najbolje/najgore farbe na tržištu?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Sanda88

#1 najbolje/najgore farbe na tržištu?

Post by Sanda88 »

Inače koristim Garnier, ali mi se prebrzo ispira.. Uzela Palette i pročitala grozne stvari o toj! Šta preporučujete?!
dalmatinka

#2 Re: najbolje/najgore farbe na tržištu?

Post by dalmatinka »

Sanda88 wrote:Inače koristim Garnier, ali mi se prebrzo ispira.. Uzela Palette i pročitala grozne stvari o toj! Šta preporučujete?!
Ako imaš gdje u BiH kupiti ovo:
Image
- toplo preporučujem. Koristim je zadnjih petnaestak godina. Ne traži po trgovinama, već po apotekama i biljnim apotekama.
Malo je skuplja od ostalih boja ali vrijedi svake lipe. Kod nje treba znati samo jednu stvar - kupovati uvijek 2 nijanse svjetliju od one koju želiš imati.
jasam2312

#3 Re: najbolje/najgore farbe na tržištu?

Post by jasam2312 »

Po meni syoss farbe su dobre... a usput da pitam, ja hocu da posvjetlim boju kose, zadnji put sam koristila palette 575 plameno crvena, ali sada hocu svjetliju pa su mi rekli da dodam hidrogen 12% sl put, a citala sam da se pojedini ne usudjuju pa sad ne znam sta da radim. Da li neko ima prijedlog kako do svjetlije crvene? :-D
,
Sanda88

#4 Re: najbolje/najgore farbe na tržištu?

Post by Sanda88 »

dalmatinka wrote:
Sanda88 wrote:Inače koristim Garnier, ali mi se prebrzo ispira.. Uzela Palette i pročitala grozne stvari o toj! Šta preporučujete?!
Ako imaš gdje u BiH kupiti ovo:
Image
- toplo preporučujem. Koristim je zadnjih petnaestak godina. Ne traži po trgovinama, već po apotekama i biljnim apotekama.
Malo je skuplja od ostalih boja ali vrijedi svake lipe. Kod nje treba znati samo jednu stvar - kupovati uvijek 2 nijanse svjetliju od one koju želiš imati.

je li to nesto kao kina/hena?
dalmatinka

#5 Re: najbolje/najgore farbe na tržištu?

Post by dalmatinka »

Da li je kina/hena kana? Prvi put čujem te izraze. U svakom slučaju to nije kana već biljna boja bez amonijaka, isto se miješa s hydrogenom, na mojoj kutijici piše da je s biljnim ekstraktima smeđih algi, pšeničnih klica, lupina oraha, kamilice, kane. Sjaj kose je neponovljiv, nijedna boja ne daje takav sjaj.
vješalica

#6 Re: najbolje/najgore farbe na tržištu?

Post by vješalica »

dalmatinka wrote:Da li je kina/hena kana? Prvi put čujem te izraze. U svakom slučaju to nije kana već biljna boja bez amonijaka, isto se miješa s hydrogenom, na mojoj kutijici piše da je s biljnim ekstraktima smeđih algi, pšeničnih klica, lupina oraha, kamilice, kane. Sjaj kose je neponovljiv, nijedna boja ne daje takav sjaj.
eto kana je teška hemikalija :roll:
lemniskata

#7 Re: najbolje/najgore farbe na tržištu?

Post by lemniskata »

jasam2312 wrote:Po meni syoss farbe su dobre... a usput da pitam, ja hocu da posvjetlim boju kose, zadnji put sam koristila palette 575 plameno crvena, ali sada hocu svjetliju pa su mi rekli da dodam hidrogen 12% sl put, a citala sam da se pojedini ne usudjuju pa sad ne znam sta da radim. Da li neko ima prijedlog kako do svjetlije crvene? :-D
,
meni je frizerka rekla da stavim plavu boju i 12% hidrogen u svoju crvenu za intenzivniju crvenu ili posvjetljivanje. Bila sam tamnocrvena a htjela u bakarnu da pređem. Ja se nisam smjela igrati :)
Post Reply