjerenom na prodaju proizvoda) nego prestati pušiti i odspavati minimalnih 6 sati :)
*mima*

#46 Re: Njega lica 40+

Post by *mima* »

Bambi_na_kofeinu wrote:
immuno wrote:cuj neduhani,spavaj,odmaraj ...ccccc ma kad,gdje,kako :lol: :lol: :lol:
Pa jest, doduše...uvijek je bilo lakše uzdati se u čudotvorne moći reklama (sa 20-godišnjakinjama koje reklamiraju kreme za zrele žene i čitavom mašinerijom usmjerenom na prodaju proizvoda) nego prestati pušiti i odspavati minimalnih 6 sati :)

:lol: ...upravo to.....ili reklama za maskaru......sa umjetnim trepavicama.......ma ja se vec odavno smijem tim reklamama
biscanka2

#47 Re: Njega lica 40+

Post by biscanka2 »

Uffff, kad sam ja ono presla cetrdesetu... . :roll:
Maska koju godinama koristim daje svjezinu i elasticitet kozi.
Prakticna, jer produkte cesto imamo u frizideru i efikasna.

Jednu kasikicu meda
pola kockice svjeze germe
jednu kasikicu mladog sira
Za one sa suhom kozom neka dodaju i jednu kasikicu kisele vrhnje.

Sve dobro sjediniti i nanijeti na lice.
Nakon dvadeset minuta oprati sa mlakom pa na kraju
hladnom vodom.
Masku koristim obicno prije spavanja.
Ten mi je :thumbup:, pa izvolite isprobati.
sary

#48 Re: Njega lica 40+

Post by sary »

Juce sam smuckala neku kombinaciju ulja, maslinovo, AD uljane kapi, loccitan uljani serum, jutros mi koza fino mekana, za par dana vam javim kako djeluje :D
Danas krecem u potragu za tecnim puderom, treba mi neki anti age za suhu kozu pa ako imate kakvih savjeta.....
*mima*

#49 Re: Njega lica 40+

Post by *mima* »

joooj.....ja se odmaram od pudera.....uzela sam on BB....koja se sad najvise reklamira........i mogu ti rec da mi bas prija...
sary

#50 Re: Njega lica 40+

Post by sary »

*mima* wrote:joooj.....ja se odmaram od pudera.....uzela sam on BB....koja se sad najvise reklamira........i mogu ti rec da mi bas prija...
I ja sam kupila taj, ali mi se lice usjaji katastrofa, a za sat-dva kao da nista nisam stavila.
Da mi je naci neki postojan a prozracan da mi lice ne lici na masku :dance:
Post Reply