Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Pokerboy11

#751 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Pokerboy11 »

Chuckie wrote:Krenut ce valjda, a kad dobijes stvarku, red bi bilo da mu platis ponovo, jer ce vidjet na trackingu da je to dostavljeno. :thumbup:
Ma to se podrzumijeva, ne bi volio da me neko kune a u ostalom bio je fer i posten.
A i onako bi on ja mislim mogao traziti preko ebay da mu platim ponovo. To sam citao negdje na forumu...
eeeeeee

#752 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by eeeeeee »

Mozda i ne krene ako bude imao vremena da zasutavi tu posiljku, i da je njemu USPS vrati...

Ako to uspije tebi ne preostaje nista drugo nego da ponovo narucis, ali ovaj put ga zamoli da ti ne salje preko New Jerseya :D vec ako moze ikako drugom rutom npr. New York, Chicago provjereno za sada dolazi bez problema :D
lajkujMe

#753 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by lajkujMe »

eeeeeee wrote:Mozda i ne krene ako bude imao vremena da zasutavi tu posiljku, i da je njemu USPS vrati...

Ako to uspije tebi ne preostaje nista drugo nego da ponovo narucis, ali ovaj put ga zamoli da ti ne salje preko New Jerseya :D vec ako moze ikako drugom rutom npr. New York, Chicago provjereno za sada dolazi bez problema :D

To demantujem bar u mom slucaju, moj paket je izgleda zaglavio u newyorku to jest u jamajci newyork sort facility :(
eeeeeee

#754 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by eeeeeee »

lajkujMe wrote:
eeeeeee wrote:Mozda i ne krene ako bude imao vremena da zasutavi tu posiljku, i da je njemu USPS vrati...

To demantujem bar u mom slucaju, moj paket je izgleda zaglavio u newyorku to jest u jamajci newyork sort facility :(
Moze biti meni je stigao jedan iz New York drugi iz Chicaga pocetkom decembra nisu zaglavili
Pokerboy11

#755 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Pokerboy11 »

Sad kad odem na order detail vidim ovu procjenu dostave a transakcija je prekinuta meni vracena lova ...
Image
Chuckie

#756 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Svasta, mora da su dobili neki info od USPSa. Jel jos nekome to vrijeme dostave promjenjeno?
Eborg

#757 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Eborg »

"Amerikanci", šta ćemo sa paketima? Ja svoj čekam od kraja novembra i polahko počinjem gubiti živce.

Rok za prijavu eBayu mi ističe 6. januara i seller je vrlo susretljiv (očito neka firma jer imaju odličnu komunikaciju i masivan feedback) i potpunosti pokušava da pomogne. Čak su otvorili neku "istragu" sa USPS-om i dali su mi šifru "istrage". Mogu li negdje pratiti status iste, pored ovog tracking broja samog paketa?

Da li da za svaki slučaj otvorim i case prije 6. januara?
lajkujMe

#758 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by lajkujMe »

Eborg wrote:"Amerikanci", šta ćemo sa paketima? Ja svoj čekam od kraja novembra i polahko počinjem gubiti živce.

Rok za prijavu eBayu mi ističe 6. januara i seller je vrlo susretljiv (očito neka firma jer imaju odličnu komunikaciju i masivan feedback) i potpunosti pokušava da pomogne. Čak su otvorili neku "istragu" sa USPS-om i dali su mi šifru "istrage". Mogu li negdje pratiti status iste, pored ovog tracking broja samog paketa?

Da li da za svaki slučaj otvorim i case prije 6. januara?

Otvori case na ebayu sta ces.... i ja cekam od kraja novembra smao sto meni 12 januara istice, ja cu danas pozvati sellera i vidjeti sta on kaze a 11 cu dici case ako ne stigne dotad, i da i ja sam izgubio zivce jer sam se i jos uvijek se radujem tom paketu ali nikako da stigne i obraduje me :(
toniran

#759 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by toniran »

meni poslato 23.11 iz US i stiglo mi tek 30.12, al prije toga sam dobio refound, sad sam dobio i stavku i novac, e kako sad da uplatim selleru ponovo ovaj iznos , preko paypal-a?
motorola01

#760 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

toniran wrote:meni poslato 23.11 iz US i stiglo mi tek 30.12, al prije toga sam dobio refound, sad sam dobio i stavku i novac, e kako sad da uplatim selleru ponovo ovaj iznos , preko paypal-a?
Javi se selleru i reci da si dobio proizvod i refund...Reci mu da ces naruciti isti proizvod za isto novca
i platiti i odes i kliknes na proizvod za isto para i kazes mu da ti ne salje i ostavis mu pozitivan feedback i svi sretni :)
Michun

#761 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Michun »

meni se cini da je veeeeliki zastoj oko nove god odn. bozica. svako svaom salje pakete. predpostavljam da je zato guzva. i meni kasne dva paketa iz US sa ebay.
Chuckie

#762 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Michun wrote:meni se cini da je veeeeliki zastoj oko nove god odn. bozica. svako svaom salje pakete. predpostavljam da je zato guzva. i meni kasne dva paketa iz US sa ebay.
Koja pošta, de tracking broj na poruku da uporedim sa našim paketima.
lajkujMe

#763 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by lajkujMe »

lajkujMe wrote:
Otvori case na ebayu sta ces.... i ja cekam od kraja novembra smao sto meni 12 januara istice, ja cu danas pozvati sellera i vidjeti sta on kaze a 11 cu dici case ako ne stigne dotad, i da i ja sam izgubio zivce jer sam se i jos uvijek se radujem tom paketu ali nikako da stigne i obraduje me :(
Samo da vidite sta mi je seller poslao

Dear ******,

As we mentioned before, First Class Mail comes with no tracking. The status of your shipment shows that your package left the US borders on December 6 and it is now in transit.
Your Package would probably be stuck in customs at your country. Customs/Duties release varies from one country to another.
It's your right to open a dispute if you want, but please don't forget to close it when you receive your item because you will.

Regards,

Salma

- smartgiftidea

Ja samo hocu da nazove hebeni USPS i pita sta je problem a on meni kaze do nase carine je :x
motorola01

#764 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

Izvini,ali jesi ti smijesan.Nemoj se ljutiti i ne mislim ti nista lose,ali ti imas datum kad si platio i prati kad ti pada recimo 43.dan od tog datuma i pokreni slucaj.Nemas ti sta zvati USPS.Dobro ti kaze seller,ta vrsta isporuke nema tracking number i tebi je da cekas da tis tigne na adresu.Ako ne stigne do 43.dana ond apokreni slucaj i trazi pare nazad.Kad dobijes pare nazad,a kasnije ti stigne roba,kontaktiraj sellera i vrati mu novac koji ti je uplatio i kraj price..Nema tu nista komplikovano.Sve je tako jednostavno :)
lajkujMe

#765 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by lajkujMe »

motorola01 wrote:Izvini,ali jesi ti smijesan.Nemoj se ljutiti i ne mislim ti nista lose,ali ti imas datum kad si platio i prati kad ti pada recimo 43.dan od tog datuma i pokreni slucaj.Nemas ti sta zvati USPS.Dobro ti kaze seller,ta vrsta isporuke nema tracking number i tebi je da cekas da tis tigne na adresu.Ako ne stigne do 43.dana ond apokreni slucaj i trazi pare nazad.Kad dobijes pare nazad,a kasnije ti stigne roba,kontaktiraj sellera i vrati mu novac koji ti je uplatio i kraj price..Nema tu nista komplikovano.Sve je tako jednostavno :)
Imam tracking number.
motorola01

#766 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

lajkujMe wrote:
motorola01 wrote:Izvini,ali jesi ti smijesan.Nemoj se ljutiti i ne mislim ti nista lose,ali ti imas datum kad si platio i prati kad ti pada recimo 43.dan od tog datuma i pokreni slucaj.Nemas ti sta zvati USPS.Dobro ti kaze seller,ta vrsta isporuke nema tracking number i tebi je da cekas da tis tigne na adresu.Ako ne stigne do 43.dana ond apokreni slucaj i trazi pare nazad.Kad dobijes pare nazad,a kasnije ti stigne roba,kontaktiraj sellera i vrati mu novac koji ti je uplatio i kraj price..Nema tu nista komplikovano.Sve je tako jednostavno :)
Imam tracking number.
Otkud tr number za tu vrstu isporuke(najjeftinija) ili sam ja nesto pobrkao?!Ako imas tr number,onda znas gdje se nalazi paket.Uglavnom bit je ta da ti pokrenes slucaj oko 42-43 dana i sebe osiguras.Paket ako dodje vratis pare prodavcu.Nista komplikovano :)
Chuckie

#767 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Imas customs declaration number, a to je daleko od trackinga.

Samo Priority i Express USPS pošiljke imaju tracking do vrata u Bosni, a taj broj što imaš samo možeš vidjeti dešavanja u okviru US. Uostalom brate mi čekamo Priority pošiljke 2 mjeseca sad će. I nisu došle na našu carinu.
eeeeeee

#768 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by eeeeeee »

Apsolutno se slazem sve je fino napisano i receno :thumbup:

@lajkujMe

Nemas ti sta kontaktirati USPS samo otvori slucaj 40-43 dan dobices pare nazad, ako ikad dobijes robu vrati covjeku pare preko paypal-a i gotovo...
4m3l

#769 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by 4m3l »

Kad ce opast ovaj dolar ?
Eborg

#770 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Eborg »

Ja sam dobio refund od svog sellera, sami su to ponudili te sam obećao uplatiti novac ako se pojavi paket. Zaista sam naletio na super sellera, svaka čast.

Sumnjam da će biti nešto od toga ali možda sada nakon Božića prodišu te poštanske linije.
Pokerboy11

#771 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Pokerboy11 »

Eborg wrote:Ja sam dobio refund od svog sellera, sami su to ponudili te sam obećao uplatiti novac ako se pojavi paket. Zaista sam naletio na super sellera, svaka čast.

Sumnjam da će biti nešto od toga ali možda sada nakon Božića prodišu te poštanske linije.
Tako je i kod mene bilo uglavnom zaradio sam 16 km ahhaha porastao dolar.
Ma rekli su poslati nase pakete ( USPS ) sad jesu li ili nisu vrijeme ce pokazati ..
Nije moguce da se toliko paketa izgubilo ...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#772 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Bobi »

Pouka svega, ne kupujte nishta pred novu godinu :mrgreen: .
Pokerboy11

#773 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Pokerboy11 »

Bobi wrote:Pouka svega, ne kupujte nishta pred novu godinu :mrgreen: .
Osim ako nije express :D
blue033

#774 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by blue033 »

Pokerboy11 wrote:
Osim ako nije express :D
Pratite i vremensku prognozu, prošle godine kad su aerodromi bili blokirani zbog snijega ili onog vulkana kasnilo je sa svih strana.
Chuckie

#775 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Nismo bas ni pred novu godinu vec pocetkom novembra.
Post Reply