Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
ljepilo
#151 Re: eBay - Vaša iskustva
kupio sam neku djidju preko ebay.com iz USA 18.12.2010 i evo proslo je i vise od mjesec dana i jos nije stigla. Da li je vakat da otvorim ''case'' il sta vec? Moze li se kako provjeriti ovdje u nasoj posti jel sta stiglo, jer onaj tracking info koji sam dobio preko ebaya mi ne daje dovoljno info.
- burekodsira
#152 Re: eBay - Vaša iskustva
ljepilo wrote:kupio sam neku djidju preko ebay.com iz USA 18.12.2010 i evo proslo je i vise od mjesec dana i jos nije stigla. Da li je vakat da otvorim ''case'' il sta vec? Moze li se kako provjeriti ovdje u nasoj posti jel sta stiglo, jer onaj tracking info koji sam dobio preko ebaya mi ne daje dovoljno info.
ako je paket moze to potrajati i duze, nije mi jednom doso tek nakon par mjeseci...
zlatna lekcija, van evrope ne narucuj nista sto ne moze u kovertu stati!
-
Dendrlix
#153 Re: eBay - Vaša iskustva
Imas 45 dana da pokrenes slucaj.ljepilo wrote:kupio sam neku djidju preko ebay.com iz USA 18.12.2010 i evo proslo je i vise od mjesec dana i jos nije stigla. Da li je vakat da otvorim ''case'' il sta vec? Moze li se kako provjeriti ovdje u nasoj posti jel sta stiglo, jer onaj tracking info koji sam dobio preko ebaya mi ne daje dovoljno info.
- Drvosjeca iz Dejcica
#154 Re: eBay - Vaša iskustva
Nece prvi put, drugi, treci put moze racunati da joj zatvore account. Ovo govorim iz licnog iskustva.Dendrlix wrote:Moze ti samo ostaviti negativan dojam i nista vise. Ebay ti nece nista.
-
Richard Peti
- marketleader
#156 Re: eBay - Vaša iskustva
60:40 u korist da ce te oderatialemaa wrote:Ja sam sinoc kupila nitendo ds lite na ebay.co.uk ..postarina 9funti do BiH..Kolika je mogucnost da ce me odrati s carinom?
-
frngla
#157 Re: eBay - Vaša iskustva
@ alemaa
velika
velika
-
ildahadzic
#158 Re: eBay - Vaša iskustva
Eh ovako ja imam jedan problemcic nadam se da cete mi malo pojasniti,ja kupila cipele od firme koja ima 100.000 pozitivnih feedbackova i vidim ne salju mi cipele i ja njih kontaktiram 3 x ne odgovaraju mi,ja fino otvroim case i oni mi se jave kao doslo je do nekih problema poslate cemo za 10-ak dana ja kazem ok ali ako ce trebati vise sedmica onda hocu refund i oni meni predloze refund ja kazem ok prihvatam da bi to ovi iz ebaya shvatili kao da sam ga vec dobila (mislim na refund
) i zatvore slucaj. Eh ja odem u onaj won/purcased dio i vidim ona kovertica pozutila kao poslali ih.i ja sad sva zbunjena njima se javim opet jer mi nije jasno jel refund u pitanju ii su ih fkt poslali,na paypalu pise refund i oni se meni opet nisu javljali ali ja sam imala keca u rukavu i "zaprijetim" negativnim feedbackom i oni odgovore kao poslali smo vam 18 cipele a na onoj ikonici koja pozuti kad se posalje pise 27 al ajd nek su i malo slagali ako su ih poslali ja trazim trackingnumb opet se ne javljaju. dosad sam sve uredno primala preko 20-ak stvari i nikad mi ne uzmu carinu ako je odjeca u pitanju a za cipele 2.5 km plus markica u posti za porez ili kako vec.
Glavno pitanje je:
Posto imam jos jedan refund i na paypalu pise kao transfer from tog i tog pa credit to credit card ali ja ne vidim da mi je leglo na karticu a i na paypal racunu nema nista,jeli iko od vas imao dosada refund da li fkt vrate posto u nasoj zemlji mozes samo placati ne da i tebi placaju i koliko treba da prodje vremena da ti dobijes svoj novac natrag....Bila bih vam jako zahvalna kad biste mi pomogli i malo pojasnili jer sam se zabrinula nisu to male pare koje mi trebaju vratiti

Glavno pitanje je:
Posto imam jos jedan refund i na paypalu pise kao transfer from tog i tog pa credit to credit card ali ja ne vidim da mi je leglo na karticu a i na paypal racunu nema nista,jeli iko od vas imao dosada refund da li fkt vrate posto u nasoj zemlji mozes samo placati ne da i tebi placaju i koliko treba da prodje vremena da ti dobijes svoj novac natrag....Bila bih vam jako zahvalna kad biste mi pomogli i malo pojasnili jer sam se zabrinula nisu to male pare koje mi trebaju vratiti
-
eelmaa
#159 Re: eBay - Vaša iskustva
ebay je svarno pouzdan, sve najbolje kritike!!
- marketleader
#160 Re: eBay - Vaša iskustva
Meni su par puta isto refundirali nesto, obicno traje par dana da ti legne na karticu (4-5 radna dana). Ali ako pise na paypal-u da je refund onda to automatski ide i ne trebas se brinuti. Samo eto ceka se tih 4-5 dana.ildahadzic wrote:Eh ovako ja imam jedan problemcic nadam se da cete mi malo pojasniti,ja kupila cipele od firme koja ima 100.000 pozitivnih feedbackova i vidim ne salju mi cipele i ja njih kontaktiram 3 x ne odgovaraju mi,ja fino otvroim case i oni mi se jave kao doslo je do nekih problema poslate cemo za 10-ak dana ja kazem ok ali ako ce trebati vise sedmica onda hocu refund i oni meni predloze refund ja kazem ok prihvatam da bi to ovi iz ebaya shvatili kao da sam ga vec dobila (mislim na refund) i zatvore slucaj. Eh ja odem u onaj won/purcased dio i vidim ona kovertica pozutila kao poslali ih.i ja sad sva zbunjena njima se javim opet jer mi nije jasno jel refund u pitanju ii su ih fkt poslali,na paypalu pise refund i oni se meni opet nisu javljali ali ja sam imala keca u rukavu i "zaprijetim" negativnim feedbackom i oni odgovore kao poslali smo vam 18 cipele a na onoj ikonici koja pozuti kad se posalje pise 27 al ajd nek su i malo slagali ako su ih poslali ja trazim trackingnumb opet se ne javljaju. dosad sam sve uredno primala preko 20-ak stvari i nikad mi ne uzmu carinu ako je odjeca u pitanju a za cipele 2.5 km plus markica u posti za porez ili kako vec.
Glavno pitanje je:
Posto imam jos jedan refund i na paypalu pise kao transfer from tog i tog pa credit to credit card ali ja ne vidim da mi je leglo na karticu a i na paypal racunu nema nista,jeli iko od vas imao dosada refund da li fkt vrate posto u nasoj zemlji mozes samo placati ne da i tebi placaju i koliko treba da prodje vremena da ti dobijes svoj novac natrag....Bila bih vam jako zahvalna kad biste mi pomogli i malo pojasnili jer sam se zabrinula nisu to male pare koje mi trebaju vratiti![]()
![]()
-
ildahadzic
#161 Re: eBay - Vaša iskustva
Puuuuno hvala sad mi je lakse 
-
vuneni
#162 Re: eBay - Vaša iskustva
Pozz svima .
Imam jedno ili vise pitanja,a naravno vezana su za ebay
Hocu da prodam jedan resiver u eu zemlje,mislio sam na njemacku .
Nisam registrovan niti bilo sta na ebayu .Ipak znam sta mi sve treba .
Medutim osnovno sta me zanima jeste da li ce resiver biti carinjen u njemackoj. Posto vidim da se mnoge stvari ne carine ,zanima me da li je isti slucaj sa elektronikom ,ili se obavezno carini .I da ,koliko bi carina iznosila ,ako recimo resiver vrijedi neki 100 evrica .
Puno pitanja...znam,ali ako ima neka dobra dusa da da odgvor bilo bi sjajno .
puno pozdrava
vuneni
Imam jedno ili vise pitanja,a naravno vezana su za ebay
Hocu da prodam jedan resiver u eu zemlje,mislio sam na njemacku .
Nisam registrovan niti bilo sta na ebayu .Ipak znam sta mi sve treba .
Medutim osnovno sta me zanima jeste da li ce resiver biti carinjen u njemackoj. Posto vidim da se mnoge stvari ne carine ,zanima me da li je isti slucaj sa elektronikom ,ili se obavezno carini .I da ,koliko bi carina iznosila ,ako recimo resiver vrijedi neki 100 evrica .
Puno pitanja...znam,ali ako ima neka dobra dusa da da odgvor bilo bi sjajno .
puno pozdrava
vuneni
-
herbert mekfjuger
#163 Re: eBay - Vaša iskustva
ja koliko znam mi iz BiH još uvijek ne možemo prodavati na ebayu, samo kupovati.
-
Hendrix
#164 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja sam imao dosada možda desetak kupovina na Ebay, nijednom mi nisu carinu naplatili. Doduše najskuplja stvar su bile lampe za pojačalo , oko 60$ vrijednosti. Uglavnom neke sitne stvari uzimam, recimo trzalice za gitaru, koje ovde koštaju po marku najjeftinije, sam kupio po cijeni konačnoj sa poštarinom oko 20 feninga komad. Znači 5 puta jeftinije nego što naši lihvari uzimaju ovde.
-
vuneni
#165 Re: eBay - Vaša iskustva
jel provjerena informacija ,il si negdje nacuo ?herbert mekfjuger wrote:ja koliko znam mi iz BiH još uvijek ne možemo prodavati na ebayu, samo kupovati.
pozz
- marketleader
#166 Re: eBay - Vaša iskustva
Mozes prodavati, ali da naplacujes preko moneybookers ili da ti novac posalju preko western union i slicno. Ne mozes prodavati pa da ti plate preko paypala,kao sto mi inace kupujemo na ebay i placamo. Kad tako nesto prodajes, znaci raja iz vana koja kupuje od tebe bi se trebala registrovaati na moneybookers i sve one procedure oko verifikacije proci,pa onda da ti tek moze novac prebaciti. Tako da su ti sanse da nesto prodas minimalne,posto svi hoce da plate preko paypal.vuneni wrote:jel provjerena informacija ,il si negdje nacuo ?herbert mekfjuger wrote:ja koliko znam mi iz BiH još uvijek ne možemo prodavati na ebayu, samo kupovati.
pozz
-
vuneni
#167 Re: eBay - Vaša iskustva
Imam ja moneybookers ,to nije problem ,problem je svakako sto drugi nemaju moneybookers .
U svakom slucaju hvala na odgovoru
U svakom slucaju hvala na odgovoru
-
minist@r
#168 Re: eBay - Vaša iskustva
Zdravo svima
Novi sam u svemu ovome, a na sve ovo me nagovorio prijatelj
. Prije par dana izvadim rajfajzenovu elektron karticu, kada sam je dobio regam se na paypal, oni mi uzmu negdje oko 1.90 dolara, za pet dana mi posalali onaj verifikacijski kod i ja taj kod unesem na paypal te tako napokon i to aktiviram. Jedino sto jos nemam akaunt na ebay-u, ali evo uskoro cu i to napraviti (da li je akunt na ebay-u nuzan?)
Dakle, sve sam ovo procitao i ono sto me zainteresovalo, a to je ona zena iz Njemacke koja je zeljela da joj se plati direktno (u kesu), jer ne vjeruje paypal-u. Pa, ja i ta zena smo slicni
, ni ja ne vjerujem paypal-u, ali eto, registrovao sam se, ali sta hocu da kazem, za sve sam bojazljiv. Eto sad ja gledam da nesto kupim s ebay-a i nikako da se odlucim na to, ono sto me odvraca jeste ta postarina, nasa carina, zezanje u slucaju ne dolaska artikla, trazenje natrag novca (iako ne bih kupovao nista pretjerano skupo, ali opet zasto da ja nekom ostavljam novac), pa zezanje s prodavacem itd. itd. itd. Zamolio bih vas za nesto, evo npr. ja sam nasao nesto sto bih mogao kupiti:
http://cgi.ebay.com/Wireless-Mice-Cordl ... 3a60b8d79e
Jel vi meni mozete ovdje napisati, da li je ovo 100% besplatna postarina, ako nije, koliko iznosi, i vi kao veci strucnjaci od mene, da mi kazete zasto vi ovo ne biste kupili jer postoje te i te lose karakteristike ovog artikla (kada kazem karakteristike, ne mislim na kvalitet artikla, nego kolika je mogucnost da cu dobiti ovaj artikal, posta, prodavac, i sva ostala "administracija").
Od svega ovoga, ja se najvise bojim carine (a tko se ne boji). Koliko ce mi oni naplatiti na carini, ili, da li je tacno kada netko kaze da su mu na carini uzeli vise novca nego sto je sama cijena artikla, koliko bi otprilike iznosila carina na ovaj artikal, i do koliko bi otrpilike smio ici s cijenama u visinu (narocito bih kupovao dijelove za racunar)???
Izvinjavam se na smaranju, u svakom slucaju hvala...
poz od ministr@
Novi sam u svemu ovome, a na sve ovo me nagovorio prijatelj
Dakle, sve sam ovo procitao i ono sto me zainteresovalo, a to je ona zena iz Njemacke koja je zeljela da joj se plati direktno (u kesu), jer ne vjeruje paypal-u. Pa, ja i ta zena smo slicni
http://cgi.ebay.com/Wireless-Mice-Cordl ... 3a60b8d79e
Jel vi meni mozete ovdje napisati, da li je ovo 100% besplatna postarina, ako nije, koliko iznosi, i vi kao veci strucnjaci od mene, da mi kazete zasto vi ovo ne biste kupili jer postoje te i te lose karakteristike ovog artikla (kada kazem karakteristike, ne mislim na kvalitet artikla, nego kolika je mogucnost da cu dobiti ovaj artikal, posta, prodavac, i sva ostala "administracija").
Od svega ovoga, ja se najvise bojim carine (a tko se ne boji). Koliko ce mi oni naplatiti na carini, ili, da li je tacno kada netko kaze da su mu na carini uzeli vise novca nego sto je sama cijena artikla, koliko bi otprilike iznosila carina na ovaj artikal, i do koliko bi otrpilike smio ici s cijenama u visinu (narocito bih kupovao dijelove za racunar)???
poz od ministr@
-
Gospoda Ministarka
#169 Re: eBay - Vaša iskustva
Zar se nismo dogovorili da to neces kupovat?

-
minist@r
#170 Re: eBay - Vaša iskustva
Draga, to je na mene, al na firmu!Gospoda Ministarka wrote:Zar se nismo dogovorili da to neces kupovat?![]()
Dobro si me nasmijao/la, hah...
-
Gospoda Ministarka
#171 Re: eBay - Vaša iskustva
Znaci, na preduzeceta...minist@r wrote:Draga, to je na mene, al na firmu!Gospoda Ministarka wrote:Zar se nismo dogovorili da to neces kupovat?![]()
(sala)
Dobro si me nasmijao/la, hah...
-
minist@r
#172 Re: eBay - Vaša iskustva
Pa naravno, ako smo se dogovorili da cemo kupiti "ono", znas da te nikad ne bih iznevjerio!
Da, da, ovo ne placam ja.
Joj idemo off, necu vise, heheh...
Da, da, ovo ne placam ja.
Joj idemo off, necu vise, heheh...
- Mommy's_little_ Monster
#173 Re: eBay - Vaša iskustva
Pise ti Free shipping za BiH, znaci da ce ti sa kartice skinuti 10$ (plus nesto sitno za konverziju cini mi se).minist@r wrote: Jel vi meni mozete ovdje napisati, da li je ovo 100% besplatna postarina, ako nije, koliko iznosi, i vi kao veci strucnjaci od mene, da mi kazete zasto vi ovo ne biste kupili jer postoje te i te lose karakteristike ovog artikla (kada kazem karakteristike, ne mislim na kvalitet artikla, nego kolika je mogucnost da cu dobiti ovaj artikal, posta, prodavac, i sva ostala "administracija").
poz od ministr@
Prodavac ima dobar rejting 99.5% Positive feedback vise nego dovoljno. A imas i mogucnos da vratis ako ti ne svidi, i ovaj ti vraca novac (s tim da ti snosis troskove postarine).
Sto se carine tice bilo je neki dan na sa-x da se na robu ispod 50 KM ne placa carina, sad ne znam koliko je to tacno. Ja sam narucivao i malo skuplju robu od tvoje (oko 20$) nisam nikad placao carinu.
-
minist@r
#174 Re: eBay - Vaša iskustva
Zahvaljujem, cekam jos neki komentar. Ne kazem da tvoj nije validan, nego jednostavno zelim cuti i drugih strana. Da, gledao sam ono sa-x sto je bilo, cak sam i tu procitao sve komentare.
-
dowydyenya
#175 Re: eBay - Vaša iskustva
Samo za januar mjesec ima 5 negativnih i 10 neutralnih feedbacka ja pare ne bi njemu dao ni da je 1$ u pitanju.minist@r wrote:Zahvaljujem, cekam jos neki komentar. Ne kazem da tvoj nije validan, nego jednostavno zelim cuti i drugih strana. Da, gledao sam ono sa-x sto je bilo, cak sam i tu procitao sve komentare.