Ljetovanje u Neumu?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

...
Last edited by basta sljezove boje on 28/08/2007 20:34, edited 1 time in total.
neko iz mase

Post by neko iz mase »

basta sljezove boje wrote:kako se nigdje drugdje u BiH ne igra vaterpolo? Sjecam se da je moj prijatelj koji je u ratu izasao igrao u Sarajevu u nekom klubu, mislim da su bili druga liga :?
igrao sam i ja u VK Incel u BL do 92ge dok se nije zaratilo. Bog sami zna gdje oni sad i u kojoj ligi igraju, ako uopste i postoje
belay_djecko

Post by belay_djecko »

Evo još jedan utisak iz Neuma prije 5 dana...
Smještaj uz glavnu cestu je teško naći... moraš ga baš "ubosti" kad neko odlazi pa da ti uletiš... (ovo ako se već nema rezervisano)
Busem nije toliko loše ići... Centrotrans... karta 40 KM (ako imaš ikakvih havera, ahbaba, prijatelja, komšija, poznanika bus ti ne preporučujem ni u kojoj varijanti)
Plaže... katastrofa... ovaj gore lik je dobro opisao sa ovim ženturačama, guzva je baš ogromna... tako da se nije loše izmaći (kod onih molova :D ) tu čovjek malo i ima rahatluka..., što se tiče večeri nema se gdje izaći.. poslije 12.. kapak... noćno kupanje ne dolazi u obzir jer u svakom momentu neki narkići skaču po plaži, dosta naroda spava po autima...( čega se sve čovjek neće nagledati )
Dobra strana je ta što je ipak dosta jeftinije nego u HR, i druga dobra strana... ako ništa drugo... na karti se pika kao naše :D
Kao što rekoše ljudovi prije... za mlađe osobe nije tako preporučljivo... a za neki porodični odmor sa manjom djecom - sasvim ok...
Edoxxx

Post by Edoxxx »

Ako idete sa malom djecom ... po mom misljenju su najprihvatljiviji Tucepi, Brist ili Podaci ... mala mjesta, nema guzve a nisu ni daleko ... sretno svima ...
basta sljezove boje

...
Last edited by basta sljezove boje on 28/08/2007 20:39, edited 1 time in total.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

basta sljezove boje wrote:
debela wrote:
basta sljezove boje wrote: sto se tice prica o nacionalizmu, u Neumu mozete iznajmiti sobu i kod Hrvata, i kod Bosnjaka, i kod Srba, kako vam vec odgovara :-D
jebo mater da je meni znati kojim ti kanalima i vezama danonocno propagiras na ovom forumu pa neka se planeta srusi. na svakoj jebenoj temi provlacis svoju pricu punu -izama, da kazem skraceno jer bi nabrajanje potrajalo. zajebala si, cini mi se, sve dosadasnje slucajeve.
koja (ne)kultura ophododjenja

moj post je reakcija na post Daysleepera u kojem Neum naziva "ustaskim leglom". U Neumu zaista postoje ljudi svih nacija koji izdaju sobe, tako da svako moze naci sto mu odgovara. Ponude imaju i na netu i zaista je jeftinije nego u Hrvatskoj.
Hajd malo čitaj :-)

http://www.forum.hr/archive/index.php/t-107001.html
basta sljezove boje

...
Last edited by basta sljezove boje on 28/08/2007 20:41, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

debela wrote:
basta sljezove boje wrote: sto se tice prica o nacionalizmu, u Neumu mozete iznajmiti sobu i kod Hrvata, i kod Bosnjaka, i kod Srba, kako vam vec odgovara :-D
jebo mater da je meni znati kojim ti kanalima i vezama danonocno propagiras na ovom forumu pa neka se planeta srusi. na svakoj jebenoj temi provlacis svoju pricu punu -izama, da kazem skraceno jer bi nabrajanje potrajalo. zajebala si, cini mi se, sve dosadasnje slucajeve.
debela popizdila :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

basta sljezove boje wrote:staro dvije godine, ali zanimljivo. Mirnesa svi na sve nacine napadaju, ali se Celo Bajramovic skuterom voza tik uz obalu u istom tom Neumu :shock:
Ja fino napisah citaj, ima jos puno slucajeva u tekstu ispod.

Izuzmi Mirnesa totalno, i citaj, i bez njegovog slucaja, broj nacionalistickih incidenata u Neumu iznosi barem 3:1 u osnosu na komplet jadransku obalu koja pripada Hrvatskoj.

Ili debatuj argumentima nemoj debatovati nikako.
peanuth

Post by peanuth »

bio sam prije 3 sedmice u neumu.. lijep gradic..

malo je za mladju raju bezze, ali covijek treba da bude zadovoljan sa onim sto ima.

sto se tice kojekakvih nana, ima ih stvarno.. i bas je bezze :D jedu se pite po plazi, o ostalom da ne pricam.

sto se tice raje, nama niko ni A nije rekao.u protivnom ljudi su bili veoma gostoprimljivi..pomagali su gdje su mogli..

naravno ne kazem, u svakom zitu ima i kukolja..ali nista vise nego negdje drugo u BiH, cast izuzetcima,Tuzli!!!

jedino gdje sam primjetio da ima "nacionalizma" je bario sam se sa nekom curom,Marijana se zvala..sve je bilo ok, dok nisam rekao kako se zovem.. onda najednom ode sve u nepovrat..

sve u svemu, opet bi otisao u Neum..hem sto je bosanski,to mi niko ne moze oduzet :D hem zbog onih par finih ljudi koje sam upoznao.
basta sljezove boje

...
Last edited by basta sljezove boje on 28/08/2007 20:45, edited 1 time in total.
debela

Post by debela »

danas wrote:
debela wrote:
debela popizdila :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jesam i pizdim vec i predugo kad vidim upakovane -izme i ne znam kojeg se to tolerise.
shin

Post by shin »

Zovi Infru nek je pogodi petom u celo :lol:
luciferino

Post by luciferino »

E ovako, za Mirnesa i spodobe kao on me apsolutno zaboli. Živac mi vadi i kad ga na slici vidim. Dobro je prošao.
Što se incidenata tiče, ubuduće treba dići takvu halabuku i tužit đubrad za sva sranja koja naprave (đubrad mogu biti iz svakog naroda).
Hvala Bogu (bolje rečeno roditeljima) pa mi je ime takvo da će dobro razmisliti prije nego što me bilo gdje strpaju. Apsolutno me ne interesuje kako mi se zove domaćin sve dok je soba čista i dok imaju sve ono što su mi rekli da imaju. U slučaju bilo kakvih sranja, pravac Sarajevo.
basta sljezove boje

ovoj zeni bi zaista trebalo dati zabranu bavljenja bilo kakvom profesijom u turizmu

Vlasnica restorana "Turist", naime, nanijela je povrede njegovoj kćerki kada je čula da je Ajanovićeva supruga Selma zove imenom Medina.
Uz to su im upućene najgrublje uvrede poput: "Đubrad bošnjačka" i "Smeće bosansko".

zaista ne znam koji je to restoran Turist (Magistrala?), ali cujem od prijatelja da su restorani u Neumu opcenito losi. Isplati se otici do Stona do Kapetanove kuce
luciferino

Post by luciferino »

Hoće li Ajanović tužiti (da li je tužio) dotičnu vlasnicu za nanošenje fizičkih povreda?
Tekst je iz 2005. Zna li iko kako se sve završilo?
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Lace wrote:nemoj majke ti da nas ono prosvjetljava ...provokatore je najbolje ignorisati a onda sami odu ako skontaju da nisu zanimljivi
Uze mi rijec iz usta.
Neka ga/je gdje je. :oops:
luciferino

Post by luciferino »

Koliko često idu autobusi iz Ploča za Neum?
Još je ostala dilema da li ići vozom pa presjedati, ili ići direktno busom. :-)
basta sljezove boje

ima neki privatnik sto vozi kombijem iz Sarajeva na more, hvale ga da je vrlo profesionalan, da ima pristupacnu cijenu i da je brzi od regularnog busa
daduli_sa

Post by daduli_sa »

luciferino wrote:Koliko često idu autobusi iz Ploča za Neum?
Još je ostala dilema da li ići vozom pa presjedati, ili ići direktno busom. :-)
Moj prijedlog da ides vozom, dozivljaj ce biti potpuniji povrh svega mnogo je prijatnije barem sto se tice topline u odnosu na autobus :-D
luciferino

Post by luciferino »

E ovako...ovo je moj "izvještaj" iz Neuma kao što sam obećala. :-)

Prvo o samom prevozu. Išla sam (i vratila se) autobusom i nije bilo tako loše. Naravno, voz je puno komforniji, ali nekih većih zamjerki nemam. Iskreno, više su me iznervirali putnici nego sam vozač, ali o tome ću opširnije pisati na drugom mjestu. Našim ljudima je izgleda u krvi da stvaraju nepotrebnu gužvu i paniku kada se radi o "zauzimanju" sjedišta. U autobus se ulazi čoporativno (rezervisana sjedišta? šta je to???) i velika je vjerovatnoća da će vam se neka baba natakariti na leđa. A onda kada se udobno smjestite, neka druga baba će povikati: "Ovo nije autobus za Neeeeum!!!! Ovaj autobus ide za Dubrovnik, za Neum vozi mali autobus!!!" :shock:

Što se tiče samog Neuma, neke stvari su me jako prijatno iznenadile, dok za neke druge stvari još ne mogu vjerovati da postoje. Neum se prilično izgradio (zadnji put sam bila 1991.), uredili su stazu koja obalom vodi od plaže kod hotela Neum kroz "šumicu" do hotela Sunce. Taj dio je također očišćen od ježeva i omogućen je kakav-takav pristup vodi. Na hotelskim plažama su ogromne gužve, i tamo se nisam ni pokušavala izležavati. Dio oko Zenita je također sređen.

Smještaj je bio fantastičan (još jedno vrlo prijatno iznenađenje). Bila sam smještena u jednoj od mnogobrojnih vila koju sam izabrala metodom slučajnog izbora, a rezervaciju sam ugovorila preko e-maila. Kada smo došli, gazdarica nam je pokazala apartman, predala ključeve i nije bilo apsolutno nikakvog peglanja. To mjesto i gazde mogu samo nahvaliti.

A sada malo o negativnim stvarima...Ljudi koji rade u prodavnicama su nevjerovatno neljubazni i hladni (čast rijetkim izuzecima). Osmijeh je nemoguće izmamiti i sve rade nekako "preko k*rca", ali mislim da je glavni uzrok takve neljubaznosti siromaštvo. Čak su i lokalna djeca vrlo gruba. Igraju se fudbala i mjesto golova zaćeruju jedne druge, a onda izleti bijesna majkača i zaćera ih sve zajedno, uključujući i svoje sopstvene. :D

Generalno, moji utisci su prilično pozitivni. Mislim da Neum kao lokacija ima velikog potencijala, ali puno zavisi od tamošnjih stanovnika naravno. Malo ljubaznosti prema mušterijama nikome neće naškoditi. :roll:
cyprus

Post by cyprus »

Nego, jel Neum u Bosni ili u Hercegovini? :lol: :lol:
luciferino

Post by luciferino »

cyprus wrote:Nego, jel Neum u Bosni ili u Hercegovini? :lol: :lol:
I šta je smiješno? Reci, da se i mi nasmijemo. :P
cyprus

Post by cyprus »

luciferino wrote:
cyprus wrote:Nego, jel Neum u Bosni ili u Hercegovini? :lol: :lol:
I šta je smiješno? Reci, da se i mi nasmijemo. :P
Joj, luciferino, što ti mene ne voliš? :-) :D
babanovac

Post by babanovac »

basta sljezove boje wrote:Daysleeper, zaista ne mogu da shvatim "vlasnicu restorana Turist" koja vrijedja svoje goste. Neumljani su stanovnistvo koje se spustilo sa brda na more ili na magistralu i nemaju nekih manira, ali baviti se turizmom i pljuvati po onima koji te placaju je nerazumljivo. U principu sam gore samo zeljela reci da se soba moze iznajmiti i kod ljudi koji nisu Neumljani i da se sa domorocima ne mora imati nista
Slazem se sa postom.
Neumljani su operisani od turizma,kao da ih je neko kaznio sto im dade more.
Sjecam se kafane u hotelu Sunce i to one u nivou setalista,moze se reci da je to ujedni i najposjecenije mjesto u Neumu i jedino mjesto gdje ima mladje raje.
U WC-u,ni poklopca,ni daske na solji,o talet papiru da ne govorim.
Post Reply