A i blizu ti Zeljin stadion, pa mozes i treninge gledatidinchy84 wrote:ne znam...ja zivim na Ciglanama i licno mislim da su najodvratnije naselje u Sarajevu, a stanovi opet skupi. Ja nekako kad bi birala izabrala bi Grbavicu.Blizu grada, puno zelenila...
Kupovina stana
Moderator: anex
- Edin H.
- Lace
stanovi su vam skuplji...sve vam je skuplje...al su vam i plate vece...a kada uporedis...dodjemo na istoLjubitelj Zabara wrote:Znam, ali na primer u Sarajevu su 1995. , 1996. , 1997. bili skuplji stanovi nego u Beogradu, a onda kada je pao Sloba cene su skocile bukvalno preko noci i to tako sto je sve ono sto je bilo u markama prebaceno u eure.
Tako ce i ovde biti, i to je sasvim realno.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Vecina koja zivi u Sa. mora da koristi neki transport do posla,skole shopinga (osim Lace
)...sta fali Visokom...10 min autoputem...divota plus imate pogled na piramidu...
.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Haj bona ishla si pjeshke...nisam znao da ste preselili...
.
- van Basten
u mojoj zgradi (D.Malta) prije par dana došle nove komšije koje onako površno poznajem pa se raspitah kod njih... platili su 1.800km po kvadratu
-
BINKA
Sigurno se radi o maloj kvadraturi stana, mozda jednosoban. Uvijek su manji stanovi skuplji. Onda zavisi i u kom stanju je stan. Ako je prodavac vec ulozio u stan 10 ili vise hiljada onda kupac nece trebati. Mislim da cijena zavisi i od zgrade. Starije zgrade jeftinije cijene. Joj bas je komplikovano naci odgovarajuci stan po odgovarajucoj cijeni, jer su svi zinuli i lupaju cijene pa ako upali. Ali hvala vam na iskazanim misljenjima. Niko mi nije komentarisao Dobrinju 2,3 i 5 a jako me zanima.
-
BINKA
Dajte molim Vas ima li ko da zivi u ulici Trg međun. prijateljstava na Alipasinu. Ima jedan stan i cijena je jako povoljna i prihvatljiva. Sta da radim? Po meni taj dio Alipasina izgleda nekako sigurniji od ostalih djelova jer su tu u blizini silne auto kuce, zatim banke. Ima malo prostora (zelenila) ispred zgrada. Škola je blizu. Tramvajska je blizu. Unaprijed zahvaljujem za vase misljenje
-
debela
po tebi, odluka je donijeta vec. sad ja recimo napisem, nemoj tamo, mom teticu amidzicu daidzicu su obili stan. i sta ces ti, odustati od kupovineBINKA wrote:Dajte molim Vas ima li ko da zivi u ulici Trg međun. prijateljstava na Alipasinu. Ima jedan stan i cijena je jako povoljna i prihvatljiva. Sta da radim? Po meni taj dio Alipasina izgleda nekako sigurniji od ostalih djelova jer su tu u blizini silne auto kuce, zatim banke. Ima malo prostora (zelenila) ispred zgrada. Škola je blizu. Tramvajska je blizu. Unaprijed zahvaljujem za vase misljenje
- Rania
Ne tako davno i sama sam prosla kroz kupovinu stana. ISkreno ti preporucujem, kao sto su i meni moji prijatelji, da Alipasino prekrizis, jednostavno nemoj gledati stanove tamo. Razlog, prije svega dosta sitnog kriminala, presretanja na ulici, obijanja automobila, stanova i jako velika koncentracija narkomana kojim policija ne moze nista.BINKA wrote:Dajte molim Vas ima li ko da zivi u ulici Trg međun. prijateljstava na Alipasinu. Ima jedan stan i cijena je jako povoljna i prihvatljiva. Sta da radim? Po meni taj dio Alipasina izgleda nekako sigurniji od ostalih djelova jer su tu u blizini silne auto kuce, zatim banke. Ima malo prostora (zelenila) ispred zgrada. Škola je blizu. Tramvajska je blizu. Unaprijed zahvaljujem za vase misljenje
- dark side of the moon
Eh gdje si prije par dana.....bio je stan ba barama odmah iza benzinske OMV extra lokacija 70m2 za 100 000! Nova zgrada, blizu stanica itd.
Trenutno u sarajevu se ovaj dio najvise gradi i za par godina garantujem vam biti ce jedno od bolji naselja za zivit !
Ima li neko informacije o onim zgradama na grbavici koje su bile izgorile pa se sada renoviraju? Opstina ce uraditi grube poslove a tebi ostaje da unutra sredis (izmalterisat, okrecit, struja, voda...) Ja sam cuo da tu neki covjek prodaje takva dva stana(jedan do drugog) od 55m2 svaki za nekih 75 000!
E ovo se isplati! Znaci trebas ulozit nekih 30 000 da uselis oba stana i mozes jedan takav prodat za 80 000 a drugi ti ga dodje namal dzaba

Trenutno u sarajevu se ovaj dio najvise gradi i za par godina garantujem vam biti ce jedno od bolji naselja za zivit !
Ima li neko informacije o onim zgradama na grbavici koje su bile izgorile pa se sada renoviraju? Opstina ce uraditi grube poslove a tebi ostaje da unutra sredis (izmalterisat, okrecit, struja, voda...) Ja sam cuo da tu neki covjek prodaje takva dva stana(jedan do drugog) od 55m2 svaki za nekih 75 000!
E ovo se isplati! Znaci trebas ulozit nekih 30 000 da uselis oba stana i mozes jedan takav prodat za 80 000 a drugi ti ga dodje namal dzaba
-
zzzzz
Ovo ti je i moj prijedlog, pogotovo ako ti je muz (ukoliko imas muza) bio borac i ako nemate nikakve nekretnine na svom imenu u startu ces biti dobra 200 KM po kvadratu ( a vjerovatno i vise ako Kanton ispostuje svoja obecanja)dark side of the moon wrote:Eh gdje si prije par dana.....bio je stan ba barama odmah iza benzinske OMV extra lokacija 70m2 za 100 000! Nova zgrada, blizu stanica itd.

-
nelo
#48 paznja....
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=27882
Prije sto kupovao stan, obrati paznju na sljedeci topic, na ovom istom forumu....
Sretno....
Prije sto kupovao stan, obrati paznju na sljedeci topic, na ovom istom forumu....
Sretno....
-
BINKA
muz jeste bio borac ali ja na svom imenu imam mali stancic tako da na tih 200 KM nemogu racunati. A sto se tice ove novogradnje na ŠIP-u ja sam se raspitivala i rekli su mi da je sve prodato do 2008. Ima u Veleščićima nova zgrada se pravi ali su skupi 1850 KM/m2.
PDV se placa 5 %. Samo nov stan nista jer to firma koja izgradi stan ukalkulise u cijenu stana. Znaci ako kupis stan od oko 80000 KM poreza je oko 4-5 hiljada KM. Sve znam sve sam se raspitala, cak imam i svog advokata samo jos da nadem stan.
PDV se placa 5 %. Samo nov stan nista jer to firma koja izgradi stan ukalkulise u cijenu stana. Znaci ako kupis stan od oko 80000 KM poreza je oko 4-5 hiljada KM. Sve znam sve sam se raspitala, cak imam i svog advokata samo jos da nadem stan.