Ljetovanje all about

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ElRe

#851 Re: Ljetovanje all about

Post by ElRe »

Definitivno, nikakvih zezancija pri izlasku iz CG nece biti za turiste
Prica pocinje od cca 6 min

http://depositfiles.com/files/z7usi2imf
agent_zero

#853 Re: Ljetovanje all about

Post by agent_zero »

http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... 20729076#1

Ulcinj = Neka, hvala, ne bih ni džaba.
ganjeta

#854 Re: Ljetovanje all about

Post by ganjeta »

Ludilo :lol: .
vesela_sveska

#855 Re: Ljetovanje all about

Post by vesela_sveska »

Reufik Refko wrote:Može li mi ko potvrditi da li carinici na izlazu iz CG traže potvrdu o prijavi boravka tj. o plaćenoj boravišnoj taksi :?:
Carinici ne,ali policija nekad traze,nekad ne,to ti je cista sreca,ali zasto rizikovati da te vrate sa granice,ako imas pare za ljetovanje sta ti znaci jos dodatnih 10-ak eura( 2 eura prijava + 0,75 centi dan) ;)
radostan dan

#856 Re: Ljetovanje all about

Post by radostan dan »

šta je , šta vam smeta ulcinj...
tri u jedan, ekoturizam, more i nudizam.
radostan dan

#857 Re: Ljetovanje all about

Post by radostan dan »

javiš se milu da ti prevede... :mrgreen:
BlueBlood

#858 Re: Ljetovanje all about

Post by BlueBlood »

jel iko bio na moru? svi nesto pitaju a niko ne pise kako mu je bilo? :lol:
Irm@

#859 Re: Ljetovanje all about

Post by Irm@ »

je li neko bio na Rabu? komentari? :)
zilla_

#860 Re: Ljetovanje all about

Post by zilla_ »

Irm@ wrote:je li neko bio na Rabu? komentari? :)
preskupo... nisam bio niti ću... kad sve sabereš i oduzmeš za te pare koje bi tu dao možeš otić komotno u tursku i uživat ko beg 7 dana ;)
vesela_sveska

#861 Re: Ljetovanje all about

Post by vesela_sveska »

BlueBlood wrote:jel iko bio na moru? svi nesto pitaju a niko ne pise kako mu je bilo? :lol:
Bila :thumbup: ,vratila se i mogla bih sad opet :D
charrrmed

#862 Re: Ljetovanje all about

Post by charrrmed »

vesela_sveska wrote:
BlueBlood wrote:jel iko bio na moru? svi nesto pitaju a niko ne pise kako mu je bilo? :lol:
Bila :thumbup: ,vratila se i mogla bih sad opet :D
Gdje, kod koga, s kim? Kako je bilo :D
AJIK

#863 Re: Ljetovanje all about

Post by AJIK »

Imam apartman na moru u Puli ...ako imate dobro auto da možete doči do Pule javite se meni
silver testelone

#864 Re: Ljetovanje all about

Post by silver testelone »

vesela_sveska wrote:
Reufik Refko wrote:Može li mi ko potvrditi da li carinici na izlazu iz CG traže potvrdu o prijavi boravka tj. o plaćenoj boravišnoj taksi :?:
Carinici ne,ali policija nekad traze,nekad ne,to ti je cista sreca,ali zasto rizikovati da te vrate sa granice,ako imas pare za ljetovanje sta ti znaci jos dodatnih 10-ak eura( 2 eura prijava + 0,75 centi dan) ;)
pretprošle i prošle godine ljetovao u CG, platio taksu, al nisu tražili nikad ništa
silver testelone

#865 Re: Ljetovanje all about

Post by silver testelone »

neće ljudi da se hvale :D
vesela_sveska

#866 Re: Ljetovanje all about

Post by vesela_sveska »

AJIK wrote:Imam apartman na moru u Puli ...ako imate dobro auto da možete doči do Pule javite se meni
Jel' sredinom septembra slobodno? Moze neka slika na pp ?
limunada25

#867 Re: Ljetovanje all about

Post by limunada25 »

Momak i ja isli u Gradac i super nam bilo :) Bas smo se prijatno iznenadili u svakom pogledu. Nemamo auto pa smo krenuli sa nekim privatnim kombijem- koji vozi svaki dan (30KM po osobi). Voznja je bila ugodna, staje 2-3 x na kaficu po nasoj zelji itd.. Cim smo stigli odmah smo nasli smjestaj tj.kod magistrale, 5min do plaze, po 10 eura.
Na plazi nije bilo seljaka ni papanluka, uglavnom sve neki kulturni i pristojni ljudi. Sve u svemu malo je mjesto i definitivno za odmoriti se..sto je nama upravo i trebalo. Ocjena od 1-10, mi bi smo dali 8 :)
delirium.sa

#868 Re: Ljetovanje all about

Post by delirium.sa »

limunada25 wrote:Momak i ja isli u Gradac i super nam bilo :) Bas smo se prijatno iznenadili u svakom pogledu. Nemamo auto pa smo krenuli sa nekim privatnim kombijem- koji vozi svaki dan (30KM po osobi). Voznja je bila ugodna, staje 2-3 x na kaficu po nasoj zelji itd.. Cim smo stigli odmah smo nasli smjestaj tj.kod magistrale, 5min do plaze, po 10 eura.
Na plazi nije bilo seljaka ni papanluka, uglavnom sve neki kulturni i pristojni ljudi. Sve u svemu malo je mjesto i definitivno za odmoriti se..sto je nama upravo i trebalo. Ocjena od 1-10, mi bi smo dali 8 :)
Odakle vozi taj kombi, koliko cesto i koliko je povratna? :)
limunada25

#869 Re: Ljetovanje all about

Post by limunada25 »

delirium.sa wrote:
limunada25 wrote:Momak i ja isli u Gradac i super nam bilo :) Bas smo se prijatno iznenadili u svakom pogledu. Nemamo auto pa smo krenuli sa nekim privatnim kombijem- koji vozi svaki dan (30KM po osobi). Voznja je bila ugodna, staje 2-3 x na kaficu po nasoj zelji itd.. Cim smo stigli odmah smo nasli smjestaj tj.kod magistrale, 5min do plaze, po 10 eura.
Dodje na kucnu adresu, mi smo platili u oba smjera po 30KM, znaci 60KM tamo i vamo-po osobi, i ciko nas opet vratio na kucnu adresu. Ima ih dvojica koji voze svakim danom, kolko sam skontala jedan ide prema Dubrovniku, a drugi prema splitu. Krece se oko 5h ujutro, a sa mora krecu oko 17h.
delirium.sa

#870 Re: Ljetovanje all about

Post by delirium.sa »

limunada25 wrote:
delirium.sa wrote:
Dodje na kucnu adresu, mi smo platili u oba smjera po 30KM, znaci 60KM tamo i vamo-po osobi, i ciko nas opet vratio na kucnu adresu. Ima ih dvojica koji voze svakim danom, kolko sam skontala jedan ide prema Dubrovniku, a drugi prema splitu. Krece se oko 5h ujutro, a sa mora krecu oko 17h.
može broj na pp?
Đinajlu

#871 Re: Ljetovanje all about

Post by Đinajlu »

AJIK wrote:Imam apartman na moru u Puli ...ako imate dobro auto da možete doči do Pule javite se meni
A šta, Pula je na vrhu Himalaja? :lol:đ
Ja ga evo ove godine očima vidio nisam, a kako stoje stvati ni neću. :(
sarajevomd

#872 Re: Ljetovanje all about

Post by sarajevomd »

De nemoj mi zamjeriti, ali kakva je atmosfera u Gradcu za :dance: ? U makarskoj nije nesto sto mi se dojmilo....
moltkea

#873 Re: Ljetovanje all about

Post by moltkea »

Da li je neko bio u Baškoj Vodi? Treba mi smještaj za dvije osobe, ali na netu samo nalazim apartmane koji su 40 do 45 eura što je stvarno previše.
zilla_

#874 Re: Ljetovanje all about

Post by zilla_ »

Bio sam ja prije mjesec dana al samo jedan dan... Uglavnom to su ti te cijene za trokrevetni apartman gdje god odeš... Nećeš nać nigdje apartman za troje ispod 40€, možda za 35€ nađeš negdje bogu iza nogu... Mi smo u Kaštelu nedaleko od aerodroma smještaj plaćali po 45€ a mjesto je rupa živa...

Baška voda je odlična al po meni smještaj je preskup... Idi u CG tamo imaš po 30€ :)
Nisrin

#875 Re: Ljetovanje all about

Post by Nisrin »

moltkea wrote:Da li je neko bio u Baškoj Vodi? Treba mi smještaj za dvije osobe, ali na netu samo nalazim apartmane koji su 40 do 45 eura što je stvarno previše.

Imas srece pa si nasao za 40 eura, to je super cijena za Baske Vode...U Brelama (koje su pored) apartmani za 2-3 osobe su i po 70 eura, ipak je visoka sezona (govorim za juli- pocetak augusta), i po meni Brele su ljepse od Baskih voda i puno vece...
U Gradcu apartmani su oko 50-60 eura pored plaze, iznad Magistrale su svugdje MALO jeftiniji, ali ispod 40 eura cisto sumnjam da ces naci, mozda u Neumu, gdje po osobi 30 KM, ali atmosfera je nula bodova!
Post Reply