KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ema_

#226 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by ema_ »

Zadovoljna sam, ovo mi je prvi posao, malo iskustvo da naberem, a i super zvuči kad kažem, mada narod odmah misli da ima čovjek normu čim se zaposli u prosvjeti, al who cares :D .
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#227 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by A1fa »

Ja radim za jednu firmu koja se cesto kiti titulom ,,najpozeljniji'' poslodavac, vodeci izvoznik itd. Nadam se ne jos dugo jer je sva politika vezana za uposlenike bazirana na iskoristavanja rupa u zakonu. Pocev od plata pa do izbjegavanja davanja ugovora na neodredjeno vrijeme. Imaju desetak registrovanih firmi u bih pa gad ispucas 2 godine sa produzavanjem ugovora po 3 mjeseca, daju ti otkaz i odmah prijave na drugu firmu i tako ispocetka. Ovo rade fakultetski obrazovanom kadru koji govori po 2-3 jezika. I onda se cude sto im ljudi stalno odlaze i tek ti pocnu nuditi bolje uslove kad im najavis da ugovor neces produziti, sto cu i ja najvjerovatnije uraditi u slijedecih par mjeseci, samo ako mi se poklopi ovo nesto sto sam zaganjao ;)
topcam
Vozim: uzbrdo

#228 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by topcam »

kritichar wrote:dobra je plata, ali satnica nije
:thumbup: (da ne pisem da dugo nisam procitao ovako pametan odgovor)

Isti sam, ali ima i gore.. Prije 7-8 godina, dotakli se dijela oko plate i satnice..
I naravno nesto mizerno skroz.. ali kako rece "gazda", nije problem, vecina radi i 300 sati mjesecno,
ti mozes i vise ako hoces.. (ponudjeno je bilo petina od minimalca, tako reci). Djeca vise dzeparca
dobiju od plate koja bi bila, sa nekih regularnih 168 sati mjesecno.

Reko´ razmisliti cu i preko vrata. :lol: Svakakvih budala. Ima i jos gore od ovog, sto jest jest.
InvestmentSLO

#229 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by InvestmentSLO »

topcam wrote:
InvestmentSLO wrote:Minimalna plača v Sloveniji znaša nekaj več kot 600 EUR.

V Sloveniji je trenutno 126,730 brezposelnih ljudi. (7.5.2014)

leta 2007 je bilo približno 68,000 brezposlenih! (pred recesijo)!
Ti bi mogao iz prve ruke znati.

Hoce li Slovenija vratiti deviznu stednju koju je "zadrzala"?

Slovenija je dala skoro 200,000 ljudi kruh iz BIH. To je ta kamata,...

U Sloveniji je več izgrađeno više od 500 km avtoputeva i još je planu povečat kapacitet avtoputeva.
Sad se također obnavljaju željeznice i logistična skladišta. U Sloveniji živi ogromno ljudi sa prostora BIH cca: 200,000 ljudi
Večinom su u industrijskom mjesecu (Jesenice,Kranj,Ljubljana,Trbovlje,Hrastnik,Zagorje,Velenje,Celje,Maribor)
U tim gradovima je ogromno naših ljudi koji su i zaradili penziju.

Sad kad je recesija ogromno ljudi svakodnevno migrira u bližnju Avstriju i tako se jih vozi svaki dan na posao.
cca 50,000. Trenutno se gradi Željeznica (obnavlja i posodablja se) sad trebaju dosta radnika a slovenci to nečeju da rade..
To je rezervisano za,...

Ako želite mogu kome napisat CV na slovenski prevesti itd,... Linkove od agencija i zavoda za zapošljavanje,...
Slovenski jezik če te brzo usvojit i blizu ste od BIH. :D
Alhemicarkaa

#230 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by Alhemicarkaa »

InvestmentSLO wrote:
topcam wrote:

Hoćeš reči da ste ljudima dali smještaj i hranu, a oni su samo sjedili po kućama, hodali po gradu i razgledali izloge?
InvestmentSLO

#231 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by InvestmentSLO »

Ovo je link od državnog zavoda za zapošljavanje

Info tačka za strane radnike (BIH)

http://bshrsr.ess.gov.si/info_tacka_za_strance

Slovenija je veoma ljepa država (dežela) u jednom danu možeš, da skijaš na najboljim ski centrima te kupaš se u termama ili
kupaš na moru a nočni život je najbolji u glavnom gradu Ljubljana u kojoj dnevno migrira 600.000 ljudi i smještena je u centru države. Sve največje institucije nalaze se u Ljubjani. Ljubljana je odločno povezana putnom infrastruktorom,..
topcam

#232 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by topcam »

InvestmentSLO wrote:
topcam wrote:

U Sloveniji je več izgrađeno više od 500 km avtoputeva i još je planu povečat kapacitet avtoputeva.
Sad se također obnavljaju željeznice i logistična skladišta. U Sloveniji živi ogromno ljudi sa prostora BIH cca: 200,000 ljudi
Večinom su u industrijskom mjesecu (Jesenice,Kranj,Ljubljana,Trbovlje,Hrastnik,Zagorje,Velenje,Celje,Maribor)
U tim gradovima je ogromno naših ljudi koji su i zaradili penziju.

Sad kad je recesija ogromno ljudi svakodnevno migrira u bližnju Avstriju i tako se jih vozi svaki dan na posao.
cca 50,000. Trenutno se gradi Željeznica (obnavlja i posodablja se) sad trebaju dosta radnika a slovenci to nečeju da rade..
To je rezervisano za,..
.

Ako želite mogu kome napisat CV na slovenski prevesti itd,... Linkove od agencija i zavoda za zapošljavanje,...
Slovenski jezik če te brzo usvojit i blizu ste od BIH. :D

Sta imaju devizne stedise sa radnicima u SLO, koji te pare ne dobijaju na poklon, nego zarade.

Sta mislis kako bi se Slovenija razvijala bez tih radno sposobnih i ljudi koji su voljni da rade.

Slovenija je trenutno poput Grcke (koja se navodno oporavila), jedna od drzava EU koja je blizu bankrota,
sto je cinjenica koju sa zdravim razumom ne mozes pobiti.

Nece slovenci ni djecu da prave, i to je rezervisano za,...
InvestmentSLO

#233 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by InvestmentSLO »

Slovenija trenutno nije više u recesiji i neče trebat trojke ko (grci,španci,...)
Najviši ekonomisti nam razlagaju, da imamo 50,000 do 100,000 radnog mjesta kojeg bi morali iskoristiti i otvoriti
tvornice (Drvo-Les) Ogromne šume se veoma slabo koriste i tu vide priliku u Sloveniji.
Sigruno bi se slabije razvijali bez radne sile iz bivše yuge (BIH).
Sad je u Sloveniji trenutno pravi mali Baby boom več par godina i taj trend se veča i veča tako, da Slovenija če imati
polako več 2,300,000 stanovnika . (cca 10-15 godina)
Trenutno ima 2,050,000
Šveđanin

#234 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by Šveđanin »

Prevedi.. :run:
Eniac

#235 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by Eniac »

Da ti ja prevedem. U Sloveniji se u zadnje vrijeme radja puno djece, tako da za 15-ak godina nece trebati radnike iz BiH. A to znaci da i ono radnika sto bi radilo u Sloveniji i rasteretilo BiH ce biti ovdje nezaposleni.

Je li OK?
P308

#236 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by P308 »

Kako se tema o platama pretvorila u analizu Slovenije? :D
alenthekiller

#237 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by alenthekiller »

Znam momka koji je radio posao u kojem nije bilo smjena, posao je pravljenje stolica i namjestaja. Jednom je radio od 7 ujutru ponedeljka do 12 podne utorka. Kad je dosao kuci zvali su ga nakon toga i rekli da dodje na posao jer kamion stolica ide brzo i "gori" im da ga utovare. On se ne sjeca da su ga zvali a rekao je "Farbam stolice" kada su ga zvali. Nakon toga nije dobio prekovremene i pobio se sa gazdom, uzeo prekovremene i napustio posao. A sve to za platu od 700 KM, smijesno. Kaze radije ce sjediti kuci sa markom nego ginuti za 700, kao sto je neko napisao, neko je zadovoljan sa 500 a neko nije sa 1000. Sve zavisi od rada koji se radi i stresa na poslu.
Eniac

#238 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by Eniac »

alenthekiller wrote:Znam momka koji je radio posao u kojem nije bilo smjena, posao je pravljenje stolica i namjestaja. Jednom je radio od 7 ujutru ponedeljka do 12 podne utorka. Kad je dosao kuci zvali su ga nakon toga i rekli da dodje na posao jer kamion stolica ide brzo i "gori" im da ga utovare. On se ne sjeca da su ga zvali a rekao je "Farbam stolice" kada su ga zvali. Nakon toga nije dobio prekovremene i pobio se sa gazdom, uzeo prekovremene i napustio posao. A sve to za platu od 700 KM, smijesno. Kaze radije ce sjediti kuci sa markom nego ginuti za 700, kao sto je neko napisao, neko je zadovoljan sa 500 a neko nije sa 1000. Sve zavisi od rada koji se radi i stresa na poslu.
Jz bih radije 500 KM za 40 sati sedmicno i full godisnji odmor (18 radnih dana u startu pa svakih 5 godina po jedan dodatni) nego za 1000 za 60 i vise sati sedmicno i 7-10 dana godisnjeg.

Jeste mala plata, ali barem je ne trosim kod doktora ili za tablete sto za smirenje sto razne steroide da me drze da mogu raditi :) A i sta ce mi plata kojom mogu kupiti novi 4K TV kada nemam vremena ili sam preumooran da ga gledam.

Ali, nikad ne reci nikad...
Tuzla111

#239 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by Tuzla111 »

pa ja ne znam kojeg q ovi protestvuju kad su svima tako dobre plate :S
sluga_okupatora

#240 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by sluga_okupatora »

Eniac wrote:
alenthekiller wrote:Znam momka koji je radio posao u kojem nije bilo smjena, posao je pravljenje stolica i namjestaja. Jednom je radio od 7 ujutru ponedeljka do 12 podne utorka. Kad je dosao kuci zvali su ga nakon toga i rekli da dodje na posao jer kamion stolica ide brzo i "gori" im da ga utovare. On se ne sjeca da su ga zvali a rekao je "Farbam stolice" kada su ga zvali. Nakon toga nije dobio prekovremene i pobio se sa gazdom, uzeo prekovremene i napustio posao. A sve to za platu od 700 KM, smijesno. Kaze radije ce sjediti kuci sa markom nego ginuti za 700, kao sto je neko napisao, neko je zadovoljan sa 500 a neko nije sa 1000. Sve zavisi od rada koji se radi i stresa na poslu.
Jz bih radije 500 KM za 40 sati sedmicno i full godisnji odmor (18 radnih dana u startu pa svakih 5 godina po jedan dodatni) nego za 1000 za 60 i vise sati sedmicno i 7-10 dana godisnjeg.

Jeste mala plata, ali barem je ne trosim kod doktora ili za tablete sto za smirenje sto razne steroide da me drze da mogu raditi :) A i sta ce mi plata kojom mogu kupiti novi 4K TV kada nemam vremena ili sam preumooran da ga gledam.

Ali, nikad ne reci nikad...
Ja radim minimalno 360 sati mjesecno mada vecinom idem preko 400 - nije neka satnica al' se nabere :D
Doktor mi je dZaba (firma placa) a tablete sam rok'o i prije ovog posla - vise ono iz hobija :D
x_lecter

#241 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by x_lecter »

da mi je znati gdje te poslove nalazite ... cuj radio od ponedeljka do po utorka i otisao i pobio se sa gazdom :lol: :lol: :lol:
Grunge GSP 2101

#242 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by Grunge GSP 2101 »

[quote="Šveđanin"]Prevedi.. :run:

Pise: pa postaje ponovno tekoc in pri tem vhrani vse naravne lasnosti in ucinkovine..

mozda ti je lättare na Svedskom :mrgreen:
alenthekiller

#243 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by alenthekiller »

x_lecter wrote:da mi je znati gdje te poslove nalazite ... cuj radio od ponedeljka do po utorka i otisao i pobio se sa gazdom :lol: :lol: :lol:
woodteam u ilijasu, bujrum radi i ti ako hoces uvijek traze radnike :D
Kosato

#244 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by Kosato »

isto sam i ja imao jednog havera radio u eco company :D znali su i oni imati takve ideje s poslovima :D
Ammaar

#245 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by Ammaar »

Hajmo da vidimo ove sto drmaju, sto imaju astronomske plate, rade od kuce za australijske firme itd itd koliko ste donirali za ova poplavljena lodrucja, koliko ste porodica smjestili aaa? Hehe nije bitno kolika je plata, bitno je koliko je insan sretan i zadovoljan.
topcam

#246 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by topcam »

Jesi li ti licno zaradio i dao marku u zivotu, nevezano za koju humanitarnu akciju ?

Kroz post koji si napisao, ne djelujes bas sretno i zadovoljno..
Ammaar

#247 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by Ammaar »

topcam wrote:Jesi li ti licno zaradio i dao marku u zivotu, nevezano za koju humanitarnu akciju ?

Kroz post koji si napisao, ne djelujes bas sretno i zadovoljno..
Wow bas si vidovit to je cudo jedno.
topcam

#248 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by topcam »

Sve osim brojeva za loto pogodim.
Critic_JM

#249 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by Critic_JM »

1000KM mjesecno kao teamlead i scriptwriter u callcenter.
Svaki radni dan (pon-pet) od 10:30 do 15:30 kao teamlead.
Scriptwriting po potrebi projekta za istu firmu, to radim kuci.

Prezadovoljan sam :)
kakavdanakneiskustvu

#250 Re: KOLIKA JE VASA PLATA? Da li ste zadovoljni?

Post by kakavdanakneiskustvu »

daj bože da nam plate ostanu kolike su trenutno
Post Reply