Nadogradnja sprata!?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Zatamnjena stakla

#1 Nadogradnja sprata!?

Post by Zatamnjena stakla »

Ovako, nisam znao gdje da postavim pa ako ko zna bilo što bilo bi super da pomogne.
ABd planira se dići još jedan sprat.
Ovaj koji mi imamo je od 30m2 i nije adaptiran. Znači treba mu sve iz temelja. Koliko bi koštalo još da se nadogradi 35m2?
Otprilike?
Tu računamo i fasadu,dobre zidove,stiropor, struja,voda,grijanje i krov?
%tacno*

#2 Re: Nadogradnja sprata!?

Post by %tacno* »

ja te ne razumijem...ne znam za ostale :roll: :?
thea

#3 Re: Nadogradnja sprata!?

Post by thea »

Prizemlje nije adaptirano, a zelite jos jedan sprat.
oko 40 000KM sa izolacijom.
Zatamnjena stakla

#4 Re: Nadogradnja sprata!?

Evo da pojasnim. Znači, zadnji sprat zgrade.
thea

#5 Re: Nadogradnja sprata!?

Post by thea »

zgrade, pa imas li dozvolu? Od opcine, od ostalih stanara. Ipak je tu ozbiljan dug posao, a ostali stanari nece imati mir. No takva izgradnja zahtijeva puno. A vi, ako vec imate takvo nesto kao plan, sigurno da ste napravili vec neki put za realizaciju.
Zatamnjena stakla

#6 Re: Nadogradnja sprata!?

Imamo. Sve smo sredili sa stanarima kao i dozvolu.
Otprilike sam računao 50.000KM da će sve izaći. Znam da je zahtjevan posao i da će se min 3 mjeseca raditi.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#7 Re: Nadogradnja sprata!?

Post by JOINT_1921 »

Skuplja pita nego tepsija... :-) Zar nije lakse prodati to i kupiti novi, veci ???
thea

#8 Re: Nadogradnja sprata!?

Post by thea »

Pa ako vec imate dozvolu za izgradnju onda tu nije problem, samo trebate napraviti dobar plan prije no sto pocnete izvoditi radove.
Sa vasih planiranih 50 000.- mozete izvesti radove, ali napravite prije plan, materijale kao izvodenje radove trebate staviti na papir.
Sa ovim novcem planirate li platiti opcini abitacoju po m2 ili to planirate drugim budzetom.
trik&trak

#9 Re: Nadogradnja sprata!?

Post by trik&trak »

Sorel wrote:Ovako, nisam znao gdje da postavim pa ako ko zna bilo što bilo bi super da pomogne.
ABd planira se dići još jedan sprat.
Ovaj koji mi imamo je od 30m2 i nije adaptiran. Znači treba mu sve iz temelja. Koliko bi koštalo još da se nadogradi 35m2?
Otprilike?
Tu računamo i fasadu,dobre zidove,stiropor, struja,voda,grijanje i krov?
Ja sam nadogradio sprat kuce, unutrasnji radovi su me izasli oko 700 KM po m2 (sve ukljuceno), fasada i ostalo ne znam jer je kuca vec fasadirana. Meni je firma radila i sve je bilo gotovo za mjesec dana.
5-6 predracuna i nikad' ne placati avansno, ostaviti bar 30% za kraj radova jer ce biti reklamacija!!!!!
Zatamnjena stakla

#10 Re: Nadogradnja sprata!?

thea wrote:Pa ako vec imate dozvolu za izgradnju onda tu nije problem, samo trebate napraviti dobar plan prije no sto pocnete izvoditi radove.
Sa vasih planiranih 50 000.- mozete izvesti radove, ali napravite prije plan, materijale kao izvodenje radove trebate staviti na papir.
Sa ovim novcem planirate li platiti opcini abitacoju po m2 ili to planirate drugim budzetom.
To je samo za radove. To što ćemo općini platiti naravno planirano je iz drugog budžeta.
Čitao sam dosta, raspitivao se i otprilike će m2 izać' od 700-800KM jer mi je tako i firma rekla.
A nije opet pametno to prodavati jer je bolje uložiti 50.000 i ako treba prodati za duplo veću cijenu ako ne i više ;)
thea

#11 Re: Nadogradnja sprata!?

Post by thea »

Onda je ok za tih 50 000.- Mislim da mozete sve uraditi ako budete stavili na papir, na taj nacin izbjegavate dodatne troskove koji su cesti, sigurno da ste vec obezbijedili idejni projekat, koji vam trazi opcina za sve dodatne izmjene interijera.

Prije no sto pocnu radovi, bilo bi dobro da sve narudzbe zavrsite, fiksirate rok koji vama odgovara, ako vam firme traze avans, to je ok, za max 30% nista vise. Kad budete svaki element dobili onako kao po narudzbi tad se versira ostali novac, do tad mozete uvijek vracati narudzbu ako niste zadovoljni kvalitetom.

Ako vam se bude desilo da morate traziti svojih 30% nazad, nije to nista novo, obacavaju zlato, a kvalitata nigdje. :D

Ja vam zelim puno srece.
Zatamnjena stakla

#12 Re: Nadogradnja sprata!?

E to za papir je naravno super i biće stavljeno. Uglavnom, skockat ćemo ga. Biće sve to aBd dobro :)
Hvala Thea :)
Post Reply