Meni nije jasan narod kod te kupovine za ljetovanje. Bitno je imati pare. Mi navratimo u neki od velikih trgovačkih centara, kupimo šta nam treba, nešto je skuplje, nešto jeftinije i svede se na isto, a ne zamarati se kako ćemo preći granicu, dozvoliti da nas "masiraju" i sl.Comrad wrote:Ma ne vidim ni potrebu da se ovdje trpas i onda vozis to sve na more. Nigdje veze, a dole sve to isto mozes kupiti po istim, pa cak negdje i nizim cijenama. Neke stvari jesu malo skuplje, ali nista previse da ti isplati vuknjat odavdje.![]()
Nadjes lidl, konzum neki veci market i obavis kupovinu. Nesto sto bas mislis da neces naci poneses.
I cuj naslova ne mozes ni litar mlijeka. Ko to jos nosi mlijeko na put od 4+ sati na 20-30+ stepeni.Jest, ja kad god na more krenem uzmem paket mlijeka, nek zatreba.
![]()
Ljetovanje all about
Moderator: anex
- Chloe
- Photo mod
#926 Re: Ljetovanje all about
-
elcaliente
#927 Re: Ljetovanje all about
Jeste da je malo neugodno nekim Bosancima i Hrecegovcima, ali kroz to se mora proci i samo ce nam za 2 godine biti bolje. Ako se Hr pokaze kako treba primiti ce ih u Sengen i ukinuti ce granicu prem Slo, samim tim onda kada krenmo na zapad imamo sat manje cekanja. Mnogi okrivljuju Hrvate kao da oni nama hoce da naude ljudi samo ispunjavaju zadato, jos pogotovo sto na vecim granicnim prelazima iz BiH prema Hr ce stajati i carnici i ostalih evropskih zemalja da bi ispocetka kontorlirali posao Hr carnika. A i sto raje na forumu kaze, makar je Hr razvijena zemlja Lidl na svakom koraku.
- P308
#928 Re: Ljetovanje all about
Pa i za prvi maj je bilo isto ovako...mene doduse nisu pretresali, samo pasoska kontrola i to je to, ali vidim sa strane par auta odvoje i pretresaju, kofere otvaraju, motor gledaju itd.
-
mad mike
#929 Re: Ljetovanje all about
ima li jos ona linija iz istocnog sarajeva za budvu ? i da li neko moze preporuciti neki smjestaj tamo ?
- weedonjaaa
#930 Re: Ljetovanje all about
Sarajevo, Trnovo, Miljevina, most prije Foče desno skreneš prema Brodu. Pa Šćepan Polje, Plužine, Nikšić, Budva.. Pratiš saobraćajne znake i tu siStatic-X wrote:Koji je najblizi put ( a da nije slucjno makadam) iz Sa do Budve?
Google maps kazu preko Foce do Bilce pa tu lijevo preko Grahova.
-
Astrix
#931 Re: Ljetovanje all about
Ja sam uzeo prosle godine od starog auto i niko me nista nije pitao, upravo preko scepan polja isao, kad sam se vracao samo sto su trazili je ona prijava o boravku nista vise...
- Partijaner
#932 Re: Ljetovanje all about
Je li iko isao sa biciklom na more, nesto razmisljam da se odvazim pa da dozivim maloavanture na putu prema moru, oduvijek mi je to zelja bila, samo mi treba jos pad budala naci, msm da nece biti tesko.
Za koliko se moze doci kad bi krenuo npr. oko 6 sati ?
Za koliko se moze doci kad bi krenuo npr. oko 6 sati ?
-
Static-X
#933 Re: Ljetovanje all about
weedonjaaa wrote:Sarajevo, Trnovo, Miljevina, most prije Foče desno skreneš prema Brodu. Pa Šćepan Polje, Plužine, Nikšić, Budva.. Pratiš saobraćajne znake i tu siStatic-X wrote:Koji je najblizi put ( a da nije slucjno makadam) iz Sa do Budve?
Google maps kazu preko Foce do Bilce pa tu lijevo preko Grahova.Kakav crni makadam, jest' malo zeznuto prema Šćepan Polju jer je uzak put al' se opet možeš mimoići.. I ako nije tvoje auto treba ti dozvola od Bihamka da koristiš tuđe auto, da od starog uzimaš opet moraš tu potvrdu uzeti.. Mislim da je 25 KM.. Još sad ima novi put do Nikšića, 4 trake pravac mrtvi
A sta ako se auto iznajmljuje? Dali i tada treba potvrda ili se to automatski dobije pri rentanju od strane rent servisa?
E u slucaju da se odlucim do Bara onda od Niksica produzim do Podgorice i onda se spustati ka primorju ili bi povoljnije bilo preko Budve?
-
certified_fascist
#934 Re: Ljetovanje all about
Ima li tu iko ko ljeti ne ide na more, nego negdje drugo?
- Filter
#935 Re: Ljetovanje all about
sreser4zr4 wrote:Sreser. Tiho, mirno, uglavnom porodice posjecuju to mjesto. Ima granapcic, a ima i lokalnog stanovnistva koje prodaje voce i povrce ispred vrata.Juni wrote:Ja razmišljam o Peljescu kao destinaciji ove godine npr. Trpnju.Ono sto tražim je mir, fine plaže, idem porodicno -provod mi nije bitan. Kakve su cijene smjestaja, kakve su cijene i ponuda na pijaci i u restoranima?je li manja gužva nego na Makarskoj rivijeri? Riječju, isplati li se "potegnuti" do tamo?
culasam i za ta neka manja mjesta npr Loviste da je predivno.Interesuje me ima li neko tako manje fino mjesto na Peljescu gdje se moze ljetovati i bez auta, tj. Da Ima bus do tamo i imakar jedna prodavnica da se možeš snadbjeti?Nisam sigurna za prevoz.
ima prevoz do janjine, autobus koji ide do orebica staje u janjini. neka tri kilometra od sresera.
ili da ganja privatne prevoznike, mali kombiji koji voze do sresera.
ako mislis da se odmoris od guzve, sreser je idealno mjesto. malo selo, odvojeno od glavne ceste.
-
MilenaR
#936 Re: Ljetovanje all about
Ej, kada je Budva u pitanju, mogu samo da kažem da deru kožu koliko su skupi! Otkada su im došli Rusi, cene su im nenormalno visoke, pa tražili su mi čak 40 evra za sobu u privatnom smeštaju bez hrane za mene i dete! Kao da su im slavine zalatne! Ne znam stvarno, tamo jeste jako lepo i uređeno je, ali dok ne prilagode cene našim ljudima, ja tamo ne idem.
- coek
- mirnisan
#938 Re: Ljetovanje all about
JA...setnja po velikom parku, vilsonovim i ako usparam za kartu od penzije mozda odem do trebevica.certified_fascist wrote:Ima li tu iko ko ljeti ne ide na more, nego negdje drugo?
- cs003
#939 Re: Ljetovanje all about
naletih na netu, povoljno.
-
amina_bl
#940 Re: Ljetovanje all about
Ima li kakvih friških informacija, kako se kreću cijene dvokrevetnih soba/studio apartmana na potezu Brele-Tučepi, znači Makarska rivijera, ne mora nužno biti Makarska.
A koliko su sobe u Neumu?
A koliko su sobe u Neumu?
-
childrinho
#941 Re: Ljetovanje all about
Tražim društvo za ljetovanje u Budvi...druga polovina Jula ili prva polovina Augusta. Iz Sarajeva sam, imam auto i podijelili bi troškove puta. Primam ponude iz cijele BiH.
Društvo tražim iz razloga što sa svojim prijateljima ne mogu da uklopim termine i zanimljivije je sa novim ljudima
Društvo tražim iz razloga što sa svojim prijateljima ne mogu da uklopim termine i zanimljivije je sa novim ljudima
-
rossonera
#942 Re: Ljetovanje all about
[quote="amina_bl"]Ima li kakvih friških informacija, kako se kreću cijene dvokrevetnih soba/studio apartmana na potezu Brele-Tučepi, znači Makarska rivijera, ne mora nužno biti Makarska.
I ja se ovo pitam? Da li neko zna? Neko isao?
I ja se ovo pitam? Da li neko zna? Neko isao?
-
Qoom
#943 Re: Ljetovanje all about
Jučer se vratio iz Gradca. Cijena po krevetu 15€, kvaliteta smještaja 2/5, ponuda loša, 70% kapaciteta prazno. Bukvalno te vuku za rukav da prodaju smještaj. Jedna noć nije problem, što je za razliku od prošlih sezona za nepovjerovati. Izaći morate do 9 sati zadnji dan boravka i naravno morate skloniti automobil s njihovog parkinga i platiti 5€ na drugom parkingu.
Cijena smještaja u Hotelu Saudade 4* za četveročlanu porodicu (dvoje djece od 6 i 2 godine) 198€ noćenje s doručkom. Otimanje.
Razočaran u ponudu. Njihove dnevne novine pune samokritike na cijenu svega na jadranu. "24 sata" u novinama od 7.7. na prvoj stranici objavili sliku sa cijenom grožđa 70kn/kg, cijenu kajsija 40kn/kg itd.

Ko voli nek' izvoli.
Cijena smještaja u Hotelu Saudade 4* za četveročlanu porodicu (dvoje djece od 6 i 2 godine) 198€ noćenje s doručkom. Otimanje.
Razočaran u ponudu. Njihove dnevne novine pune samokritike na cijenu svega na jadranu. "24 sata" u novinama od 7.7. na prvoj stranici objavili sliku sa cijenom grožđa 70kn/kg, cijenu kajsija 40kn/kg itd.

Ko voli nek' izvoli.
- P308
#944 Re: Ljetovanje all about
Ja sam prosle godine u Tucepima placao sobu 20 eura po osobi, kvalitet smjestaja 3/5, odmah uz plazu. Koliko li sada kostaQoom wrote:Jučer se vratio iz Gradca. Cijena po krevetu 15€, kvaliteta smještaja 2/5, ponuda loša, 70% kapaciteta prazno. Bukvalno te vuku za rukav da prodaju smještaj. Jedna noć nije problem, što je za razliku od prošlih sezona za nepovjerovati. Izaći morate do 9 sati zadnji dan boravka i naravno morate skloniti automobil s njihovog parkinga i platiti 5€ na drugom parkingu.
Ko voli nek' izvoli.
- Partijaner
#945 Re: Ljetovanje all about
Ja prosli put kad sam isao sa burazom, isli smo onako sa lutanjem, odem do Tucepa mao potrazim i naidjem kod neke babe, ja bih reko ostao jedno 4-5 dana, ona razmislja a skoro pa prazan apartman da bi ona meni na kraju rekla da se to njoj ne isplati.
Vecu glupost u zivotu nisam cuo, koliko cu da ostanem je moja briga, ali valjda cuva apartmane za dijasporu i strance, zine im guzica za parama, cim vide strane tablice odmah lete ko muhe i na kraju sam otisao u Makarsku, nije ni dole nesto bajno, ali barem imas gdje navece prosetat.
Vecu glupost u zivotu nisam cuo, koliko cu da ostanem je moja briga, ali valjda cuva apartmane za dijasporu i strance, zine im guzica za parama, cim vide strane tablice odmah lete ko muhe i na kraju sam otisao u Makarsku, nije ni dole nesto bajno, ali barem imas gdje navece prosetat.
- limunada25
#946 Re: Ljetovanje all about
Ove godine more nula bodova, al pamticu zato proslo ljeto sa voljenom osobom 
-
Static-X
#947 Re: Ljetovanje all about
nek si nam reklalimunada25 wrote:Ove godine more nula bodova, al pamticu zato proslo ljeto sa voljenom osobom
- limunada25
#948 Re: Ljetovanje all about
Static-X wrote:nek si nam reklalimunada25 wrote:Ove godine more nula bodova, al pamticu zato proslo ljeto sa voljenom osobom
- P308
#949 Re: Ljetovanje all about
Slicno iskustvo sam imao u Makarskoj prosle godine zbog cega sam i zavrsio u Tucepima. Ma bezobrazluk.Partijaner wrote:Ja prosli put kad sam isao sa burazom, isli smo onako sa lutanjem, odem do Tucepa mao potrazim i naidjem kod neke babe, ja bih reko ostao jedno 4-5 dana, ona razmislja a skoro pa prazan apartman da bi ona meni na kraju rekla da se to njoj ne isplati.![]()
![]()
- Nisrin