e Harry vala slabo si mi nesto DirtyDirty Harry wrote:Imao sam spremnu istinu ... za prijateljicu koja je slavila rođendan ...anais_nin wrote:jesi imao spremnu pricu za slucaj da je progovorila i upitala za koga je cvijece?Dirty Harry wrote:Hm ... evo jedna bas aktuelna ... idem sinoc oko 8 ulicom, sa buketom ruza u ruci i ide ona meni u susret ... i zbog ruza valjda uputi mi jedan pogled i osmjeh ... uh ...![]()
p.s. (pouka price ... obicni buket nekad moze cuda da cini)
p.p.s. Neznana djevojko javi se !!! :, Šifra: dođi da ostarimo zajedno
![]()
(mami, bolesnoj kolegici s posla, teti iz trafike???
)
al gotovo sad ... ako citas ovaj forum javi se !!!
Ljudi u prolazu
Moderator: anex
- anais_nin
- Dirty Harry
jbg ... sporo palimanais_nin wrote:e Harry vala slabo si mi nesto DirtyDirty Harry wrote:Imao sam spremnu istinu ... za prijateljicu koja je slavila rođendan ...anais_nin wrote: jesi imao spremnu pricu za slucaj da je progovorila i upitala za koga je cvijece?![]()
(mami, bolesnoj kolegici s posla, teti iz trafike???
)
al gotovo sad ... ako citas ovaj forum javi se !!!sta je sada prizivas
sto joj nisi ponudio ruze da pomirise kad je prolazila kraj tebe
- Dirty Harry
Sta se cudis ... ja sam ti jedan fini gentlemandinchy84 wrote:eki Harryja sto sa cvijecem hoda ulicom![]()
![]()
Ja danas nista lijepo ne dozivih, naprotiv.
- Bonnie-Clydova mala
#62 Re: Ljudi u prolazu
anais_nin wrote:Jeste li kada sasvim slucajno u prolazu, na par minuta, nekad i krace naletili na neku osobu koja je ostavila svoj otisak na vas dan? potpuni stranac, neko....neko ko je ostao zapamcen jer vam je uljepsao dan, mozda i u odsustvu namjere da to ucini....neko ko vam je poklonio osmijeh....neko cije lice vas je natjeralo na razmisljanje....neko koga vjerovatno nikad vise necete susresti ali eto bas ovaj dan taj neko vam je bio dio dana u nekom kontekstu koji zabavlja, nasmije, rastuzi, naljuti, uzburka emocije, ili cisto zato sto je bio/la izuzetno primjetan![]()
Sljapam danas tako po snijegu, hladno mi, mokro mi, nesretnik ne prestaje da pada....jedino me tjesi sto u ruci nosim teretnu kafu sa aromom cimeta, jedno 13 espresso kafica sastavljeno u jednunajednom mi se nesto poce motati oko noga
kontam kakva je sada zivina, kad ono jedan od onih ko fol pasa, ja to zovem dzepna izdanja
inace ih nesto ne volEm, ali ovaj zivahan nekakav ne smiruje se
maleno nekakvo, bijelo, cupavo......ali sve u svemu bilo bi samo jos jedna zivotinjica da nije OPREME
![]()
chukica je obucen u jarko PINK jaknicu a la zimske jakne kakve nose ljudi
jos jakna pored toga sto je tako jarke i primjetljive boje ima i kapuljacu (mini naravno) sa nekim kao krznenim obrubom....i ono produzetke da su psicu i nozice pokrivene
![]()
I sada naravno onako stereotipno ja vec zamisljam da ce se najednom iza mene pojaviti vlasnica psa, koja ce biti ili neka utegnuta plavusa isto tako u nekoj jarko pink garderobiili mozda cak neka bakica
ali zaista ni u kom filmu nisam ocekivala da ce za psicem trckarati lik, tacnije grdosija, koji je kao od brda odvaljen, izgleda i obucen je kao izbacivac u nekom "sumnjivom" klubu
ono sav u crnom, jos nekakvog zlata nadjidjanog na njemu
![]()
mal mi nije ispala kafa iz ruku dok sam ga gledala kako trckara za psom jos mu kao nesto tepa
kako god popravi mi dan taj neobicni tandem
![]()
Sigurno je izašao da prošeta njenog psa
- Ivy
Zimski vragovi (preneseno sa mog bloga) ... post iz 2005 
Eto prođe i januar, zamalo. Mnogi bloggeri se žale na zimu i cupkaju u ritmu Đoletove pjesme: " Ne volEm januar i bele zimske vragove..."
...no Le Frog Blue me podsjeti na neka druga vremena, na neke druge zime, i zimske vragove. Sada živim na Floridi gdje bukvalno nema snijega i gdje su šanse da ikad padne, i zadrži se na tlu, vrlo vrlo vrlo male. Ali ovo nije priča o današnjoj vremenskoj prognozi. Ovo je priča o nekim drugim snjegovima i dječijim radostima iz osamdeset i neke. Bila je Olimpijada (ja se sjećam fragmenata iste), stari kaže da snijega nije bilo sve do na noć prije i da je JNA angažovana da se sve očisti preko noći... Meni je taj dan (datum ne znam) mirisao na snijeg. Roditelji, buraz i ja smo šetali gradom i tražili slastičarnu u kojoj je bilo mjesta za sjedenje. Ušli smo u "Korzo" ali nas nije poslužila sreća. Međutim prišao nam je lik sa Stetsonom na glavi i promuljo nešto na engleskom. Ustupio nam je sto i nasmijao se. Znam da je bio Amer jer je burazu i meni dao po dolar srebrenjak... To mi je najkulija uspomena sa Olimpijade... tad mi je bilo 5 godina i 2 mjeseca
...zime su dolazile i prolazile, radovala sam se svakoj posebno. Nedaleko od kuće bila je malo veća naslaga zemlje koju bismo iskoristili za plazanje na nogama ili na kesi čim bi pao i najmanji snijeg. Za plazanje na nogama trebalo je imati posebne čizme sa glatkim gumenim đonom. Toliko bismo "ulizali" stazu da bi se predveče pod svjetlima ulične rasvjete caklila kao staklo. Obavezni su bili skafanderi, jakna i kapa. Rukavice nisu bile kul. Kul je još bilo jesti snijeg... vazda bi me mati napala što jedem snijeg...
...imala sam i ligure, sanke za jedno, i super sanke (one skupe sa okruglom drškom naprijed) za 3-4 djeteta. Imala sam i male plastične skije, dužine kutije za cipele, koje su se pričvršćivale na čizme plastičnim vezovima...obično su bile crvene, zašto, ne znam...imala sam i klizaljke i kad bi bara kod šljunkare zaledila išla sam se tamo "talizat" i uvježbavat piruete (po mom nekom standardu)...
...brdašce i glavna utabana staza za klizanje na nogama bili su ispred moje kuće. Više puta mi se znalo desiti da izletim u košulji ili majici da se samo jednom "kliznem". Tad bi me starci ufatili i bio bi belaj jer bih se mogla prehladit i navuć upalu pluća. Bilo bi sto jezika s njihove i opravdanja sa moje stane...ali to nikad nije pokvarilo moju sreću...
...jedne zime sam dobila "šuškavu" jaknu sa tri floroscentne boje (roza, zelena i žuta) na bijeloj podlozi. Bila sam glavna u raji. Male stvari (koje su moje roditelje znale koštati i po nekoliko čekova) su bile i ostale nezamjenjive...
...svako zimsko jutro počinjalo je sa lokumima (uštipci u obliku romba), viršlama, eurokremom, čajem i mermeladom od šipka, kraš ekspresom (sa malim narandžastim i zelenim šablonima) i vrućim mlijekom...kako sam voljela biti dijete zimi, to je tako predivan osjećaj!
...zima je bila i ostala najdraži dio djetinjstva. Rođendan je uvijek padao pred Novu Godinu, a u to vrijeme su se dijelili paketići kod starog u firmi (bebe, sudići i čokolada su bili "in"). I tad sam bila glavna u raji jer je stari bio Deda Mraz, a to je bilo kul. Ja sam još povrh svega nastupala u novogodišnjoj priredbi kao Pahuljica, moje li sreće! Btw, stari je i dan danas Deda Mraz ali samo za unuke i komšijsku djecu*! Hvala ti Froggy što me podsjeti na sve ovo
*disclaimer: i Hoki Pokijevce
Eto prođe i januar, zamalo. Mnogi bloggeri se žale na zimu i cupkaju u ritmu Đoletove pjesme: " Ne volEm januar i bele zimske vragove..."
...no Le Frog Blue me podsjeti na neka druga vremena, na neke druge zime, i zimske vragove. Sada živim na Floridi gdje bukvalno nema snijega i gdje su šanse da ikad padne, i zadrži se na tlu, vrlo vrlo vrlo male. Ali ovo nije priča o današnjoj vremenskoj prognozi. Ovo je priča o nekim drugim snjegovima i dječijim radostima iz osamdeset i neke. Bila je Olimpijada (ja se sjećam fragmenata iste), stari kaže da snijega nije bilo sve do na noć prije i da je JNA angažovana da se sve očisti preko noći... Meni je taj dan (datum ne znam) mirisao na snijeg. Roditelji, buraz i ja smo šetali gradom i tražili slastičarnu u kojoj je bilo mjesta za sjedenje. Ušli smo u "Korzo" ali nas nije poslužila sreća. Međutim prišao nam je lik sa Stetsonom na glavi i promuljo nešto na engleskom. Ustupio nam je sto i nasmijao se. Znam da je bio Amer jer je burazu i meni dao po dolar srebrenjak... To mi je najkulija uspomena sa Olimpijade... tad mi je bilo 5 godina i 2 mjeseca
...zime su dolazile i prolazile, radovala sam se svakoj posebno. Nedaleko od kuće bila je malo veća naslaga zemlje koju bismo iskoristili za plazanje na nogama ili na kesi čim bi pao i najmanji snijeg. Za plazanje na nogama trebalo je imati posebne čizme sa glatkim gumenim đonom. Toliko bismo "ulizali" stazu da bi se predveče pod svjetlima ulične rasvjete caklila kao staklo. Obavezni su bili skafanderi, jakna i kapa. Rukavice nisu bile kul. Kul je još bilo jesti snijeg... vazda bi me mati napala što jedem snijeg...
...imala sam i ligure, sanke za jedno, i super sanke (one skupe sa okruglom drškom naprijed) za 3-4 djeteta. Imala sam i male plastične skije, dužine kutije za cipele, koje su se pričvršćivale na čizme plastičnim vezovima...obično su bile crvene, zašto, ne znam...imala sam i klizaljke i kad bi bara kod šljunkare zaledila išla sam se tamo "talizat" i uvježbavat piruete (po mom nekom standardu)...
...brdašce i glavna utabana staza za klizanje na nogama bili su ispred moje kuće. Više puta mi se znalo desiti da izletim u košulji ili majici da se samo jednom "kliznem". Tad bi me starci ufatili i bio bi belaj jer bih se mogla prehladit i navuć upalu pluća. Bilo bi sto jezika s njihove i opravdanja sa moje stane...ali to nikad nije pokvarilo moju sreću...
...jedne zime sam dobila "šuškavu" jaknu sa tri floroscentne boje (roza, zelena i žuta) na bijeloj podlozi. Bila sam glavna u raji. Male stvari (koje su moje roditelje znale koštati i po nekoliko čekova) su bile i ostale nezamjenjive...
...svako zimsko jutro počinjalo je sa lokumima (uštipci u obliku romba), viršlama, eurokremom, čajem i mermeladom od šipka, kraš ekspresom (sa malim narandžastim i zelenim šablonima) i vrućim mlijekom...kako sam voljela biti dijete zimi, to je tako predivan osjećaj!
...zima je bila i ostala najdraži dio djetinjstva. Rođendan je uvijek padao pred Novu Godinu, a u to vrijeme su se dijelili paketići kod starog u firmi (bebe, sudići i čokolada su bili "in"). I tad sam bila glavna u raji jer je stari bio Deda Mraz, a to je bilo kul. Ja sam još povrh svega nastupala u novogodišnjoj priredbi kao Pahuljica, moje li sreće! Btw, stari je i dan danas Deda Mraz ali samo za unuke i komšijsku djecu*! Hvala ti Froggy što me podsjeti na sve ovo
*disclaimer: i Hoki Pokijevce
- anais_nin
@dinchy i meni je ovo posebno bolnodinchy84 wrote:Ljetos ja hodam blizu zgrade televizije i na jednoj livadici sjedi neki deda i mase mi. Ja onako u nevjerici pridjem, a on ce meni: "Mozete li mi pomoci, ja sam pao i ne mogu da ustanem". Naravno nazovem ja hitnu i dok smo je cekali kaze on meni: "Pola sata sjedim ovdje, niko nece da pridje, valjda misle napio se." Ispricao mi je i kako zivi u domu. Ima porodicu, ali nece da im bude na teretu otkad mu je zena umrla.
Iskreno "Hvala" koje mi je taj covjek uputio dok je ulazio u kola hitne nikad necu zaboraviti![]()
Eto, dosta vala od mene
ova tvoja prica me podsjetila na 2 sasvim razlicita susreta
-
pita_zeljanica
meni se maloprije desilo isto bas nesto simpaticno. u sklopu faksa radim praksu u jednoj fabrici gume. Fabrika je puna "gastarbajtera". Uglavnom naletih u liftu na jednog starijeg turcina koji odjedanput poce pjevati. On i ja sami u liftu, a on pjeva..i pjeva..ne odustaje....neka turska, skroz mocna pjesma. kada
smo izasli iz lifta, poce on mene ispitivati..ko sam.. sta sam..kratko sam odgovorila na pitanja i pozeljela mu ugodan dan..
smo izasli iz lifta, poce on mene ispitivati..ko sam.. sta sam..kratko sam odgovorila na pitanja i pozeljela mu ugodan dan..
- anais_nin
svaki put kad prodjem tim prodajnim sjetim se tog cikedinchy84 wrote:Bjezi tamo, rasplaka me...anais_nin wrote: Pri rastanku na poklon dobih jedan veliki osmijeh i rijeci da ce me pamtiti po tome sto "mirisem na proljece"
- Tesssa
Dobro se dobrim vraca, evo dokaza!anais_nin wrote:svaki put kad prodjem tim prodajnim sjetim se tog cikedinchy84 wrote:Bjezi tamo, rasplaka me...anais_nin wrote: Pri rastanku na poklon dobih jedan veliki osmijeh i rijeci da ce me pamtiti po tome sto "mirisem na proljece"bas sam juce bila i sad sve nekako drugacije gledam, obracam vise paznje na ono sto je promjenjeno
i eto i ja se osmjehnem
zbog njega
( P.S. a tebe ce zanimati da sam zbog njega i kroz pricu njemu taj dan skontala da se tu nalazi novootvorena radnja LUSH proizvoda
)
- buba
Jooj jess vala basSaian wrote:onaj lik u prolazu kod sirana mi je znao uljepsat dan![]()
![]()
, gaaaaaaaaaca, charapa, potkosulja hajmo zhene gaaaaaaaacha, charapa ...
Nego gdje je on sada?? Ne mislim da je na istom mjestu otkako su preuredili pijacu?
A meni ga vazda nesto zao bilo, a uz to mi ne treba gachaaa, carapaa, potkosuljaaa,..pa samo profuram brzo pored.
- Tesssa
umro jebuba wrote:Jooj jess vala basSaian wrote:onaj lik u prolazu kod sirana mi je znao uljepsat dan![]()
![]()
, gaaaaaaaaaca, charapa, potkosulja hajmo zhene gaaaaaaaacha, charapa ...
Nego gdje je on sada?? Ne mislim da je na istom mjestu otkako su preuredili pijacu?
A meni ga vazda nesto zao bilo, a uz to mi ne treba gachaaa, carapaa, potkosuljaaa,..pa samo profuram brzo pored.