Ljetovanje all about

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
vozač

#101 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by vozač »

cg užas od cesta
cro 50 godina ispred njih

cg puna anamo onih sa istočne strane
cro puna anamo onih sa krša

cg ljudi, ljubaznost ... kako naletiš
cro ista priča

cg plaže ni za k....
cro borovine i hlada gdje god ti duša poželi

cg otoci :?:
cro otoci 8-)

cg nekome paše, neko ni za živu glavu neće dole otići na ljetovanje, kao ja npr.
cro nekad paše, nekad me nervira, ništa posebno

cg skupa kao i sve u životu
cro ober skupa, tačnije nerealno skupa, pogledajte samo ponude za ovo ljeto, smiješno

zaključak, svako ima svoje mišljenje, ja u CG (na more) ne bih kad bi mi sve džaba bilo jer me jednostavno ne privlači, a u cro (na more) ... pa i to je upitno obzirom da možemo u evropu i da ćemo imati mnogo veći izbor u smislu kako provesti godišnji odmor, a da se pri tome ne brčkamo u jadranu, nebitno da li je to na cro ili mn rivijeri
frngla

#102 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by frngla »

Neelix wrote:ja vise volim zelenilo i hlad koji se ne naplacuje ;)
Image
eh onda sigurno imas nekih cca 40 godina, zenu i dvoje male djece, maestral camac, stap za pecanje i pravac zaostrog, tamo je spica :)
vozač

#103 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by vozač »

frngla wrote:
Image
eh onda sigurno imas nekih cca 40 godina, zenu i dvoje male djece, maestral camac, stap za pecanje i pravac zaostrog, tamo je spica :)
e jarane, a da je tebi maestral čamac, šta bi koka nafato, razmišljaš li o tome :D

nemoj tako, sve ima svoje 8-)
potpuni stranac

#104 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by potpuni stranac »

ovo je more, cro je obična močvara sa obern bezobraznim domorodcima

Image

Image

:mrgreen: :mrgreen:
frngla

#105 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by frngla »

nije to al' je ovo

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
potpuni stranac

#106 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

frngla wrote:nije to al' je ovo

[
šljunak, truba.......
palamuda

#107 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by palamuda »

vozač wrote:
frngla wrote:
Image
e jarane, a da je tebi maestral čamac, šta bi koka nafato, razmišljaš li o tome :D

nemoj tako, sve ima svoje 8-)
Da li je ovo Živogošće
Trebam te

#108 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by Trebam te »

potpuni stranac wrote:ovo je more, cro je obična močvara sa obern bezobraznim domorodcima

Image

Image

:mrgreen: :mrgreen:

:skoljka: :run:
potpuni stranac

#109 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Trebam te wrote:

:skoljka: :run:
:zzzz: :zzzz:
amalia

#110 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by amalia »

mig wrote:
zateznistub wrote:Isao u Dobre Vode, tri puta odjednom. (prvi put, zadnji put i nikad vise).
Hahaha... Pa tako otprilike.
Neelix wrote:nema mora ko jadrana 8-) bar ne u blizoj okolini. doduse ja volim cro primorje, crnogorsko me razocaralo sa svojim naplacivanjem hlada. volio bih do bora bore al jebiga :D

a kontitentalni turizam je za pedere :D
I meni licno hrvatsko primorje je puno lepse od crnogorskog, ali grcko mi je ipak :thumbup: Ali posto sam ja, kao i @Ma.Le.Na peder, planirala sam da na leto odem par dana u Barselonu, a onda par dana na more, da overim i spansku obalu ;-) A kada idem na letovanje, obavezno biram mesta koja pored plaze imaju jos puno toga kontinentalnog da ponude :D
Barcelona je na moru, tek tolio da ne promasis :P
vozač

#111 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by vozač »

@ palamuda
jarane, ovo ti je živogošće, ako hotel nimfa ima jedan sprat i 5 prozora na njemu 8-)

btw ... izvini, al morao sam, to je jače od mene ;-)
doktor78

#112 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by doktor78 »

vozač wrote:

cg skupa kao i sve u životu
cro ober skupa, tačnije nerealno skupa, pogledajte samo ponude za ovo ljeto, smiješno
Na kraju ce se tema prosiriti i na ljetovanje u Hrvatskoj, ali hocu da se slozim sa gore boldiranim. Gledao sam u par agencija ponude, sve je skuplje bar za 10-15 % u odnosu na proslu godinu. Iz nekih objektivnih razloga ne mogu nigdje dalje otici ove godine, tako da mi je Makarska rivijera bila destinacija izbora, ali nakon pogledanih cijena - tesko... :run:
mig

#113 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by mig »

.
Last edited by mig on 29/02/2012 10:51, edited 1 time in total.
bauhaus

#114 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by bauhaus »

frngla wrote:@neelix

ne bih se slozio

Image

prosjecno mjesto u cg (dobre vode)
sa lezaljkama i poslugom na plazi, beach barom, ne bih rekao da je cro "svjetlosnim godinama" ispred mne :)
sjecam se ove plaze iz 70-tih, kad je na njoj dnevno bilo do 20-ljudi. lijepa vremena, divljina a kad puhne i valovi krenu,onda je bilo kupanje samo za odvazne.

generalno po meni, crna gora je divna i prelijepa zemlja koja jos mnogo mora da uradi na infrastrkturi, uvodjenju reda i pravne drzave, obrazovanju turistickog kadra, ponasanju ljudi ...

ulcinj mi je sa svojim istocnjackim flair-om uvijek drag za posjetiti, domacini su ljubazni, cijene su veoma atraktivne ...
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#115 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by WipeOut »

Generalno se crnogorsko primornje ne moze porediti sa hrvatskim,ali eto u nedostatku boljeg more je ipak more :-D

Mi smo prosle godine,bili u jednom mjestu blizu Herceg Novog,a smjestaj smo placali 6 E,doduse van sezone (oko 20-tog juna).Ovo je bilo mirno mjesto,a blizu Herceg Novog,Igala a kad imas auto mozes stici i dalje ;-).

Zavisi dali ides na more da se provedes ili odmoris,i u skladu s tim biras mjesta gdje ces.
Svugdje ti moze biti zabavno samo ako se potrudis.Ne treba ici sa nekim predrasudama i bice sve ok.

Ljudi su normala,to su turisticka mjesta,ja kontam da se ponasaju kao profesionalci :) .
I nisam primijetila da se prema nama neko odnosio na neki "drugaciji" nacin zbog bosnanskih tablica...
Ovaj covjek kod kojeg smo iznajmili apartman kaze,da non stop raja iz Trebinja dolazi na jedan dan na more i vracaju se kuci.I eto sad, kao da neko zna iz kojeg dijela Bosne sam ja :-)

Nekako ako CG i ne zapamtim po moru,ostat ce mi ova simpaticna zgoda :)
kako jedan dan setamo,i prolazi mala djevojcica i kaze "dobro jutro" a ja pogledam na sat i vidim 12.48 :lol: :-)
Last edited by WipeOut on 10/02/2011 13:28, edited 1 time in total.
palamuda

#116 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by palamuda »

vozač wrote:@ palamuda
jarane, ovo ti je živogošće, ako hotel nimfa ima jedan sprat i 5 prozora na njemu 8-)

btw ... izvini, al morao sam, to je jače od mene ;-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ovakva plaža ima između Igrana i Živogošća, pravo dobra, al ima golotinje. :dance: :dance:
neki

#117 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by neki »

palamuda wrote:Da li je ovo Živogošće
:lol: :lol:
Makarska bolan
palamuda

#118 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by palamuda »

neki wrote:
palamuda wrote:Da li je ovo Živogošće
:lol: :lol:
Makarska bolan
Bila i ostala :thumbup:
AS_sa

#119 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by AS_sa »

Bio sam u CG prosle godine, tacnije u Ulcinju .... ona velika plaza ko plaza je super ... pijesak i more koje je pravo cisto ... e jedino sto mi se ne svidja sto nigjde nema hlada tj. sto malo prije rekose naplacuju 5 eura jedan suncobran ... i smjestaj je dosta daleko od plaze, mora se autom doc do plaze a kad vjetar malo zapuse isto ko da si u sahari, nosi onaj pijesak po autima ... unisti auto .... svidjao mi se takodzer stari dio ulcinja koji je dosta slican nasim gradovima ... a najveci je problem put do CG al prvenstveno mislim na nas dio kuda se ide (put od Foce do Niksica) , dok je na njihovoj teritoriji puno bolji put, jedino sto im je ogranicenje svugdje 50 max. .. mada vam njihovi policajci nece puno naskodit :D ... samo ti kazu : "Gdje ti zuris, jadan? " :lol: :lol:
Neelix

#120 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by Neelix »

frngla wrote:nije to al' je ovo
:-)

izuzimajuci ovu
Image
sliku, sve ovo ostalog je smece na kojem ne bih pozelio provesti niti jedan dan. a pogotovo ovo blato sa slika "potpunog stranca".
Neelix

#121 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by Neelix »

frngla wrote:
Image

jesil ti bio kad u makarskoj?? :-) imam 11 godina manje, nisam ozenjen i nemam djece :D ne interesuje me placanje hlada :skoljka: a ni opekotine na suncu, a ni mazanje faktorom 520. makarska ima sasvim dovoljno mjesta za provod (istina, prije 7-8 god ih je bilo vise), super plaze, restorana i kafica na svakom koraku. nije premal grad da ti bude dosadno, a nije ni prevelik da se osjecas skuceno. ponavljam, hlad je ovdje dzaba, i ima ga dovoljno za sve :D
palamuda

#122 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by palamuda »

Neelix wrote:
frngla wrote:
Image

jesil ti bio kad u makarskoj?? :-) imam 11 godina manje, nisam ozenjen i nemam djece :D ne interesuje me placanje hlada :skoljka: a ni opekotine na suncu, a ni mazanje faktorom 520. makarska ima sasvim dovoljno mjesta za provod (istina, prije 7-8 god ih je bilo vise), super plaze, restorana i kafica na svakom koraku. nije premal grad da ti bude dosadno, a nije ni prevelik da se osjecas skuceno. ponavljam, hlad je ovdje dzaba, i ima ga dovoljno za sve :D
Vidiš Neelix ima ljudi koje je sramota reći da je bio na odmoru na Makarskoj rivijeri jer smo svi naučili plivati na Azurnoj obali i Floridi. Bio sam u Grčkoj i Tunisu zadnje dvije godine i po povratku opet išao na "pravo more" ili ti Jadran za vikend, džaba meni ništa nema njegov šarm valjda mi ostalo od malih nogu. Govorim čisto iz perspektive čovjeka koji na more ide da se kupa i uživa u toj vrsti prirode, svi drugi vidovi turizma (obilazak znamenitosti, upoznavanje kulture itd.) ne spadaju u ovaj post.
Brela+Tučepi= :thumbup: :thumbup:
Što se tiče teme CG mi nije nešto nekako mi sve izgleda na silu, a vala i smoriše plaže bez hlada, bio par puta i nisam se uspio pronaći.
Neelix

#123 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by Neelix »

:thumbup: slazem se sa svim. nisam bio u brelima, ali i tucepi su super. od 2001. ljetujem u Makarskoj, prosle godine me neki djavo natjera da probam CG, i ekspresno se vratih ovamo.
svaka cast tim nekim putovanjima, ali kad je rijec o ljetovanju, znaci otici negdje na more - ne treba mi nista vise :) bio sam na ex. u spaniji, kupali smo se i u francuskoj i italiji, ali su njihove plaze nidje veze u odnosu na cro jadran.

eh sad, druga je stvar bora bora, maldivi, bali, ili nesto slicno, tamo bih volio ali to je nedostizno :)
potpuni stranac

#124 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Neelix wrote:[
sliku, sve ovo ostalog je smece na kojem ne bih pozelio provesti niti jedan dan. a pogotovo ovo blato sa slika "potpunog stranca".
to "blato" ti je plaža na crvenom moru, sinaj, nadomak šarm el šeika. ipak, drži se ti makarske :thumbup:
Neelix

#125 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by Neelix »

moze jarane biti i na marsu, al ako je ruzno nema mu spasa :) ako si vec trazio lijepe plaze po svijetu, mogao si staviti npr nesto ovako
Image

ili ovako:
Image

a ne pustare :)
Post Reply