Kontaktne leće - Sve o njima

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
omar_sa

#201 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by omar_sa »

Da li je neko narucivao lece preko ove stranice http://hamerlik.com/ ? Interesuje me kako ide u vezi placanja posto nemam iskustva sa online kupovinom?
Hvala
malosutra81

#202 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by malosutra81 »

Ma.Le.Na wrote:
Skyfox wrote:
to se meni desilo sa zadnjim parom od 6 pari leca i kontao sam da je od starosti zapravo se nije prepolovilo vec se samo pocijepao jedan komadic, nosio sam je samo par dana. Kupim novi set i prva leca mi je bila sa rupicom u sredini. To je fabricka mana ali ja nisam skontao danima... Nakon sto mi je dosadilo iritirianje odem da reklamiram i tamo vide rupicu... To su jedina dva takva slucaja koja sam imao. Ostalo sve 5
ovo moje se doslovno prepolovilo...po sredini na 2 dijela.. :roll:
nikad mi se to nije desilo zato sam i zbunjena...najgore je sto sad sumnjam u optiku gdje sam kupila...da li tamo da nastavim kupovati ili ne..
jer moram ih uskoro kupiti
ne vidim nista 8-) :lol:
desilo se i meni samo jednom daaavno (B&L sociva) puklo jedno socivo, ja ujutro kad sam vidjela :shock: uhvatila me panika, bio mi zadnji par a ne vidim dalje od dva metra :-) ...navece isprala sve regularno stavila u kutijicu, kad ujutro tako :roll:
ja sam sumnjala na to da im je istekao rok al nisam mogla biti sigurna jer sam bacila onu glavnu kutiju...uglavnom B&L uvijek kupujem i to je bilo jedino takvo iskustvo.
i da, no sikiriki , ta optika gdje sam ih kupila je mens'cini zatovrena :D
dottore

#203 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by dottore »

ja koristim barnaux bioxy-eyeye vec 6 mj, bez problema...nizozemske... :mrgreen:

ko fol, imaju ogroman protok kisika... :D

@omar_sa
nesto mi ovo jeftino....
omar_sa

#204 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by omar_sa »

dottore wrote:ja koristim barnaux bioxy-eyeye vec 6 mj, bez problema...nizozemske... :mrgreen:

@omar_sa
nesto mi ovo jeftino....
Ja sam negdje vec procitao da je neko narucivao sa ove stranice i da je pravo zadovoljan, samo ne znam kako to funkcionise sa placanjem???
malosutra81

#205 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by malosutra81 »

omar_sa wrote:
dottore wrote:ja koristim barnaux bioxy-eyeye vec 6 mj, bez problema...nizozemske... :mrgreen:

@omar_sa
nesto mi ovo jeftino....
Ja sam negdje vec procitao da je neko narucivao sa ove stranice i da je pravo zadovoljan, samo ne znam kako to funkcionise sa placanjem???
imaju 2-3 teme o socivima, na jednoj je neko fakat pominjao ovu stranicu pa malo procackaj, naci ces. sto se placanja tice, standardna online kupovina s debitnom karticom...
Albin_

#206 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by Albin_ »

malosutra81 wrote:
omar_sa wrote:

@omar_sa
nesto mi ovo jeftino....
imaju 2-3 teme o socivima, na jednoj je neko fakat pominjao ovu stranicu pa malo procackaj, naci ces. sto se placanja tice, standardna online kupovina s debitnom karticom...
Ja sam prije pola godina narucio sa te stranice i stigla su mi sociva na vrata bez ikakvih problema. Placao sam preko PayPal accounta.

Planiram bas ovih dana naruciti druga ali sam malo u dilemi koja da uzmem. Prvo sam koristio B&L - Optima FW pa onda Ciba Vision - Air Optix Aqua i ova druga mi se cina bolja. Ima li neko preporuku? :D
Karen

#207 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by Karen »

Ja kupujem preko hamerlik-a, plaćam paypalom i uzimam ciba vision. Sad čekam da mi dođu, naručila prije 7 dana. Zadovoljna sam :-D
bumboo

#208 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by bumboo »

Ovo mi zvuči unbeliveable, mislim cijene na ovoj stranici Hamerlik. Sigurno dostavljaju u BiH? Koliku ste poštarinu platili ako ste naručivali i koliko ste čekali dostavu? B&L leće SoftLens 59 za 6 mjeseci samo 12 eura, ovdje su ja mislim 100 KM. Ovo moram probati naručiti!!
Karen

#209 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by Karen »

Naručila sam u HR, sve skupa 22,5 eura. 6 leća u kutiji. ciba vision, o2.
Albin_

#210 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by Albin_ »

bumboo wrote:Ovo mi zvuči unbeliveable, mislim cijene na ovoj stranici Hamerlik. Sigurno dostavljaju u BiH? Koliku ste poštarinu platili ako ste naručivali i koliko ste čekali dostavu? B&L leće SoftLens 59 za 6 mjeseci samo 12 eura, ovdje su ja mislim 100 KM. Ovo moram probati naručiti!!
Ma sigurno dostavljaju, provjereno :D Osim ako si ti toliki peh pa da posiljka zaluta :-) Salim se.... M
Meni je stiglo na vrata, mislim da je bilo do deset dana. Postarina je 2,5 EUR s tim da sam ja odmah narucio 2 paketa sa po 6 leca kako bi mi trajale pola godine...
bumboo

#211 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by bumboo »

I ja moram 2 x 6 kom. jer su mi različite dioptrije na oba oka. Hvala vam, pokušat ću svakako. Ako me i oderu na carini i pošti, opet ću proći jeftinije nego da ovdje kupim. A nadam se da neću biti toliki peh...
nivla

#212 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by nivla »

bumboo wrote:I ja moram 2 x 6 kom. jer su mi različite dioptrije na oba oka. Hvala vam, pokušat ću svakako. Ako me i oderu na carini i pošti, opet ću proći jeftinije nego da ovdje kupim. A nadam se da neću biti toliki peh...
sve regularno sa hamerlikom, sto se tice carine trebao bi biti oslobodjen placanja carine i platiti 3,5km za carinsku evidenciju, uglavnom Krystian Hamerlik-Konopka i vise nego regularan prodavac
H.Ana

#213 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by H.Ana »

bumboo wrote:Ovo mi zvuči unbeliveable, mislim cijene na ovoj stranici Hamerlik. Sigurno dostavljaju u BiH? Koliku ste poštarinu platili ako ste naručivali i koliko ste čekali dostavu? B&L leće SoftLens 59 za 6 mjeseci samo 12 eura, ovdje su ja mislim 100 KM. Ovo moram probati naručiti!!
Naručila te iste nakon sto sam na forumu saznala za Hamerlik, stigle prije 3 dana, 10 dana nakon sto sam narucila. Sve regularno, prezadovoljna cijenom! :thumbup:
sarajevomojgrad

#214 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by sarajevomojgrad »

www.lensbase.com

za narucivanje sociva...nema je boljih/usluznijih/povoljnijih...

ne kupujte u sarajevu kod lokalnih optika(Baros i ostali) djaba im dajete pare..
mya

#215 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by mya »

H.Ana wrote:
Naručila te iste nakon sto sam na forumu saznala za Hamerlik, stigle prije 3 dana, 10 dana nakon sto sam narucila. Sve regularno, prezadovoljna cijenom! :thumbup:
kako si platila?
ja nemam paypal. na koji se jos nacin moze platiti? ne znam koju opciju da odaberem :?
irconbih

#216 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by irconbih »

Ljudi, zelio bih probati sociva, pa me zanimaju preporuke. Vidim da je jeftinije narucivati s neta, ali bi trebalo da provjerim dioptriju. U bilo kojoj optici? I koje uzeti? Znaci, nisam ih nikad nosio, pa sta biste preporucili? Cuo sam da onaj u Lukavici ima za 90 KM tri para tromjesecnih. Razlicita mi je dioptrija na ocima. Hvala!
miki27A

#217 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by miki27A »

irconbih wrote:Ljudi, zelio bih probati sociva, pa me zanimaju preporuke. Vidim da je jeftinije narucivati s neta, ali bi trebalo da provjerim dioptriju. U bilo kojoj optici? I koje uzeti? Znaci, nisam ih nikad nosio, pa sta biste preporucili? Cuo sam da onaj u Lukavici ima za 90 KM tri para tromjesecnih. Razlicita mi je dioptrija na ocima. Hvala!
Najbolje otici kod nekog ko ce ti uraditi detaljan pregled ociju. Zavisno od pregleda reci ce ti trebaju li ti meka ili tvrda sociva. I ja sam imala razlicite dioptrije, kupis 6 komada u jednoj dioptriji, sest u drugoj, ako je prevelika razlika onda dobro pazi koje ide u koje oko :) Meni su bile Bausch and Lomb FW (Optifree), ne znam tacno kako se sad zovu, ali pravo su mi bile udobne.
Sretno u nosenju i kratki FYI sociva se mogu nositi od 10-15 godina, nakon toga opet naocale ili neka druga opcija. (ja sam ih nosila 10 godina, sad sam uradila LASIK, pa sam mirna) :D
bumboo

#218 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by bumboo »

Naručila preko Hamerlika i stigle leće za 15 dana, sve skupa s poštarinom 32 Eur, mjesečne, 6 pari, Bausch & Lomb. Platila preko Paypala. Došlo u koverti, poštar donio na vrata. Odem prije toga provjerit koliko iste koštaju u optici - 130 KM!! :-D
Neće me više naše optike vidjeti po tom pitanju...
Lullaby5

#219 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by Lullaby5 »

miki27A wrote:Sretno u nosenju i kratki FYI sociva se mogu nositi od 10-15 godina, nakon toga opet naocale ili neka druga opcija. (ja sam ih nosila 10 godina, sad sam uradila LASIK, pa sam mirna) :D
Ovo nisam prije cula. Zna li neko objasniti zasto se ne smiju nositi vise od 10-15 godina??
Russs

#220 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by Russs »

Lullaby5 wrote:
miki27A wrote:Sretno u nosenju i kratki FYI sociva se mogu nositi od 10-15 godina, nakon toga opet naocale ili neka druga opcija. (ja sam ih nosila 10 godina, sad sam uradila LASIK, pa sam mirna) :D
Ovo nisam prije cula. Zna li neko objasniti zasto se ne smiju nositi vise od 10-15 godina??
zato sto sociva isusuju oci pa oko postane suho i ne mozes vise nositi sociva inace ja sam nosim sociva 12 godina i osjetim da su mi oci poprilicno suhe, zato skupljam pare da odem na lasik u Banjaluku :(
Jasenko_

#221 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by Jasenko_ »

omar_sa wrote:

@omar_sa
nesto mi ovo jeftino....
www.leceoptika.com je najbolja sto se tice mene, platis odma karticom online kad narucis i mozes posle pratiti svoju naruzbu preko stranice odma znas ako/kad su proizvod poslali i tako dalje. izgleda prodaju po cijelom balkanu jer se moze mjenati valuta gore na stranici KM.Euro,Kuna. eto jedino je to sto im nije izbor bas najveci ako trebas naruciti neka posebne kontaktne lece http://www.leceoptika.com/index.php?rou ... allproduct
Jasenko_

#222 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by Jasenko_ »

eh ustvari jel iko zna gde bi se mogle nabaviti kapi za oci jeftino jer izgleda oni neprodaju kapi. ?
debela

#223 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by debela »

koliko je postarina sa ove stranice?
Jasenko_

#224 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by Jasenko_ »

debela wrote:koliko je postarina sa ove stranice?
Postarina je 9KM po kutiji ako promjenis valutu tamo na gornji dio stranice u desni cosjak onda se mogu cijene vidjeti u KM. Ja sam ih bas danas bio kontaktiro mislio sam kupiti ove lece http://www.leceoptika.com/acuvue-2 samo su mu rekli da kapi za oci na prodaju trenutno. izgleda to se mora kupiti lokalno.
debela

#225 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by debela »

nasla sam cijenu sociva ali nisam nasla cijenu postarine. hvala ti. trenutno imam zalihu bar za dvije godine tako da ce sljedeca narudzba sacekati.
Post Reply