I ja sam zadnja dva paketa opljackan po 3.5 KM i to mi nikada u zivotu nece biti jasno jer to je stvarno PLJACKA!!!!Streptokok wrote:da, stiglo je, opljačkan sam 3,5KMMehemed wrote:Ako je 20KM onda ćete najvjerovatnije opljačkati 3.50KM, osim ako je paket u pitanju jer bi u tom slučaju bilo oko 9KM, ne znam 100% tačno.Streptokok wrote:da li ovo znači da će me sada opljačkati za pregled pošiljke? (vrijednost pošiljke 20KM)
16.08.2017 07:55:32 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Record item customs information (Inb)
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#15376 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
- Streptokok
#15377 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
e sta ces, moze im se.hrasno38 wrote:
I ja sam zadnja dva paketa opljackan po 3.5 KM i to mi nikada u zivotu nece biti jasno jer to je stvarno PLJACKA!!!!
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#15378 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nije to ništa, ja sam jednom platio 3.50KM za artikal otprilike tolike vrijednosti. U pitanju je bio punjač za 18650 bateriju koji je stigao neispravan u paketu sa jednim artiklom i seller poslao novi sa tracking brojem i otišao na carinu.
Ovakav punjač bio, samo što je tada bio malo skuplji nego što je sada.
http://www.ebay.com/itm/US-Universal-Ch ... Sw7aBVFSAP
Ovakav punjač bio, samo što je tada bio malo skuplji nego što je sada.
http://www.ebay.com/itm/US-Universal-Ch ... Sw7aBVFSAP
- victom
#15379 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
5-8 danaMehmedPasaMoric wrote:Koliko vremena obicno prodje od ovog ubacivanja u vrecu-izvoz do dolaska posiljke u BiH? Narucio neke sitnice sa Gearbesta, zadnja informacija 10/8 ubacivanje u vrecu i 12/8 airlane departure
Last edited by victom on 01/03/2021 05:21, edited 2 times in total.
- Streptokok
#15380 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
stranica fasttech ima nevjerovatno brzu dostavu. posiljka je u bosni bila vec za 5-6 dana. ni cijene nisu lose a salju sa tn-om.
-
edossbest
#15381 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ljudi jel ko kupovo sta na Alibaba ? Vidim da je 10-20 komada nekih artikala i do 3 puta jeftinije nego kad se kupuje na ebay i aliexpres .. Al samo mi nije jasno zasto kazu da je shipping obicnom postom hong kong 15$ i vise, jel imao ko iskustva sa njima ?
-
IcedFlame
#15382 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
A jesi li slucajno pogledao MOQ? Jesi li pitao mozes li naruciti jedan komad?edossbest wrote:Ljudi jel ko kupovo sta na Alibaba ? Vidim da je 10-20 komada nekih artikala i do 3 puta jeftinije nego kad se kupuje na ebay i aliexpres .. Al samo mi nije jasno zasto kazu da je shipping obicnom postom hong kong 15$ i vise, jel imao ko iskustva sa njima ?
Alibaba nije bas zamisljen kao sajt za kupovinu sirokim narednim masama, nego za vece kupce, preprodavace i sl. gdje dogovaras uslove, transport, brendiranje, custom narudzbe...
Zato i postoji Aliexpress i mali milion popularnih sajtova sa kineskom robom za 'malu raju', a gdje isto mozes dobiti fin popust za kolicine preko 10 artikala.
Sto se tice cijena, isto ti je na eBay-u. Imas isti artikal sa razlicitim cijenama, ali pazi vraga, onaj najjeftiniji obicno ima najskuplju postarinu. Cisti marketing.
-
edossbest
#15383 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
A oni rade direktno uzimaju iz fabrike artikle .. Mislio sam 10-20 komada neke robe kao sto se moze uzeti na ebay i jos dobijes free broj za pracenje ali sve mi je jasno sada kad ovi stave artikle 4 x jeftinije na alibaba a shipping 20-40$ izadje za 30-50% skuplje nego na ebay ili aliexpres.. Slao sam im ss kupovina na aliexpres i ebay ali oni uzimaju svoju proviziju i zarada im je od povecanog shippinga.IcedFlame wrote:A jesi li slucajno pogledao MOQ? Jesi li pitao mozes li naruciti jedan komad?edossbest wrote:Ljudi jel ko kupovo sta na Alibaba ? Vidim da je 10-20 komada nekih artikala i do 3 puta jeftinije nego kad se kupuje na ebay i aliexpres .. Al samo mi nije jasno zasto kazu da je shipping obicnom postom hong kong 15$ i vise, jel imao ko iskustva sa njima ?
Alibaba nije bas zamisljen kao sajt za kupovinu sirokim narednim masama, nego za vece kupce, preprodavace i sl. gdje dogovaras uslove, transport, brendiranje, custom narudzbe...
Zato i postoji Aliexpress i mali milion popularnih sajtova sa kineskom robom za 'malu raju', a gdje isto mozes dobiti fin popust za kolicine preko 10 artikala.
Sto se tice cijena, isto ti je na eBay-u. Imas isti artikal sa razlicitim cijenama, ali pazi vraga, onaj najjeftiniji obicno ima najskuplju postarinu. Cisti marketing.
-
rizibizi
#15384 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nisam odavno narucivao nesto skuplje sa ebaya kakva je sad situacija kad kupim nesto za 80-90 USD jel i dalje gledaju u kasike pa naplate ili je izdefinisano koliko dodjem drzavi na ovu cifru.
- victom
#15385 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Alibaba je za prodaju na veliko. Nekad moraš minimalno naručit 10.000 komada. To je za firme.edossbest wrote:Ljudi jel ko kupovo sta na Alibaba ? Vidim da je 10-20 komada nekih artikala i do 3 puta jeftinije nego kad se kupuje na ebay i aliexpres .. Al samo mi nije jasno zasto kazu da je shipping obicnom postom hong kong 15$ i vise, jel imao ko iskustva sa njima ?
Last edited by victom on 01/03/2021 05:21, edited 3 times in total.
- kafanski_covjek
#15386 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Da prenesem post...
Tamni vilajet
Zid od tri metra visine i bodljikava žica na vrhu nam mjera bila!Konačno sakupio keš i spreman se da naručim... Kad imam šta da vidim. Skinuti smo sa liste zemalja u koje https://www.chainreactioncycles.com isporučuje robu. Tu privilegiju da nije na toj listi nema svako... Treba biti izuzetno ponosan na to što živimo u getu.
- MehmedPasaMoric
#15387 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Bio si u pravu, danas sletilo u Sarajevovictom wrote:5-8 danaMehmedPasaMoric wrote:Koliko vremena obicno prodje od ovog ubacivanja u vrecu-izvoz do dolaska posiljke u BiH? Narucio neke sitnice sa Gearbesta, zadnja informacija 10/8 ubacivanje u vrecu i 12/8 airlane departure
-
rizibizi
#15388 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Neko info ako moze...rizibizi wrote:Nisam odavno narucivao nesto skuplje sa ebaya kakva je sad situacija kad kupim nesto za 80-90 USD jel i dalje gledaju u kasike pa naplate ili je izdefinisano koliko dodjem drzavi na ovu cifru.
-
edossbest
#15389 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ako bude sa brojem za pracenje 80% sanse da ode na carinu a onda ti za par dana posalju na adresu kovertu u kojoj obicno pise da im dostavis dokaz o tome koliko si platio artikal.. izvd od paypala, iz banke i slicnorizibizi wrote:Neko info ako moze...rizibizi wrote:Nisam odavno narucivao nesto skuplje sa ebaya kakva je sad situacija kad kupim nesto za 80-90 USD jel i dalje gledaju u kasike pa naplate ili je izdefinisano koliko dodjem drzavi na ovu cifru.
-
rizibizi
#15390 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
a onda 10% carine, pa na to 17% PDV ili...
-
edossbest
#15391 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Isto je sve kao prije samo za elektroniku je sada 5% carine. pdv 17% i otvaranje paketa 8km ja mislim odprilikerizibizi wrote:a onda 10% carine, pa na to 17% PDV ili...
-
edossbest
#15392 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jos 3 kupca od kojih sam dugo kupovao stvari na Ebay vise ne salju za BIH. druga 2 su stavili shipping 2$ po svakom proizvodu .. Znaci konstantno nas brisu sa liste za slanje a sta je razlog ? Razlog su radnici na carini i posti, zloupotreba od strane kupaca i naravno ovi sto su posrednici narucuju stvari uzimaju proviziju od 5km pa nadalje a onda urade 100 refunda sto opravdanih, sto neopravdanih..
Sinoc udjem na Online Bankarstvo svi racuni su mi zatvoreni, pogledam sta je u pitanju pise da sam dobio pismeno na adresu da se moram javiti u roku od 7 dana u banku.. Znaci meni na adresu nista nije doslo od banke, jucer mi je dosla opomena za neplacen internet dok naravno racun prije opomene nije nikada dosao i sta time mogu zakljuciti ? Pa mogu samo zakljuciti da tako postaru dodje paket i da ga samo ostavi kod sebe a kako ? Pa kad moze sluzbene dokumente nedostavit zasto bi dostavio neki paket iz kine koji moze preprodat negdje... Ne moze mene nista zacudit jednom u Banci odem da dignem novac poslat iz USA oko 2000$ tek sam napravio racun u jednoj banci i sigurno su mislili da nemam nekog iskustva oko racuna i slicno pa su mi prilikom isplate uzeli 2% to je odprilike nekih 40$ i jos nesto sitno za obradu i dodatno na konverzaciju 400 km i to su mi napismeno napisali i dali papir... Nisam odma ni gledao sta je na papiru al do ulaza sam pogledao i vidio cifru od 400 km okrenuo sam se ali na salteru je vec bio red od 10 tak ljudi prisao sam na pult za informacije i pitao da pogledaju jel to uredu a radnica je odmahnula rukom i samo rekla to je tako kako pise sve je ispravno.. zapamtio sam ime na kartici i nje i radnice na salteru pa sam pokusao dobiti direktora filijale i nakon 10 neuspjelih pokusaja napisem mail na adresu glavnog direktora.. u roku od 15 min samo dobio 10 poziva iz banke kako se izvinjavaju a kada sam dosao na salter radnica je trazila da joj vratim papir na kojem je po njihovom ispisano greskom 400 km .. Znam da nije tema za "Kupio bih nesto sa eBay-a" ali ovo je samo dokaz kako je kod nas u drzavi sve kriminal znaci sve je uvezano ...a u posti kradu se paketi selektivno po 1-2 od razlicitih korisnika i to je sve uvezano dugi niz godina nije cudno toliko brisanje Ebay prodavaca BIH sa liste za shippinga... Da ja kao obican gradjanin ukradem postaru paket dobio bi 6-12 mjeseci zatvora
da ja prevarim banku za 400 km dobio bi mozda i vise od 12 mjeseci... Samo mogu da zalim sto zivim u ovakom Getu od drzave
Sinoc udjem na Online Bankarstvo svi racuni su mi zatvoreni, pogledam sta je u pitanju pise da sam dobio pismeno na adresu da se moram javiti u roku od 7 dana u banku.. Znaci meni na adresu nista nije doslo od banke, jucer mi je dosla opomena za neplacen internet dok naravno racun prije opomene nije nikada dosao i sta time mogu zakljuciti ? Pa mogu samo zakljuciti da tako postaru dodje paket i da ga samo ostavi kod sebe a kako ? Pa kad moze sluzbene dokumente nedostavit zasto bi dostavio neki paket iz kine koji moze preprodat negdje... Ne moze mene nista zacudit jednom u Banci odem da dignem novac poslat iz USA oko 2000$ tek sam napravio racun u jednoj banci i sigurno su mislili da nemam nekog iskustva oko racuna i slicno pa su mi prilikom isplate uzeli 2% to je odprilike nekih 40$ i jos nesto sitno za obradu i dodatno na konverzaciju 400 km i to su mi napismeno napisali i dali papir... Nisam odma ni gledao sta je na papiru al do ulaza sam pogledao i vidio cifru od 400 km okrenuo sam se ali na salteru je vec bio red od 10 tak ljudi prisao sam na pult za informacije i pitao da pogledaju jel to uredu a radnica je odmahnula rukom i samo rekla to je tako kako pise sve je ispravno.. zapamtio sam ime na kartici i nje i radnice na salteru pa sam pokusao dobiti direktora filijale i nakon 10 neuspjelih pokusaja napisem mail na adresu glavnog direktora.. u roku od 15 min samo dobio 10 poziva iz banke kako se izvinjavaju a kada sam dosao na salter radnica je trazila da joj vratim papir na kojem je po njihovom ispisano greskom 400 km .. Znam da nije tema za "Kupio bih nesto sa eBay-a" ali ovo je samo dokaz kako je kod nas u drzavi sve kriminal znaci sve je uvezano ...a u posti kradu se paketi selektivno po 1-2 od razlicitih korisnika i to je sve uvezano dugi niz godina nije cudno toliko brisanje Ebay prodavaca BIH sa liste za shippinga... Da ja kao obican gradjanin ukradem postaru paket dobio bi 6-12 mjeseci zatvora
da ja prevarim banku za 400 km dobio bi mozda i vise od 12 mjeseci... Samo mogu da zalim sto zivim u ovakom Getu od drzave
Last edited by edossbest on 23/08/2017 13:44, edited 1 time in total.
-
rizibizi
#15394 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
I dok ja to sve saberem (a jos i nije elektronika) razlika u cijeni na ebayu i u radnji u Sarajevu 10-15 KM a kupim kad hocu,probam,pregledam...'Ebem te Fadile i tvoju borbu sa sivom ekonomijomedossbest wrote:Isto je sve kao prije samo za elektroniku je sada 5% carine. pdv 17% i otvaranje paketa 8km ja mislim odprilikerizibizi wrote:a onda 10% carine, pa na to 17% PDV ili...
- victom
#15395 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
uvijek je bolje uzet lokalno, ako je cijena ublizu.rizibizi wrote:I dok ja to sve saberem (a jos i nije elektronika) razlika u cijeni na ebayu i u radnji u Sarajevu 10-15 KM a kupim kad hocu,probam,pregledam...'Ebem te Fadile i tvoju borbu sa sivom ekonomijomedossbest wrote:Isto je sve kao prije samo za elektroniku je sada 5% carine. pdv 17% i otvaranje paketa 8km ja mislim odprilikerizibizi wrote:a onda 10% carine, pa na to 17% PDV ili...
- victom
#15396 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
jeste.rizibizi wrote:a onda 10% carine, pa na to 17% PDV ili...
prvo carina. pa onda PDV.
PDV se zadnji računa i ide na sve, znači i na carinu.
-
edossbest
#15397 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sto se tice elektronike sve je bolje malo vise platit a dobit garanciju 2 godine nego naruciti sa ebay bez garancije... Sto se tice odjece ne kupovati nista sto nije brendirano i to samo od sigurnih prodavaca koji prodaju samo markiranu robu.. Sto se tice kineske odjece u 80% slucajeva ce doci neso sto uopce nije na slici ili sto uopce ne odgovara materijalu u opisu ili velicini...rizibizi wrote:I dok ja to sve saberem (a jos i nije elektronika) razlika u cijeni na ebayu i u radnji u Sarajevu 10-15 KM a kupim kad hocu,probam,pregledam...'Ebem te Fadile i tvoju borbu sa sivom ekonomijomedossbest wrote:Isto je sve kao prije samo za elektroniku je sada 5% carine. pdv 17% i otvaranje paketa 8km ja mislim odprilikerizibizi wrote:a onda 10% carine, pa na to 17% PDV ili...
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#15398 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Danas stiže artikal naručen prije 14 dana, dobra brzina, Hong Kong post i još jedan 22 dana Swiss post. Sve dok dolazi za manje od 30 dana ja sam zadovoljan 
-
edossbest
#15399 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
[quote="Sarajevo1970"]Ja (sa jednim AliExpress prodavacem) bas radim jedan mali test da vidimo koji je brzi.
Ponedeljak 28i ce predati sve 3 paketica u postu pa da vidimo koji ce brzi u BiH stici.
1x 4PX Singapore Post OM PRO
1x China Post Ordinary Small Packet Plus
1x China Post Registered Air Mail
I ja evo testiram.. Kupovine na ebay sitno je ali mi nista nije doslo takodje i na aliexpres 3 kupovine sa china post brojem za pracenje...
ORDER DATE
Jul 03, 2017
ORDER TOTAL
US $1.35
Free shipping
ORDER DATE
Jul 04, 2017
ORDER TOTAL
US $5.92
Free shipping
ORDER DATE
Jul 08, 2017
ORDER TOTAL
US $2.82
Free shipping
Samo mi dolaze paketi koji imaju pravi broj za pracenje znaci one koje nemogu ukrast i te naravno platim 3,5 km otvaranje
Ponedeljak 28i ce predati sve 3 paketica u postu pa da vidimo koji ce brzi u BiH stici.
1x 4PX Singapore Post OM PRO
1x China Post Ordinary Small Packet Plus
1x China Post Registered Air Mail
I ja evo testiram.. Kupovine na ebay sitno je ali mi nista nije doslo takodje i na aliexpres 3 kupovine sa china post brojem za pracenje...
ORDER DATE
Jul 03, 2017
ORDER TOTAL
US $1.35
Free shipping
ORDER DATE
Jul 04, 2017
ORDER TOTAL
US $5.92
Free shipping
ORDER DATE
Jul 08, 2017
ORDER TOTAL
US $2.82
Free shipping
Samo mi dolaze paketi koji imaju pravi broj za pracenje znaci one koje nemogu ukrast i te naravno platim 3,5 km otvaranje
- kafanski_covjek
#15400 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ima li neki meil na koji se salje ili mora licno, posto i mene ceka ista proceduraedossbest wrote:Ako bude sa brojem za pracenje 80% sanse da ode na carinu a onda ti za par dana posalju na adresu kovertu u kojoj obicno pise da im dostavis dokaz o tome koliko si platio artikal.. izvd od paypala, iz banke i slicnorizibizi wrote:Neko info ako moze...rizibizi wrote:Nisam odavno narucivao nesto skuplje sa ebaya kakva je sad situacija kad kupim nesto za 80-90 USD jel i dalje gledaju u kasike pa naplate ili je izdefinisano koliko dodjem drzavi na ovu cifru.
prvi put da nesto narucim s AliExpressa preko Singapurske poste i evo stiglo za 8 dana