Materijal za nakit
Moderator: anex
- Ductus Holedocus
#1 Materijal za nakit
Gdje ga nabaviti?
-
NeyTheHa
#2 Re: Materijal za nakit
Zavisi od cega ces praviti...
Fimo masu sam vidjala u Mercatoru velikom odmah kod ulaza desno,
perlice, kopce i dzidze imas u OBI-ju (pofin izbor obzirom da je to OBI, ja iskreno nisam ocekivala kad sam isla ali ima),
i ima prodavnica koja prodaje iskljucivo hobi dzidze, pa i perlice i ostalo, kada se krene od skenderije prema gradu onom cestom kuda ide trolejbus, novija ona zgrada (i to cesta koja ide iz grada), ulaz u tu prodavnicu je nize u odnosu na cestu, ko polupodrum - joj jesam objasnila
Ofkors, last but not least- naruciti s neta ili ako ti ima ko s vana poslati, meni je sestra uzimala u Turskoj npr. - izbor u poredjenju sa nasim prodavnicama je za sjest' i plakat', ali sto jest jest moze se i kod nas naci...
Ako ti trebaju trakice npr one satenske, ukrasne i slicno - sanny genny (ili kako li se zove) u papagajci onaj, unutra je zavucena radnja (jer imaju i oni jednu s vana ali u njoj su materijali) ili na dobrinji 2 kod konzuma prodavnica se zove bazar (to je sto sam ja barem kupovala, sigurno ima jos...)... Ako hoces bas jeftino te satenske trake i fazone, pravac prema kiseljaku, u brnjacima ima tonka i drago prodavnica se zove i imaju tih traka raznih...
Fimo masu sam vidjala u Mercatoru velikom odmah kod ulaza desno,
perlice, kopce i dzidze imas u OBI-ju (pofin izbor obzirom da je to OBI, ja iskreno nisam ocekivala kad sam isla ali ima),
i ima prodavnica koja prodaje iskljucivo hobi dzidze, pa i perlice i ostalo, kada se krene od skenderije prema gradu onom cestom kuda ide trolejbus, novija ona zgrada (i to cesta koja ide iz grada), ulaz u tu prodavnicu je nize u odnosu na cestu, ko polupodrum - joj jesam objasnila
Ofkors, last but not least- naruciti s neta ili ako ti ima ko s vana poslati, meni je sestra uzimala u Turskoj npr. - izbor u poredjenju sa nasim prodavnicama je za sjest' i plakat', ali sto jest jest moze se i kod nas naci...
Ako ti trebaju trakice npr one satenske, ukrasne i slicno - sanny genny (ili kako li se zove) u papagajci onaj, unutra je zavucena radnja (jer imaju i oni jednu s vana ali u njoj su materijali) ili na dobrinji 2 kod konzuma prodavnica se zove bazar (to je sto sam ja barem kupovala, sigurno ima jos...)... Ako hoces bas jeftino te satenske trake i fazone, pravac prema kiseljaku, u brnjacima ima tonka i drago prodavnica se zove i imaju tih traka raznih...
- Swan_
#3 Re: Materijal za nakit
Fimo je, koliko ja znam, najjeftiniji u Mercatoru. Jedan paketic fimo mase tamo je 2.70KM, dok je u OBIju PREKO 4KM. OBI mi je preskup, mada tamo mozes naci sve sto zelis. Fimo mozes uzeti i u knjizari Svjetlost, mislim da je tamo 3KM. Stvarcice tipa podloga za prsten, kopce, lanci, trakice, sam uzimala kod nekog čovjeka na siranu, a kupovala sam i u Zenici u robnoj kuci Zenickanka. Imas u Sarajevu i Facta prodavnicu repromaterijala, to je to sto je spomenuto u prethodnom postu, kad se krene od Skenderije prema gradu itd.
Mene interesuje koje ljepilo koristite, da ste sigurni da vam nece prsten npr. vrlo brzo otpasti od podloge, da je bas pouzdano
?
Mene interesuje koje ljepilo koristite, da ste sigurni da vam nece prsten npr. vrlo brzo otpasti od podloge, da je bas pouzdano
- Ductus Holedocus
#4 Re: Materijal za nakit
kako se radi tom fim masom
kako se boji nakit i sl.
ako zna neko detalje,a zeli otkriti tajnu velikih majstora
kako se boji nakit i sl.
ako zna neko detalje,a zeli otkriti tajnu velikih majstora
- Ductus Holedocus
#5 Re: Materijal za nakit
zna li neko kako se ovo sa zicom pravi
http://www.budi.in/moda-stil/vijugavi-nakit-od-zice-815
http://www.budi.in/moda-stil/vijugavi-nakit-od-zice-815