LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
P308

#76 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by P308 »

LieToMe wrote:
zunasasa wrote:Ja sam planirao ove godine na odmor na poluotok Peljesac, pa dali je iko bio u nekom drugom mjestu osim Trpnja i da mi malo opise kakao je prosao na odmoru i kakve su cijene smjestaja.

Ljetujem na Peljescu zadnjih 5-6 godina, prosle godine smo isli sa bebom od 9 mjeseci (i ove cemo godine ako Bog da :D ). Meni je dole predivno, raj na zemlji, voda cista, plaze pjescane, ljudi fini, cijene prihvatljive...
Obisla sam doslovno cijeli poluotok (Ston (i jedan i drugi :lol: ), Lovišta, Trpanj, Drače, Sreser, Janjinu (ona nema more :lol: ), Orebić... Stacionirali smo se u Dračama (sad smo vec domorodi :mrgreen: ), smjestaj mozes naci svugdje, malo je skuplje u sezoni kao i svugdje ali pocetak septembra je idealan (nema puno guzve, cijene su dosta jeftinije, nama odgovaralo zbog male bebe). Ako vas ide vise isplativije vam je uzeti malo veci apartman jer vas dodje jeftinije (apartmani u koje mogu komotno 3 porodice stati da se ne sudaraju sa trpezarijom, kupatilom i kuhinjom su oko 40-ak eura sto je kad podijelis na broj ljudi jeftino-to kad su u pitanju Drače). Rekose nam prosle godine da su u Zuljani napravili 2 nove plaze (nije nam se dalo peglati sa bebom prosle godine, ove godine mozda trknemo i tamo). Sve u svemu mi prezadovoljni ponudom, morem i pjescanim plazama...
Malo prosurfaj, imaju svoju web stranicu turisticke zajednice peljesca, tamo ces naci info i o cijenama i o svemu ostalom sto te zanima :run:
Mene na Peljesac asocira samo vjetar :D
vjetropirka

#77 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by vjetropirka »

ima li neko preporuku za aparman u malom drveniku ?
doktor78

#78 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by doktor78 »

P308 wrote: Mene na Peljesac asocira samo vjetar :D
Vjerovatno si bio u Lovistu ili Perni, tamo inace zna momacki puhat', idealno za jedrilice
TheGodfather001

#79 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by TheGodfather001 »

Na Pelješcu - Lovište, Perna i sva ona mala mjestašca poslije Perne - cijene smještaja pristojne, od hotela najbolji dojam ostavio Grand Hotel Orebić sve na ruku... NAravno, Pelješac je za aktivni odmor, noćni život 0, isto kao i udaljenost od istog...
Butmiran

#80 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Butmiran »

Meni je Orebić mjera mrtva.

Sent from my LG-D405 using Tapatalk
agent_zero

#81 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by agent_zero »

P308 wrote:Mene na Peljesac asocira samo vjetar :D
To si u pravu, puše mnogo više nego na recimo makarskoj rivijeri.

Ali najviše puše na Braču, tj. onaj dio prema Hvaru gdje je Bol. Tamo baš odnese, ali topliji vjetar za razliku od pelješkog koji je onako dosta svjež.
Shark2014

#82 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Shark2014 »

:) pozdrav, ide li neko u Hurgadu ove godine. Ja sam rezervirao Hilton long beach za august preko ZepterPassport-a a oni rade sa Argus Toursom, jer mi je aranzman sa Relaxom skuplji za nesto vise od 600 KM. Zanima me jel neko bio u ovom hotelu, i je li moguce da nase lokalne agencije ovoliko deru raju, jos da napomenem da je ponuda ZP tj. AT 11 dana / 10 noci a Relax Tours-a 10 dana / 9 noci :o
safromba

#83 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by safromba »

Trebao bih u Rovinj naredne semice. Iz Sarajeva krecem pa su dobrodosle preporuke kojim putem je najbolje, i ako je neko bio kakve preporuke sta posjetiti, gdje je dobra klopa itd...!! :-D
zilla_

#84 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by zilla_ »

Shark2014 wrote::) pozdrav, ide li neko u Hurgadu ove godine. Ja sam rezervirao Hilton long beach za august preko ZepterPassport-a a oni rade sa Argus Toursom, jer mi je aranzman sa Relaxom skuplji za nesto vise od 600 KM. Zanima me jel neko bio u ovom hotelu, i je li moguce da nase lokalne agencije ovoliko deru raju, jos da napomenem da je ponuda ZP tj. AT 11 dana / 10 noci a Relax Tours-a 10 dana / 9 noci :o
Ovo je prejeftino... Gledao sam njihove aranžmane i razlika u odnosu na naše aganecije je enormna :? Recimo grčka i turska 10 dana haman pa džapa :evil: Koliko je pouzdana ova agencija?
Sunculish

#85 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Sunculish »

zilla_ wrote:Koliko je pouzdana ova agencija?
Neznam na koju agenciju konkretno misliš? Ako je u pitanju agencija Argus Tours, iako nismo putovali sa njima imamo super pozitivno iskustvo. Naime, rezervisali smo i uplatili kompletan aranžman za Španiju, preko njih, i 15 dana prije putovanja dr. mi ustanovi trudnoću i striktno zabrani odlazak, što smo njima poslali faksom. Kompletan iznos su nam vratili na račun. Očekivali smo da će zadržati sebi proviziju ali nisu zadržali ni to. Oduševili su nas!!
Za tu Zepter agenciju nisam nikada ni čula..
vjesticanametli

#86 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by vjesticanametli »

vjetropirka wrote:ima li neko preporuku za aparman u malom drveniku ?
apartmani divic i hotel ivando extra i rade nasi ljudi ............sve 5
Sunculish

#87 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Sunculish »

safromba wrote:Trebao bih u Rovinj naredne semice. Iz Sarajeva krecem pa su dobrodosle preporuke kojim putem je najbolje, i ako je neko bio kakve preporuke sta posjetiti, gdje je dobra klopa itd...!! :-D
Mi smo u Istru išli preko Bihaća, posjetili prelijepu Unu, ručali na Plitvičkim jezerima( ako se dobro sjećam restoran se zove Lovačka kuća ili Lovački dom.. tako nešto) i nekim seoskim putevima (odvela nas navigacija :D ) nstigli do autoputa koji nas je odveo do Rijeke i kroz tunel Učka stigli do Istre. Helem, putovali smo nekih cca 11h.
By the way i mi smo pošli iz Sarajeva.
Što se Rovinja tiče, ima jednu prelijepu plažu a sam grad je super! Kad dodješ u Rovinj, ima jedna ulica, kao naš korzo, kojom se penješ ka starom gradu u kojem su sva dešavanja. Gdje god da odeš da jedeš tu u tom dijelu nećeš se pokajati ali su zato žara!
Nadam se da, iako je malo nepotpun opis, sam ti bar malo pomogla.
chino

#88 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by chino »

Shark2014 wrote::) pozdrav, ide li neko u Hurgadu ove godine. Ja sam rezervirao Hilton long beach za august preko ZepterPassport-a a oni rade sa Argus Toursom, jer mi je aranzman sa Relaxom skuplji za nesto vise od 600 KM. Zanima me jel neko bio u ovom hotelu, i je li moguce da nase lokalne agencije ovoliko deru raju, jos da napomenem da je ponuda ZP tj. AT 11 dana / 10 noci a Relax Tours-a 10 dana / 9 noci :o
Dobar hotel, bio sam prije 2 godine. Sastoji se od mali milion kuca sa po 4 odlične sobe, i jedna centralna zgrada hotela. Savjerujem da kazes da si na medenom mjesecu jer ces dobiti odlicnu sobu sa super pozicijom. Toliko je velik kompleks da stalno pkruzi više malih vozila kao za golf koji razvoze ljude sirom hotelskog kompleksa (od sobe do restorana, bazena i td)
Bazen je ogroman sa super barom, plaza je ogromna ali jedino sto mi se nije svidjelo je da je more lose za kupanje jer je jako plitko i jednostavno nije to to, vidjeces kad dodjes. Ali zato su napucali bazene kao kompenzaciju.
Savjet je da kazes da si na medenom mjesecu i obavezno treba ici fakultetivne izlete - safari i ronjenje! :thumbup:

Btw Relax je skup ove godine zato sto nemaju čarter let za Hurgadu, nego se leti preko Ist i to je nigdje veze.. :run:
MyIstanbul

#89 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by MyIstanbul »

chino wrote:
Dobar hotel, bio sam prije 2 godine. Sastoji se od mali milion kuca sa po 4 odlične sobe, i jedna centralna zgrada hotela. Savjerujem da kazes da si na medenom mjesecu jer ces dobiti odlicnu sobu sa super pozicijom. Toliko je velik kompleks da stalno pkruzi više malih vozila kao za golf koji razvoze ljude sirom hotelskog kompleksa (od sobe do restorana, bazena i td)
Bazen je ogroman sa super barom, plaza je ogromna ali jedino sto mi se nije svidjelo je da je more lose za kupanje jer je jako plitko i jednostavno nije to to, vidjeces kad dodjes. Ali zato su napucali bazene kao kompenzaciju.
Savjet je da kazes da si na medenom mjesecu i obavezno treba ici fakultetivne izlete - safari i ronjenje! :thumbup:

Btw Relax je skup ove godine zato sto nemaju čarter let za Hurgadu, nego se leti preko Ist i to je nigdje veze.. :run:

Koja je procedura za vizu za državljane BIH, za Egipat?
dječak sa šibicama

#90 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by dječak sa šibicama »

Dubrovnik ima samo solidan nocni zivot.

Ipak su cruiser turisti najbrojniji, a njima nocni zivot bas i ne treba.

Opcenito, mondena mjesta i nebi trebali imati neki posebno zestok nocni zivot.

Ali ima par barova, Ravelin recimo, bacakaju se one oko sipke i tako to, simpaticno.

A uvijek se mozes privaliti na neku svadbu, svaku noc maltene neko vjencanje u hotelima na uvali :D
dječak sa šibicama

#91 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Pa eto, Dubrovnik, pravac Ravelin bar, Aleksandra Stan, Carl Cox, Fatboy Slim, ona rumunka Inna, Paul Van Dyke, Niki Belucci, dolaze cesto, posebno ljeti.

Pa raspali :D

A cesto mozes sresti i zvjezdice iz Game of thrones, pa se i uslikas sa recimo Jofrijem :D
Googlerica

#92 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Googlerica »

sherbett wrote::D avanturistički, dapače :D
Dosta mi je više sjevernog i srednjeg Jadrana..najjužnije sam išla u Split, al nikad na more..Zadarski arhipelag mi je domet juga :-) tako da bi sad dole negdje, a imam osjećaj da se vi bolje kužite u južni Jadran nego ja :D
e još Vodice eventualno dolaze u obzir
prosla svaki tacku Jadrana,meni je super SVE :-D

Zadar mi je uvijek najdrazai,Opatija je fensi smenci,DBV lijepa sjecanja van i u toku sezone (skolovanje), Split je OK,Sibenik je simpa

sherbett,najvise volim otoke :-D meni je odmor biti sa prirodom,ne sa nepoznatim ljudima ,guzva ( tako mi je na psolu) ,najljepsi odmor je uz more sa najbliskim ljudima :-D
dječak sa šibicama

#93 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Ljubavi, jesi ti to isla na americki koledz na Lapadu? :D
Krizzia

#94 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Krizzia »

Dosta mi je više sjevernog i srednjeg Jadrana..najjužnije sam išla u Split, al nikad na more..Zadarski arhipelag mi je domet juga :-) tako da bi sad dole negdje, a imam osjećaj da se vi bolje kužite u južni Jadran nego ja :D
Dub je vrh, pogotovo u devetom mjesecu kad malo guzva popusti.
Vodice preskoci, jedno od tri najprljavija mjesta na jadranu. Prava ciganija. Nazalost.
Googlerica wrote:
prosla svaki tacku Jadrana,meni je super SVE :-D

Zadar mi je uvijek najdrazai,Opatija je fensi smenci,DBV lijepa sjecanja van i u toku sezone (skolovanje), Split je OK,Sibenik je simpa

sherbett,najvise volim otoke :-D meni je odmor biti sa prirodom,ne sa nepoznatim ljudima ,guzva ( tako mi je na psolu) ,najljepsi odmor je uz more sa najbliskim ljudima :-D
Sa otocima se ne moze nista mjeriti ;)
mp3sa

#95 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by mp3sa »

Moze li neka preporuka za mjesto na Jadranu i smjestaj koji pogoduju bracnom paru sa bebom?
Volio bih da znam neko mjesto koje ima pjescanu plazu (tj sve osim stijena), i baby friendly hotel ili neki smjestaj kod ljudi kojima ne smeta beba. Nista mi drugo ne treba, ni dodatni sadrzaji ni veci grad da je blizu.
Razmisljao sam i o Turskoj ali ne znam kako bi se beba ponasala na takvom putu (i tu neko iskustvo bi pomoglo).
Hvala
Googlerica

#96 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Googlerica »

dječak sa šibicama wrote:Ljubavi, jesi ti to isla na americki koledz na Lapadu? :D
aha :-D stanovala 3 minute setnje od skole :D
Googlerica

#97 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Googlerica »

Krizzia wrote:
Googlerica wrote:prosla svaki tacku Jadrana,meni je super SVE :-D

Sa otocima se ne moze nista mjeriti ;)
:-D
Googlerica

#98 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Googlerica »

mp3sa

#99 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by mp3sa »

sherbett wrote:
mp3sa wrote:Moze li neka preporuka za mjesto na Jadranu i smjestaj koji pogoduju bracnom paru sa bebom?
Volio bih da znam neko mjesto koje ima pjescanu plazu (tj sve osim stijena), i baby friendly hotel ili neki smjestaj kod ljudi kojima ne smeta beba. Nista mi drugo ne treba, ni dodatni sadrzaji ni veci grad da je blizu.
Razmisljao sam i o Turskoj ali ne znam kako bi se beba ponasala na takvom putu (i tu neko iskustvo bi pomoglo).
Hvala
nemoj daleko s bebom..ja sam čula da je Zaton super za djecu. Ne znam zašto izistiraš na pjesku, ako je beba, onda se kupa u bazenčiću, i radi bebe je bolje da je kamen, da bude čišće, a ne sve od pjeska..bar ja tako gledam..ima i lijepih otoka oko Zadra, koji su mirni..Ist je idealan, nema čak ni automobila, u moru je pjesak. Mali otočić, prekrasan!
Silba je isto lijepa i mislim da imaju pješčane plaže.
Hvala na prijedlozima i na razmisljanju :)
ne insistiram zaista na bilo cemu, samo mi se onako cini da je pjescana plaza najbolja/sigurnija/udobnija za hodanje i lezanje :D
u svakom slucaju sam mislio mozda i u mostaru prenociti da nebi bebi naporan put bio (iz sarajeva idemo), mada mi se ovi otocici cine najzeznutiji za stici do njih :cry:
takodjer bi najradije u hotel da nam je lakse oko bebe, ali ne insistiram.

A ovo putovanje po svijetu godinama je cini mi se san svakoga, samo mislim da za takvo sto morate imati par miliona da se i razmislja, ja imam 20 dana godisnjeg i 1200 km platu, tako da je jadran cini mi se maksimum :mrgreen:
Googlerica

#100 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Googlerica »

mp3sa , moje prvo pitanje je uvijek izvor finansija kod ovakvih i slicnih primjera ,jer blogovi putovanja su puni,ali vlro malo o izvorima finasnsija,no par primjera su napsiali: pauza od posla,na kojem su zaradili eksluzivnu cifru,nocenja su na vrlo jefitnim lokacijama,i rad na kompjuteru ( e-kompanije) :-D
Post Reply