Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
kafanski_covjek

#15401 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kafanski_covjek »

Sarajevo1970 wrote:
kafanski_covjek wrote:
ima li neki meil na koji se salje ili mora licno, posto i mene ceka ista procedura :)
Ima: [email protected].......
Ja sam njima samo poslao dokaz ispravna vijednost (invoice u PDF formatu) koji sam imao i to je to. Nisu mi naplatili nista. :thumbup:
Petak mail poslao, u ponedeljak postar donjeo paket. Invoice je inace bio za android mediaplayer, pisalo je da sam platio €23.76 (46.49KM)
ok, u mailu od AliEx ima samo broj narudzbe i nista vise...jedino da se logujem na AliEx i tamo da narudzbu (sa cijenom i TN) spasim u pdf i to im posaljem
edossbest

#15402 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by edossbest »

Sarajevo1970 wrote:Bogami nama i dolaze oni paketici/koverte bez track/trace*. Do sad nam nista nije 'nestalo'.
* Jedino sto sam primjetio da bez track/trace dosta duze putuje. Znali smo na neke sitnice cak i po 60 radni dana cekati..
A mi narucivamo bas dosta, dolazu nam odprilike neki 10 paketica sedmicno.

Nemogu da se zalim na nasu BH postu, meni su uvjek super bili. :thumbup: :bih: :thumbup:
Ti garant radis u posti pa su ti super..
Da ti malo docaram iskustvo o BH posti.. Prije par dana posaljem neke sitnici preporucenom BH postom i to sam otisao u glavnu postu, radnik u posti napisa svojim rukopisom broj za pracenje na potvrdi o slanju, dodjem kuci pogledam onaj broj pa prvacicu koji je prvi razred bolje bi napisao broj, kao da je doktor pa pise recepat na latinskom i kako god bih ga ukucao nije pokazivao nikakav tracking.. kada je paket dosao u postu isporuke niko paket nije odnio na adresu, rekao sam primatelju da ode u postu i podigne u medjuvremenu meni kuca postar na vrata i vraca mi paket koji sam poslao uz obrazlozenje da primatelj ne zivi na datoj adresi... uzmem isti paket posaljem preko a2b i ljudi isporuce za 24h..
Jos jedan slucaj pokvario mi se samsung s7 koji sam dobio ba poklon otisla maticna i bio mi preskup opravak stavim display na prodaju javi mi se lik na olx dogovorimo sve i uzmem stiropol po 3 cm sa dvije strane, oblijepim selotejpom,ubacim u veliku zutu zastitnu kovertu i posaljem na adresu opet preko BH Poste.. ovaj put je paket isao u Doboj i kada je primatelj otvorio paket display je bio razbijen u 100 komadica... To samo pokazuje da je neko u posti, postar ili neko htio da pogleda sadrzaj pa je stiropol savio u toj mjeri da je polomio display.. Jos jedno iskustvo prije par dana su mi zatvorili racune na banci jer se nisam javio u roku a poslat je pismen poziv na moju adresu koji naravno nisam dobio... Ne kazem ja da su svi lopovi al mislim da ih barem 50% nije strucno za posao koji obavljaju a ono malo strucnih je vec pred pemziju i onaj ostatak spada na ove odpadnike koji su spremni pored plate od 1000 km da ukradu i po neku posiljku...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#15403 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

U oba puta te zajebao kupac. Prvi put dao pogresnu odnosno nepotpunu adresu, a A2B zove na telefon prije dostave ,pa ni ne moras biti na adresi. Drugi put lik uzeo tvoj displej a tebi uvalio svoj polomljeni :)

U oba slucaja, problem nije do poste.
Hajlac

#15404 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Hajlac »

U zadnjih 2 mjeseca "zagubljeno" u dostavi(sve obicna bez trackinga):

- paketic iz UK

- paketic iz Koreje

- paketic iz HK

Preko 20 drugih paketa (vecinom s trackingom) uredno dosli.

Jedan kinez i dva britanca odbili poslati tj. refundirali zbog "problema s mojom zemljom" :evil:

UK (plasticni zamjenski dijelovi):

"Hi
Unfortunately because of multiple problems sending items to your country, we can not fulfil the order. This is explained in all our ads. We have cancelled the order and your money will be refunded in full. Apologies for the inconvenience."

Kina (powerbank):

"First of all, thank you for purchasing this item.
However, I send you this message to send to your country, we do not have a delivery contract to that country
The countries where the products can be delivered depend on the contract.
There is no way to set the shipping cost for goods on eBay depending on the country.
I hope you understand...
Could I refund your order...?
I'm sorry"

:-)
Hajlac

#15405 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Hajlac »

kafanski_covjek wrote:Da prenesem post...
Tamni vilajet

Zid od tri metra visine i bodljikava žica na vrhu nam mjera bila!Konačno sakupio keš i spreman se da naručim... Kad imam šta da vidim. Skinuti smo sa liste zemalja u koje https://www.chainreactioncycles.com isporučuje robu. Tu privilegiju da nije na toj listi nema svako... Treba biti izuzetno ponosan na to što živimo u getu.
I ja vidjeh nedavno :( uzas!

Meni s Chaina dva paketa nikad nisu dosli! Jedan ponovo poslali i dosao a za drugi nisam ni trazio...

CRNA RUPA BALKANSKA POGANA
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#15406 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

Nije crna rupa balkanska, već čmar zvani Bosna i Hercegovina.
edossbest

#15407 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by edossbest »

un1ted wrote:U oba puta te zajebao kupac. Prvi put dao pogresnu odnosno nepotpunu adresu, a A2B zove na telefon prije dostave ,pa ni ne moras biti na adresi. Drugi put lik uzeo tvoj displej a tebi uvalio svoj polomljeni :)

U oba slucaja, problem nije do poste.
Nije drug nepotpuna adresa samo sto je bb a kad su godisnji odmori treba da zaposle nekoga sa Biroa a oni jednom postaru daju 3-4 reona pa mu je lakse napisat nepoznato.. za display jako je moguce da me kupac prevario ali prije ce bit da su polomili prilikom transporta.. i da je istina da u ova dva slucaja nije pogrijesila posta sta je sa 5 paketica od razlicitih prodavaca sa ebaya koji mi jos nisu dosli a proslo je vise od 2 mjeseca i jos 5 je na oko 50 dana.. takodje ne vjerujem ni da je Banka pogrijesila i nisu mi poslali poziv na adresu u slucaju zatvaranja racuna...
Znaci posta ne dolazi na vrijeme, paketi bez broja za pracenje sa Ebay ne dolaze oko 30-40% narudjbi, ostete stvari kada saljes preporuceno, znaci dno dna nemam rijeci..
un1ted

#15408 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

Ma ima posta svojih musica, svakako, ali nazalost i nasi ljudi imaju :) Koristio sam postu, i ok je, nit smrdi nit mirise :D
rizibizi

#15409 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by rizibizi »

edossbest wrote:Sto se tice elektronike sve je bolje malo vise platit a dobit garanciju 2 godine nego naruciti sa ebay bez garancije... Sto se tice odjece ne kupovati nista sto nije brendirano i to samo od sigurnih prodavaca koji prodaju samo markiranu robu.. Sto se tice kineske odjece u 80% slucajeva ce doci neso sto uopce nije na slici ili sto uopce ne odgovara materijalu u opisu ili velicini...
Elektroniku do cca. 15-ak USD (ja toliko mogu halaliti ako me zahebu), znaci kablovi, ladice za eksterne diskove, adapter ovaj, konektor onaj... ni u ludilu ne kupovati ovdje (sve je to isto samo ti je nas "strucnjak" zaracunao ko da je na ledjima nosio iz Kine do BiH. Jedino sto se zna isplatiti kad skoci dolar a kod nasih "dilera" ostala cijena dok je dolar bio jeftiniji pa se zna dogoditi da budu jeftiniji od kineza.

Sto se tice garancije od 2 godine, slazem se ali opet treba gledati ko ti daje i kakvu garanciju. Ja bih uvijek prije zapicio za Austriju i kupio plejku za 200-220 Eura "bez garancije" nego dao u ovim nasim radnjama 600 KM i garanciju sa servisom kod Mehinog malog.

Odjecu kupujem samo ako imam gdje ovdje probati pa naci na netu jeftinije a znam sigurno koji mi broj odgovara. Orginal je u vecini slucajeva kad saberes sve troskove (carine, poreza, haraca i naknade za poplavljena podrucja) tu negdje sa cijenom u radnjama po gradu (10-20 KM vise ali mi to nije zao dati prvo sto kupujem nesto sto vidim i nema iznenadjenja, a i dobijem fiskalni racun) tako da se ta opcija barem meni nikako ne isplati jer je rizik prevelik.

O kinezima ne bih trosio rijeci, udjes u Jumbo, dodjes do onog dijela gdje je plasticno cvijece prije plisanih igracaka i osjetis drugi miris u zraku, sve ti se samo reklo. Jednom sam kupio futrolu za nesto ne sjecam se, neki kineski "brend", bacio sam je nakon par dana jer onaj miris naftalina cega li vec nisam nicim mogao ublaziti (ne niti jedan onaj savjet na netu nije pomogao).
kafanski_covjek

#15410 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kafanski_covjek »

Sarajevo1970 wrote:
kafanski_covjek wrote:
ok, u mailu od AliEx ima samo broj narudzbe i nista vise...jedino da se logujem na AliEx i tamo da narudzbu (sa cijenom i TN) spasim u pdf i to im posaljem
Ma nemoras maksuzije u PDF, napravis ovako screenshot i posaljes. Nego meni vec bilo u PDF pa ja samo forwardovao. :)
Image

:D
edossbest

#15411 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by edossbest »

O kinezima ne bih trosio rijeci, udjes u Jumbo, dodjes do onog dijela gdje je plasticno cvijece prije plisanih igracaka i osjetis drugi miris u zraku, sve ti se samo reklo. Jednom sam kupio futrolu za nesto ne sjecam se, neki kineski "brend", bacio sam je nakon par dana jer onaj miris naftalina cega li vec nisam nicim mogao ublaziti (ne niti jedan onaj savjet na netu nije pomogao).[/quote]

Nije ti Kineska roba ista sto se prodaje u BIH i npr u nekoj razvijenoj Evropskoj drzavi ili USA... Kod nas ti dodje najgori kvalitet, najsmrdljiviji materijali, najgore platno, najgora plastika u vecini slucajeva jako opasna... znaci kod nas ti roba nema nikakve provjere ima al tu koverta odradi svoje ...
Nije ti cak ni isto kad narucis neku robu od kineza sa ebay,aliexpres i slicno i kad je kupis ovdje jer za istu cijenu ti mozes na Ebay naci uvjerljivo bolju kopiju nego sto se prodaje kod nas.
Mehemed
Vozim: automobil

#15412 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Danas stigla dva predmeta, China post 19 dana i Singapore post 22 dana. Brzo dolazi :)
Krokodajl

#15413 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Krokodajl »

Meni su Kinezo 2-3 odbili slati u Bosnu iako piše tamo da šalju.

Ovako jedno pitanje, kupio sam elektronski dio 20 dolara platio, carina će mi to vjerovatno otvoriti, pitanje da li će oni naplatiti tih 8 maraka bez obzira da li ocarine ili ?
un1ted

#15414 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

Hoce, naravno. Platit ces 3,5, 5,5 ili 8KM.
Krokodajl

#15415 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Krokodajl »

un1ted wrote:Hoce, naravno. Platit ces 3,5, 5,5 ili 8KM.
Zahvaljujem :thumbup:
klaki

#15416 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by klaki »

tusk wrote:Image

sta je reci za ovo, naruceno 3. augusta, krenulo 9. augusta i stiglo nakon 3 dana ako je prema ovome? Jel ovo stvarno znaci da je stiglo i da ce sada krenuti prema lokalnoj posti? i btw. da li ima naznaka da je carinjeno, posto se ne razumijem mnogo u ovo, prva mi je narudzba.
Ne znam jarane, ja narucio sa PostNL rekose ne moze NL al moze HK

Znaci 25og nekad paket prispio kod njih

Destination Country - Tracking Consuming: 1975 ms
2017-08-28 23:15 Hong Kong, HKHKGA - HONG KONG AIR MAIL CENTRE, Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
Origin Country - Tracking Consuming: 146 ms
2017-08-28 18:29 HK, Handed over to carrier / Left for destination

I vec ga poslali izgleda. Inace sam npr sa Singpost cekao po 10 dana da uopste krene paket, a i tracking bio los

Sad za sad sve pohvale, pa cemo viditi kad ce stic ovo moje. Opet zavisi sve i od posiljke, jer ova moja trenutna nije prevelika. Drug isto primijetio kad su manje posiljke nenormalno brze ide.
victom

#15417 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

Zna li iko kad dolazi sljedeći avion iz Kine ?
Last edited by victom on 01/03/2021 05:21, edited 2 times in total.
Rene Higuita

#15418 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Rene Higuita »

U zadnja 2-3 mjeseca meni sva posta iz Kine s trackingom dolazi nakon 40-45 dana, a ova obicna u roku 15 dana. Ovo vazi i za China Post i Sing post.
Last edited by Rene Higuita on 29/08/2017 17:22, edited 2 times in total.
klaki

#15419 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by klaki »

Rene Higuita wrote:U zadnja 2-3 mjeseca sva posta iz Kine s trackingom dolazi nakon 40-45 dana, a ova obicna u roku 15 dana. Ovo vazi i za China Post i Sing post.
Problem je velicine 100% ne mogu da nadju mjesto u avionu. Ja i drustvo smo imali 10+ narudzbi. Dosta njih manje stvari sa trackingom i nenormalno brzo dodje 10 do 15 dana. Jedan drug narucio malo veci/kabastiji uredjaj koji je i jeftiniji bio od ostalih gluposti, trebalo mu 40 dana...
Rene Higuita

#15420 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Rene Higuita »

klaki wrote:
Rene Higuita wrote:U zadnja 2-3 mjeseca sva posta iz Kine s trackingom dolazi nakon 40-45 dana, a ova obicna u roku 15 dana. Ovo vazi i za China Post i Sing post.
Problem je velicine 100% ne mogu da nadju mjesto u avionu. Ja i drustvo smo imali 10+ narudzbi. Dosta njih manje stvari sa trackingom i nenormalno brzo dodje 10 do 15 dana. Jedan drug narucio malo veci/kabastiji uredjaj koji je i jeftiniji bio od ostalih gluposti, trebalo mu 40 dana...
Imam dojam da i kada dodje u BiH, nasa posta to negdje skladisti, pa zavisno od prioriteta to pomalo pustaju.
klaki

#15421 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by klaki »

klaki wrote:
tusk wrote:Image

sta je reci za ovo, naruceno 3. augusta, krenulo 9. augusta i stiglo nakon 3 dana ako je prema ovome? Jel ovo stvarno znaci da je stiglo i da ce sada krenuti prema lokalnoj posti? i btw. da li ima naznaka da je carinjeno, posto se ne razumijem mnogo u ovo, prva mi je narudzba.
Ne znam jarane, ja narucio sa PostNL rekose ne moze NL al moze HK

Znaci 25og nekad paket prispio kod njih

Destination Country - Tracking Consuming: 1975 ms
2017-08-28 23:15 Hong Kong, HKHKGA - HONG KONG AIR MAIL CENTRE, Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
Origin Country - Tracking Consuming: 146 ms
2017-08-28 18:29 HK, Handed over to carrier / Left for destination

I vec ga poslali izgleda. Inace sam npr sa Singpost cekao po 10 dana da uopste krene paket, a i tracking bio los

Sad za sad sve pohvale, pa cemo viditi kad ce stic ovo moje. Opet zavisi sve i od posiljke, jer ova moja trenutna nije prevelika. Drug isto primijetio kad su manje posiljke nenormalno brze ide.

28.08.2017 23:15:00 Hong Kong HKHKGA - HONG KONG AIR MAIL CENTRE Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
30.08.2017 13:15:17 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ

:lol: :lol: :lol: :lol:

Pa ovo je jebeni rekord ljudi
kloniran

#15422 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

klaki wrote:

28.08.2017 23:15:00 Hong Kong HKHKGA - HONG KONG AIR MAIL CENTRE Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
30.08.2017 13:15:17 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ

:lol: :lol: :lol: :lol:

Pa ovo je jebeni rekord ljudi
Hazime imamo rekord :lol:
victom

#15423 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

danas je sletio veliki avion iz kine.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:21, edited 2 times in total.
Mehemed
Vozim: automobil

#15424 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Danas stigao charging dock za Xperiu, 21 ili 22 dana. Dobar :) Zadovoljan brzinom dostave :)
nerislav

#15425 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nerislav »

Dobro jutro svima.Vidim da ste već kupovali sa alliex-a pa mi treba mala pomoć ako neko ima ideju šta bi mogao bit problem.Prije par dana sam htio naručit nešto sa alliex-a,reda vrijednosti,20-ak dolara.Obavio registraciju,uredio profil,izabrao šta mislim naručit,ali kad stisnem kupi odmah,ništa se ne dešava.Kontam da sam nešto preskočio,ali nikako skontat šta? :skoljka: Pratio sam neke tutorijale,ali opet ništa...Je li se nekom možda slično dešavalo ili neka ideja šta bi moglo bit? :thumbup:
Post Reply