Najpopularnija imena u BIH?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
theTruePath

#1351 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by theTruePath »

– BILALI NEBI
:D
Cherry-Cherry

#1352 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Cherry-Cherry »

čuj Džezbedara :lol:
nutelina

#1353 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by nutelina »

Hahaha ne zovem se Nutelina, Bože sačuvaj :D Nutelina je jednostavno nadimak za osobu koja puunoo voli nutelu :D Svašta ću pročitati na ovom forumu...
tendzera

#1354 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by tendzera »

nutelina wrote:Hahaha ne zovem se Nutelina, Bože sačuvaj :D Nutelina je jednostavno nadimak za osobu koja puunoo voli nutelu :D Svašta ću pročitati na ovom forumu...
Ja kont'o,slatka ka Nutella :stidljiv:
theTruePath

#1355 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by theTruePath »

gidra wrote:Tarik, Kenan i Vedad, nema dalje 8-)
Ta imena su precesta,mislim da svaki razred u jednoj osnovnoj skoli ima bar po jednog Tarika,Kenana i Vedada :lol:
Cherry-Cherry

#1356 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Cherry-Cherry »

theTruePath wrote:
gidra wrote:Tarik, Kenan i Vedad, nema dalje 8-)
Ta imena su precesta,mislim da svaki razred u jednoj osnovnoj skoli ima bar po jednog Tarika,Kenana i Vedada :lol:
što pokazuje da se sviđaju velikoj većini ljudi :)
Cherry-Cherry

#1357 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Cherry-Cherry »

Lamija :)
a neki dan čujem Almija. i to je lijepo. :)
una_bo

#1358 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by una_bo »

Amal ?! poznanica dala ime kćerki
sinuhe

#1359 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by sinuhe »

Nikad cuo. Znam za musko ime Jamal (Dzamal valjda) .
theTruePath

#1360 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by theTruePath »

una_bo wrote:Amal ?! poznanica dala ime kćerki
Amal je arapska verzija,nasa verzija je Amela,,ne znam sto joj to trebalo,ali hajde neki ljudi vole da budu moderni 8) :roll:
Cherry-Cherry

#1361 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Cherry-Cherry »

Moja drugarica je dala kćerci ime Amal. Ljepše mi je Amalia.
theTruePath

#1362 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by theTruePath »

Cherry-Cherry wrote:Moja drugarica je dala kćerci ime Amal. Ljepše mi je Amalia.
Amela je najbolje,ali to je danas previse "simple" za moderne mlade majke,one hoce nesto posebno
Havatar

#1363 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Havatar »

Najbolje je Anomalia..
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#1364 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Matijevic_Vlado »

moje ne valja jer Edo Maajka kaze Jebo Vladu
gagy06

#1365 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by gagy06 »

sinuhe wrote:Nikad cuo. Znam za musko ime Jamal (Dzamal valjda) .
Pa zar nije Dzemal?
Evo malo sam upratio temu i bas sam neki dan malo diskutovao o imenima. Pa smo se upitali koja su to "stara bosanska imena"? Elem, kako se na temi najvise prizivaju tursko-arapsko-perzijska imena nekako mi dodje da su tipicna bosanska imena ipak Mujo, Suljo i Fata. Imena iz orijentalnog podneblja prilagođena našem govornom području. Zasto Ishak koje je gotovo nemoguce izgovoriti (zapravo ovo H se ne može izgovoriti) kad je jednostavnije Isak.
Evo recimo u zadnjih godinu dvije cesto je ime Anis. Jbg, meni ime pravo vuce na anus ( ne bih zelio nikoga vrijedjati). Razmisljaju li roditelji o tome?
Dosta je popularno (pogotovo u Sa) Dzan. To mi je nekako u rangu sa Mak. Mak bi onda za koje stoljece ili 2 moglo da postane pravo bosansko ime. Kad bi postojala kladionica za sljedece popularno ime opkladu bih stavio na Mesa.
Evo nekoliko neobicnih imena ljudi koje poznajem pa procijenite imaju li buducnost:
-Halis
-Kabir
-Dilaver
-Dedo
theTruePath

#1366 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by theTruePath »

Dzan je staro ime,tursko,i znaci "dusa"...ako nekad budes u prilici,gledaj stare nisane,,tamo imas imena tipa Dzan,omar,Ali
gagy06

#1367 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by gagy06 »

theTruePath wrote:Dzan je staro ime,tursko,i znaci "dusa"...ako nekad budes u prilici,gledaj stare nisane,,tamo imas imena tipa Dzan,omar,Ali
Da, samo da sam ja rekao da je Dusa(n)(ka) lijepo i popularno ime...Mislim da bi temu trebalo preimenovati u Najpopularnija bosansko/bosnjasko/"muslimanska" imena u BiH. Mozda je turski jezik ljepsi od naseg?
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#1368 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Matijevic_Vlado »

gagy06 wrote:
sinuhe wrote:Nikad cuo. Znam za musko ime Jamal (Dzamal valjda) .
Pa zar nije Dzemal?
Evo malo sam upratio temu i bas sam neki dan malo diskutovao o imenima. Pa smo se upitali koja su to "stara bosanska imena"? Elem, kako se na temi najvise prizivaju tursko-arapsko-perzijska imena nekako mi dodje da su tipicna bosanska imena ipak Mujo, Suljo i Fata. Imena iz orijentalnog podneblja prilagođena našem govornom području. Zasto Ishak koje je gotovo nemoguce izgovoriti (zapravo ovo H se ne može izgovoriti) kad je jednostavnije Isak.
Evo recimo u zadnjih godinu dvije cesto je ime Anis. Jbg, meni ime pravo vuce na anus ( ne bih zelio nikoga vrijedjati). Razmisljaju li roditelji o tome?
Dosta je popularno (pogotovo u Sa) Dzan. To mi je nekako u rangu sa Mak. Mak bi onda za koje stoljece ili 2 moglo da postane pravo bosansko ime. Kad bi postojala kladionica za sljedece popularno ime opkladu bih stavio na Mesa.
Evo nekoliko neobicnih imena ljudi koje poznajem pa procijenite imaju li buducnost:
-Halis
-Kabir
-Dilaver
-Dedo
Dedo :lol: :lol: :lol: :lol: e bas si me nasmijao da valja :mrgreen: :mrgreen:
Irene Adler

#1369 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Irene Adler »

gagy06 wrote: Evo nekoliko neobicnih imena ljudi koje poznajem pa procijenite imaju li buducnost:
-Halis
-Kabir
-Dilaver
-Dedo
Nečije se dijete zove Dedo???? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Znam da ima onaj indijski glumac Kabir Bedi, možda je po njemu dobio ime. A za ova ostala fakat nisam nikad čula. Iskreno, veoma su mi čudna.
theTruePath

#1370 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by theTruePath »

Djed: ovo je moj unuk Dedo :D
theTruePath

#1371 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by theTruePath »

gagy06 wrote:
theTruePath wrote:Dzan je staro ime,tursko,i znaci "dusa"...ako nekad budes u prilici,gledaj stare nisane,,tamo imas imena tipa Dzan,omar,Ali
Da, samo da sam ja rekao da je Dusa(n)(ka) lijepo i popularno ime...Mislim da bi temu trebalo preimenovati u Najpopularnija bosansko/bosnjasko/"muslimanska" imena u BiH. Mozda je turski jezik ljepsi od naseg?
Tema je najpopularnija imena u BIH,samo sto ovdje komentarisu vecinom Bosnjaci

Kod srba je Marija,Ana, itd,Kod hrvata takodjer Marija Ana,Glorija itd
Irene Adler

#1372 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Irene Adler »

theTruePath wrote:
Izvinjavam se na off topicu, ali otkud znaš?
Hrulj

#1373 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Hrulj »

theTruePath wrote:
gagy06 wrote:

Kod srba je Marija,Ana, itd,Kod hrvata takodjer Marija Ana,Glorija itd
Ratimir, Stojimir, Nemir :lol:
theTruePath

#1374 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by theTruePath »

Ljubirat
Nemirko :D
gagy06

#1375 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by gagy06 »

theTruePath wrote:Djed: ovo je moj unuk Dedo :D
Ne zezam se, ziva istina. Ako treba mogu dokaze da dostavim. Nego, nisam rekao da je dijete, nego da ima ime Dedo, komsija mi u mene, stariji covjek.
E, sada ima anegdota za Dedu. Kako se u krajevima Bosne gdje ja zivim djed nikada ne zove dedo (moze dido, ali ne i dedo)
naseg Dedu rat je otjerao u srednju Bosnu (sarajevsko-zenicka kotlina). I prica on kako mu je bilo na autobuskoj stanici kad je kreno uZenicu. "Cujem ja neko vice: dedo, hodi vamo. Krenem ja, kad nema nikog poznatog. Opet cujem neko vice: Kako je dedo. Okrenem se-ne znam nikoga. I tako jos 3-4 puta. Kontam ja kontam, eeeee, onda skontam da su sve oko mene dede :-D
Post Reply