Better Man wrote:Mogu se stvari naručiti s Amazona najnormalnije. Samo treebaš upratiti da li je direktno od Amazona ili nekog drugog koji putem Amazona prodaje proizvod, jer samo stvari koje direktno prodaje Amazon se isporučuju u BiH. Naravno neke stvari neisporučuju. glede poštarine ona nije nešto velika, jer znam po se bi kad naručujem. Amazon od cijene odbije iznos PDV-a. Meni dosad nikad ništa nisu carinili.
Upravo je obratno, kada je direktno od Amazona tada mozes samo narucit knjige i cd-ove u BiH,ostala roba tipa ovog Apple proizvoda ne moze. A store koji prodaje preko Amazona, oept u zavisnosti kako koji, salje u BiH. Postarina je u prosjeku velika,ipak je BiH zemlja treceg svijeta.
Carini se sve preko vrijednosti od 27$.
Djidjimilovich wrote:Molim te ako ti nije problem da mi kazes kako znas da li je Amazon seller ? Nekad davno sam narucivao preko amazona ali sada mi izgleda kao da niko ne salje za BiH
Vecina brandova tipa Apple, Adidas itd ima svoje prodavnicu na Amazonu i u tim slucajevima je Amazon seller. Takoder vecina amerikanaca koja koriste amazon nece da salju u zemlje tipa BiH. Tesko je naci prodavca koji salje za BiH s Amazona, ima ih, ali fakat proizvod koji trazis , moras Amazon prerovit
Ebay je dosta bolji sto se tice toga.