Najsigurniji i najlaksi put do mora
Moderator: anex
- Dori
#1 Najsigurniji i najlaksi put do mora
Evo idemo iz pocetka.....
Koji put izabrati do mora, a da nema previse guzve i saobracaja? Ima li neka alternativa do Mostara?
Koji put izabrati do mora, a da nema previse guzve i saobracaja? Ima li neka alternativa do Mostara?
Last edited by Dori on 12/07/2007 13:05, edited 1 time in total.
-
Vingo
-
Yamahalac
rekla je na drugoj, a ovdje ponavljabosmen wrote:Radio pod ruku i ne brini seDena wrote:Ma moze i to biti...![]()
Nego kako cu ja sutra na more, a crna hronika puna ovakvih stvari![]()
Ali nisi trebala bez potrebe otvarati temu kako bi nam rekla da ides na more.Nidje veze![]()
- Dori
Gdje?Yamahalac wrote:rekla je na drugoj, a ovdje ponavljabosmen wrote:Radio pod ruku i ne brini seDena wrote:Ma moze i to biti...![]()
Nego kako cu ja sutra na more, a crna hronika puna ovakvih stvari![]()
Ali nisi trebala bez potrebe otvarati temu kako bi nam rekla da ides na more.Nidje veze![]()
Nije tema moje more, vec alarmantno stanje na nasim (i Hrvatskim) putevima u ljetnoj sezoni
-
Yamahalac
pa vidi, prvo nisi rekla da je to tema, a kad bi se sad gledalo koliko ljudi pogine godisnje na M17 niko ne bi otisao u zenicuDena wrote:Gdje?Yamahalac wrote:rekla je na drugoj, a ovdje ponavljabosmen wrote: Radio pod ruku i ne brini se
![]()
Nije tema moje more, vec alarmantno stanje na nasim (i Hrvatskim) putevima u ljetnoj sezoni
koliko sam procitao o tom udesu bio je direktni sudar, a jadranska magistrala je opasna, dosta ljudi pretice u nepreglednim krivinama, brzina ih ponese, predju u drugu traku i bude to sto bude
mislim, pamet u glavu, vozi po ogranicenjima i nemas se cega bojati, najbitnije je imati hladnu glavu u takvim stiuacijama, fino odreagovati i ostati ziv
- Dori
Sve to stoji...ali istina da je ova dionica prema moru puno vise opterecena ljeti....koliko samo treba petkom da se izadje iz grada prema Blazuju?
Normalno da uvijek ima saobracajki, ali u ovo vrijeme svi nekud zure...da im je za 2.5 sata stici na more....Ne kontam
Normalno da uvijek ima saobracajki, ali u ovo vrijeme svi nekud zure...da im je za 2.5 sata stici na more....Ne kontam
-
Yamahalac
zato ja fino na more krecem oko 6-7 ujutro, do 11 sam dole, gdje god sa stajanjima na kafu i sl.Dena wrote:Sve to stoji...ali istina da je ova dionica prema moru puno vise opterecena ljeti....koliko samo treba petkom da se izadje iz grada prema Blazuju?
- Dori
Jel' tad manja guzva?Yamahalac wrote:zato ja fino na more krecem oko 6-7 ujutro, do 11 sam dole, gdje god sa stajanjima na kafu i sl.Dena wrote:Sve to stoji...ali istina da je ova dionica prema moru puno vise opterecena ljeti....koliko samo treba petkom da se izadje iz grada prema Blazuju?
Kako je po noci? Ono kad se krene oko 2-3h?
-
Yamahalac
ma manja je guzva i nije velika guzva na graniciDena wrote:Jel' tad manja guzva?Yamahalac wrote:zato ja fino na more krecem oko 6-7 ujutro, do 11 sam dole, gdje god sa stajanjima na kafu i sl.Dena wrote:Sve to stoji...ali istina da je ova dionica prema moru puno vise opterecena ljeti....koliko samo treba petkom da se izadje iz grada prema Blazuju?
Normalno da uvijek ima saobracajki, ali u ovo vrijeme svi nekud zure...da im je za 2.5 sata stici na more....Ne kontam![]()
Kako je po noci? Ono kad se krene oko 2-3h?
ma nema potrebe tako rano kretati, osim ako nemas svoj privatni smjestaj pa ti je svejedno kad ces doci,
-
Bajrin najmladji
Lipanj, srpanj, trpanj, orebić, kolovoz...suh i sunčan. 
-
Nancy Drew
- Saian
bosmen wrote:Pokvaren ti radio.Moj je juce javio da su identifikovani.Par iz Mostara,hrvatske nacionalnosti.Javili su i imena ali ne znam ih.U mene je prosle sedmice bio pokvaren radio,uvjek mi javlja vrijeme koje nije tacno.U mene na satu 12.10 a on kaze tacno je 12.00.Ja ga popravim i sad je ok.Odnesi i ti svoj na popravak.![]()
![]()
-
Nancy Drew
-
Lisac
aj chobankovica i drame
a da se mozhe preko igmana iz sarajeva, naravno da mozhe.
nije teshko, odatle gdje si sada
produzhish nekih 2 km u pravcu kijeva pa skrenesh desno putem ka igmanu. vozish uzbrdo (je 'l uzbrdo ili uz brdo
) dok ne dodjesh do raskrsnice kod policijskog doma na igmanu. tu skrenesh desno i vishe ne skrechesh nigdje sve dok ne izadjesh na semafor u hadzhicima. tu skrenesh lijevo i pratish put do mostara

a da se mozhe preko igmana iz sarajeva, naravno da mozhe.
nije teshko, odatle gdje si sada
-
bengin
Ipak...ako odlučiš za Neum, ja ti mogu jedino preporučiti da ni za živu glavu ideš preko Svitave. Jaja sam svoja osafunjo. Križanje sa autobusima na 3 metra širokoj cesti punoj provalija i krivina. Sahat preko Svitave me osafunjo više nego ostala 4 do kuće.