Ispočetka je sve išlo dobro, mada me razočarala količina snijega od 7 bjelanjaka...

Vidjelo se odmah da je potanka.

Mogu je samo kusati žlicom
Najgore je što sam je pravila po receptu koji se zove "No fail šampita", šmrc...
Moderator: anex

Šta bacila, kakvi bacila, ne dolazi u obzir, ukusna je, ne škripi šećer pod zubima...mad_max_ba wrote:ma dobra ba i vako, nije se bacila 100%
jedne prilike sam stavio (pukla mi kesica na pogrešnom mjestu) ružmarina pofino.
Nije bilo jestivo uopšte......
pa nije baš toliki fail ipak....pukepuke wrote:Šta bacila, kakvi bacila, ne dolazi u obzir, ukusna je, ne škripi šećer pod zubima...mad_max_ba wrote:ma dobra ba i vako, nije se bacila 100%
jedne prilike sam stavio (pukla mi kesica na pogrešnom mjestu) ružmarina pofino.
Ali ne mogu je nikom ponuditi, ja inače kolače podijelim prijateljicama, susjedi, ovaj moram sama pojesti (ukućani nisu ljubitelji šampite)
pa hej. Imam ti dobar recept za lagane krempite ako volis te kremaste kolace.pukepuke wrote:Šta bacila, kakvi bacila, ne dolazi u obzir, ukusna je, ne škripi šećer pod zubima...mad_max_ba wrote:ma dobra ba i vako, nije se bacila 100%
Ali ne mogu je nikom ponuditi, ja inače kolače podijelim prijateljicama, susjedi, ovaj moram sama pojesti (ukućani nisu ljubitelji šampite)
Hvala, imam i ja dobar recept ali uvijek može neki novi. Šampita mi je draža od krempite, nikad je nisam pravila i baš sam imala pik na nju (gdje je sad Walter Kurtz da se izvrne od ovoliko krempitehadzinicasa wrote:pa hej. Imam ti dobar recept za lagane krempite ako volis te kremaste kolace.pukepuke wrote:Šta bacila, kakvi bacila, ne dolazi u obzir, ukusna je, ne škripi šećer pod zubima...mad_max_ba wrote:ma dobra ba i vako, nije se bacila 100%
nikad mi nisu neuspjele.
a ako ti ne uspiju.... pa znas sta ces!
ja ne vidim slike. ali volim sampite.wewa wrote:a imas li pri ruci taj no fail recept?
jel ide secer direktno u snijeg ili se pravi agda? jer ovo drugo bi bio no fail, dobije se beton smjesa kojom se moze i zidati
pukepuke wrote: Šta bacila, kakvi bacila, ne dolazi u obzir, ukusna je, ne škripi šećer pod zubima...
wewa wrote:meni je to preslatko, pa ni ne dolazim u napast
a od failova, zescih, biljezim jedan uskrsnji vijenac od kupus-tijesta![]()
na kraju je bio trifle, u casama. zali Boze truda i vremena...
Uzela ga s coolinarike jer sam taman imala 7 bjelanjaka, a i svidjelo mi se da ubijem mikroorganizme...wewa wrote:a imas li pri ruci taj no fail recept?
jel ide secer direktno u snijeg ili se pravi agda? jer ovo drugo bi bio no fail, dobije se beton smjesa kojom se moze i zidati