mi smo bili u apartmanu koji je imao vode 24h, bilo nam je ok, s tim što smo malo "prokrsdtarili" cg-om, tj možda 1 ili 2 noći da smo ostali u Tivtu... malo Kotor, malo Budva, malo sv.Stefan... sve u svemu, vratili se zadovoljniRonnie O'Sullivan wrote:Los skroz, redukcije vode ili je nema nikako u stambenim zgradama....MedenoSrce wrote:Pitanje: Kakav je Tivat za ljetovanje?
Ljetovanje all about
Moderator: anex
- van Basten
#476 Re: Ljetovanje 2011 all about
- Zvek
#477 Re: Ljetovanje 2011 all about
Redukcija vode nema evo 3. godina!!! Moguće su kratkotrajni kvarovi kao i svugdje. Naprevljen je regionalni vodovod Boka-Budva tako da voda više nije problem.MedenoSrce wrote:Nisu još uvijek regulisali te redukcije vodeRonnie O'Sullivan wrote: Los skroz, redukcije vode ili je nema nikako u stambenim zgradama....![]()
Mislila sam da odem na produženi vikend, sutra da krenem. To bi mi bio prvi put u CG, i našla sam kao apartman za 30€.
De živ bio malo detaljnije?
Inače Kotor je za ljetovanje bolji od Tivta.
- citroen
#478 Re: Ljetovanje 2011 all about
Idite u Vodice ljudi!!!!!

-
žuta
#479 Re: Ljetovanje 2011 all about
pogledaj putovanje info Bugarska Albanija ponuda jeftina al pravo
-
vanjki
#480 Re: Ljetovanje 2011 all about
Za vikend lose vrijeme na jadranu..bura i kisa:(
- hopi
#481 Re: Ljetovanje 2011 all about
citroen kolika je otrpilike cijena smještaja u vodicama, šta ima od sadržaja, kakva je plaža ili plaže, turista?
- citroen
#482 Re: Ljetovanje 2011 all about
Ja sam bio 9 dana i placao dvokrevetni apartman 35 eura,to je otprilike ta cijena kod vecine za dvokrevetni ali sam cuo da se moze jos naci jeftinije,uglavnom ove godine Vodice vaze za jedno od najjeftinijih mjesta na jadranu kad su u pitanju cijene smjestaja,cak sam negdje vidio reklamu 10-15 eura po osobi na jednoj od kuca.hopi wrote:citroen kolika je otrpilike cijena smještaja u vodicama, šta ima od sadržaja, kakva je plaža ili plaže, turista?
- hopi
#483 Re: Ljetovanje 2011 all about
hvala na odogovoru, sljedeće sedmice bi trebao ići s djevojkom na more, pa u obzir dolaze i vodice ili nešta oko makarske rivijere. Jesi rezervisao u vodicama, ili se može i naći ako odeš bez rezervacije jer preko onih slika na netu teško možeš vidjeti kakav je apartman a ovako vidiš na licu mjesta apartman, lokaciju. Jel se smještaj plaća u eurima ili kunama?
- citroen
#484 Re: Ljetovanje 2011 all about
Ja sam vec bio,vratio se prije tri dana.Oglas nasao na pik.ba,nazvao i rezervisao bez ikakvog avansa.Kad sam se tamo pojavio bilo je kao na slikama,nikakve razlike nije bilo u smjestaju,sve je bilo onako kako mi je vlasnica apartmana ispricala.Mozes ici i na opciju da odes i tamo da potrazis apartman,veliki je izbor zaista. Smjestaj se placa eurima.hopi wrote:hvala na odogovoru, sljedeće sedmice bi trebao ići s djevojkom na more, pa u obzir dolaze i vodice ili nešta oko makarske rivijere. Jesi rezervisao u vodicama, ili se može i naći ako odeš bez rezervacije jer preko onih slika na netu teško možeš vidjeti kakav je apartman a ovako vidiš na licu mjesta apartman, lokaciju. Jel se smještaj plaća u eurima ili kunama?
- terra_incognita
#485 Re: Ljetovanje 2011 all about
Bila, vala nigdje prljavijeg mora nisam vidjela. Na kraju nađemo super plažu, čista voda ali niko se ne kupa. Vrvi od meduza.StupskaBitanga wrote:Ja idem na ljetovanje na Azurnu obalu: Marsej, Sant Tropez, Cannes i na kraju Monte Carlo
- ala7
#486 Re: Ljetovanje 2011 all about
Bio sa drustvom i svima preporucujem Sutomore (Crna Gora)..tazmaniaBAN4 wrote:Jel ko bio u Sutomoru? Kako je?
Smjestaj nasli za 7€+1€ za boravisnu taksu = 8€/noc ... Klima,TV, 4 kreveta, odlicno kupatilo,kuhinja,trpezarija..
1€ , 1,5€ tocena piva , 2€ flasirana piva i sokovi.. plaza je vrh 2€ suncobran .. afterbeach party svaki dan u Cuba Libre.. 3,4 diskoteke postoje za raju koja zeli duzi provod poslije 02:00h.. Rockin' Chair Club je odlicno mjesto za provod do 02:00h,muzika uzivo (domaca pop rock,strana,narodna).. Malibu Club je za raju koja je u fazonu narodnjaka,turbo folka..
picite na more
Last edited by ala7 on 23/07/2011 22:48, edited 1 time in total.
-
Duge
#487 Re: Ljetovanje 2011 all about
Ima li neko da preporuci dvokrevetnu sobu ili apartman u Herceg Novom za dvoje? 
- vesela_sveska
#488 Re: Ljetovanje 2011 all about
ala7 wrote:Bio sa drustvom i svima preporucujem Sutomore (Crna Gora)..tazmaniaBAN4 wrote:Jel ko bio u Sutomoru? Kako je?
Smjestaj nasli za 7€+1€ za boravisnu taksu = 8€/noc ... Klima,TV, 4 kreveta, odlicno kupatilo,kuhinja,trpezarija..
1€ , 1,5€ tocena piva , 2€ flasirana piva i sokovi.. plaza je vrh 2€ suncobran .. afterbeach party svaki dan u Cuba Libre.. 3,4 diskoteke postoje za raju koja zeli duzi provod poslije 02:00h.. Rockin' Chair Club je odlicno mjesto za provod do 02:00h,muzika uzivo (domaca pop rock,strana,narodna).. Malibu Club je za raju koja je u fazonu narodnjaka,turbo folka..
picite na more
- vesela_sveska
#489 Re: Ljetovanje 2011 all about
To mi je posljednje mjesto u Boki gdje bih otisla na ljetovanje.MedenoSrce wrote:Pitanje: Kakav je Tivat za ljetovanje?
- KID
#490 Na more u PODGORU / sve me interesuje !!!
Ajmo ljudi,
ko je bio u Podgori /HR/..
kakvi su utisci..kakve plaže, restorani, kafići, ljudi, šta svi ima, šta nema...
koliko ste plaćali smještaj... treba mi apartman za 6. (šest) osoba (tri bračna para)...
Do sada smo išli u Bašku Vodu... ali je guuuužžžva i oderu te ko budalu...traže po osobi 25 Eur-a puno brate dragi..
Kažu mi da je Podgora najsličnija Baškoj Vodi...???
Vaši utisci...molim...
hvala...
kakvi su utisci..kakve plaže, restorani, kafići, ljudi, šta svi ima, šta nema...
koliko ste plaćali smještaj... treba mi apartman za 6. (šest) osoba (tri bračna para)...
Do sada smo išli u Bašku Vodu... ali je guuuužžžva i oderu te ko budalu...traže po osobi 25 Eur-a puno brate dragi..
Vaši utisci...molim...
hvala...
- mrtva kokoš
#491 Re: Na more u PODGORU / sve me interesuje !!!
ne znam prijatelju ja sam konto do baskih voda, ali me ti sad okahri sa tom cijenom
zar nema kakva soba sa kupatilom za nekih 30 eura za dvije osobe ?? mislim baska voda je opcija zbog blizine brela a kako su brela relativno mala za cijene smjestaja u njima ne smijem ni pitati. a bojim se da su cijene na jadranu ove godine svugdje slicne, iako sam ja nasao 35 eura u makarskoj poslije prvog ali opet ne smijem da rezervisem zbog ovog vremena, tako da cu najvjerovatnije ici grlom u jagode pa sta nadjem na licu mjesta...
- KID
#492 Re: Ljetovanje 2011 all about
Ma dajjj ne seri da su počeli i TUŠ da naplaćuju...!!!!LaCici wrote:Vratih se iz Makarske, i ne mogu da vjerujem koliko su ti hrvati gladni para. Sad su poceli naplacivati i tus na plazi, za 30 sekundi (za kojih nema sanse da se stignes saprati) moras ubaciti 2 kn, a lezaljke su im 40 kn. Jos da nam sunce pocnu naplacivati i bice im taman.Lijepa Turska.
Pa ne mogu vjerovat...
Počeće naplaćivati ležanje na sopstvenim ležaljkama i peškirima..
Last edited by ladyblue18 on 25/07/2011 11:21, edited 1 time in total.
Reason: Crvena boja je rezervisana samo za moderatore i administratore!
Reason: Crvena boja je rezervisana samo za moderatore i administratore!
- KID
#493 Re: Na more u PODGORU / sve me interesuje !!!
evo moje iskustvo sa Baskim Vodama... inače sam prezadovoljan..Splinter wrote:ne znam prijatelju ja sam konto do baskih voda, ali me ti sad okahri sa tom cijenomzar nema kakva soba sa kupatilom za nekih 30 eura za dvije osobe ?? mislim baska voda je opcija zbog blizine brela a kako su brela relativno mala za cijene smjestaja u njima ne smijem ni pitati. a bojim se da su cijene na jadranu ove godine svugdje slicne, iako sam ja nasao 35 eura u makarskoj poslije prvog ali opet ne smijem da rezervisem zbog ovog vremena, tako da cu najvjerovatnije ici grlom u jagode pa sta nadjem na licu mjesta...
tamo sam ljetovao zadnji 8 godina... i svake godine poskupljuju smještaj..logično..
prošle godine plaćali smo apartman 20eura/po glavi/...
Baška Voda fantastično mjesto... od plaže, kafića, restorana... sve za 10...
Prošle godine smo išli bez rezervacije i napatiliiiiiii smo seeeeee...
4 sata smo tražili smještaj...... fujjjj...
Jaran mi je juče otišao u Bašku i imao sreće (našao sobu za dvoje - 34EUR-a)...
tolikoooo.... a ja BiH malo u Podgoru....
- dadoka84
#494 Re: Na more u PODGORU / sve me interesuje !!!
Od rata na ovamo najcesce ljetujem u podgori. Prije sam bio u čakljama u privatnom smještaju, soba sa upotrebom kupatila i kuhinje. Ovo je bilo ispod 30 km. Plaza udaljena 5 metara. Prosle godine sam bio u apartmanu sa ženom preko puta lučice nekih 100 m od plaze, cijena 40 eura. Cijene u supermarketima su malo vece nego kod nas, a recimo da je vecera u konobi, dva glavna jela i pice bila oko 10 eura po osobi. Meni je podgora sasvim fino mjesto, more je cisto a sve je blizu. Do makarske se moze provozati navece brodicem, a do prvih tučepa možeš komotno i pješke.
Prosle godine smo prvo otisli bili do baskih voda, ali je sve bilo puno, a ljudi neljubazni. Jedino sto sam nasao je da dijelimo apartman za 7 osoba sa nekih 5 ceha i to bi bilo 50 eura dnevno
Još kaže žena , nigdje povoljnije nećete naći. Neka fala.
Prosle godine smo prvo otisli bili do baskih voda, ali je sve bilo puno, a ljudi neljubazni. Jedino sto sam nasao je da dijelimo apartman za 7 osoba sa nekih 5 ceha i to bi bilo 50 eura dnevno
- Filter
#495 Re: Na more u PODGORU / sve me interesuje !!!
KID wrote:Ajmo ljudi,
Vaši utisci...molim...
hvala...
e sad, onako, po sjecanju...
podgora... extra mjesto, super plaze (iza mola, pravac prema makarskoj. na kraju imate i golacku plazu
u lijepom sjecanju mi je ostala kafanica "barakuda" tu sam se oblokavo sa dalmosima u sitne jutarnje sate, kad pozaspu furesti. ali, to je bilo u proslom zivotu
elem, moja preporuka za dobar odmor...
- Alhemicarkaa
#496 Re: Na more u PODGORU / sve me interesuje !!!
Ah koliko slika iz mladosti si probudio, bio onaj dobri celavi konobar, zaboravila sam kako se zove, ali znam da je moja jaranica opasno pukla na njega, kako smo ga maltretirala, kasnije ga srela u Zg u jednom kaficu, pošao da me posluži, kad je vidio mene okrenuo se i poslao drugog konobaraFilter wrote:
podgora... extra mjesto, super plaze (iza mola, pravac prema makarskoj. na kraju imate i golacku plazu![]()
![]()
)
u lijepom sjecanju mi je ostala kafanica "barakuda" tu sam se oblokavo sa dalmosima u sitne jutarnje sate, kad pozaspu furesti. ali, to je bilo u proslom zivotu![]()
prije gospodara prstenova
![]()
-
*mima*
#497 Re: Na more u PODGORU / sve me interesuje !!!
KID wrote:Ajmo ljudi,
Vaši utisci...molim...
hvala...
ni blizu....plaze u Podgori nemaju hladovine......ali nigdje nema hladovine
-
ri0
#498 Re: Na more u PODGORU / sve me interesuje !!!
Mlađa sam generacija i vec 7 zadnjih godina ljetujem u Podgori. S obzirom da radim tokom cijele godine i ne treba mi neki ludi provod tipa Zrce, Vodice itd. za mene je Podgora idealan spoj mirnog mjesta za odmor i mjesta sa solidnim nocnim zivotom (puno basta uz plazu navece' i jedan klub-kafic na otvorenom "Tabu"). Sto je najvaznije, ne osjecam se k'o da Ferhadijom setam ali se sretne tu i tamo neki poznanik 
- Filter
#499 Re: Na more u PODGORU / sve me interesuje !!!
Alhemicarkaa wrote:Ah koliko slika iz mladosti si probudio, bio onaj dobri celavi konobar, zaboravila sam kako se zove, ali znam da je moja jaranica opasno pukla na njega, kako smo ga maltretirala, kasnije ga srela u Zg u jednom kaficu, pošao da me posluži, kad je vidio mene okrenuo se i poslao drugog konobaraFilter wrote:
podgora... extra mjesto, super plaze (iza mola, pravac prema makarskoj. na kraju imate i golacku plazu![]()
![]()
)
u lijepom sjecanju mi je ostala kafanica "barakuda" tu sam se oblokavo sa dalmosima u sitne jutarnje sate, kad pozaspu furesti. ali, to je bilo u proslom zivotu![]()
prije gospodara prstenova
![]()
zloco
- male_okice
#500 Re: Na more u PODGORU / sve me interesuje !!!
mi smo prosle godine bili u baskoj vodi i bilo mi je pravo bezveze i rekla sa nikad vise. Prvo nismo mogli naci smjestaj jer je sve ama bas sve bilo zauzeto pa smo otisli u kamp (srecom imali smo sator i vrece za spavanje) i rekli hajd pokusacemo sledece jutro naci nesto, jesmo uspjeli ali poprilicno podaleko od plaze i one strane dusa ti ispadne dok dodjes do sobe. Placali smo sobu sa zajednickim kupatilom sa jos 3 sobe 30 eura za nas dvoje. U sobi smo imali samo krevet koji je zapravo bio dva kreveta samo pomjereni skupa, prestari u poluraspadnutom stanju koji su bili neudobni da bog sacuva, , ni tv, ni ventilatora (nisam ni pomislila na klimu); ni negdje skuhati kafu nista zivo-neka je i more ali za tako nesto fakat bi me bilo sramota naplatiti nekome 30 eura. Sto se tice plaze jeste lijepa je i lijepo je navecer setati, ali restorani su stvarno skupi, i vecina ima strogi rezim sto se tice menija za rucak veceru itd i ne mozes za veceru naruciti npr pizzu jer ona spada po meni rucka i sl. Bilo je par jeftinijih mjesta za jesti ali je hrana bila toliko neukusna a o higijeni da ne pricam da sam se bojala da cemo se otrovati, tako da smo vecinom u supermarket i hranili se sendvicima za dorucak. Ne znam kakava je situacija ove godine, ali baske vode no more. Radije Biograd onda (tamo smo bili 2009 i extra je bilo).Splinter wrote:ne znam prijatelju ja sam konto do baskih voda, ali me ti sad okahri sa tom cijenomzar nema kakva soba sa kupatilom za nekih 30 eura za dvije osobe ?? mislim baska voda je opcija zbog blizine brela a kako su brela relativno mala za cijene smjestaja u njima ne smijem ni pitati. a bojim se da su cijene na jadranu ove godine svugdje slicne, iako sam ja nasao 35 eura u makarskoj poslije prvog ali opet ne smijem da rezervisem zbog ovog vremena, tako da cu najvjerovatnije ici grlom u jagode pa sta nadjem na licu mjesta...