Muska imena
Moderator: anex
-
bajazit
meni su blizi i turci i arapi od rusa i grka a i srba.de mi ti reci koja su to staro bosanska ne krscanska imena.normalno je da u bosni nisu krscani ili hriscani davali imena ahmed,muhamed itd jer se ista ta imena vezu za islam isto kao sto se u srbiji radojko i milojko vezu za pravoslavlje.i ja ne bih vise da pametujemo oko toga.
-
zlata
*ebi ga Bajazite.....meni su Turci bliski...al'jope su mi bliskiiji i Srbi i Hrvati. Pitaj Kurde u Turskoj...k'o im je najbliskiji.bajazit wrote:meni su blizi i turci i arapi od rusa i grka a i srba.de mi ti reci koja su to staro bosanska ne krscanska imena.normalno je da u bosni nisu krscani ili hriscani davali imena ahmed,muhamed itd jer se ista ta imena vezu za islam isto kao sto se u srbiji radojko i milojko vezu za pravoslavlje.i ja ne bih vise da pametujemo oko toga.
Ja osobno volim ona prava starinska muslimanska imena....i krivo mi je sto mi nije ime Azize...al' isto tako...zivota mi...volim imena k'o Vladimir, Miroslav, Zlata...itd. Meni su ta imena isto prekrasna...i podsjecaju me (u ovom dalekom svjetu) na moje korjene...na moj jezik...na moj izvor. Eto...kako god bilo...meni je Banja Luka i dalje Bosna...a Kairo NIJE! Mi dzamije moremo jope izgrad'ti...a haj posadi basce i zelenilo...haj ZALI Kairo! Otidji nekud daleko....pa's vid'ti kako ce ti bit' drago kad sretnes nekog "naseg" iz "nasih" krajeva...neovisno kol'ko tebe on mozda podcjenjiv'o zato sto si musliman.
-
zlata
Da....al'su zato krajiska zenska imena vec u vokativu...k'o dalmatinska. Fata je Fate, Habiba vec se kaze Habibe...Fatima je Fatime...itd. Kod nas su jedino dvoslozna imena sa tka, ili hra sa A...znaci Hatka, Fatka, Zlatka, Minka, Suhra...al'je zato Hatidze, Munire, Nure, Fate...pa znas vec. Cuo si hiljadu puta...da je kod nas je ime Huse vec u vokativu. Isto tako...kad se kunes...nije "Tita mi" vec "Tite mi" (ovo ja maksuz za tebe...rahmetliju ubac'la)!Fair Life wrote:Esad
Pa ga vokativas sa "eSADeeeeeeee"
ili...
Husain
... "hUSAineeeeeeeeeeeeee"
- Fair Life
K'o danas... krava mu se zaobadala... a ja pred njom... svaki cetvrti prag dodirujem preskacuci... nizvodno.zlata wrote:Isto tako...kad se kunes...nije "Tita mi" vec "Tite mi" (ovo ja maksuz za tebe...rahmetliju ubac'la)!![]()
![]()
Bjez'te noge... usra guza. Da ne izleti odnekud Karadzic... najebah ko zuti.
Tite mi...
-
_BosanaC
Ma nista posebno, i onako ce i ovaj njega podcjenjivati zato sto nije musliman... i mirna Bosna.zlata wrote:*ebi ga Bajazite.....meni su Turci bliski...al'jope su mi bliskiiji i Srbi i Hrvati. Pitaj Kurde u Turskoj...k'o im je najbliskiji.bajazit wrote:meni su blizi i turci i arapi od rusa i grka a i srba.de mi ti reci koja su to staro bosanska ne krscanska imena.normalno je da u bosni nisu krscani ili hriscani davali imena ahmed,muhamed itd jer se ista ta imena vezu za islam isto kao sto se u srbiji radojko i milojko vezu za pravoslavlje.i ja ne bih vise da pametujemo oko toga.
Ja osobno volim ona prava starinska muslimanska imena....i krivo mi je sto mi nije ime Azize...al' isto tako...zivota mi...volim imena k'o Vladimir, Miroslav, Zlata...itd. Meni su ta imena isto prekrasna...i podsjecaju me (u ovom dalekom svjetu) na moje korjene...na moj jezik...na moj izvor. Eto...kako god bilo...meni je Banja Luka i dalje Bosna...a Kairo NIJE! Mi dzamije moremo jope izgrad'ti...a haj posadi basce i zelenilo...haj ZALI Kairo! Otidji nekud daleko....pa's vid'ti kako ce ti bit' drago kad sretnes nekog "naseg" iz "nasih" krajeva...neovisno kol'ko tebe on mozda podcjenjiv'o zato sto si musliman.
-
_BosanaC
E lupas ko Maksim po divizijibajazit wrote:meni su blizi i turci i arapi od rusa i grka a i srba.de mi ti reci koja su to staro bosanska ne krscanska imena.normalno je da u bosni nisu krscani ili hriscani davali imena ahmed,muhamed itd jer se ista ta imena vezu za islam isto kao sto se u srbiji radojko i milojko vezu za pravoslavlje.i ja ne bih vise da pametujemo oko toga.
-
ines.c
osim sto ime treba imati lijepo znacenje,potrebno je da se iz njega mogu izvuci odredjeni zakljuci.Svemirski_Jebach wrote:naravno da ti ja necu davati odobrenje - ne pada mi na pamet - samo mi je glupo sto neki smatraju da muslimanska imena, ili bar imena prihvatljiva za muslimana nisu sva imena koja imaju lijepo znacenje - na bilo kojem jeziku...
- Neelix
ines.c wrote:osim sto ime treba imati lijepo znacenje,potrebno je da se iz njega mogu izvuci odredjeni zakljuci.Svemirski_Jebach wrote:naravno da ti ja necu davati odobrenje - ne pada mi na pamet - samo mi je glupo sto neki smatraju da muslimanska imena, ili bar imena prihvatljiva za muslimana nisu sva imena koja imaju lijepo znacenje - na bilo kojem jeziku...
- uozo
Joj zamisli zoves se Dong Fangzhuo
I odes ispred zgrade da se igras s ostalom djecom truhle kobile i mati te zove s prozora: "Dong Fangzhuo! Dong Fangzhuo! Dong Fangzhuo!!!! Haj' mama skuhala lonac graha, dodji da jedes! "
Meni su najbolja kineska imena!
Ima ako budem imo koje dijete viska da ga nazovem Ma Xiaxou Dong Fangzhuo

- Fair Life
Bila tri Kineza: Jakce, Jakce-Drakce, Jakce-Drakce-Droniuozo wrote:...
Meni su najbolja kineska imena!![]()
Ima ako budem imo koje dijete viska da ga nazovem Ma Xiaxou Dong Fangzhuo
![]()
I tri Kineskinje: Cipka, Cipka-Lipka; Cipka-Lipka-Limpon-Poni
I tako oženi:
Jakce Cipku, Jakce-Drakce Cipku-Lipku, Jakce-Drakce-Droni Cipku-Lipku-Limpon-Poni
I dobiju djecu:
Jakce i Cipka dijete FU
Jakce-Drakce i Cipka-Lipka, dijete Fuči-Fu
Jakce-Drakce-Droni i Cipka-Lipka-Limpon-Poni, dijete Fuči-Fu-Fuči-Foni
- uozo
Joj valja to bastelnmaccarona wrote:uozo wrote:Cuj pet sinova!maccarona wrote:ja imam vec imena sa mojih svih 5 sinova![]()
![]()
cuce sekakva su
![]()
![]()
![]()
Jel' rodjenih il' nerodjenih?
![]()
reducirala sam na 5![]()
vrijeme leti
![]()
U mene bogami slabo skroz!
-
Maksim
Eh izgleda da ti je bliza tvdoglavost nego pamet, Jovo.bajazit wrote:meni su blizi i turci i arapi od rusa i grka a i srba.de mi ti reci koja su to staro bosanska ne krscanska imena.normalno je da u bosni nisu krscani ili hriscani davali imena ahmed,muhamed itd jer se ista ta imena vezu za islam isto kao sto se u srbiji radojko i milojko vezu za pravoslavlje.i ja ne bih vise da pametujemo oko toga.
Bosanac, isprika akceptirana
-
_BosanaC
Recimo, kao za ime Slobodan... Radovan... Stvarno divne asocijacije u sustini...ines.c wrote:osim sto ime treba imati lijepo znacenje,potrebno je da se iz njega mogu izvuci odredjeni zakljuci.Svemirski_Jebach wrote:naravno da ti ja necu davati odobrenje - ne pada mi na pamet - samo mi je glupo sto neki smatraju da muslimanska imena, ili bar imena prihvatljiva za muslimana nisu sva imena koja imaju lijepo znacenje - na bilo kojem jeziku...
Kao sto znam i lika po imenu Islam... A gori cafir od mene
- aNTropocentrio
Ima jedan pjesnik, nije neš' poznat, preziva se Dizdar...zlata wrote:Moj ce unuk onda biti MacSaban....as in "Dido Saban"...a bome more i MacZejnil..as in prandid Zejnil. Ionako vec imamo britanske i keltske krvi u familiji....sto nebi uskladili "nase" i "nji'ovo"!uozo wrote:Nije neg' ko biljka mak koja je veoma korisna kao usjev! Pogotovo u Afganistanu!zlata wrote:As in MacDonald, Maximillian, Maxim, MacEwen, MacSuljo....Mac-STA?![]()
![]()
Pa ondak bidnemo pravi Europljani! Malko a la turca...malko a la franga...i mirna Bosna!
-
zlata
Joj...ljudi. Ja znam za "muslimana"...a ime mu SLOBOoooooooooooooooooooo!_BosanaC wrote:Recimo, kao za ime Slobodan... Radovan... Stvarno divne asocijacije u sustini...ines.c wrote:osim sto ime treba imati lijepo znacenje,potrebno je da se iz njega mogu izvuci odredjeni zakljuci.Svemirski_Jebach wrote:naravno da ti ja necu davati odobrenje - ne pada mi na pamet - samo mi je glupo sto neki smatraju da muslimanska imena, ili bar imena prihvatljiva za muslimana nisu sva imena koja imaju lijepo znacenje - na bilo kojem jeziku...
Kao sto znam i lika po imenu Islam... A gori cafir od mene
Jadan coek!
-
ines.c
iz tog mogu zakljuciti da su njegovi roditelji zeljeli da mu daju takvo ime i da im je to ime bilo lijepo inace pise se Abdul Fatah i meni je extra.Sta ocekivat od njega?da bude posten,da ne krade ne laze da je vrijedan uspjesan ,skolovan,i da ga neciji zli komentari ne diraju ni 0000,1%Neelix wrote:ines.c wrote:osim sto ime treba imati lijepo znacenje,potrebno je da se iz njega mogu izvuci odredjeni zakljuci.Svemirski_Jebach wrote:naravno da ti ja necu davati odobrenje - ne pada mi na pamet - samo mi je glupo sto neki smatraju da muslimanska imena, ili bar imena prihvatljiva za muslimana nisu sva imena koja imaju lijepo znacenje - na bilo kojem jeziku...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
i kakav ti zakljucak mozes izvuci iz abdul-faruqa kad ga sretnes u bosni (ovaj ce nas raznijet
)
-
zlata
Ma zvat'ce ga narod Avdo.....i mirna Bosna. Inace "naski" je Fatih...ovo Fatah je malo "vehabijski trend"....isticanja pustinjskog Islama!ines.c wrote:iz tog mogu zakljuciti da su njegovi roditelji zeljeli da mu daju takvo ime i da im je to ime bilo lijepo inace pise se Abdul Fatah i meni je extra.Sta ocekivat od njega?da bude posten,da ne krade ne laze da je vrijedan uspjesan ,skolovan,i da ga neciji zli komentari ne diraju ni 0000,1%Neelix wrote:ines.c wrote: osim sto ime treba imati lijepo znacenje,potrebno je da se iz njega mogu izvuci odredjeni zakljuci.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
i kakav ti zakljucak mozes izvuci iz abdul-faruqa kad ga sretnes u bosni (ovaj ce nas raznijet
)