kupovina dioptrijskih naočala

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
BadSanta

#1 kupovina dioptrijskih naočala

Post by BadSanta »

Konačno sam skuckala nešto novca za kupovinu naočala. Sad me zanima da li mi je pametnije otići u nekog optičara ili direktno u radnju da me pregleda njihov ljekar. Načula sam da osiguranje plaća dio novca, pa koliko ima istine u tome.
Koju bi ste mi optiku preporučili(neki su mi spominjali optiku Pijalović)? Hvala na odgovorima
CherryLips

#2 Re: kupovina dioptrijskih naočala

Post by CherryLips »

Sa uputnicom svog ljekara odes u dom zdravlja kojem pripadas,oftalmolog te pregleda,odredi dioptriju i sve ostalo sto ide u sklopu pregleda. Moja preporuka je optika Durak u Kujundziluku(mislim da se tako zove ulica,malo nize imareta) i optika Apolon na Dobrinji. Doduse,na Dobrinji sam davno uzela naocale,mozda ljudi vise i ne rade,ali su imali haos izbor naocala i super su i po cijeni i po ljubaznosti...
Urban B.

#3 Re: kupovina dioptrijskih naočala

Post by Urban B. »

Baros :thumbup:
Tu ces naci sve na jednom mjestu,oni takodjer rade i pregled i stim ako kupis kod njih naocale pregled ti je za dz,kod mene je tako bilo :D
-maggie-

#4 Re: kupovina dioptrijskih naočala

Post by -maggie- »

Joj, ako hoćeš što prije to da riješiš, najbolje otići kod privatnog optičara. Ako ćeš kod njih kupiti naočale, pregled je besplatan... Ja sam prezadovoljna jednom optičarskom radnjom iza katedrale, pa lijevo (pojma nemam kako se zove, al' tako je bila ljubazna djevojka koja mi je pomagala da izaberem okvir, a i doktor je baš stručan).

Sretno! :)
kojeime

#5 Re: kupovina dioptrijskih naočala

Post by kojeime »

Ja sam samo jednom isao kod oftalmologa u radnju. To je bio oftalmolog sa klinike i u radnji foto-optik. Htio da poscnem nositi sociva, e za to nisu mogli obaviti pregled u radnji. Otisao kod doktora opste prakse, uzeo uputnicu i kako u mojoj ambulanti nisu takodje mogli obaviti pregled za sociva, posalju me u Vrazovu. Na svu srecu. Ja bih preporucio oftalmologe u Vrazovoj. A sto se tice radnje u kojoj kupiti naocale, moja preporuka bi bila mala, tesko uocljiva radnja u prolazu u Ferhadiji, prolaz gdje je nekada bio restoran "Raguza". Krenes Ferhadijom pd Vatre prema Carsiji, sa desne strane prvi pasaz. Mala radnja sa lijeve strene u pasazu. Fini ljudi, dobar izbor, pristojne cijene. Baros je napucaniji, sigurno ima i bolji izbor, ali cijene...

Jos jedan razlog sto sam otisao u tu radnju je slijedeci. Ja se bavm fotografijom. Pa znam ko su dobri proizvodjaci optike, to jeste sociva. I u toj radnji prodaju stakla za naocale koja proizvode neki od najboljih svjetskih proizvodjaca stakala za fotografske i druge objektive, kao sto su Rodenstock, Schneider, Hoya, Carl Zeiss... Radije cu kupiti stakla koja pravi Rodenstock ili Zeiss nego da u radnji kada pitam ko proizvodi stakla koja oni ugradjuju u naocale odgovore "Italijani" ili slicno...
BadSanta

#6 Re: kupovina dioptrijskih naočala

Post by BadSanta »

Hvala ljudi na odgovorima, sad mi se lakše snaći jer je na svakom ćošku neka optičarska radnja
Post Reply