Koji shop fali u Sarajevu????

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply

Koji shop fali u Sarajevu????

Poll ended at 20/01/2010 01:25

1. Jack&Jones, Veromoda
5
2%
2. Hervis
1
0%
3. G-star
3
1%
4. NewYorker
19
8%
5. H&M
85
37%
6. Zara, Bershka
22
10%
7. Replay
7
3%
8. Tommy Hilfiger
17
7%
9. C&A
28
12%
10. Neki drugi/ ni jedan
40
18%

Total votes: 227

chuchumbamayumbe

#51 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by chuchumbamayumbe »

Jesu li to svi oni iz Villa Parka, pa se sada sele tamo?!
:-)
I valjda se kaze, u Vrtovima Riverine, a ne u Vrtovi Riverine?!
Amsterdammer

#52 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by Amsterdammer »

Meni je izuzetno drago što nekih radnji nema kod nas, iz više razloga. Za H&M mi je drago, jer bi onda svaki svi u gradu nosili iste stvari :). Doduše, i pijace bi propale, jer je H&M kvalitetan, a jeftiniji od pijace. Recimo, kupio sam farmerke u Mariboru za 7€, majice po 5€, čak i po 2€, jaknu za 20€, šal za 1€ itd., i sve mi traje veoma dugo.
New Yorker je teška glupost, tamo i ne kupujem, a marke kao što su McDonalds ili Burger King mi ne trebamo u Sarajevu. Barem je to moje mišljenje. C&A je vrlo sličan H&M-u, ali nije toliko kvalitetan.
Amsterdammer

#53 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by Amsterdammer »

A Tommy je skup gdje god sam bio, čak i u Pragu, koji je jedan od najjeftinijih gradova Evrope, sam našao polo majicu kratkih rukava na kvadrate raznih boja za sitnicu od oko 90€.
karanana

#54 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by karanana »

ammsterdammer, fali li nam coffee shop amsterdam style?
a meni fale i oni shopovi gdje ono tete sjede u izlozima.
paral0c0

#55 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by paral0c0 »

^^

C&A je sigurno bolji od H&M.
paral0c0

#56 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by paral0c0 »

Amsterdammer wrote:A Tommy je skup gdje god sam bio, čak i u Pragu, koji je jedan od najjeftinijih gradova Evrope, sam našao polo majicu kratkih rukava na kvadrate raznih boja za sitnicu od oko 90€.
Tommyhilfiger je jeftin!

Evo vidi: http://www.tommyhilfiger.nl/?site=categorie&id=510

Ja sam narucio neki dan pola za samo 30 eura!

Ne treba nista novo naruciti, za 3 mijeseci bude sve po pola cijene!

Ovu sam ja kupio : http://www.tommyhilfiger.nl/?site=produ ... &color=933
za €90,- sada je €45,-
paral0c0

#57 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by paral0c0 »

Pavone je kupio 3 poslovna prostora u BBI centru:

1. tommy hilfiger 2. pavone shop 3. ....?????

http://www.pavone.ba
Banksy

#58 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by Banksy »

nebojeplavo wrote:Ovaj :oops: meni ne fale shopovi, fale mi pare :roll: :D :oops:
Fali još javnih kuhinja ...
Amsterdammer

#59 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by Amsterdammer »

Sorry, ali meni nije jeftino ni 30€ za majicu, pogotovo jer znam da mogu polo majicu kupiti u H&M-u za najviše 12€, a većina je ispod. Na ovom linku ima i majica po 60€ iz nove kolekcije, a mislim da nijedna majica ne može vrijediti više od 20€, da je najbolja na svijetu. Čak i Esprit sada ima sniženja, pa možeš naći super majice za 5€, dok im je 9,90€ regularna cijena.

http://shop.hm.com/nl/shoppingwindow?de ... shoptype=S evo recimo ovdje možeš vidjeti, a polo k'o polo, svaka je ok.
fixer

#60 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by fixer »

veselim se jedino zari. muska zara je san svakog muskarca. iako sam zari uvijek blizu, dobro bi je bilo imati u sa.
chino

#61 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by chino »

Jack & jones je super marka.. A za Zaru znam da se otvara u BBI 100% ;-)
paral0c0

#62 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by paral0c0 »

Amsterdammer wrote:Sorry, ali meni nije jeftino ni 30€ za majicu, pogotovo jer znam da mogu polo majicu kupiti u H&M-u za najviše 12€, a većina je ispod. Na ovom linku ima i majica po 60€ iz nove kolekcije, a mislim da nijedna majica ne može vrijediti više od 20€, da je najbolja na svijetu. Čak i Esprit sada ima sniženja, pa možeš naći super majice za 5€, dok im je 9,90€ regularna cijena.

http://shop.hm.com/nl/shoppingwindow?de ... shoptype=S evo recimo ovdje možeš vidjeti, a polo k'o polo, svaka je ok.

Hahhah, ja imam dosta stvari od Esprit, polo majica je €30,-.

H&M kvalitet je jedno veliko nula, garderoba vazda ista.

Evo cijene u Esprit za polo majice: http://www.esprit.nl/?mc=promotion.comefrom.esprit.com

Najbolja marka je definitivno G-star/Chasin denim: http://www.score.nl/
alica.k

#63 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by alica.k »

pull&bear, stradivarius, miss sixty i killah
Amsterdammer

#64 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by Amsterdammer »

paral0c0 wrote:
Amsterdammer wrote:Sorry, ali meni nije jeftino ni 30€ za majicu, pogotovo jer znam da mogu polo majicu kupiti u H&M-u za najviše 12€, a većina je ispod. Na ovom linku ima i majica po 60€ iz nove kolekcije, a mislim da nijedna majica ne može vrijediti više od 20€, da je najbolja na svijetu. Čak i Esprit sada ima sniženja, pa možeš naći super majice za 5€, dok im je 9,90€ regularna cijena.

Evo cijene u Esprit za polo majice: http://www.esprit.nl/?mc=promotion.comefrom.esprit.com

Što se tiče H&M-a, to je do ukusa, meni su oni ipak super i imam dosta njihovih stvari. A prije 3-4 dana sam kupio tri majice u Espritu, od čega dvije polo, za 17€, upravo u Amsterdamu (hehehe, izgleda da si i ti ovdje negdje, stalno postavljaš holandske stranice).

U Tommy kad god uđem iznerviram se, samo sam jednu stvar tamo kupio, i to u Americi, to je bila stvar koja je između jakne i dukserice, nešto kao šuškava dukserica, za 24$.
neprilagodjena

#65 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by neprilagodjena »

Amsterdammer nije to nista.

U njemackoj odes u Espirit lager i (kao sto svi idu) i mozes jakne naci za 20 eura,majice za 5 eura,haljine za 5 eura,cipele za 10 eura itd itd.
Svi nasi sto nosaju Espirit odjecu idu u te lager i kupuju.

Nadam se da ne strsim sa odgovorm :lol: :lol:
mojgrad

#66 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by mojgrad »

.........
Last edited by mojgrad on 19/03/2010 11:33, edited 1 time in total.
paral0c0

#67 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by paral0c0 »

Amsterdammer wrote:
paral0c0 wrote:

Što se tiče H&M-a, to je do ukusa, meni su oni ipak super i imam dosta njihovih stvari. A prije 3-4 dana sam kupio tri majice u Espritu, od čega dvije polo, za 17€, upravo u Amsterdamu (hehehe, izgleda da si i ti ovdje negdje, stalno postavljaš holandske stranice).

U Tommy kad god uđem iznerviram se, samo sam jednu stvar tamo kupio, i to u Americi, to je bila stvar koja je između jakne i dukserice, nešto kao šuškava dukserica, za 24$.
To je na snjizenje, kupio sam ja isto u Amsterdamu Replay jaknu za 110 koja je bila 160, u Bijenkorf.

Imas na snjizenje sada kupiti replay majice po €20,-

Imas u Roermond Designers oultet, najveci u Europi, imas sve poznate svijetske marke tamo, Hugo Boss kosulje za €30,- etc.
Ccccosmopolita

#68 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by Ccccosmopolita »

Amsterdammer wrote:Meni je izuzetno drago što nekih radnji nema kod nas, iz više razloga. Za H&M mi je drago, jer bi onda svaki svi u gradu nosili iste stvari :). Doduše, i pijace bi propale, jer je H&M kvalitetan, a jeftiniji od pijace. Recimo, kupio sam farmerke u Mariboru za 7€, majice po 5€, čak i po 2€, jaknu za 20€, šal za 1€ itd., i sve mi traje veoma dugo.
New Yorker je teška glupost, tamo i ne kupujem, a marke kao što su McDonalds ili Burger King mi ne trebamo u Sarajevu. Barem je to moje mišljenje. C&A je vrlo sličan H&M-u, ali nije toliko kvalitetan.
New Yorker ima dobar jeans..i najbolje reklame.
Sta bi hvalilo McDonaldsu ili Burger Kingu?
Inace izbegavam brzu hranu,pogotovo tu,gde sve ima isti ukus,ali ne mogu gledati samo na sebe i svoj izbor.
madner

#69 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by madner »

Luce wrote:Jest vala ja sam ti pravo skromna, barem kafu kako treba da mogu popiti a ni to mi ne daju :-D
Hocu rec da Bosanska kafa >> Starbucks kafa.

Sta ti je marketing :D
Amsterdammer

#70 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by Amsterdammer »

Ccccosmopolita wrote:
Amsterdammer wrote:Meni je izuzetno drago što nekih radnji nema kod nas, iz više razloga. Za H&M mi je drago, jer bi onda svaki svi u gradu nosili iste stvari :). Doduše, i pijace bi propale, jer je H&M kvalitetan, a jeftiniji od pijace. Recimo, kupio sam farmerke u Mariboru za 7€, majice po 5€, čak i po 2€, jaknu za 20€, šal za 1€ itd., i sve mi traje veoma dugo.
Inace izbegavam brzu hranu,pogotovo tu,gde sve ima isti ukus,ali ne mogu gledati samo na sebe i svoj izbor.

Ja sam ti alterglobalista, tj. protiv globalizacije. Djeci je vrlo teško objasniti da to ne treba jesti, a i mnogim odraslim. Ionako smo debela nacija, još nam samo to treba. Imamo mnogo bolje hrane, kako brzo, tako i spore.

Btw, kaže se "falilo", a ne "hvalilo"... hv ide samo na hvala :)
melb26sa

#71 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by melb26sa »

Ovo nama fali - outlet prodavnice http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=18

gdje znas da ces stvarno naci stvari jeftinije nego u obicnim prodavnicama. Odem u Bath and Body Works i kupim stvari koje bi me dosle $100 u njihovoj obicnoj radnji - dodjem do kase i sve to platim $15. To se trazi a nema veze sto je sat vremena voznje od mene.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#72 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by Truba »

dvd shop
Ccccosmopolita

#73 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by Ccccosmopolita »

Amsterdammer wrote:
Ccccosmopolita wrote:

Ja sam ti alterglobalista, tj. protiv globalizacije. Djeci je vrlo teško objasniti da to ne treba jesti, a i mnogim odraslim. Ionako smo debela nacija, još nam samo to treba. Imamo mnogo bolje hrane, kako brzo, tako i spore.

Btw, kaže se "falilo", a ne "hvalilo"... hv ide samo na hvala :)
Ti alterglobalisto ili antiglobalisto pomiri se da smo u procesu opste globalizacije.
Ni ti, ni ja to necemo promeniti,sigurno.
Ne bih se slozila o debljini ni tvoje, ni moje nacije..
Uporedi nas sa Amerima pa ces shvatiti sta je debelo.
Boga mi za to "faljenje"mislim da gresis.. :D
karanana

#74 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by karanana »

mislim da je hvalilo srpski jezik a falilo mislim da je bosanski jezik tako da ste oboje u pravu.
Amsterdammer

#75 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by Amsterdammer »

"Faliti" u smislu "nedostajati" se isto kaže u svim varijantama našeg jezika. "Hvaliti" u smislu "pohvaljivati", "govoriti lijepo o nekome" je skroz druga riječ. 100% sam siguran u to, a imam odlične jezičke reference za sve tri varijante.

Pa Amerikanci ne izlaze iz McDonaldsa i sličnih restorana, zato i jesu tako debeli. Ne kažem da i mi nemamo nekih nezdravih navika, ali McDonalds je poseban otrov. Ima film o tome, čovjek se hranio u Meku mjesec dana i udebljao se 13 kg, jedući Big Mac i sl., i pijući Coca Colu.

Znam ja da je globalizacija neizbježna, ali ne moram baš koristiti sve kompanije koje su osvojile svijet :) :skoljka: :sax:
Post Reply