Ljetovanje all about

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
mig

#201 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by mig »

.
Last edited by mig on 28/02/2012 12:19, edited 1 time in total.
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#202 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by WipeOut »

E sad cu na pp da ti javim koji je film :twisted: :skoljka:
amseboy

#203 Budva - more

Post by amseboy »

vozdra rajo.. jel iko od vas bio u Budvi na more i kako se cini?? kakve su cijene, ljudi, turisti itd :))
zelenashica

#204 Re: Budva - more

Post by zelenashica »

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... e#p5238869

Slična tema,ja svoje utiske već ostavila na ovoj temi.
amseboy

#205 Re: Budva - more

Post by amseboy »

bas sam citao :)) no nije mi pomoglo haha.. neki pametuju itd.. pricaji u Hrvatskoj, Makarska itd . a ne zanima me to, dojadilo mi to i nikad vise u HR.. pa reko da probam CG :P
zelenashica

#206 Re: Budva - more

Post by zelenashica »

Meni je Budva sasvim ok.
Noćni život super.....imaš izbora za svačiji ukus.Budva ima jako lijepe plaže..Jaz posebno,par km od Budve prema Kotoru.Slovenska plaža nije loša,ali meni se lično ne dopada.Cijene tu i tamo,....od 15-50 eura....sve ovisi od kvaliteta smještaja.
Cijene hrane i pića kao i kod nas(u marketima) eh ugostiteljski objekti su druga priča.

Ne znam sta te jos zanima?
amseboy

#207 Re: Budva - more

Post by amseboy »

zelenashica wrote:Meni je Budva sasvim ok.
Noćni život super.....imaš izbora za svačiji ukus.Budva ima jako lijepe plaže..Jaz posebno,par km od Budve prema Kotoru.Slovenska plaža nije loša,ali meni se lično ne dopada.Cijene tu i tamo,....od 15-50 eura....sve ovisi od kvaliteta smještaja.
Cijene hrane i pića kao i kod nas(u marketima) eh ugostiteljski objekti su druga priča.

Znas cijene od prilike u objektima ?? znaci diskotekama i tako?? odakle ima najvise turista ? :) jer ija zivim vani pa reko da nema neki od skandinavaca hah :)
zelenashica

#208 Re: Budva - more

Post by zelenashica »

amseboy wrote:

Znas cijene od prilike u objektima ?? znaci diskotekama i tako?? odakle ima najvise turista ? :) jer ija zivim vani pa reko da nema neki od skandinavaca hah :)
Najviše ih je iz Srbije,RS,Poljske ima i Nijemaca,...odatle su bili turisti koje sam ja imala priliku sretati...ali generalno gledano ima ih iz svih krajeva.

Objekti,eh...sve je od tipa objekta,kakve je reputacije i slično.....ali recimo kafa je nekih 1,5 euro po baštama i običnim kafićima....pa do 3eura,....ja alkohol ne pijem pa ne znam cijene,ali coca-cola,fanta i ostali sokovi...to je os 2 do 3 eura....u većinu diskoteka ulaz se plaća,ovisno o večeri...od 5 do 10 eura.
Budva je dosta skuplja u odnosu na Kotor,Tivt,....mada je bolja sa plažama od Kotora.Tivt ima Plave hotizonte :thumbup:
Parking po zonama od 0.5 do 2 eura po satu.
amseboy

#209 Re: Budva - more

Post by amseboy »

zelenashica wrote:
amseboy wrote:

Najviše ih je iz Srbije,RS,Poljske ima i Nijemaca,...odatle su bili turisti koje sam ja imala priliku sretati...ali generalno gledano ima ih iz svih krajeva.

Objekti,eh...sve je od tipa objekta,kakve je reputacije i slično.....ali recimo kafa je nekih 1,5 euro po baštama i običnim kafićima....pa do 3eura,....ja alkohol ne pijem pa ne znam cijene,ali coca-cola,fanta i ostali sokovi...to je os 2 do 3 eura....u većinu diskoteka ulaz se plaća,ovisno o večeri...od 5 do 10 eura.
Budva je dosta skuplja u odnosu na Kotor,Tivt,....mada je bolja sa plažama od Kotora.Tivt ima Plave hotizonte :thumbup:
Parking po zonama od 0.5 do 2 eura po satu.
hvala ti najljepsa :))
Gambino

#210 Na more s bebom

Post by Gambino »

Pozdrav!

Ove godine idemo prvi put na more sa bebom (ima dvije godine, ali nama je beba :-D ).Treba mi apartman ili soba sa upotrebom kuhinje u nekom mjestu koje je zgodno za takav tip ljetovanja (pada mi na pamet Promajna, Baška Voda, Tučepi, Drvenik i sl.),a da je smještaj čist i ne pretjerano skup. Ako ko ima finih i pozitivnih iskustava, molim kontakt ovdje ili na pp.

Hvala :)
mO k3

#211 Re: Na more s bebom

Post by mO k3 »

Gambino wrote:Pozdrav!

Ove godine idemo prvi put na more sa bebom (ima dvije godine, ali nama je beba :-D ).Treba mi apartman ili soba sa upotrebom kuhinje u nekom mjestu koje je zgodno za takav tip ljetovanja (pada mi na pamet Promajna, Baška Voda, Tučepi, Drvenik i sl.),a da je smještaj čist i ne pretjerano skup. Ako ko ima finih i pozitivnih iskustava, molim kontakt ovdje ili na pp.

Hvala :)
idi u brelu kod covjek sa prezimenom Jakir p
coco chanel

#212 Opatija

Post by coco chanel »

Pozdrav svima,

Namjeravam ovog ljeta ici u Opatiju pa me zanimaju Vasa iskustva,preporuke,cijene i sl.Cisto eto da se finansijski pripremim :mrgreen: Svaka pomoc je dobrodosla.Thanks
starii

#213 Re: Opatija

Post by starii »

coco chanel wrote:Pozdrav svima,

Namjeravam ovog ljeta ici u Opatiju pa me zanimaju Vasa iskustva,preporuke,cijene i sl.Cisto eto da se finansijski pripremim :mrgreen: Svaka pomoc je dobrodosla.Thanks
bio sam prije dvije godine u opatiji nekih šest sati vožnje iz sarajeva, cijene su žara jer je to turisticko mjesto koje posjecuju njemci,englezi austrijanci,u principu za jedan dan mozes je cijelu obici, i dosta lijepo izgleda..hoteli su za nase plate skupi, ne znam za sobe i apartmane...vidi na opatija.net za ostalo
Gospoda Ministarka

#214 Re: Opatija

Post by Gospoda Ministarka »

coco chanel wrote:Pozdrav svima,

Bila prije 3 god.
Nije bio hotelski smjestaj ali znam da su cijene u hotelima zara, pa pokusaj ili naci privatni ili nadi smjestaj u Rijeci koja je manje od 15km udaljenja od Opatije... gradski prevoz redovno saobraca na toj liniji, vjerujem da ces jeftinije proci i sa placanjem karti (ukoliko ne idete vlastitim vozilom). Kad smo kod Rijeke obavezno odi u Rijeka Tower Centar (bar je prije 3 godine bio spektakularan) u kupovinu.
Klubovi i kafici su vrhunski ali su i cijene iste takve, preporucujem Hemingway.
Ono sto je izuzetno lijepo, to je arhitektura, hoteli na cijim tarasama mozes uzivati u hladu, cine da grad djeluje bajkovito. Opatija je sama po sebi posebna. Imas opatijsku verziju Bulevara slavnih, "Djevojku sa galebom" i Park Sv. Jakova sa crkvom gdje se odrzavaju gradska vjencanja.
Kastav je historijski gradic koji se nalazi na putu Rijeka-Opatija i tu obavezno preporucujem veceru u jednom od restorana i obilazak gradica.
coco chanel

#215 Re: Opatija

Post by coco chanel »

Pa da to me u principu i zanimalo,da li naci smjestaj negdje u blizini,Rijeka i sl,ili u samoj Opatiji.Malo sam cackala po netu i cijene su zaista zara za hotelski smjestaj.Idem sa deckom,ici cemo nasim automobilom tako da mi nije bitno i ako budemo negdje u okolici.Odmor nam je zaista potreban i meni i njemu tako da nam Opatija dodje savrsena za to,a iskreno upravo zbog tog odmora zelim pobjeci od Makarske rivijere i 286.748.596.049 poznatih lica :run:
E sad otprilike za nekih 7 dana odmora koliko novaca da pripremimo,eto onako orijentaciono :mrgreen:
Gospoda Ministarka

#216 Re: Opatija

coco chanel wrote:Pa da to me u principu i zanimalo,da li naci smjestaj negdje u blizini,Rijeka i sl,ili u samoj Opatiji.Malo sam cackala po netu i cijene su zaista zara za hotelski smjestaj.Idem sa deckom,ici cemo nasim automobilom tako da mi nije bitno i ako budemo negdje u okolici.Odmor nam je zaista potreban i meni i njemu tako da nam Opatija dodje savrsena za to,a iskreno upravo zbog tog odmora zelim pobjeci od Makarske rivijere i 286.748.596.049 poznatih lica :run:
E sad otprilike za nekih 7 dana odmora koliko novaca da pripremimo,eto onako orijentaciono :mrgreen:
Ono sto Opatija ima da ponudi se zaista moze vidjeti za jedan dan, s toga moja preporuka je odsjesti u Rijeci a u Opatiju otici na kupanje i setnjicu. Jos bolja mjesta za izlaske imas u Rijeci kao sto je El Rio (meni je tamo bilo ludilo :D ), veci grad, vece mogucnosti.
Napravi itinerar Rijeka-Motovun-Pula . Moze se to jako, lijepo organizovati. Evo ja ti vec zavidim :D

Ponesite koliko mozete, ako sta vratite dobro i jeste. 8-)
P.S u Rijeci izbjegavaj klubove na brodovima, katastrofa (bar meni).
krajskinja_33

#217 Re: Opatija

Post by krajskinja_33 »

Ako vec planirate gore na odmor,onda radije idi u Istru.Opatiju mozes obici za 2-3 sata,kad je sezona to su guzve,jer Opatija je mala,a cijene su paprene i u privatnom smjestaju.Istra je prelijepa za odmor...Porec,Novigrad,Medulin,Rovinj...sve su to super mjesta za odmor,a sve je to sat voznje od Opatije.A i cijene su pristupacnije.U Opatiju je lijepo otici u proljece ili jesen kad nisu tolike guzve....
melniha

#218 Ljetovanje u Bristu

Post by melniha »

Ove godine planiramo na ljetovanje u Brist ima neka pravo dobra ponuda na internetu pa smo na dobrom putu da je prihvatimo tako da bih vas molila ko je bio u Bristu ili čak u ovim apartmanima Maslina, Mimoza i Palma da se javi da znamo prihvatiti ili ne....
smokan

#219 More / Ljetovanje

Post by smokan »

Moze li nas neko posavjetovati od mladjih generacija gdje naci dobar smjestaj.

Idemo na more slijedeci mjesec pa me zanima iskustvo onih koji su vec bili u Hrvatskoj oko smjestalja. Planirali smo Gradac kao destinaciju. (ako ima neko preporucit bolje samo izvolite)
Da li je iko bio, pa da nam preporuci osobu za kontakt ?
Ima nas 4tvorica , dakle ili 2 sobe, ili neki apartman ? kolko su cijene kampova ako ko zna (voljeli bi i to iskustvo)
Cijene kakve su ?

Eto gomila pitanja ?

Trazio sam slicne teme, nisam nasao. Izvinjavam se zbog engleskog alfabeta.
alica.k

#221 Re: More / Ljetovanje

Post by alica.k »

ciiejne kampova imas vise na 20 tema
Ublehas

#222 Re: Ljetovanje u Bristu

Post by Ublehas »

Nisam bio ali znam da se radi o obicnim sobama, znaci samo kreveti ali dobro je sto imas puni pansion za relativno malo para. To si vjerovatno preko Dar Prirode nasla?! Brist je mali i nemas bas mnogo toga u njemu, prodavnica kafanica, nema nekog setalista i to je to ali nije los za miran odmor bez guzve.
nera18

#223 Re: More / Ljetovanje

Post by nera18 »

ovaj, jel neko nekad prespavao noc u autu u hr :D
gdje naci smjestaj za noc a da nije 560 eura? :roll:
Aurea Mediocritas

#224 Re: Ljetovanje u Bristu

Post by Aurea Mediocritas »

Brist je skroz malo mjesto, nema se šta vidjeti. Ni plaža nije ništa posebno. Nema se šta vidjeti u Bristu.
Ali, mirno je to mjestašce i blizu je Gradaca, Zaostroga, Podace i jos par manjih mjesta pa se može par dana malo tamo - malo 'vamo, ako ti je do hodanja.....daupoznaš taj potez oko Gradaca...
Gospoda Ministarka

#225 Re: More / Ljetovanje

nera18 wrote:ovaj, jel neko nekad prespavao noc u autu u hr :D
gdje naci smjestaj za noc a da nije 560 eura? :roll:
Ja mislim da ti je zabranjeno spavati u autu u HR.

Cuj 560€ :D ... od 10€ po osobi pa na dalje...
Post Reply