Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
Chuckie
#551 Re: eBay - Vaša iskustva
Moj USPS priority mail tracking # pocinje CW i ima tracking i osiguranje, vidim na bhp.ba paket od prvog dana
kad je poslan iz amerike iako jos nije usao u drzavu.
kad je poslan iz amerike iako jos nije usao u drzavu.
-
MAN-lion's coach
#552 Re: eBay - Vaša iskustva
Estimated delivery: Varies* piše...Loky wrote:
Prvo pogledaj na ebay, kad se logujes tamo gdje su kupljene stvari pise i ESTIMATE DELIVERY (datum od prilike kad bi trebala da dobijes), ako je taj datum prosao idi na (nalazi se odmah pored na desnoj strani) MORE ACTIONS pa izaberi RESOLVE A PROBLEM... Otvorit ce ti se novi prozor- klikni na opciju ITEM NOT RECEIVED i dalje objasni da si narucila taj i taj datum i da jos nisi dobila nista. (ovo sam ti pisao na engleskom jer ne znam dali je vec prevedeno ili nije).
Na kraju ti pisu opcije koje zelis: da ti ponovo posalje, bla bla i da zelis FULL REFUND (uracunaj postariju) i izaberi bas ovu zadnju opciju povrat novca.
Ako pise tatum koji jos nije dosao moras cekati pa ako ne dobijes uradi to gore navedeno.
Proces traje 7-15 dana. U medjuvremenu prodavac isto dostavlja informacije i nudit ce ti neke opcije .
Moras paziti i odgovarati na vrijeme da bi dobila svoje novce nazad.
Pogledaj datum pa mi javi na PP...
-
MAN-lion's coach
#553 Re: eBay - Vaša iskustva
16 radnih dana je prošlo,a sa vikendom 25 računajući dan shipovanja.LilBear wrote:ja bih na tvom mjestu sačekala još koji dan jer pošiljke u toj vrijednosti obično završe na carini i tu znaju ostati čak i do 7 dana. vodi samo računa da ne pređeš limit od 45 dana u okviru kojeg možeš zatražit kompenzaciju od eBaya/PayPala.MAN-lion's coach wrote:Preko ebay,paypalom,poslao mi preko Deutsche Post Brief,nemam tracking number,uredno ostavio rep i da je shipovano,para 20,50EUR.Računam da je možda zaglavilo na carini,jer i prije su otvarali,ali nije ovako dugo trajalo.
Bil još koji dan da pričekam ili nemam pojma ni ja...
također, prije uključivanja eBaya/PayPala pristojno je kontaktirati prodavača i objasniti mu zabrinutost, a ne tek tako pokrenuti slučaj protiv njega jer mu to donosi negativne poene. zbog takvih stvari mnogi prodavači prestaju dostavljat izvan svojih zemalja.
Nije meni problem sačekati,možda je naša pošta ofrljila,nego mi je prvi put da tako dugo čekam iz Njem. a inače često naručujem.
-
Chuckie
#554 Re: eBay - Vaša iskustva
Ma buraz pričekaj još par dana očito je problem sa prometom pošte, ja čekam paket 30+ dana iz USA,
nikad nisam čekao duže od 15, samo prati datum plaćanja da ne profuliš rok za dispute na paypalu ako
ne stigne stvarka.
nikad nisam čekao duže od 15, samo prati datum plaćanja da ne profuliš rok za dispute na paypalu ako
ne stigne stvarka.
- Pokerboy11
#555 Re: eBay - Vaša iskustva
Libear meni ide posiljka sa tim Priority mail zadnji podatak imam kad je poslana iz amerike.LilBear wrote:USPS tracking brojevi rade samo u slučaju da je pošiljka poslana kao Express Mail. brojevi koji se dobiju pri USPS First Class International ili Priority Mail i počinju sa LC/LJ nisu pravi tracking brojevi, odn. s njima se mogu pošiljke pratiti samo unutar SAD-a, a ponekad ni tamo.AlienBiH wrote:Kupio nesto u USA, i poslano mi je USPS-om. Dobio sam tracking number, ali vec sedmicu dana ne mrda sa mjesta (ili ja ne znam sta se desava).
Ako ima neko iskustva sa ovim, da mi malo pojasni. Da li da cekam jos, ili ...
placeno: 24.11.2011.
Nema info kad je isporuceno, tj. nema onog kofercica zutog na kojem pise kad je isporuceno.
Razgovarao sam sa prodavcem, i kaze da mi je poslao 28.11.2011., te mi je dao i tracking number.
Da li cu viditi na nasoj posti kad udje u BIH i u carinu ?
-
Chuckie
#556 Re: eBay - Vaša iskustva
Da, ljustvo iz BHPošte je na moj upit o Priority mail paketu i Express mailu odgovorio da ću vidjet paket
čim uđe u državu i krene postupak carine.
Ali ako treba 35 dana da Priority poštom paket dođe
na carinu +5-10 dana na carini, jebo ti tu priority poštu.
čim uđe u državu i krene postupak carine.
na carinu +5-10 dana na carini, jebo ti tu priority poštu.
- Pokerboy11
#557 Re: eBay - Vaša iskustva
Hvala drug, ma ja cu se odmah zaliti dok prodje rok dostave 6 - 12 dec.
Ljudi naruce jbt djabnu dostavu ili onu first clas i stigne im brze npr nego tebi .. to je bezobrazluk njih ...
Ljudi naruce jbt djabnu dostavu ili onu first clas i stigne im brze npr nego tebi .. to je bezobrazluk njih ...
-
Chuckie
#558 Re: eBay - Vaša iskustva
Pa jest fakat, gledam masu ljudi da dobijaju First class za max 10 dana.Pokerboy11 wrote:Hvala drug, ma ja cu se odmah zaliti dok prodje rok dostave 6 - 12 dec.
Ova lafo Priority nešto sigurnija, pa moraš čekat da ti paket prevoze kamionom preko bare.
Nikad više.
- zenny
#559 Re: eBay - Vaša iskustva
imam preko 160 transakcija i nije mi se ovo desilo nikad' pa nisam siguran sta je ispravno da cinim...
kupio sam strasno jeftino nov telefon iz belgije (nije bio bidding nego opcija kupi odmah). nakon sto mi je trazio broj telefona od osobe koja je to trebala preuzeti pa poslati meni sve mi je izgledalo normalno ali sljedeci dan mi vraca pare. pitam ga sta je problem a on kaze da je provjerio ispravnost telefona i skont'o da nije ispravan... da mi nije stalo do toga rekao bih nije problem ali ovako imam neki osjecaj da laze. jel' se nekome desilo ovako nesto?
kupio sam strasno jeftino nov telefon iz belgije (nije bio bidding nego opcija kupi odmah). nakon sto mi je trazio broj telefona od osobe koja je to trebala preuzeti pa poslati meni sve mi je izgledalo normalno ali sljedeci dan mi vraca pare. pitam ga sta je problem a on kaze da je provjerio ispravnost telefona i skont'o da nije ispravan... da mi nije stalo do toga rekao bih nije problem ali ovako imam neki osjecaj da laze. jel' se nekome desilo ovako nesto?
-
Loky
#560 Re: eBay - Vaša iskustva
zenny wrote:imam preko 160 transakcija i nije mi se ovo desilo nikad' pa nisam siguran sta je ispravno da cinim...
Normala... Sta bi ti da si dobio neispravan uredjaj???
I opet greska je do njega, trebao je provjereriti ispravnost prije stavljanja na e-bay.
Stavi mu negativan feedback i navedi kratak dobar razlog ali bez psovanja.
Pa neka se on razmislja.
- LilBear
#561 Re: eBay - Vaša iskustva
u principu bi trebao vidjeti kada pošiljka dođe u našu poštu mada ne mogu garantirati. u svakom slučaju nam dojavi kako se odvija situacija pa da probamo izvesti neke zaključke.Pokerboy11 wrote:Libear meni ide posiljka sa tim Priority mail zadnji podatak imam kad je poslana iz amerike.
Da li cu viditi na nasoj posti kad udje u BIH i u carinu ?
-
Chuckie
#562 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja i kolega pokeryboy čekamo pošiljke iz Amerike, obje USPS Priority mail international,
moja napustila ameriku 9/11 njegova 27/11, i nijedna još nije u Sarajevo stigla.
Pošilja kolege AlienBiH USPS Express mail international napustila Ameriku 29/11 a danas stigla u Sarajevo.
moja napustila ameriku 9/11 njegova 27/11, i nijedna još nije u Sarajevo stigla.
Pošilja kolege AlienBiH USPS Express mail international napustila Ameriku 29/11 a danas stigla u Sarajevo.
- AlienBiH
#563 Re: eBay - Vaša iskustva
Chuckie wrote:
Potvrdjujem info...
I zahvaljujem se kolegi sto me je prijatno iznenadio na pp.
Iskreno, nisam znao za sistem pracenja na bh posti.
Hvala prijatelju jos jednom!!!
-
lajkujMe
#564 Re: eBay - Vaša iskustva
hmm
sta im ovo tacno znaci?
Processed through USPS Sort Facility
Dec-06-11, 03:13 AM, JAMAICA, NY 11430
Dec-05-11, 14:37 PM, JAMAICA, NY 11430
Dec-03-11, 01:25 AM, JAMAICA, NY 11430
Dispatched to Sort Facility
Nov-29-11, 19:59 PM, LUTZ, FL 33549
Acceptance
Nov-29-11, 17:59 PM, LUTZ, FL 3354
Dec-06-11, 03:13 AM, JAMAICA, NY 11430
Dec-05-11, 14:37 PM, JAMAICA, NY 11430
Dec-03-11, 01:25 AM, JAMAICA, NY 11430
Dispatched to Sort Facility
Nov-29-11, 19:59 PM, LUTZ, FL 33549
Acceptance
Nov-29-11, 17:59 PM, LUTZ, FL 3354
-
Chuckie
#565 Re: eBay - Vaša iskustva
Znači da ti je paket procesuiran kroz Internacionalni poštanski centar USPSa
Jamaica u New Yorku i na putu je za ovamo. Kako ti glasi tracking broj i koja je pošta?
Jamaica u New Yorku i na putu je za ovamo. Kako ti glasi tracking broj i koja je pošta?
-
lajkujMe
#566 Re: eBay - Vaša iskustva
Chuckie wrote:Znači da ti je paket procesuiran kroz Internacionalni poštanski centar USPSa
znam da je tamo nego pitanje zasto 3 puta jedno te isto kaze? USPS First Class Mail International
- titoche
#567 Re: eBay - Vaša iskustva
Gdje si uzeo ovaj kaput @bob_sap, nije los cini mi se..Btw, sta ako ti ne odgovara velicina?
-
bob sap
#568 Re: eBay - Vaša iskustva
nisam uzeo,zato sam ovdje postavio da vidim jel neko narucivo nesto slicno upravo zbog velicine, ondje pisu sve mjere i sl.al opet kina je totitoche wrote:Gdje si uzeo ovaj kaput @bob_sap, nije los cini mi se..Btw, sta ako ti ne odgovara velicina?
-
motorola01
#569 Re: eBay - Vaša iskustva
"Amerikanci" jel vam stigla roba???
- Pokerboy11
#570 Re: eBay - Vaša iskustva
Nez jesi mislio na nas sto cekamo iz amerike uglavnom mog paketa nema josmotorola01 wrote:"Amerikanci" jel vam stigla roba???
-
lajkujMe
#571 Re: eBay - Vaša iskustva
Nijemotorola01 wrote:"Amerikanci" jel vam stigla roba???
EDIT: 6 dana nema update
- Pokerboy11
#572 Re: eBay - Vaša iskustva
Meni 14 dana nema updatelajkujMe wrote:Nijemotorola01 wrote:"Amerikanci" jel vam stigla roba???cak sto vise tracking mail nema update vec 4 dana to ili znaci da lezi u skladistu i ceka ili da je sad negdje u europi ili cak jos bolje negdje u bosni.
EDIT: 6 dana nema update![]()
![]()
-
Eborg
#573 Re: eBay - Vaša iskustva
Kod mene updatea nema 16 dana. Ali ne sekirajte se, kao što je već rečeno Božić će ubrzo, penzioneri diljem svijeta su zagušili promet čestitkama pa je zato sve otežano. 
-
Chuckie
#574 Re: eBay - Vaša iskustva
Jebenih 40 dana je prošlo, a mog paketa poslanog jebenom Priority mail poštom od 38 dolara nema.
US tracking:

Naš tracking:

Eborg, koja ti je pošta i ako može tracking na pp da vidim kako kod tebe ide.
US tracking:

Naš tracking:

Eborg, koja ti je pošta i ako može tracking na pp da vidim kako kod tebe ide.
-
Eborg
#575 Re: eBay - Vaša iskustva
Gotovo sve isto kao kod tebe glede redoslijeda. Ali nije Parcel nego samo USPS Priority International Mail, mislim da je Parcel sporiji pa zato toliko čekaš. Kontaktiraj sellera za svaki slučaj i pitaj ga koliko se otprilike mora čekati.