Ljetovanje all about

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Antifriz

#76 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by Antifriz »

Zaboravio sam napisati da sam se isti dan vratio iz CG - nisam ni prenocio..... doduse nasao bio poslije cjelodnevnog traganja nekakav smjestaj u Budvi ali je šlag došao na kraju kad je gazdarica rekla da skinem tablice sa auta, kao da mi nebi neko ista polupao zbog BiH tabli .... :x
mig

#77 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by mig »

.
Last edited by mig on 29/02/2012 10:49, edited 1 time in total.
Neelix

#78 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by Neelix »

Antifriz wrote:Zaboravio sam napisati da sam se isti dan vratio iz CG - nisam ni prenocio..... doduse nasao bio poslije cjelodnevnog traganja nekakav smjestaj u Budvi ali je šlag došao na kraju kad je gazdarica rekla da skinem tablice sa auta, kao da mi nebi neko ista polupao zbog BiH tabli .... :x
:lol: ja prosle god otisao u budvu s namjerom da ljetujem tamo, stigao, obisao par smjestaja, pogledao sranja od plaze, sjeo u auto i pravac hrvatska :-)

a sta je pedera ovdje :D :lol:
mig

#79 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by mig »

.
Last edited by mig on 29/02/2012 10:49, edited 1 time in total.
Antifriz

#80 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by Antifriz »

mig wrote:
Antifriz wrote:Zaboravio sam napisati da sam se isti dan vratio iz CG - nisam ni prenocio..... doduse nasao bio poslije cjelodnevnog traganja nekakav smjestaj u Budvi ali je šlag došao na kraju kad je gazdarica rekla da skinem tablice sa auta, kao da mi nebi neko ista polupao zbog BiH tabli .... :x
OMG, ovo prvi put cujem :-)
Bilo je tih slucajeva jos sigurno, ja sam bio 2006.godine , odmah poslije referenduma .... u Petrovcu mi cak prisao covjek koji izdaje apartmane i kaze bukvalno ovako "zemljak pogledaj table na parkiranim autima, ovde su ti sve Srbijanci, moj ti je savjet da produzis dalje, ovde ne trazi smjestaj mogao bi samo imati problema" ....
nino90

#81 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by nino90 »

ja konto da je jeftino i dobro u CG ali citajuci temu XD
sad ne znamje li se zajebajete ili fakat tako
Neelix

#82 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by Neelix »

reni-90 wrote:ja konto da je jeftino i dobro u CG ali citajuci temu XD
sad ne znamje li se zajebajete ili fakat tako

budva nije nista jeftinija od hr (kad uzmes u obzir da moras 5-7 eura dnevno placat suncobran jer na plazama NIGDJE nema hlada). za cijene u drugim gradovima ne znam, al znam da su plaze ocaj i u igalu i u h.novom.
mig

#83 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by mig »

.
Last edited by mig on 29/02/2012 10:50, edited 1 time in total.
frngla

#84 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by frngla »

ja sam bio 2001 kad se trebalo zapucati, kad je puna cg bila vojske, kad su podmornice isplovljavale iz luke bar (u baru sam bio) vojni brodovi, sranje tesko i nije mi bilo tako kao sto vi pricate :) bio sam pretprosle godine i bilo mi je savrseno, za razliku od cro u kojoj su svi neljubazni do te mjere samo sto ti ne kazu daj mi pare i nemoj mi ni sjedati u kafic, restoran... crnogorci su makar ljubazni ako nista. ne sirite dezinformacije otjerat cete ljude, odgovoriti od super destinacije za odmor, toliko...
Last edited by frngla on 10/02/2011 11:00, edited 1 time in total.
vozač

#85 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by vozač »

:lol: :lol: :lol:
da se upišem
planirao sam ljetos da provedem odmor u CG, a sve se na kraju završilo da sam je prošao cijelom obalom, došao čak do ulcinja i vratio se nazad, tačnije pobjegao, isti dan

užas ... najblaže rečeno
u životu nisam vidio više zmija po cesti ko taj dan, vozači da ti ne pričam, ikonografija, a onih nekakvih rupa i odmarališta punih sindikalaca iz šumadije, treba iz kruševca i sličnih metropola :lol: , pa onda vođe plati oma, vrhunac je bio odlazak na plažu u ulcinju, na parkingu samo KS, ja kako smo se ufatili noge,
jebo te kad smo stigli do onih razorenih kupara koji izgledaju ko iz mad max serijala ... ko da sam se dofatio azurne obale
koja crna CG pored evrope i bezviznog režima, ma nema šansi
Antifriz

#86 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by Antifriz »

mig wrote:
Antifriz wrote: Bilo je tih slucajeva jos sigurno, ja sam bio 2006.godine , odmah poslije referenduma .... u Petrovcu mi cak prisao covjek koji izdaje apartmane i kaze bukvalno ovako "zemljak pogledaj table na parkiranim autima, ovde su ti sve Srbijanci, moj ti je savjet da produzis dalje, ovde ne trazi smjestaj mogao bi samo imati problema" ....
Znaci, vece nebuloze nisam cula. Da posegnem za onim jadnim razlogom kojim bi se neke sitne duse vodile, da na bosanskim tablicama ne pise iz kog kraja Bosne neko dolazi... pa do toga da nikada nisam cula da je ijedan bosanski auto unisten u Srbiji (a vidjam ih svaki dan po Beogradu), pa ne vidim razlog zasto bi bio unisten u CG... Stvarno odron.
A neka taj isti fini čika sada pogleda table na parkiranim automobilima, nema vise ni srpskih tabla... valjda mu je sad lepo sa praznim apartmanima :-)
Ja sam samo napisao onako kako je meni bilo 2006. godine na jednodnevnom ljetovanju u CG .... e sad dal zbog toga sto sam dole bio nepuni mjesec poslije referenduma ili neceg drugog ne zanima me , a znam da dole necu sigurno nikad vise otici bez obzira koliko mi neko hvalio CG obalu ..... kad se samo sjetim nekog mjesta pored Herceg Novog cini mi se da je Zelenika .... vecinom betonska obala, more puno flasa, smjestaj prljav...za 5 eura dnevno onde sam mogao gratis dobiti i neku zaraznu bolest ... mozda se sta i popravilo sto se smjestaja tice ali mene CG vise nece vidjeti sigurno
Antifriz

#87 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by Antifriz »

Lud i ponosan wrote:
:lol: :lol:

Gdje si to ti bio zivota ti?

Pa pola auta u CG je sa BiH tablicama, to sto pises su obicne gluposti!
Od Igala do Bara pa se vratio u Budvu i nasao nekakav smjestaj .... cijela kuca koristi jedno kupatilo :? zidovi prljavi , a to za table je prevagnulo da se isti dan vratim kuci .... i to je bilo 2006, ponavljam da li zbog referenduma ili neceg drugog nemam pojma i ne zanima me, a to kako je zadnjih 5 godina dole ne znam niti me zanima, meni jedan dan u 2006. godini bio dovoljan da prekrizim CG na karti...
frngla

#88 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by frngla »

smijesni ste majke mi :)
mig

#89 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by mig »

.
SadaMeHuseine

#90 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by SadaMeHuseine »

Hebo majku .citam vas i ne mogu sebi doci....doduse ja ne mogu biti objektivan po pitanju smjestaja jer dole imam kucu i po logici stvari ljetujem dole...Bio sam i u Hrvatskoj , u jeku sezone i mogu vam reci da mene Hrvatska kao bosanskog turistu nece vidjeti jos dugo godina...opaska od obicne (ne bih da nipodastvam) konobarice u Gradcu, na moj sotavljeni baksis , u stilu, ..."ah vi Bosanci"....je dovela do toga da sam popizdio i uzeo joj baksis...
Ne kazem da je CG super organizovana turistička destinacija, jer se prvo dosta mora promijeniti u svijesti ljudi, ali kazem da je meni nekako toplija i bliža od perfidne, hladne i ušminkane Hrvatske...
Vezano za isgurnost u CG....nikad mi niko nije poprijeko pogledao auto, a čak kamoli nešto uradio...sve su to priče rekla kazala....
Antifriz

#91 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by Antifriz »

Ja sam samo napisao ono sto sam dole dozivio i nemam namjeru da se raspravljam sa bilo kim, ko god ide dole sretno mu bilo .... :run:
Neelix

#92 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by Neelix »

nisam imao puno kontakta dole sa crnogorcima pa ne mogu govoriti o tom nekom odnosu prema bosancima...s druge strane par puta sam se iznervirao u hr zbog toga....ali ja ne idem na more da bih se druzio sa prodavacima i konobarima, nego da bih uzivao u moru, plazi, odmoru...a sto se toga tice hr je svjetlosnim godinama ispred pateticnog cg primorja.
frngla

#93 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by frngla »

@neelix

ne bih se slozio

Image

prosjecno mjesto u cg (dobre vode)
sa lezaljkama i poslugom na plazi, beach barom, ne bih rekao da je cro "svjetlosnim godinama" ispred mne :)
SadaMeHuseine

#94 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by SadaMeHuseine »

Slazem se.....a koliko primjetih ovdje su 90 % pritužbi bili na račun smještaja, usluge , odnosa prema gostu....ali kako jedan prethodnik reče....da ne ide na more da obraća pažnju na konobarice i osoblje...zapitam se...šta koji klinac onda zanovjetamo...
Ponavljam, nisam objektivan kada je u pitanju smještaj....ali ostale stvari mi pašu...

100 ljudi - 100 ćudi, 100 žena - 200 ......
neki

#95 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by neki »

Ja cijeli zivot ljetujem na makarskom primorju i proslo ljeto sam prvi put otisao u CG, Petrovac. I mogu reci da nemam smjestaj u hr, hrvatsko primorje me vise ne bi vidjelo:)
Ukratko prednosti jednih i drugih
hr: puuuno ljepsa obala, puuuno cisce more...i to je to :)
cg: puno uredjenije i sadrzajnije plaze, puno jeftinija hrana i smjestaj (smjestaj u kojem sam ja bio je 50 m od plaze, soba sa kupatilom, klimom friziderom, cisto sve super), ljudi puno ljubazniji i susretljiviji (generalno sam dobio osjecaj da vole bosance i da smo im poslije rusa gosti od kojih najvise i zarade), nocni zivot neuporedivo bolji...
Tu pricu za razvaljivanje auta sa bh registracijama prvi put cujem i nema mi nimalo logike :-) sta zna neki sumadijac ko je iz sarajeva ko iz banja luke :?
zateznistub

#96 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by zateznistub »

frngla wrote:@neelix

ne bih se slozio

Image

sa lezaljkama i poslugom na plazi, beach barom, ne bih rekao da je cro "svjetlosnim godinama" ispred mne :)
E ja sam upravo ovdje bio 2008 godine i kako rekoh, prvi put zadnji put i nikad vise!!!
Soba u kojoj sam bio je neki hotelcic iza ledja ovoga sto je slikao u onoj ulici uzbrdo druga/treca kuca sa desne strane.

razlozi:
Daleko do bola
usluga na nivou srednjeg vijeka
cijene fuuuj
A najveci razlog je sto je plaza puna troprstasa koji se povazdan slikaju sa dignutim prstima i peskirima sa zastavama na ojima je 4C e to mi je bio vrhunac, ko voli nek ide, ja jok!
Antifriz

#97 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by Antifriz »

neki wrote:Ja cijeli zivot ljetujem na makarskom primorju i proslo ljeto sam prvi put otisao u CG, Petrovac. I mogu reci da nemam smjestaj u hr, hrvatsko primorje me vise ne bi vidjelo:)
Ukratko prednosti jednih i drugih
hr: puuuno ljepsa obala, puuuno cisce more...i to je to :)
cg: puno uredjenije i sadrzajnije plaze, puno jeftinija hrana i smjestaj (smjestaj u kojem sam ja bio je 50 m od plaze, soba sa kupatilom, klimom friziderom, cisto sve super), ljudi puno ljubazniji i susretljiviji (generalno sam dobio osjecaj da vole bosance i da smo im poslije rusa gosti od kojih najvise i zarade), nocni zivot neuporedivo bolji...
Tu pricu za razvaljivanje auta sa bh registracijama prvi put cujem i nema mi nimalo logike :-) sta zna neki sumadijac ko je iz sarajeva ko iz banja luke :?

Niko nije rekao da je auto razvaljeno , samo sam napisao sta mi je gazdarica rekla i to je bilo tako ..... Ni meni nije bilo logicno , al mi je logicnije bilo da vratim stvari u auto i pravac BiH .... da je mozda smjestaj bio ok, da se nisam hebavo po CG cijeli dan trazeci adekvatan smjestaj , da nije onako bilo prljavo , to za skidanje tabli mi sigurno nebi predstavljalo nikakav problem i sigurno bi ostao dole pa mozda i promijenio misljenje, al ovako uz sve negativno nabrojano jos mi je samo to falilo da se vratim isti dan .... ponavljam, ko putuje dole zelim mu lijep provod, mene Cg vise nece vidjeti... :run:
Neelix

#98 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by Neelix »

frngla wrote:@neelix

ne bih se slozio

Image

ja vise volim zelenilo i hlad koji se ne naplacuje ;)
Image
mig

#99 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by mig »

.
Wind

#100 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by Wind »

E kokuzi jedni....da mi je samo znati gdje to vi ljetujete...klasicno **********....
Samo nesto *********a idu na more sa 50 KM, posudjenih... 8-)

NIsam dugo procitao vise negativnih komentara na jednom mjestu (mozda na pdf Politika :D )

Budva je najskuplje mjesto u CG i pogresno je traziti jeftin smjestaj tamo.
Post Reply