Laserska depilacija

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Zelena Carapa

#151 Re: Laserska depilacija

Post by Zelena Carapa »

Ohh, pomisljate li na poslejdice koje "ubijanje" znojnih zljezda moze izazvati. :cry:

Ja to ne bih ni za zivu glavu!
nadja.salihbay

#152 Re: Laserska depilacija

Post by nadja.salihbay »

nadja.salihbay wrote:
sicky wrote:
nadja.salihbay wrote:Ništa od svađe,vidim ja :-)
Nego, sada sam bila na stranicama ove dermaclinica. Kažu da taj njihov laser, kad radiš depilaciju pazuha i prepona, ujedno ubije znojne žlijezde i više se ne znojiš? Jel ko čuo za to? Kako ja razmišljam, to me rješava dva problema jednim udarcem? Nema ni brijanja ni da dezodorans popusti. WOW
pitam se može li na stopala da djeluje??? da ovog mog vodim :thumbup:
nadam se da se šališ sa ovom nebulozom oko zaustavljanja znojenja :shock:
Za nebulozu ne znam, kako čula tako prodala. Vidi njihovu stranicu
http://www.dermaclinica.ba/tehnologije/ ... lhe-laser/
Neise, ova rasprava će postojati dok je dlaka, žena i para.
Kad smo kod para, bila u no mas vello prije 2 sedmice otprilike. OK,koliko para toliko muzike. Na žalost moram prijaviti da nema nikakve razlike u dlakavosti (pazuhe radila). To su mi cure rekle, kada su me zakazivale za slijedeći tretman ( usput samir80 je bio u pravu, na reklamnom letku kažu prvi puta 85% a kada dođeš onda počne priča o ne znamo tačno, zavisi... i neće da kažu koliko tačno puta ali sam ja stekla utisak više od 10).
E to nije fer.
Razmišljam da slijedeći tretman uradim u dermaclinica. Pa da uporedim kozmetičarsku i ljekarsku uslugu i da se raspitam za ovo znojenje. Možda će koštati više, ali sam ionako neke pare odvojila, ako je laser bolji možda i uštedim
I ja sam isto razmišljala...ali imam kolegicu na poslu koja je botoksirala pazuhe da se ne znoji . Platila preko hiljade samo za injekciju. A ista stvar, znojne žlijezde sredila. Za sada je OK mada treba ponoviti inekciju nakon 9 mjeseci.
Pa ne bi se valjda zezali ako može imati posljedice. Ja sam išla na stranicu proizvođača tog lasera i čine mi se OK.
eluna

#153 Re: Laserska depilacija

Post by eluna »

:( :( :( :( :( :( :( :( e baš su žene lude ..... da se razumijemo i ja sam žensko, ali, ubijati znojne žlijezde i sprječavati znojenje :!:

da li je ijedna od vas ikada vidjela onaj famozni e-mail koji sam nažalost izgubila iz arhive, ali evo o čemu se radi

prije nekih 4-5 godina kružio je mail koji je specijalista za RAK DOJKE iz amerike poslala dragoj osobi koju je upoznala na nekom simpoziju .... u pitnju su obje žene, dakle jedna je specijalista za rak dojke, a druga je isto neki medicinski ili farmaceutski radnik .... srele su se na nekom simpozijumu na kojem je ova specijalistica bila predavač ... ova druga gospođa je upitala koliko su, i ako su uopšte, antiperspiranti uticali na povećan broj raka dojke, i na simpozijumu od ugledne profesorice dobila odgovor da ti preparati nemaju ama baš nikakve veze sa pomenutom bolešću

NO, par dana nakon sipozujuma dobila je mail od profesorice, u kojem se gospođa izvinjava i objašnjava da iskren odgovor nije mogla dati na simpozijumu iz "razloga ekonomske prirode, i zato što takva informacija nije za javnost", ali iz predostrožnosti joj je eto poslala mail, u kojem se navodi sljedeće:

"antiperspiranti, kao i svi preparati koji direktno utiču na smanjenje lučenja znoja, glavni su krivci za razvoj raka dojke, jer sve nečistoće koje kroz znoj izbacuje naš organizam, u slučaju smanjenja ili prestranka znojenja, zadržavaju se u području gdje je znojenje zaustavljeno. Takve nakupine nečistoća tvore najprije manje čvoriće, koji, obzirom na nemogućnost izbacivanja iz organizma, rastu i imaju tendenciju razvoja u maligna oboljenja"

ako već hoćete štrih probu, skupite novac i kog ginekologa na ultrazvuk dojke, pa obratite pažnju na kojem se području najviše zadržava kod pregleda .....za one koje to nisu radile do sad, da znate, svaki ginekolog će najviše gledati u dio KOD PAZUHA :!:

a vi biste da ubijete znojne žlijezde :-) :-) :-) , što bi rekla emilija kokić, "gospode bože!!!!"
Zelena Carapa

#154 Re: Laserska depilacija

Post by Zelena Carapa »

eluna wrote::( :( :( :( :( :( :( :( e baš su žene lude ..... da se razumijemo i ja sam žensko, ali, ubijati znojne žlijezde i sprječavati znojenje :!:

da li je ijedna od vas ikada vidjela onaj famozni e-mail koji sam nažalost izgubila iz arhive, ali evo o čemu se radi

prije nekih 4-5 godina kružio je mail koji je specijalista za RAK DOJKE iz amerike poslala dragoj osobi koju je upoznala na nekom simpoziju .... u pitnju su obje žene, dakle jedna je specijalista za rak dojke, a druga je isto neki medicinski ili farmaceutski radnik .... srele su se na nekom simpozijumu na kojem je ova specijalistica bila predavač ... ova druga gospođa je upitala koliko su, i ako su uopšte, antiperspiranti uticali na povećan broj raka dojke, i na simpozijumu od ugledne profesorice dobila odgovor da ti preparati nemaju ama baš nikakve veze sa pomenutom bolešću

NO, par dana nakon sipozujuma dobila je mail od profesorice, u kojem se gospođa izvinjava i objašnjava da iskren odgovor nije mogla dati na simpozijumu iz "razloga ekonomske prirode, i zato što takva informacija nije za javnost", ali iz predostrožnosti joj je eto poslala mail, u kojem se navodi sljedeće:
"antiperspiranti, kao i svi preparati koji direktno utiču na smanjenje lučenja znoja, glavni su krivci za razvoj raka dojke, jer sve nečistoće koje kroz znoj izbacuje naš organizam, u slučaju smanjenja ili prestranka znojenja, zadržavaju se u području gdje je znojenje zaustavljeno. Takve nakupine nečistoća tvore najprije manje čvoriće, koji, obzirom na nemogućnost izbacivanja iz organizma, rastu i imaju tendenciju razvoja u maligna oboljenja"

ako već hoćete štrih probu, skupite novac i kog ginekologa na ultrazvuk dojke, pa obratite pažnju na kojem se području najviše zadržava kod pregleda .....za one koje to nisu radile do sad, da znate, svaki ginekolog će najviše gledati u dio KOD PAZUHA :!:

a vi biste da ubijete znojne žlijezde :-) :-) :-) , što bi rekla emilija kokić, "gospode bože!!!!"
:thumbup:
Bambi_na_kofeinu

#155 Re: Laserska depilacija

Post by Bambi_na_kofeinu »

Antiperspiranti ne izazivaju rak dojke...'bemu :D
Puna mi kapa tih kružećih mejlova i histeričnih žena koje se iz njih medicinski edukuju.
semmy

#156 Re: Laserska depilacija

Post by semmy »

Zelena Carapa wrote:
eluna wrote::( :( :( :( :( :( :( :( e baš su žene lude ..... da se razumijemo i ja sam žensko, ali, ubijati znojne žlijezde i sprječavati znojenje :!:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pa naravno da ce gledati ispod pazuha jer se tu nalaze sve zlijezde...pa kad kao porodilja prestanes da dojis prvo ti dr opipap zlijezde ispod pazuha da vidi da li su mlijecne zlijezde ok poslije dojenja da nebi ostalo mlijeka u zlijezdama, sto se zna cesto desiti...
prestanite pobogu vise pricati istu glupost o dezodoransima. vecina dezodoransa danas dozvoljava znojenje ali sprjecava onaj miris znoja..naravno ako se danima ne kupas mozes fasovati svasta nesta a ne da ti se zlijezde zacepe
eluna

#157 Re: Laserska depilacija

Post by eluna »

Bambi_na_kofeinu wrote:Antiperspiranti ne izazivaju rak dojke...'bemu :D
Puna mi kapa tih kružećih mejlova i histeričnih žena koje se iz njih medicinski edukuju.

pročitaj moj post ponovo, ali ga zaista pročitaj

direktno ne, i to ti priznajem, ali indirektno utiču na razvoj raka dojke, jer sve što te sprečava da se znojiš omogućava nakupljanje nečistoća pod kožom
Cholina_Lokica

#158 Re: Laserska depilacija

Post by Cholina_Lokica »

eluna wrote:

direktno ne, i to ti priznajem, ali indirektno utiču na razvoj raka dojke, jer sve što te sprečava da se znojiš omogućava nakupljanje nečistoća pod kožom
ali ovi klinci sto se koriste ne sprjecavaju znojenje, nego samo neutralisu miris
eluna

#159 Re: Laserska depilacija

Post by eluna »

semmy wrote:
Zelena Carapa wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pa naravno da ce gledati ispod pazuha jer se tu nalaze sve zlijezde...pa kad kao porodilja prestanes da dojis prvo ti dr opipap zlijezde ispod pazuha da vidi da li su mlijecne zlijezde ok poslije dojenja da nebi ostalo mlijeka u zlijezdama, sto se zna cesto desiti...
prestanite pobogu vise pricati istu glupost o dezodoransima. vecina dezodoransa danas dozvoljava znojenje ali sprjecava onaj miris znoja..naravno ako se danima ne kupas mozes fasovati svasta nesta a ne da ti se zlijezde zacepe
:-) :-) a ko je spomenuo dezodoranse?! oni su savim ok, priča je o antiperspirantima

a što se tiče pozicija i lokacije žlijezda, **bemu vraga, pa mene su na biologiji naučili da se iste nalaze u cijelim dojkama, a pošto imam male grudi, tačno osjetim svaku žlijezdu, i znam da imam jednu koju mi ponekad nažulja grudnjak, tj, ona žica koja "podupire", tako da osjetim baš poveliku kvrgu ispod same dojke .... zbog toga i jesam trčala na pregled, ali sve je ok ....
eluna

#160 Re: Laserska depilacija

Post by eluna »

Cholina_Lokica wrote:
eluna wrote:

ali ovi klinci sto se koriste ne sprjecavaju znojenje, nego samo neutralisu miris
dezodoransi da, ali antiperspiranti sprečavaju znojenje na nekoliko sati, kako koji .... pa to im i jeste glavna razlika :) zbog koje se različito označavaju na pakovanju ......
eluna

#161 Re: Laserska depilacija

Post by eluna »

eluna wrote:

uput budi rečeno, potvrđeno mi je i od ljekara, čak je potvrđeno da i za muškarce vrijedi isto ... bolje dezodoransi nego antiperspiranti
Bambi_na_kofeinu

#162 Re: Laserska depilacija

Post by Bambi_na_kofeinu »

eluna wrote:

Jok.
Nečistoće/toksine izlučuješ uglavnom preko bubrega i jetre, znoj je najvećim dijelom voda i elektroliti.
A čak i da nije tako (a jeste) limfna žlijezda i znojni kanal su dvije različite stvari.
Sem toga i da je moguće nagomilavanje nečistoća u organizmu zaustavljanjem pazušnog znojenja na nekoliko sati to se još uvijek ne uklapa u poznate mehanizme razvoja karcinoma.
nadja.salihbay

#163 Re: Laserska depilacija

Post by nadja.salihbay »

nadja.salihbay wrote:
sicky wrote:
nadja.salihbay wrote:Ništa od svađe,vidim ja :-)
Nego, sada sam bila na stranicama ove dermaclinica. Kažu da taj njihov laser, kad radiš depilaciju pazuha i prepona, ujedno ubije znojne žlijezde i više se ne znojiš? Jel ko čuo za to? Kako ja razmišljam, to me rješava dva problema jednim udarcem? Nema ni brijanja ni da dezodorans popusti. WOW
pitam se može li na stopala da djeluje??? da ovog mog vodim :thumbup:
nadam se da se šališ sa ovom nebulozom oko zaustavljanja znojenja :shock:
Za nebulozu ne znam, kako čula tako prodala. Vidi njihovu stranicu
http://www.dermaclinica.ba/tehnologije/ ... lhe-laser/
Neise, ova rasprava će postojati dok je dlaka, žena i para.
Kad smo kod para, bila u no mas vello prije 2 sedmice otprilike. OK,koliko para toliko muzike. Na žalost moram prijaviti da nema nikakve razlike u dlakavosti (pazuhe radila). To su mi cure rekle, kada su me zakazivale za slijedeći tretman ( usput samir80 je bio u pravu, na reklamnom letku kažu prvi puta 85% a kada dođeš onda počne priča o ne znamo tačno, zavisi... i neće da kažu koliko tačno puta ali sam ja stekla utisak više od 10).
E to nije fer.
Razmišljam da slijedeći tretman uradim u dermaclinica. Pa da uporedim kozmetičarsku i ljekarsku uslugu i da se raspitam za ovo znojenje. Možda će koštati više, ali sam ionako neke pare odvojila, ako je laser bolji možda i uštedim
WOW,
koja rasprava oko teme koja je trivijalna za ovaj forum. Odosmo do karcinoma...blabla.
Da vas podsjetim moje dame, ovo je forum o depilaciji.
Nije da mene nije zanimalo, ali jednostavno neke od stvari koje su ovdje napisane su jednostavno...NEUKE!
Zato postoji WIKIPEDIA, pa sam se raspitala.
LIMFNE I ZNOJNE ŽLIJEZDE su DVIJE STVARI, potpuno različite. Limfne žlijezde su one kuglice koje osjetimo duboko ispod kože,u pazusima, preponama, vratu... upale se kod bolesti i ne daj bože..jer kupe LIMFU iz organa i reaguju na projene u tkivima.I zato ih doktori pipaju, i zato mi moramo svako malo prepipati grudi. Nema ih svuda (npr. stopala, ispod kose, na šakama, dakle NA SVIM MJESTIMA GDJE SE ZNOJIMO)
Znojne žlijezde su na 2-3 mm ispod kože, ne mogu se napipati jer su veom sitne, smještene su uz dlaku (manje od dlačnog folikula) i one su mirisne (ja bih ih drukčije opisala ali eto...) i funkcija kroz evoluciju je da privlače partnera jer, koliko god sada nama bilo neugodno, luče feromone. Doktorima- nezanimljive.
Umrtvljenje tih žlijezda (botox, laser, antiperspiranti) ne može dovesti do oboljenja.Jer one luče mirisnu vodu, ispod pazuha i prepona, a na drugim mjestima elektrolite i metaboličke proizvode.
Ja sam se pitala oko efikasnosti, jer ako botoks treba ponavljati, ja se nadam da umrtvljene više ne mogu "mirisati"- "smrditi"(zaokruži odgovor).
eluna

#164 Re: Laserska depilacija

Post by eluna »

i drage moje ..... ima li iskustava????

ja još nisam išla na pap test, pa nisam ni pitala za fotoepilaciju. no, to mi je negdje u februaru sada, pa ću provjerim. A svom ljekaru vjerujem, jer nema interese u salonima za uljepšavanje, čak mu je i klijentela kao ginekologu "ograničena" :)
nadja.salihbay

#165 Re: Laserska depilacija

Post by nadja.salihbay »

e, ja bila.
drukčije iskustvo kod doktora. dobro, žena je profesor, ozbiljnija pa malo je to formalnije nego kod kozmetičara. fino odgovori na sva pitanja al me je malo iznervirala kad je rekla da fotoepilacija koju sam radila na drugom mjestu je nešto drugo te se kod njih računa da ide sve ispočetka, ko da nisam ništa radila. hajd nema veze.
dakle, prvo smo popričali, ja sam pitala za ono oko znojenja, žena mi pokazala prospekt i studije o tome , da ne dužim, meni sve izgleda super. kaže da nakon prvih tretmana najprije se promijeni miris a potom u najvećoj mjeri prestane lučenje mirisnih žlijezda,ne znojenje u potpunosti. valjda zato što su ove mirisne još pliće u koži pa prve nastradaju.
potom je uradila procjenu "dlakavosti" , ima neki termin, ne znam kako se kaže ali onda je svojoj asistentici ( i ona doktorica) rekla kako da podesi laser.
a onda je zviznulo. da ne psujem...nije prijatno. i boli više nego u no mas vello. smrde dlake...
kako sam se ja trznula tako su mi ponudili anesteziju. našpricali, sačekali par minuta i nastavili, skoro bezbolno, ali skoro, ne baš skroz. dobar je fol što i laser ima neko dodatno hlađenje. drukčije nego u no mas vello je što dva puta pređe površinu a negdje tri puta. kad sam pitala jel to opasno ( tako su mi rekli) kaže da im aparat pokaže kada je zračenje optimalno i kada su dlake mrtve a kada ne smiju više.
i stvarno uzme dlaku pincetom i samo je izvadi, bez bola, bez čupanja. to je valjda znak da je folikul mrtav i kaže da ta dlaka više neće narasti. ako bog da.
javim za 15ak dana. mada mi je rekla da je primjetno manje dlaka tek nakon 3. tretmana (oko 60 posto manje).
emira.falan

#166 Re: Laserska depilacija

Post by emira.falan »

a gdje to? i koliko košta?
curicaizsume

#167 Re: Laserska depilacija

Post by curicaizsume »

nadja.salihbay wrote:e, ja bila.
drukčije iskustvo kod doktora. dobro, žena je profesor, ozbiljnija pa malo je to formalnije nego kod kozmetičara. fino odgovori na sva pitanja al me je malo iznervirala kad je rekla da fotoepilacija koju sam radila na drugom mjestu je nešto drugo te se kod njih računa da ide sve ispočetka, ko da nisam ništa radila. hajd nema veze.
dakle, prvo smo popričali, ja sam pitala za ono oko znojenja, žena mi pokazala prospekt i studije o tome , da ne dužim, meni sve izgleda super. kaže da nakon prvih tretmana najprije se promijeni miris a potom u najvećoj mjeri prestane lučenje mirisnih žlijezda,ne znojenje u potpunosti. valjda zato što su ove mirisne još pliće u koži pa prve nastradaju.
potom je uradila procjenu "dlakavosti" , ima neki termin, ne znam kako se kaže ali onda je svojoj asistentici ( i ona doktorica) rekla kako da podesi laser.
a onda je zviznulo. da ne psujem...nije prijatno. i boli više nego u no mas vello. smrde dlake...
kako sam se ja trznula tako su mi ponudili anesteziju. našpricali, sačekali par minuta i nastavili, skoro bezbolno, ali skoro, ne baš skroz. dobar je fol što i laser ima neko dodatno hlađenje. drukčije nego u no mas vello je što dva puta pređe površinu a negdje tri puta. kad sam pitala jel to opasno ( tako su mi rekli) kaže da im aparat pokaže kada je zračenje optimalno i kada su dlake mrtve a kada ne smiju više.
i stvarno uzme dlaku pincetom i samo je izvadi, bez bola, bez čupanja. to je valjda znak da je folikul mrtav i kaže da ta dlaka više neće narasti. ako bog da.
javim za 15ak dana. mada mi je rekla da je primjetno manje dlaka tek nakon 3. tretmana (oko 60 posto manje).
Čuj laser pokaže kad su dlake mrtve, može li pokazati koji će brojevi biti na bingu?
tvoj licni harlekin

#168 Re: Laserska depilacija

Post by tvoj licni harlekin »

je li iko bio na ovoj fotoepilaciji? no vello?? iko??? :D
MAN-lion's coach

#169 Re: Laserska depilacija

Post by MAN-lion's coach »

nadja.salihbay wrote: Umrtvljenje tih žlijezda (botox, laser, antiperspiranti) ne može dovesti do oboljenja.
Kad bi ti znala sastav botoksa i koliko isti može ljudi ubiti ovo ne bi nikada napisala.
I famoznog aluminij klorohidrata u antiperspirantima...ali dobro to nije tema... :dance:
emira.falan

#170 Re: Laserska depilacija

Post by emira.falan »

tvoj licni harlekin wrote:je li iko bio na ovoj fotoepilaciji? no vello?? iko??? :D
Bila ja dvaput. Bikini zona. Raste ko raste.
Da ne budem bezobrazna,sve je stvarno super, salon, cure, cisto, mirise. Samo dlake rastu isto. Dole mi nisu bas skroz crne dlake pa mozda to ima veze. Ali ne vidim poente ici na nesto sto meni ne pomaze...Tako da sam malo razocarana :sad:
Velika Krofnica

#171 Re: Laserska depilacija

Post by Velika Krofnica »

Evo i ja opet da podijelim iskustvo, koje je sada bogatije nakon 3 sesije :). Meni su stvarno efekti odlicni.

Na pocetku sam i ja bila skepticna, ali ovo je lako provjeriti nakon samo jednog tretmana, barem u mom slucaju. Mozda je moja koza i boja dlake idealna kombinacija za ovu metodu.

Ono sto me zabrinulo na pocetku je sto nakon tretmana nisam vidjela odmah efekte, ali vec nakon 7-14 dana su dlake pocele same ispadati, ne sve, ali vecina njih. Meni je najbolje reagovao pazuh, pa noge i na kraju bikini. Procenti bi bili sljedeci: pazuh (80%), noge (70%) i bikini (55%) nakon 3 sesije u mom slucaju.

I dalje tvrdim, da svako lako moze provjeriti da li ima efekta ili ne. Ja sam bila ubijedjena vec nakon prve sesije. A s obzirom da postoji i probni test, treba i to vidjeti.

A kod koga nema bas nikakvog efekta, neka ode i neka im kaze.

Sad sam otisla na sajt, preko 1.000 centara!!!! Dovoljan razlog da se proba...

Toliko od mene :)
Aurora Borealis

#172 Re: Laserska depilacija

Post by Aurora Borealis »

Velika Krofnica wrote:Evo i ja opet da podijelim iskustvo, koje je sada bogatije nakon 3 sesije :). Meni su stvarno efekti odlicni.

Na pocetku sam i ja bila skepticna, ali ovo je lako provjeriti nakon samo jednog tretmana, barem u mom slucaju. Mozda je moja koza i boja dlake idealna kombinacija za ovu metodu.

Ono sto me zabrinulo na pocetku je sto nakon tretmana nisam vidjela odmah efekte, ali vec nakon 7-14 dana su dlake pocele same ispadati, ne sve, ali vecina njih. Meni je najbolje reagovao pazuh, pa noge i na kraju bikini. Procenti bi bili sljedeci: pazuh (80%), noge (70%) i bikini (55%) nakon 3 sesije u mom slucaju.

I dalje tvrdim, da svako lako moze provjeriti da li ima efekta ili ne. Ja sam bila ubijedjena vec nakon prve sesije. A s obzirom da postoji i probni test, treba i to vidjeti.

Izvini, je li se ovo odnosi na NoVello fotoepilaciju ili laresku epilaciju?
Velika Krofnica

#173 Re: Laserska depilacija

Post by Velika Krofnica »

Ja sam bila kod www.nomasvello.com :)

Za ovo ostalo ne znam, nisam bila, pa ne mogu davati misljenje.
Ljuska_u_BaklaFi

#174 Re: Laserska depilacija

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Velika Krofnica wrote:Evo i ja opet da podijelim iskustvo, koje je sada bogatije nakon 3 sesije :). Meni su stvarno efekti odlicni.

Ja mislila da je neki psiholoshki momenat kod mene, kada sam nakon prvog tretmana vidjela rezultate....jedva cekam sljedeci :skoljka:
emira.falan

#175 Re: Laserska depilacija

Post by emira.falan »

E baš ću da odem u no mas vello i da pitam kako to da kod mene ama baš nikakvog efekta nije bilo. :x
Post Reply