Uspaljenice jedna!mamica 31 wrote:meni je to toliko prirodna stvar, da sam u bolnickom holu fino posla zadic majicu da muzu pokazem bolne grudi![]()
Da mi on ne rece "hej bona, sta ces to", ja bih fino ciculje izvukla.
Majcinstvo
Moderator: anex
-
debela
naravno da je normalno da zena doji dijete pa bilo to na sred ulice i naravno da u tome nema nista gadno. i naravno da je normalno da zena izadje sa djetetom pa cak i ako ima nekoga da ga pricuva i da dodje u restoran. i ja fakat ne mogu da vjerujem da moram naglasavati da ovakvo nesto smatram normalnim
i ovo iz perspektive zene bez djece.
i ovo iz perspektive zene bez djece.
-
Pearl
ma kontam da ni nakon poroda nema sanse da tolike narastu da se ne moze ispod kosulje nastelitiVingo wrote:Pearl wrote:ne znam ih ni ja, ali redovno vidjam da neke mame doje na takvim mjestima... nije mi lijepo vidjeti ni da odrasla osoba jede na sred ulice i mljacka, pa mi bas ok ni da se citava sisa izbaci da se dijete podoji, ako se dijete vec mora podojiti na javnom mjestu..Vingo wrote:
Hm ne bih sad ulazila u pricu o motivima.....motiv dojenja je hranjenje djeteta. A ne poznajem ni jednu mamu dojilju koja izlazi s bebom u kafane....
mozda se ta "osjecanja" promijene kad dobijes svoje dijete, pa te bas briga gdje i kako ces ga podojiti.. ovo pricam iz perspektive nedojilje
znam.....kad rodis i pocnes dojiti, vidjeces da ne ide s pola sise.....
one sa vecim korpicama prije poroda vec imaju problem...
naravno da mame treba da doje bebe u javnosti, sasvim normalno.. nece sjediti godinu dana u kuci.. nisam jednom vidjela mamu koja je fino malo okrene da je ne gledaju bas svi, podoji bebu, obrise se, zakopca kosulju i mirna bosna.. a i dijete
mozda to ima veze sa mojim vidjenjem da je dojenje moje bebe moja intimna stvar, a ne stvar svih ljudi oko mene, pa necu to da dijelim uopste s njima
-
zmijaIzmaj
a ne znam i to mi je malo bezzemamica 31 wrote:jel ti bolesno kad se zena sunca u toplesuzmijaIzmaj wrote:sjoooali te grudi su dio tijela, onog intimnijeg, i ne mora se okolo pokazivati ma za koju svrhu sluzi...meni je to bolesno
-
mamica papucarka
... dobro, nisam ni ja nikad vidjela da zena izvali jednu cicku na stol, a drugu strpa djetetu u usta.... E sad, ako se sta vidi, sto mora biti gadno. dijete samo jede. A kome je neprijatno nek ne gleda 
-
modesti
Pearl wrote:
ma kontam da ni nakon poroda nema sanse da tolike narastu da se ne moze ispod kosulje nasteliti
nakon prvog poroda u Sarajevu nije bilo grudnjaka u koji mogu ugurati pribor za jelo svog sina
-
mamica papucarka
pred kraj trudnoce sam spavala u muzevim boksericamamodesti wrote:Pearl wrote:
ma kontam da ni nakon poroda nema sanse da tolike narastu da se ne moze ispod kosulje nasteliti
![]()
![]()
![]()
nakon prvog poroda u Sarajevu nije bilo grudnjaka u koji mogu ugurati pribor za jelo svog sinaa nisam prije trudnoce imala neke ogromne korpice (80B/C). Sada sam u 4. mjesecu trudnoce i vec su mi grudnjaci od dojenja mali...
![]()
![]()
A sto se tice grudnjaka, ...