Kompjuteri i ovisnost
Moderator: anex
- JBT
#1 Kompjuteri i ovisnost
.... koliko se cesto i koliko dugo konektujete?
-
gandhi
Meni se u zadnje vrijeme zna zamagliti vid, što od nenaspavanosti, što od buljenja u kompjuter, fakat se moram 'skinuti'. Nekad mi se dešava da ne mogu pročitati nešto što je na 3-4 metra od mene, isto kao kad ustaneš u pola noći u WC, ili ujutro kad se tek probudiš. 
- stickitout
Imao sam srece da ne vidim kompjuter nekih par mjeseci i nije mi ni malo falio. Sad sam opet u virtualnom svijetu barem 5-6 sati dnevno i ni malo mi ne smeta.
Cudan fenomen. U svakom slucaju ko ga smisli njemu 5.
Cudan fenomen. U svakom slucaju ko ga smisli njemu 5.
-
leeloo
Sve što radim veže me za internet, tako da sam non-stop "nakačena".
Ali evo mjesec dana ima, nikako ono da prosurfam iz ćeifa... nego sve nešto fatam između nekih vražijih obaveza... Nikako da sjaše s mene...
A na moru smo ja i čojek mi moj jutarnju kafe ispijali u internet kafeu... romantika živa
Internet je moj osnovni izvor informacija... da nemam njega, ne bi znala šta se dešava u svijetu...
Ali evo mjesec dana ima, nikako ono da prosurfam iz ćeifa... nego sve nešto fatam između nekih vražijih obaveza... Nikako da sjaše s mene...
A na moru smo ja i čojek mi moj jutarnju kafe ispijali u internet kafeu... romantika živa
Internet je moj osnovni izvor informacija... da nemam njega, ne bi znala šta se dešava u svijetu...
-
Divota
Sto ti je rec ovisnostJBT wrote:Imam osjecaj kad ne bih sjeo tri dana za kompjuter da bih poceo krizirati.
To je bas zeznuto, vjerujem da ti nije lako, jos ako si familijaran, tek onda ti nije lako.
Nisam ovisnik.
-
Vozdra_123
eh ne moze bitiToozla wrote:24/7.....profesionalni + licni razlozi....
pa kad spavas
-
Toozla
....nema odmora dok traje obnova....Vozdra_123 wrote:eh ne moze bitiToozla wrote:24/7.....profesionalni + licni razlozi....
pa kad spavas
....imam neke web servise koji furaju sa kucnih kompjutera 24/7....kao recimo konverzija iz binarnog u heksadecimalni sistem....
-
PR80.
Online 24/7... isto k`o i ti.Toozla wrote:....ti se jos nisi ugasila.....koliko vidim.....PR80. wrote:Drago mi jeToozla wrote:24/7.....profesionalni + licni razlozi....kad vidim da sam i ja ubacena u tvoju listu.
![]()
![]()
![]()
Ja znam da si ti ovdje...
-
List
Trudim se da nikad ne budem više od 5 sati dnevno za kompom. I da prepolovim cifru od 5 sati. Na dva puta po 2 i po ili 3 sata (ako već sjedim 5 sati).
I u ta 3 sata svakih 1 sat obavezno ustajem. Pauza od 10-15 minuta.
Ovo djeluje malo paranoično al sjedio sam ja i duže par puta. Kad sam vidio šta se dešava nakon 7-8 sati prešao sam na ovaj režim.
Tako da ne mogu reči da sam ovisan. Kontrolišem se.
A često sam nakačen 24 sata dnevno. Al ne sjedim za kompom.
Napomena: nakon 8-9 sati počnu drhtat trepavice, oči odrvene.....osjećate umor u tijelu.....ne osjećate se dobro. Nekima počnu drhtat ruke.
I u ta 3 sata svakih 1 sat obavezno ustajem. Pauza od 10-15 minuta.
Ovo djeluje malo paranoično al sjedio sam ja i duže par puta. Kad sam vidio šta se dešava nakon 7-8 sati prešao sam na ovaj režim.
Tako da ne mogu reči da sam ovisan. Kontrolišem se.
A često sam nakačen 24 sata dnevno. Al ne sjedim za kompom.
Napomena: nakon 8-9 sati počnu drhtat trepavice, oči odrvene.....osjećate umor u tijelu.....ne osjećate se dobro. Nekima počnu drhtat ruke.