Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Gray

#126 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Gray »

dowydyenya wrote:
Gray wrote:
zilla_ wrote:hvala ti druže puno na informaciji :D idem u kupovinu :D

u svakom slučaju se isplati naručiti.... leviske dođu 90KM a kod nas ovdje u Sa nema ih ispod 150KM...
A u Americi su 30$ :D
A sta je za tebe Amerika, mozda bi po tvome trebale kostati 200$ ili si postavio ovo pitanje da bi nabio 900 post :D

Peti red treca slika :
http://us.levi.com/family/index.jsp?cat ... 44.3146854

Ove sam ja uzeo i koliko vidim isti tip ista boja.
NEW WITH TAGS NWT MEN'S LEVI'S ORIGINAL 501 RED TAB BUTTONFLY PRESHRUNK JEANS
COLOR : DARK STONEWASH
LEVI'S STYLE NUMBER : 00501-0194

Ja bi tebe samo jedno pitao:

KO JE ZAPALIO ZITO :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :run:
Ne mislim da bi kod nas trebale kostati 200$, čak naprotiv, mislim da bi trebale biti puno jeftinije.

Uvijek se ibretim kako su stvari vani puno jeftinije nego kod nas, a standard puno viši. Imaju i jare i pare :D

Leviske u radnji (outlet centar) u SAD-u su 25-30 dolara, a kod nas 150 KM - 200 KM. Deru nas na svakom ćošku.
zilla_

#127 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zilla_ »

dowydyenya wrote:
Gray wrote:
zilla_ wrote:hvala ti druže puno na informaciji :D idem u kupovinu :D

u svakom slučaju se isplati naručiti.... leviske dođu 90KM a kod nas ovdje u Sa nema ih ispod 150KM...
A u Americi su 30$ :D
A sta je za tebe Amerika, mozda bi po tvome trebale kostati 200$ ili si postavio ovo pitanje da bi nabio 900 post :D

Peti red treca slika :
http://us.levi.com/family/index.jsp?cat ... 44.3146854

Ove sam ja uzeo i koliko vidim isti tip ista boja.
NEW WITH TAGS NWT MEN'S LEVI'S ORIGINAL 501 RED TAB BUTTONFLY PRESHRUNK JEANS
COLOR : DARK STONEWASH
LEVI'S STYLE NUMBER : 00501-0194

Ja bi tebe samo jedno pitao:

KO JE ZAPALIO ZITO :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :run:
kako da znam kolika mi je dostava za bih ako kupujem s te stranice?
innovision

#128 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by innovision »

sumnjam da ima dostava za nas kad surfam po ebeyu upalim filter ko dostavlja do nas odmah 70% ponude ode :D
dowydyenya

#129 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dowydyenya »

kako da znam kolika mi je dostava za bih ako kupujem s te stranice?[/quote]

Pa drug kada odes na stranicu da kupis izadje odmah ispod robe kolika je dostava ili ti pise da ne isporucuju za BiH.Ako ti se pak nista ne prikaze imas opciju See all shippingdetails i provjeris ima li za BiH dostava i koje je vrste.Pretezno budu po tri vrste dostave od najsporije do najbrze.

A ako si mislio na ovu stranicu http://us.levi.com/family/index.jsp?cat ... 44.3146854 tu ti se ne isplati kupovati jer to je US stranica koja ne isporucuje za podrucje evrope.Kada je prebacis na nese podrucje roba je dosta skuplja jer je ja mislim sjediste u Engleskoj i fakticki te dodju kao da si ih ovdje kupio pa cak i vise.

Evo vidis
http://eu.levi.com/en_GB/shop/products/ ... s_pants#f5
Pretvori funte u nasu valutu i ima glava da te zaboli :D
poslabakausipke

#130 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by poslabakausipke »

dowydyenya wrote:
Beaddy wrote:
dowydyenya wrote:
Nasa posta
http://www.posta.ba/track/1/0/36.html

Hvala na ovoj informaciji....pronađoh svoju pošiljku koja putuje već mjesec dana. I napokon stigla u BiH :-D .
:thumbup:
Isti sam ,čekam dio iz italije cijeli mjesec evo sad vidim da je u Bosni
poslabakausipke

#131 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by poslabakausipke »

Ne znam ima li ko iskustva sa ovim poštanskim kodom?
Kod mene je uplata izvršena 15.12 što je uredno zabilježeno, ali nema "sendungsnummera"
:cry:
A-R-N-I

#132 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by A-R-N-I »

poslabakausipke wrote:Ne znam ima li ko iskustva sa ovim poštanskim kodom?
Kod mene je uplata izvršena 15.12 što je uredno zabilježeno, ali nema "sendungsnummera"
ne mora ni biti, vjerovatno ti je poslano najjeftinijom postom, ili mu je jednostavno mrsko da ti posalje broj.
ilda19

#133 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ilda19 »

Ukoliko ti ne posalju tracking number posalji im poruku i pitaj za broj oni ce ti u 90% slucajeva poslat,a ovo za tracing trace u nasoj posti je super stvar znas kad da ocekujes :-)
Beaddy

#134 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Beaddy »

A-R-N-I wrote:
poslabakausipke wrote:Ne znam ima li ko iskustva sa ovim poštanskim kodom?
ne mora ni biti, vjerovatno ti je poslano najjeftinijom postom, ili mu je jednostavno mrsko da ti posalje broj.

Najčešće se radi o najjeftinijoj opciji, a iz HK-a (mislim) registered mail oko 2$ više, pa se isplati. Ili naručite silu perlica :roll: , pa dobavljač automatski šalje preporučeno.

Koliko vidim u našoj pošti pošiljku prate sam od momenta kada dođe u BiH do slanja na carinu, što nije nešto (u mom slučaju par sati), ali ispravite me ako griješim. Ma kakva smo država, dobro je i ovo :lol: .
zilla_

#135 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zilla_ »

kako funkcionišu ove aukcije ako neko može ukratko da mi objasni... jel prodavac mora prodati artikal kji je stavio na aukciju i ako je na kraju aukcije postignuta neka mizerna cijena u odnosu na onu koju bi treblo platit?

volio bi ako bi mi neko mogao ukratko napisati nešto o tome :-)
kOmpir

#136 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kOmpir »

zilla_ wrote:kako funkcionišu ove aukcije ako neko može ukratko da mi objasni... jel prodavac mora prodati artikal kji je stavio na aukciju i ako je na kraju aukcije postignuta neka mizerna cijena u odnosu na onu koju bi treblo platit?

volio bi ako bi mi neko mogao ukratko napisati nešto o tome :-)
kako funkcionišu ove aukcije ako neko može ukratko da mi objasni

Svaki eBay korisnik se može natjecati na nekoj aukciji osim ako ona nije privatnog oblika. Ukoliko je početna cijena $0.99 i stavite $1.99, time ste ponudili trenutnu Vašu maksimalnu cijenu koju nudite. Drugim korisnicima će trenutna maksimalna cijena iznositi npr. $1.04, ovisno o minimalnoj stopi rasta ponude (5c, 25c, i sl.), te sistem za Vas automatski diže cijenu na slijedeći nivo, osim ako Vas neko ne pretekne sa ponudom (preko $1.99 u ovom slučaju)

jel prodavac mora prodati artikal kji je stavio na aukciju i ako je na kraju aukcije postignuta neka mizerna cijena u odnosu na onu koju bi treblo platit?

Da, a eBay korisnik koji dobije na aukciji je dužan da plati cijenu kojom se aukcija završila.

Na ovom linku imate par savjeta:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewto ... 5#p4750590
zilla_

#137 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zilla_ »

hvala druže :)
maajaa

#138 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by maajaa »

jel prodavac mora prodati artikal kji je stavio na aukciju i ako je na kraju aukcije postignuta neka mizerna cijena u odnosu na onu koju bi treblo platit?

Da, a eBay korisnik koji dobije na aukciji je dužan da plati cijenu kojom se aukcija završila.
osim u slucaju kada prodavac odredi minimalnu cijenu za svoj proizvod, a koja nije dostignuta do kraja aukcije
marketleader

#139 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by marketleader »

alemaa wrote:Imam pitanje...tj:pomoc. Pobijedila sam na aukciji na ebayu za jedan aparatic za odredjivanje ovulacije koji je velicine kutije cigara al slim :D . Aparatic me je kostao 86€(inace rijec je o ebay.de) i zena je htijela 35€ za shipping u Bosnu :-) . Jedva nadjoh nekog u Njemackoj da mi tamo posalje jer postarina za po Njemackoj je 6,9€. Eh sad kad je doslo da se plati..znaci 93€ zena nema paypal nego hoce preko banke da joj uplatim. Kada sam otisla u banku da platim, banka mi hoce za troskove oko 40 KM :?: :?: A to mi se ne isplati nikako...izace me skuplja pita nego tepsija. I prije sam kupovala preko ebaya al sam placala paypalom bez problema. Sto sad da radim??? Da li mogu odustati od ove kupovine..negdje da sam citala da se moze, i da nema problema s daljom kupovinom na ebyu..jer nigdje nije pisalo da je placanje preko banke.. :?:
Posaljes jos poruku i kazes tako da nisi ocekivala tolike troskove dostave,a narocito bankarske troskove slanja novca (sto ti je i ne sigurno).Ja nesto mislim da tih testova mozes naci i na ebay.com ili ebay.co.uk, a postarina je tu nesto previse skupa,jedino ako to nije aparat od par kila,sto sumnjam.
Da nije kojim slucajom ovo:
http://cgi.ebay.com/Clear-Blue-Ovulatio ... _740wt_905
28funti = 65KM
kOmpir

#140 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kOmpir »

alemaa wrote:Imam pitanje...tj:pomoc. Pobijedila sam na aukciji na ebayu za jedan aparatic za odredjivanje ovulacije koji je velicine kutije cigara al slim :D . Aparatic me je kostao 86€(inace rijec je o ebay.de) i zena je htijela 35€ za shipping u Bosnu :-) . Jedva nadjoh nekog u Njemackoj da mi tamo posalje jer postarina za po Njemackoj je 6,9€. Eh sad kad je doslo da se plati..znaci 93€ zena nema paypal nego hoce preko banke da joj uplatim. Kada sam otisla u banku da platim, banka mi hoce za troskove oko 40 KM :?: :?: A to mi se ne isplati nikako...izace me skuplja pita nego tepsija. I prije sam kupovala preko ebaya al sam placala paypalom bez problema. Sto sad da radim??? Da li mogu odustati od ove kupovine..negdje da sam citala da se moze, i da nema problema s daljom kupovinom na ebyu..jer nigdje nije pisalo da je placanje preko banke.. :?:
Ako joj platiš tako preko banke a ne PayPal-om, eBay ti neće moći pomoći ako te osoba "zavrne" za tvoj plaćeni predmet. Znači samo PayPal. Pogledaj joj rejting i koliko je predmeta prodala. Ako je malo ili ima rejting ispod 98%, velika je šansa da te hoće obrlatiti za tvoj novac. Nepisano pravilo je da ostvariš komunikaciju sa prodavačem PRIJE ikakve ponude, jer čim ponudiš određenu vrijednost na aukciji, ti se obavezuješ da ćeš istu vrijednost i platiti ako je osvojiš. Još jednom da napomenem, ako joj platiš na neki način mimo PayPal-a, eBay ti NIJE DUŽAN povratiti tvoj novac ako te ta osoba prevari.
kOmpir

#141 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kOmpir »

alemaa wrote:http://cgi.ebay.com/Clearblue-Easy-Fert ... 1c188b2653

Ovo je u pitanju, ma lagano je to skroz, hvala ti na pomoci .. Citala sam po hrvatskim forumima o ovom problemu, pise da se moze odustati od kupovine, da jedno odustajanje nista ne znaci..samo da se cesto to ne desava. Meni je ovo prvi put da sam dosla u ovakvu situaciju. Inace sam prije kupovala najvise s ebay.co.uk i sve bilo ok. Mene samo strah da me nece sta ebay "maltertirati" zbog ovog?
Mislim da te eBay neće ružiti zbog odustajanja :mrgreen: Prije svega, ako prodavač nema PayPal (koji je u vlasništvu eBay-a), teško da će stati na stanu prodavača ukoliko se požali na tebe. Uostalom, ukoliko je još neko nudio cijenu na tom predmetu, prodavač mu može poslati "Second Offer", meni se to desilo na par aukcija, jer je navodno onaj ko je osvojio predmet odustao od plaćanja 8-)
marketleader

#142 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by marketleader »

alemaa wrote:http://cgi.ebay.com/Clearblue-Easy-Fert ... 1c188b2653

Ovo je u pitanju, ma lagano je to skroz, hvala ti na pomoci .. Citala sam po hrvatskim forumima o ovom problemu, pise da se moze odustati od kupovine, da jedno odustajanje nista ne znaci..samo da se cesto to ne desava. Meni je ovo prvi put da sam dosla u ovakvu situaciju. Inace sam prije kupovala najvise s ebay.co.uk i sve bilo ok. Mene samo strah da me nece sta ebay "maltertirati" zbog ovog?
haj pogledaj...jeli to to
http://cgi.ebay.com/Clear-Blue-Ovulatio ... _740wt_905
A i ja sam odustao od par kupovina,ne moze te natjerati da platis ako neces i tako da ce ishod biti isti.Obicno prodavaci odmah kliknu na ponistavanje i idemo dalje.
proof

#143 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by proof »

mozes odustati. a sta je pisalo ko nacin placanja, jer nesto je moralo pisati?
e-bay preferira da se sa prodavacem dogovoris (putem poruka), ako ne ide, onda e-bay ulijece ko sudija i porota :D
usput kako se zove taj aparatic, i koliko je pouzdan? :mrgreen:
cini mi se kao dobar poklon!
proof

#144 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by proof »

samo ti njoj posalji poruku: da ti je jako zao :D ali da nisi ocekivala tolike taxe od banke za slanje novca i to je to.
idem istrazit ovaj aparatic. meni treba u druge svrhe :D vec imam mashala podmlatka :D :run:
Dendrlix

#145 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Dendrlix »

Moze ti samo ostaviti negativan dojam i nista vise. Ebay ti nece nista.
Dasi

#146 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Dasi »

Cuo sam da na Skenderiji ima neka radnja koja vrsi uslugu kopovanja preko Ebay-a. Zna li neko jel to istina i ako jeste gdje se tacno na Skenderiji nalazi ta radnja?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#147 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by JoseMujica »

pa šta će ti posrednik za kupovinu na Ebay-u?

treba ti samo račun u banci sa VISA debitnom karticom i kreiraš Paypal i Ebay profile

jedina stvar koja će ti uzeti vremena je da prilikom linkovanja bankovnog računa na Paypal moraš sačekati verfikacijki kod koji dođe na izvodu bankovnog računa. npr. ako linkuješ bankovni račun za Paypal u januaru čekaš bankovni izvod od januara i na njemu dobijaš verifikacijski kod.
Dasi

#148 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Dasi »

JoseMujica wrote:pa šta će ti posrednik za kupovinu na Ebay-u?

treba ti samo račun u banci sa VISA debitnom karticom i kreiraš Paypal i Ebay profile

jedina stvar koja će ti uzeti vremena je da prilikom linkovanja bankovnog računa na Paypal moraš sačekati verfikacijki kod koji dođe na izvodu bankovnog računa. npr. ako linkuješ bankovni račun za Paypal u januaru čekaš bankovni izvod od januara i na njemu dobijaš verifikacijski kod.
Zato i pitam da se ne bi peglao sa karticom pa otvaranjem paypal-a i ebay-a. Da kupujem redovno preko ebay-a onda bi mi se to isplatilo al ovako zbog kupovine jednog ili dva artikla da se peglam fakat mi se ne da.
mavcs

#149 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by mavcs »

Dasi wrote:Cuo sam da na Skenderiji ima neka radnja koja vrsi uslugu kopovanja preko Ebay-a. Zna li neko jel to istina i ako jeste gdje se tacno na Skenderiji nalazi ta radnja?
E ja sam isto cuo al nije na Skenderiji cini mi se.. Mozda je ovo durga radnja :-) Ako ti treba ubrzo mogu se raspitati pa se cuti na pp. Sta bi inace kupovao?
Dasi

#150 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Dasi »

mavcs wrote:
Dasi wrote:Cuo sam da na Skenderiji ima neka radnja koja vrsi uslugu kopovanja preko Ebay-a. Zna li neko jel to istina i ako jeste gdje se tacno na Skenderiji nalazi ta radnja?
E ja sam isto cuo al nije na Skenderiji cini mi se.. Mozda je ovo durga radnja :-) Ako ti treba ubrzo mogu se raspitati pa se cuti na pp. Sta bi inace kupovao?
Haj raspitaj se ako ti nije problem pa mi javi. Kontam kupiti tablet Intuos 3 a kasnije i neki objektiv za fotoaparat.
Hvala ti
Post Reply