Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Chuckie

#651 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Bit će za par dana, ne može odmah. Nego opis transakcija "Kupovina na POS terminalu" jesi gdje plaćala ovih dana karticom?
MAN-lion's coach

#652 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by MAN-lion's coach »

Chuckie wrote:Bit će za par dana, ne može odmah. Nego opis transakcija "Kupovina na POS terminalu" jesi gdje plaćala ovih dana karticom?

Nisam sigurno.Na poslu bila,kod mene kartica. :D Ta kupovina na POS terminalu je ulazna,ko meni došle pare, ali kad sravnim stanje računa bez ovih,sve je uredu.
Loky

#653 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Loky »

MAN-lion's coach wrote:Znači kupila 2 itema 10 novembra plaćeno,digla dispute za povrat para,i sad on meni vraća 17 decembra,pa ponovo mi uzima?Zašto mi je minus opet?Zašto taj refund ne vidim na svom bankovnom računu već neke bzvz transakcije...

Image

Evo sa bankarskog izvoda tih sumnjivih transakcija koje ja nisam imala tj.da sam ja nešto trošila već pomenuti refund

Image

Prodavac salje novac na paypal, paypal vraca novac na tvoj konto zato ti je MINUS na pypalu jer odeeee dalje.
Transakcija traje i nekoliko dana dok ne vidis pare na svom kontu a moze i odmah sve zavisi od banke i paypala.
MAN-lion's coach

#654 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by MAN-lion's coach »

Ok,nije problem sačekati refund ,nego su mi čudne bile bankarske transakcije koje su se u međuvremenu pojavile na računu koje ja nisam pravila,već samo pare ulazile i izlazile.A nisam ništa oštećena niti sam šta dobila. :-)
Pokerboy11

#655 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Pokerboy11 »

Ljudi moze li mi ovo ko bolje prevesti od translate kaze gospodin da mi je paket stigao u BIH ali da ga nisu skenirali ? Ja paketa jos nisam dobio...
Dear sf_raiden,

i Pokerboy11,

I have contacted USPS to see if they have any new infomation. They have informed me that the packaged has indeed arrived at Bosnia and Herzegovina. Since the tracking information has not been updated, USPS has told me this usually happens when they forgot to scan the package to update the tracking data. But they should scan the package again when it leaves another check point. If your postal office has not receive the item, again the delays usally lies with your custom office for them to check.

I have also requested USPS to send a message to BH Posta for them to update the tracking infomation back to us since its up to BH Posta and the custom office to scan the tag in updating the tracking infomation.

If you have any question, feel free to contact me. Thanks!

MOJ tracking jos nema informacija na posta.ba jel su oni meni maznuli graficku :D ?
motorola01

#656 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

Pokerboy11 wrote:Ljudi moze li mi ovo ko bolje prevesti od translate kaze gospodin da mi je paket stigao u BIH ali da ga nisu skenirali ? Ja paketa jos nisam dobio...
Dear sf_raiden,

i Pokerboy11,

I have contacted USPS to see if they have any new infomation. They have informed me that the packaged has indeed arrived at Bosnia and Herzegovina. Since the tracking information has not been updated, USPS has told me this usually happens when they forgot to scan the package to update the tracking data. But they should scan the package again when it leaves another check point. If your postal office has not receive the item, again the delays usally lies with your custom office for them to check.

I have also requested USPS to send a message to BH Posta for them to update the tracking infomation back to us since its up to BH Posta and the custom office to scan the tag in updating the tracking infomation.

MOJ tracking jos nema informacija na posta.ba jel su oni meni maznuli graficku :D ?
Ma otvori slucaj i rijesi problem.Ako stigne karta zatvoris slucaj.Ako ne stigne,dobijes pare nazad,a on neka prica Markove konake nekom drugom..
Chuckie

#657 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Pokerboy11 wrote:Ljudi moze li mi ovo ko bolje prevesti od translate kaze gospodin da mi je paket stigao u BIH ali da ga nisu skenirali ? Ja paketa jos nisam dobio...
Dear sf_raiden,

i Pokerboy11,

Fakat su ovi iz USPSa glupi, kako oni znaju da paket npr nije zaglavio u Francuskoj ili Austriji prije Sarajeva? Ne čeka paket u Sarajevu na skeniranje 40 dana kao što je kod mene slučaj. Ja sam neki dan u pošti potpisao da nisam primio paket, jer je USPS pokrenuo potupak traženja, ako se ispostavi da je zaista ukraden u Sarajevu, svašta će biti. Gledao sam na ruskom forumu, kod njih pošiljke izišle iz Amerike 2/11 tek pristižu 17/18 decembra, jebote kakav je to priority mail. Bar mi daje neku nadu da će doći kad tad.
Loky

#658 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Loky »

Chuckie wrote:
Dear sf_raiden,

i Pokerboy11,

Fakat su ovi iz USPSa glupi, kako oni znaju da paket npr nije zaglavio u Francuskoj ili Austriji prije Sarajeva? Ne čeka paket u Sarajevu na skeniranje 40 dana kao što je kod mene slučaj. Ja sam neki dan u pošti potpisao da nisam primio paket, jer je USPS pokrenuo potupak traženja, ako se ispostavi da je zaista ukraden u Sarajevu, svašta će biti. Gledao sam na ruskom forumu, kod njih pošiljke izišle iz Amerike 2/11 tek pristižu 17/18 decembra, jebote kakav je to priority mail. Bar mi daje neku nadu da će doći kad tad.

Moj prijedlog je kada narucujete mesto iz vana trazite a normalno i platite osiguranje za posiljku.
Ono sto se spremni halaliti to je OK, ali za veci iznos obavezno trazite osiguranje. Za par BM vise, si osiguran od bilo kakvog gubljenja ili laganja.
Nema veze gdje nestane ili gdje se zagubi vi dobijate svoje novce nazad. Ali i taj postupak traje i do 60 dana od dana prijave. Bolje ikada nego nikada.
Od NOVEMBRA do kraja JANUARA sve posiljke kasne, jer je to sezona kad se najvise prodaje pa je uzas.
dinoo1898

#659 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinoo1898 »

ja koristim ebay vec godinama bez problema, uvijek mi je svaka narudzba dosla na adresu, i uvijek sam bez problema placao svojom raiffeisen visa electron debitnom karticom.

uvijek kada bi mene neko pitao da li je sigurno, hoce li mi stici i to sve mislim da zaista sve zavisi od prodavaca, prati negove reference i neces pogrijesiti, i obavezno citaj opis proizvoda :)

sretno sa kupovinom :)

p.s. pokusaj koristiti UK ili neku drugu evropsku verziju ebay-a jer je niza postarina :)
Chuckie

#660 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Loky wrote:Moj prijedlog je kada narucujete mesto iz vana trazite a normalno i platite osiguranje za posiljku.
Ono sto se spremni halaliti to je OK, ali za veci iznos obavezno trazite osiguranje. Za par BM vise, si osiguran od bilo kakvog gubljenja ili laganja.
Nema veze gdje nestane ili gdje se zagubi vi dobijate svoje novce nazad. Ali i taj postupak traje i do 60 dana od dana prijave. Bolje ikada nego nikada.
Od NOVEMBRA do kraja JANUARA sve posiljke kasne, jer je to sezona kad se najvise prodaje pa je uzas.
Pa nisam sa Marsa pao da ne osiguram pošiljku od par stotina $$$, nije to smeće od kineza od 2 dolara. :D
Pokerboy11

#661 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Pokerboy11 »

Dear sf_raiden,

i Pokerboy11,

Slusajte ovo sad: nakon ove poruke zvao sam carinu kazu paket nije stigao, a onda odem u BH postu danu mi broj gdje stizu svi paketi iz inozemstva zovnem njih provjere kazu PAKET NIKAD nije napustio ameriku vec da je samo otvoren i nije nikad poslan za BIH. Ko sad laze u pm ne znam sta da radim.
motorola01

#662 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

Pokerboy11 wrote:
Dear sf_raiden,

i Pokerboy11,

Slusajte ovo sad: nakon ove poruke zvao sam carinu kazu paket nije stigao, a onda odem u BH postu danu mi broj gdje stizu svi paketi iz inozemstva zovnem njih provjere kazu PAKET NIKAD nije napustio ameriku vec da je samo otvoren i nije nikad poslan za BIH. Ko sad laze u pm ne znam sta da radim.
NIje bitno ko laze.Bitno je da si ti platio,a da nisi nista dobio.Ako si kupio na ebayu,otvori CASE,ako nisi,a platio si preko paypala onda otvori na paypalu Case i rijesen problem.Trazi full refund i gotovo.
Chuckie

#663 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Pokerboy11 wrote:
Dear sf_raiden,

i Pokerboy11,

Javi selleru, neka kontaktira vrazji NewJersey sabirni centar USPS pošte, dakle neka isključivo zove tu lokaciju ne globalni USPS, jer nema fajde. U New Jerseyu zaglave paketi, ne znam zasto.
Chuckie

#664 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

motorola01 wrote:NIje bitno ko laze.Bitno je da si ti platio,a da nisi nista dobio.Ako si kupio na ebayu,otvori CASE,ako nisi,a platio si preko paypala onda otvori na paypalu Case i rijesen problem.Trazi full refund i gotovo.
Ma paket je poslan sigurno, samo je problem što zaglavi toliko vremena u tom Jersey centru.
Neki paketi se liferuju odmah, a neki tek nakon 2 mjeseca! Neka čovjek čeka 40 dana od plaćanja nema razloga za case odmah, jer može stići u međuvremenu, ali neka prati dane.
motorola01

#665 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

Chuckie wrote:
motorola01 wrote:NIje bitno ko laze.Bitno je da si ti platio,a da nisi nista dobio.Ako si kupio na ebayu,otvori CASE,ako nisi,a platio si preko paypala onda otvori na paypalu Case i rijesen problem.Trazi full refund i gotovo.
Ma paket je poslan sigurno, samo je problem što zaglavi toliko vremena u tom Jersey centru.
Neki paketi se liferuju odmah, a neki tek nakon 2 mjeseca! Neka čovjek čeka 40 dana od plaćanja nema razloga za case odmah, jer može stići u međuvremenu, ali neka prati dane.
Sve je to u redu,ali da se on fino osigura i da moze vratiti svoje pare.A neka oni tamo traze ko je ukrao/izgubio paket.

Nem razloga za otvaranjem case-a odmah,ali ako se dobro sjecam,tvoj i njegov paket se ocekuju odavno iz USA :D .Ili mozda sam vas zamijenio,stvarno ne znam.Uglavnom neka pazi na te dane,da ne bi ostao i bez para i bez robe,a u medjuvremenu neka javi selleru sta su mu rekli kod nas u posti i neka se dogovaraju...
Last edited by motorola01 on 20/12/2011 16:22, edited 1 time in total.
Chuckie

#666 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

motorola01 wrote:Sve je to u redu,ali da se on fino osigura i da moze vratiti svoje pare.A neka oni tamo traze ko je ukrao/izgubio paket.
Pa pare su sigurno njegove kad god digne case na paypalu u roku 45 dana od dana plaćanja, ne treba žuriti.
motorola01

#667 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

Chuckie wrote:
motorola01 wrote:Sve je to u redu,ali da se on fino osigura i da moze vratiti svoje pare.A neka oni tamo traze ko je ukrao/izgubio paket.
Pa pare su sigurno njegove kad god digne case na paypalu u roku 45 dana od dana plaćanja, ne treba žuriti.
Zar nije jedan njegov paket od onih paketa iz USA???Ako jest,tu je negdje tih 45 dana..
Chuckie

#668 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

motorola01 wrote:Zar nije jedan njegov paket od onih paketa iz USA???Ako jest,tu je negdje tih 45 dana..
Moj je paket oko tog vremena, ali ga šalje prijatelj, pa ne brinem o Paypal caseu. :thumbup:
Pokerboy11

#669 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Pokerboy11 »

motorola01 wrote:
Chuckie wrote:
Zar nije jedan njegov paket od onih paketa iz USA???Ako jest,tu je negdje tih 45 dana..
Moj je poslan 23.11 pise da je napustio Ameriku 27.11 a ovi vamo kazu suprotno.... Cekat cu 43 dan i pokrenuti dispute. :x
motorola01

#670 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

Pokerboy11 wrote:
motorola01 wrote:
Chuckie wrote:Pa pare su sigurno njegove kad god digne case na paypalu u roku 45 dana od dana plaćanja, ne treba žuriti.
Moj je poslan 23.11 pise da je napustio Ameriku 27.11 a ovi vamo kazu suprotno.... Cekat cu 43 dan i pokrenuti dispute. :x
Imas jos vremena,ali u medjuvremenu javi prodavcu sta su ti ovdje rekli i neka on vidi sta moze uciniti.Uglavnom ja ti ne bih preporucio da kad otvoris case,da trazis da ti ponovo posalje.Ja sam nedavno tako zatrazio da mi se ponovo posalje i cekao i cekao da bih nakon par dana usao na ebay i vidim dvije nove poruke.Obje od ebay-a i poslane par dana prije.U prvoj pise da je seller zatrazio da ebay odluci u nasem slucaju :shock: :-) (znaci prodavac me je slagao kad je rekao da je ponovo poslao,a mislim cak ni da prvi put nije poslao jer je vidio da nemam puno transakcija,sto bi u prevodu bilo ebay-levat i da necu znati pokrenuti case i da ce mu ostati pare),a u drugoj da je ebay od njega trazio da im posalje nesto kao tracking number odnosno bilo koji papir kojim moze dokazati da mi je poslao narucenu robu,ali on im se nije javljao i na kraju ebay odluci u moju korist.Odem na paypal i vidim da je uradjen full refund.

Nakon toga odem da vidim one stvari sto sam bio narucio od tog prodavca,kad tamo imam sta vidjeti,odnosno nemam.Covjek se odjavio sa ebay-a ili su mu oni pukli ban.Uglavnom vise ne postoji kao korisnik ebay-a...
Pokerboy11

#671 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Pokerboy11 »

ma ne bi trebao biti lopov covijek je registrovan od 98 GOD ima 1000 transakcija best seller i 99.5 pozitivan feedback....
Pokerboy11

#672 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Pokerboy11 »

Hi, I have contacted USPS yesterday 12/19 and told them about the delay. USPS has stated, that the packaged was shipped out and has left for America on 11/27. USPS has told me that they have requested an USPS international offical to contact BH POSTA directly, where they will find out what's the status of the package. Once they have gotten back to me hopefully before the end of December, they will inform what they know. The only evidence that I have for you is the tracking number that shows that its on its way to you.

Loll sad druga prica , uglavnom sam mu rekao da cu cekati 43-44 dana i pokrenuti dispute.
et da ne smetam :r :cry:
dimba

#673 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dimba »

Ljudi i have problem! Danas am isao na purchase history i nekako sam uspio hide(sakriti) jedan od artikala koji sam kupio. Najgore sto mi to jos nije isporuceno a nisam ni feedback ostavio, logicno. Kako da ga vratim medju ostale ove artikle da ga vidim??
holowey

#674 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by holowey »

dimba wrote:Ljudi i have problem! Danas am isao na purchase history i nekako sam uspio hide(sakriti) jedan od artikala koji sam kupio. Najgore sto mi to jos nije isporuceno a nisam ni feedback ostavio, logicno. Kako da ga vratim medju ostale ove artikle da ga vidim??
imas sve artikle kada kliknes na purchase history pa onda na archive...
dimba

#675 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dimba »

holowey wrote:
dimba wrote:Ljudi i have problem! Danas am isao na purchase history i nekako sam uspio hide(sakriti) jedan od artikala koji sam kupio. Najgore sto mi to jos nije isporuceno a nisam ni feedback ostavio, logicno. Kako da ga vratim medju ostale ove artikle da ga vidim??
imas sve artikle kada kliknes na purchase history pa onda na archive...
Znam to ali ne mogu feedback ostaviti. :(
Post Reply