Ljetovanje all about

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Pitarrr82

#751 Re: Ljetovanje all about

Post by Pitarrr82 »

Irm@ wrote:eh da znate da sam zbog forumasa promjenila odrediste i odlucila ove godine u Vodice..jeeedva cekam :-D :-D

Bistro! :mrgreen:
Nisrin

#752 Re: Ljetovanje all about

Post by Nisrin »

Cholina_Lokica wrote:Budva i Sutomore po nekoliko puta, ako se ode na kraljicinu plazu i slicne zajebancije voda je ok, ali ovamo je fuj, kakav mulj, znam ja dobro sta je mulj a sta smece na sve strane i kanalicazija :lol: Mozda samo imamo razlicite pragove tolerancije toga, ali meni je grozno ono
edit: doduse kazu da su sad regulisali kanalizaciju da ne ide direktno na plazu :lol:

Sad ja ispadoh neka prljava osoba :mrgreen: :mrgreen: Ljetovala sam i po Evropi i sjevernoj Africi, Hrvatskoj, ali meni je Ulcinj sasvim uredu- nisam isla prije dok su imali problema sa kanalizacijom, nego poslije...Inace, imam izuzetno osjetljivu kozu na sve i vjerujem da bih prva imala reakcije da je zaista toliko prljavo...
Ali svako nek bira gdje i kako zeli, ja sam prenijela moja pozitivna iskustva! :D

Inace, pored Ulcinja najljepse sam se osjecala na otoku Sipan kod Dubrovnika- nikad ciscu vodu vidjela nisam...pa ko voli nek izvoli :D
Pitarrr82

#753 Re: Ljetovanje all about

Post by Pitarrr82 »

Evo i par slika nabrzaka iz Cg...

Tivat

Image

"Vesna" (s lijeve strane s kojom smo obisli Herceg Novi, Zanjic, Kotor 15EUR pice gratis)

Image

Pogled sa "Kanli kule" H. Novi

Image

Plaza Zanjic

Image

Kotor, ulaz u stari grad

Image

S desne strane hotela su apartmani u kojima smo bili, dakle veoma blizu plaze s posebnom kuhinjom i kupatilom za svaki apartman... Plaza beton + kamen a blizu su plaze Zupa i Seljanovo obje kamen s tim da iz Tivta nista nije daleko ako se ima auto...

Image

Ne znam za te price o prljavstini, ako se prica o morskoj travi i slicno da, ima toga ali meni nije smetalo...
Jedini problem su meni bili komarci ali se uz pomoc kremica ili spreja i to rijesi... :mrgreen:
Cholina_Lokica

#754 Re: Ljetovanje all about

Post by Cholina_Lokica »

Nisrin wrote:
Cholina_Lokica wrote:Budva i Sutomore po nekoliko puta, ako se ode na kraljicinu plazu i slicne zajebancije voda je ok, ali ovamo je fuj, kakav mulj, znam ja dobro sta je mulj a sta smece na sve strane i kanalicazija :lol: Mozda samo imamo razlicite pragove tolerancije toga, ali meni je grozno ono
edit: doduse kazu da su sad regulisali kanalizaciju da ne ide direktno na plazu :lol:

Sad ja ispadoh neka prljava osoba :mrgreen: :mrgreen: Ljetovala sam i po Evropi i sjevernoj Africi, Hrvatskoj, ali meni je Ulcinj sasvim uredu- nisam isla prije dok su imali problema sa kanalizacijom, nego poslije...Inace, imam izuzetno osjetljivu kozu na sve i vjerujem da bih prva imala reakcije da je zaista toliko prljavo...
Ali svako nek bira gdje i kako zeli, ja sam prenijela moja pozitivna iskustva! :D

Inace, pored Ulcinja najljepse sam se osjecala na otoku Sipan kod Dubrovnika- nikad ciscu vodu vidjela nisam...pa ko voli nek izvoli :D
Ja ne rekoh da si prljava, samo da ima ljudi kojima ne smeta prljava voda i onih kojima smeta :D
Ja sam se svaki pu osipala, pored kanalizacije papci pune more smecem, tako da meni je to stvarno nesto sto ne mogu toelrisati i ne mogu ja u onome da se kupam. Moram i ja ovo ispricati zbog ovih muhanatih k'o sto sam i sama :D
debeljko20

#755 Re: Ljetovanje all about

Post by debeljko20 »

ako se u Budvi kupaš na Slovenskoj plaži normalno da je prljavo. "milion" ljudi sa malom djecom, baba i djedova, kanalizacija blizu se ispušta u more... ne pomažu ni djevojke u toplesima kojih ima mašala. ali zato mogren 1 i mogren 2 je sasvim nešto drugo, mada tamo sunce brzo zalazi pa se moraš prešaltat na neku drugu plažu. najbolje se kupat na Havajima, tj. ostrvo Sveti Nikola preko puta Budve. nije daleko, stalno voze čamci, ima i sadržaja raznoraznog, sporta, razonode, kafana... dosta mirnije, čista voda...
zivio

#756 Re: Ljetovanje all about

Post by zivio »

ima li ko kakav broj/link/oglas za jeftino spavanje u makarskoj za dvoje?

(pod jeftino mislim da ne dam više od 50KM/noć za dvoje)
ElRe

#757 Re: Ljetovanje all about

Post by ElRe »

Almara Beach Tivat (za srednji stalez :) )

https://www.facebook.com/pages/Almara-B ... 8322313527
radostan dan

#758 Re: Ljetovanje all about

Post by radostan dan »

nigdje cijena. definiši srednji stalež, mjesečna primanja do..?
ElRe

#759 Re: Ljetovanje all about

Post by ElRe »

Almara Beach Club je ekskluzivni plažni klub u mjestu Oblatno na deset kilometara od Kotora prema Radovićima i Plavim Horizontima, koji pruža luksuzan plažni odmor i može mu se prići kopnom ali i jahtama i manjim brodovima.

Osnovni elementi Almare su ekskluzivan restoran koji vodi italijanski šef kuhinje Francesco Ruggiero, egzotični koktel bar, a za goste koji žele da odvojeni od pogleda drugih uživaju u raskošnoj prirodi nude se ekskluzivni baldahini, luksuzni kreveti i ležaljke.

Gosti mogu probati i najekskluzivnija vina i šampanjce. Za one koji su pobjegli sa posla i žele da obaveze završe sa udaljene lokacije dostupan je besplatan bežični internet dobrog kvaliteta.

Kada pođete na Almaru nećete naići na mjesto pretrpano ležaljkama. Veliki prostor omogućava da budete dovoljno odvojeni u svojoj privatnosti sa prijateljem, prijateljicom ili društvom.

Da bi bili sigurni da će vas mjesto čekati, možete rezervisati, baldahin, ležaljku ili mjesto u restoranu. Cijene su formirane tako da za svakog ima ponešto. Kafa i osvježavajuća pića kao i u Podgorici, a kokteli, ekskluzivna hrana i vina nešto skuplji. Ipak, nalazite se na samo nekoliko metara od mora i to nosi svoju cijenu, što nije iznenađenje.

Cijena baldahina je 25 eura, a dvije veoma udobne i luskuzne ležaljke i suncobran od trske su od 5 do 15 eura, zavisno od pozicije.
http://www.tivat.montenegro.travel/me/2 ... objekata=1
radostan dan

#760 Re: Ljetovanje all about

Post by radostan dan »

uuu, erle druže, moramo letvicu malo spustiti, nismo mi blanka vlašić, volimo i mi atletiku, aL onako, rekreativno. :mrgreen:
Jasko.B

#761 Re: Ljetovanje all about

Post by Jasko.B »

zivio wrote:ima li ko kakav broj/link/oglas za jeftino spavanje u makarskoj za dvoje?

(pod jeftino mislim da ne dam više od 50KM/noć za dvoje)
i ja pitam ponovo.
ako sta nadjes javi mi na priv.
ElRe

#762 Re: Ljetovanje all about

Post by ElRe »

Normalna pica (piva, sokovi) 20ak% skuplje od sarajevskih, a lezaljke se eto mogu dobiti i za 5 eura.
agent_zero

#763 Re: Ljetovanje all about

Post by agent_zero »

Bolje onda u Grčku otići, vidim cijene tu negdje.

A more i plaže ljepše od crnogorskih. I čistije.
shljashtecha

#764 Re: Ljetovanje all about

Post by shljashtecha »

Pitanje- gdje su u Hrvatskoj, lijepe plaze? Da nije hladno more (kao u Vodicama npr.), da nije kamenita plaza, da je cisto more, da se ima gdje fino i prosetati/izaci navece? Idem cisto radi uzivanja, plivanja, odmaranja ali eto i da navece nije bas dosadno :). Po mogucnosti nista ispod Makarske...
CherryLips

#765 Re: Ljetovanje all about

Post by CherryLips »

meni je Baska voda san snova po svemu :-D i super plaze,ima hlada,imas gdje prohodati,jesti,popiti pice...sad bi tamo :( :(
weedonjaaa

#766 Re: Ljetovanje all about

Post by weedonjaaa »

Odluka je pala na Heceg Novi. All about. Plaže, čistoća, noćni život, cijene.. Eto :D Slušam vas
ljubičica1

#767 Re: Ljetovanje all about

Post by ljubičica1 »

agent_zero wrote:Bolje onda u Grčku otići, vidim cijene tu negdje.

U maju sam bila u Grčkoj na ostrvu Tasos. Nas četiri deset noćenja u apartmanu 135 eura. Apartman ima i svoju plažu, samo što smo imali lošu sreću sa vremenom. Padala nam na početku kiša, ali kasnije bilo super vrijeme. More fantastično.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#768 Re: Ljetovanje all about

Post by Entropio »

ljubičica1 wrote:

U maju sam bila u Grčkoj na ostrvu Tasos. Nas četiri deset noćenja u apartmanu 135 eura. Apartman ima i svoju plažu, samo što smo imali lošu sreću sa vremenom. Padala nam na početku kiša, ali kasnije bilo super vrijeme. More fantastično.
Ukupno za vas sve 135EUR? Ili 135 po osobi? Može li malo više detalja? Koji grad?
ljubičica1

#769 Re: Ljetovanje all about

Post by ljubičica1 »

Entropio wrote:
ljubičica1 wrote:

Ukupno za vas sve 135EUR? Ili 135 po osobi? Može li malo više detalja? Koji grad?
jeste, ukupno za na četiri (bilo 153 pa nam dali 10% popusta zato što smo platili odmah cijeli iznos). Bili smo u mjestu Potos, prelijepo mjesto, ukucaj na google, vila Papaikonomu I. Išli preko neke srpske agencije, mislim da se zove Atlantic. To je doduše bila cijena van sezone, sada je 220,00 eura po osobi, ali vjeruj da ni to nije skupo. Iz Sarajeva smo išle automobilom, bile dvije noći u Ohridu, zatim otiše do Soluna jednu noć i onda deset noći u Potosu. Ako ti kažem da smo za tih petnaest dana koliko smo provele potrošile negdje oko 600 KM po osobi, a tu ti je uključeno spavanje (14 noći), gorivo, trajekti, hrana i izlasci, sve će ti se samo reći. Grčka jeste skupa, hranu treba ponijeti odavde, pojede se i tamo ponešto, svaki dan smo išli na piće, pivo je između 4-5 eura ali vrijedi.
melrose

#770 Re: Ljetovanje all about

Post by melrose »

Bas je ogromna razlika izmedju vensezone i sezone (135 e/4 osobe i 220 e /osobi)?!?
Nisam bila u Grckoj (radije idem u Sjevernu Evropu), ali mi idemo u bead and breakfast smjestaj, sto je uvijek jeftinije i imamo vecu slobodu. Do sada sam tako obisla Irsku i Skotsku i uvijek sam isla 'na slijepo' (nalazila smjestaj preko neta, bez icije preporuke) i nikada se nismo pokajali.
Naravno na troskove apartmana se moraju dodati i troskovi puta, hrane i u ovisnosti gdje je B&B mora se rentati auto (ili vec u startu putovati svojim).
radostan dan

#771 Re: Ljetovanje all about

Post by radostan dan »

rekoh vam ja u startu da su grčka i turska bolje. ko ide bez djece - zakon.
vesela_sveska

#772 Re: Ljetovanje all about

Post by vesela_sveska »

weedonjaaa wrote:Odluka je pala na Heceg Novi. All about. Plaže, čistoća, noćni život, cijene.. Eto :D Slušam vas
Sve ok,dobar izbor,prosle godine sam tamo isla,provod :thumbup:
R15KY

#773 Budva i cijene

Post by R15KY »

Pozdrav
Ove godine želim ići u Budvu, pa me sad zanimaju cijene u kafićima/supermarketima. Znači ono standardno kafa, pivo, kolač, sok i sl. Volio bih da čujem informacije od nekog ko je bio tamo prošle/ove godine.
:D
Thecoldfear

#774 Re: Budva i cijene

Post by Thecoldfear »

Bio prosle godine aBd idem i ove godine. Ukupno sam tamo ljetovao oko 14 godina.

Cijena kafe od 0,5 do 1,5 € (1,5€ u restoranima i nekim luksuznim kaficima a 1 i 0,5 u normalnim kaficima ).
Neke cijene su iste kao i kod nas ali vecina je "duplo" skuplje. Npr komad pice 1€ i tako dalje
R15KY

#775 Re: Budva i cijene

Post by R15KY »

Thecoldfear wrote:Bio prosle godine aBd idem i ove godine. Ukupno sam tamo ljetovao oko 14 godina.

Cijena kafe od 0,5 do 1,5 € (1,5€ u restoranima i nekim luksuznim kaficima a 1 i 0,5 u normalnim kaficima ).
Neke cijene su iste kao i kod nas ali vecina je "duplo" skuplje. Npr komad pice 1€ i tako dalje
Hvala na informacijama (iz priče prijatelja sma mislio da je mnogo skuplje hehe)... A kakva je situacija u supermarketu? Jeli i tu važi pravilo 1KM=1€ ili? :)
Post Reply