Šta ste navalili na taj Tom Ford, sura dobio neki na poklon, žara, meni bezeze se učini, bolji mi svaki versace. Ima li po ovim našim parfimerijama ovih sto izlistaste da testiram to čudo od parfema.Tito_i_Partija wrote: ↑16/08/2026 08:40Ok, hajmo onda top 10 jer samo 5 stvarno nije dovoljno za hardcore parfemdžije poput nas na ovoj temi..black wrote: ↑15/08/2026 22:46Ma tesko se odluciti zato sam u stavio tri mogucaTito_i_Partija wrote: ↑15/08/2026 15:45
Gledaj Blekija što vara, tri parfema u jednom redu.![]()
Pa mog'o sam i ja reć' Louis Vuitton Imagination/Pacific Chill/Fleur Du Désert, ili Tom Ford Noir De Noir/Tobacco Vanille/Beau de Jour.
Nisi fer, ponovi post sa samo 5 parfema kukavico jedna.![]()
evo npr ostavio bi Ombre Leather i Interlude
![]()
A eto i sam si rekao kako nekada brzo dosade a drugi postanu interesantni![]()
![]()
1. Jean-Paul Gaultier Le Male Le Parfum
2. Tom Ford Noir De Noir
3. Louis Vuitton Imagination
4. Louis Vuitton Pacific Chill
5. Maison Francis Kurkjian Amyris Homme
6. Parfums de Marly Oajan
7. Nishane Wulong Cha
8. Xerjoff Richwood
9. Initio Musk Therapy
10. Yves Saint Laurent Babycat
Šteta što nije top 20 jer rado bi tu stavio još i Herod, Torino 2022, Teriaq Intense, L'Homme Ideal, i još milion drugih.![]()
(ne znam da li bi mi i top 50 bilo dovoljno da stavim sve što hoću)
koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moderator: anex
-
last mohicans
#14026 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
- Rugafet
#14027 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Vjerovatno da ima, ali i cijena je čudo tako da pripremi se na izuvanje
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#14028 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Solidan je blue, ali nije mu trajnost jaca strana.Mirisno vrlo lijepo izblendan za arapa..
- Emojti
#14029 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Mnogo bolji Rue Broca Theoreme, svjezija verzija, isto Afnan proizvodi. 3 dana mi se osjetio na majci koju sam odlozio u ormar, inace sve ide na pranje nakon prvog nosenja. Projektovao je i dalje na nekih 10ak centimetara. Nerealan parfem. Kupujem najmanje 2 backup boce cim dodje na stanje.
- Rugafet
#14030 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ovaj misliš?Emojti wrote: ↑20/08/2026 13:38Mnogo bolji Rue Broca Theoreme, svjezija verzija, isto Afnan proizvodi. 3 dana mi se osjetio na majci koju sam odlozio u ormar, inace sve ide na pranje nakon prvog nosenja. Projektovao je i dalje na nekih 10ak centimetara. Nerealan parfem. Kupujem najmanje 2 backup boce cim dodje na stanje.

- Emojti
- Rugafet
- Emojti
#14033 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Bio sam u Santino nedavno, isprobao Amber Oud Dubai Night, Hawas Atlantis, Hawas Tropical, 9pm elixir, Art of arabia 1, armaf sillage.
Tropical nerealno jak, bukvalno je prekrio sve ostale sto sam testirao i projektovao je bas jako da sam gusio sve oko sebe sto su mi i rekle cetri osobe koje su bile samnom.
Govorim radnici evo Azure Ouda ovo je krs krseva, ona kaze nemoj da prskas taj ni slucajno morat cu izac van iz radnje.
Tropical nerealno jak, bukvalno je prekrio sve ostale sto sam testirao i projektovao je bas jako da sam gusio sve oko sebe sto su mi i rekle cetri osobe koje su bile samnom.
Govorim radnici evo Azure Ouda ovo je krs krseva, ona kaze nemoj da prskas taj ni slucajno morat cu izac van iz radnje.
- konektovan
- Rugafet
#14035 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Stigao Rue Broca, na prvu 90% isti Thurati, na drugu 95% isti
kasnije moja nosina (koje Btw ima mašala
) uočava razliku u korist Theoremea. Juče mi ga je legenda ostavila ispred garaže gdje sunce udara malo je rec, tu se rostiljao nekih dva i po sata, kad sam se vratio odmah ga otvorim i skoro sam se spržio kada sam ga onako kljucalog aplicirao na kožu. Uglavnom, super $23 sitnica, i super kupovina 
- BHF_Manijak
#14036 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Pa i jesi i nisi u pravu. Mirisi kao mirisi Tom Forda, su stvarno beton, ja ih imam 3-4 i stvarno A klasa su, medjutim ono sto mene jebe, a i vecinu korisnika sto sam citao po recenzijama - jeste projekcija i trajnost. Hajde projekcija manje-vise, ne mora to nuklearno nesto biti, ali brate trajnost je jebada za te pare i to je ono sto najvise odbija raju.last mohicans wrote: ↑19/08/2026 22:47
Šta ste navalili na taj Tom Ford, sura dobio neki na poklon, žara, meni bezeze se učini, bolji mi svaki versace. Ima li po ovim našim parfimerijama ovih sto izlistaste da testiram to čudo od parfema.
Izvini ako platim za miris 500-600 maraka, onda nemoj ba da mi traje 3 sata i kapak. Bezobrazno.
A miris kao miris meni je vrhunska kuca, imam Tobacco vanille, Oud Tobacco, Cherry smoke, Ombre leather - parfemcine sve i jedan, predobri mirisi, ali kako rekoh trajnost je upitna, a projekcija nakon 1-2 sata opadne dramaticno.
- Emojti
#14037 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Treci put da nosim YSL MYSLF Le Parfum, nestao za sat vremena. Hajde s koze nije svacija ista, al bar pamucna majica i s nje nestane. Miris koji je u parfumerijama 360KM, na crno oko 200 i to je kriminal. Cekat cu Hawas neki klon pa nek se dusim i sintetici, ali bar se ne moram brinut o projekciji i trajnosti.
Sto se tice Tom Forda, moras pravi genijalac bit da napravis parfem s oud i vanilija notom da traje samo par sati.
Evo jedna jeftina preporuka iz DM-a, traje preko 12h na mojoj kozi https://www.dm-drogeriemarkt.ba/p/d/311 ... velvet-edp
Sto se tice Tom Forda, moras pravi genijalac bit da napravis parfem s oud i vanilija notom da traje samo par sati.
Evo jedna jeftina preporuka iz DM-a, traje preko 12h na mojoj kozi https://www.dm-drogeriemarkt.ba/p/d/311 ... velvet-edp
-
last mohicans
#14038 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Jasta radi. Recimo u Spaniji prošle Gisada neki novi uzeo, nije ga kod nas jos ni bilo kupiti. Dali mi ona mali prdez tester. Ja namirisem malo i na plazu, iz mora ja izasao, ono intezitet drama, jos jače. Parfem predobro miriše, dugo mi se tako na prvu nije dopalo nesto. Supuga, djeca, svima se svidio. Uzmem ja od 50ml, bio i neki popust. Isto on mirise, ali dva sata, jos ja 4-5 puta prsnem sto nikad s drugim parfemima ne radim. Bas slabo drzi, a taj mali tester bio dosta ntenzivniji.BHF_Manijak wrote: ↑26/08/2026 10:54Pa i jesi i nisi u pravu. Mirisi kao mirisi Tom Forda, su stvarno beton, ja ih imam 3-4 i stvarno A klasa su, medjutim ono sto mene jebe, a i vecinu korisnika sto sam citao po recenzijama - jeste projekcija i trajnost. Hajde projekcija manje-vise, ne mora to nuklearno nesto biti, ali brate trajnost je jebada za te pare i to je ono sto najvise odbija raju.last mohicans wrote: ↑19/08/2026 22:47
Šta ste navalili na taj Tom Ford, sura dobio neki na poklon, žara, meni bezeze se učini, bolji mi svaki versace. Ima li po ovim našim parfimerijama ovih sto izlistaste da testiram to čudo od parfema.
Izvini ako platim za miris 500-600 maraka, onda nemoj ba da mi traje 3 sata i kapak. Bezobrazno.
A miris kao miris meni je vrhunska kuca, imam Tobacco vanille, Oud Tobacco, Cherry smoke, Ombre leather - parfemcine sve i jedan, predobri mirisi, ali kako rekoh trajnost je upitna, a projekcija nakon 1-2 sata opadne dramaticno.
- konektovan
#14039 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Zati sto je "sazrio" tester..last mohicans wrote: ↑26/08/2026 14:39Jasta radi. Recimo u Spaniji prošle Gisada neki novi uzeo, nije ga kod nas jos ni bilo kupiti. Dali mi ona mali prdez tester. Ja namirisem malo i na plazu, iz mora ja izasao, ono intezitet drama, jos jače. Parfem predobro miriše, dugo mi se tako na prvu nije dopalo nesto. Supuga, djeca, svima se svidio. Uzmem ja od 50ml, bio i neki popust. Isto on mirise, ali dva sata, jos ja 4-5 puta prsnem sto nikad s drugim parfemima ne radim. Bas slabo drzi, a taj mali tester bio dosta ntenzivniji.BHF_Manijak wrote: ↑26/08/2026 10:54Pa i jesi i nisi u pravu. Mirisi kao mirisi Tom Forda, su stvarno beton, ja ih imam 3-4 i stvarno A klasa su, medjutim ono sto mene jebe, a i vecinu korisnika sto sam citao po recenzijama - jeste projekcija i trajnost. Hajde projekcija manje-vise, ne mora to nuklearno nesto biti, ali brate trajnost je jebada za te pare i to je ono sto najvise odbija raju.last mohicans wrote: ↑19/08/2026 22:47
- Tito_i_Partija
#14040 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Zavisi i od tvoje kože. Ja recimo nisam nikad im'o problema sa trajnosti TF parfema, dok znam za neke koji imaju. I vice versa što se tiče nekih drugih parfema. Generalno se namažem bezmirisnom kremom prije nego što se našpricam parfemom, za mene čini čuda.BHF_Manijak wrote: ↑26/08/2026 10:54Pa i jesi i nisi u pravu. Mirisi kao mirisi Tom Forda, su stvarno beton, ja ih imam 3-4 i stvarno A klasa su, medjutim ono sto mene jebe, a i vecinu korisnika sto sam citao po recenzijama - jeste projekcija i trajnost. Hajde projekcija manje-vise, ne mora to nuklearno nesto biti, ali brate trajnost je jebada za te pare i to je ono sto najvise odbija raju.last mohicans wrote: ↑19/08/2026 22:47
A to za projekciju se slažem, čak mi je počelo ić' na živce kad nosim neki "nuklearan" parfem jer smetam sebi, a kamoli drugima. Domet otprilike dužine ruke je sasvim dovoljan. Više mi je važan mirisni trag, zato generalno preferiram Parfum i Extrait verzije.
-
THEC
#14041 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Bio neki popust na onom ananas sajtu, i uzmem Hawas Black, i bas se razocaram, ne nuzno mirisom koliko svojim nosom, jedan od razloga sto sam odustao od Armaf CDNIM je taj sto sam poslije druge boce poceo da osjecam samo ono otvaranje i nista vise, citavim tokom trajanja parfema na kozi mi je u nosu onaj limun, citrus sta je vec, ma ubi
i jutros dosao ovaj Black, prsnem, ma apsolutno sve isto ko i CDNIM, evo par sati poslije nista drugo ja ne osjecam osim tih nota s otvaranja, pa jel moguce da mi nos ima problem sa tim nekim notama koje su ocito zajednicke tim parfemima da ne mogu nista drugo da osjetim u njima ?
- Rugafet
#14042 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Meni se Hawas Black razbio prije nekih dva mjeseca, možda par puta da sam turio bio. Nije mi zao uopste bilo, bacim ga sa porcha u šumu iza kuće.
- Tito_i_Partija
- Rugafet
#14044 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
A htio ni htio vremenom poprimiš masu stvari, navike, klupu, rijeci…Doduše i osjećam se kao ponosni Amer 
- Emojti
#14045 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Imas problema s nosom. Rotiraj parfeme i trebalo bi biti sve ok. Hawas Black ima slicno otvaranje kao CDNIM samo mnogo upeglanije. Poslije prelazi u tesku mahovinu koja traje i traje i traje. Cak 4 dana poslije pranja majice i dalje se dobro osjeti. Razbija CDNIM EDP i EDT po trajnosti definitivno. Nikad mi se CDNIM nije osjetio poslije pranja bez obzira koliko sprejeva stavim i na kojem programu pranja upalim odjecu.THEC wrote: ↑26/08/2026 15:42 Bio neki popust na onom ananas sajtu, i uzmem Hawas Black, i bas se razocaram, ne nuzno mirisom koliko svojim nosom, jedan od razloga sto sam odustao od Armaf CDNIM je taj sto sam poslije druge boce poceo da osjecam samo ono otvaranje i nista vise, citavim tokom trajanja parfema na kozi mi je u nosu onaj limun, citrus sta je vec, ma ubii jutros dosao ovaj Black, prsnem, ma apsolutno sve isto ko i CDNIM, evo par sati poslije nista drugo ja ne osjecam osim tih nota s otvaranja, pa jel moguce da mi nos ima problem sa tim nekim notama koje su ocito zajednicke tim parfemima da ne mogu nista drugo da osjetim u njima ?
Inace Hawas znam mnogo ljudi kojima su se razbile boce, medju njima sam i ja
-
THEC
#14046 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ma nisam vec par godina CDNIM koristio, i mislio sam da mi se nos oporavio od tog DNK, ali evo jutros iznenadjenje, ovo mi djeluje identicno CDNIM, pa hajde ostavit cu ga nek odstoji a pri tome i da sebi dam jos vremena a htio sam i CDNIM limited edition nekad da uzmem, al sad mislim da necuEmojti wrote: ↑26/08/2026 20:20Imas problema s nosom. Rotiraj parfeme i trebalo bi biti sve ok. Hawas Black ima slicno otvaranje kao CDNIM samo mnogo upeglanije. Poslije prelazi u tesku mahovinu koja traje i traje i traje. Cak 4 dana poslije pranja majice i dalje se dobro osjeti. Razbija CDNIM EDP i EDT po trajnosti definitivno. Nikad mi se CDNIM nije osjetio poslije pranja bez obzira koliko sprejeva stavim i na kojem programu pranja upalim odjecu.THEC wrote: ↑26/08/2026 15:42 Bio neki popust na onom ananas sajtu, i uzmem Hawas Black, i bas se razocaram, ne nuzno mirisom koliko svojim nosom, jedan od razloga sto sam odustao od Armaf CDNIM je taj sto sam poslije druge boce poceo da osjecam samo ono otvaranje i nista vise, citavim tokom trajanja parfema na kozi mi je u nosu onaj limun, citrus sta je vec, ma ubii jutros dosao ovaj Black, prsnem, ma apsolutno sve isto ko i CDNIM, evo par sati poslije nista drugo ja ne osjecam osim tih nota s otvaranja, pa jel moguce da mi nos ima problem sa tim nekim notama koje su ocito zajednicke tim parfemima da ne mogu nista drugo da osjetim u njima ?
Inace Hawas znam mnogo ljudi kojima su se razbile boce, medju njima sam i ja![]()
- Emojti
#14047 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ako prolazio pored neke parfumerije, probaj opet CDNIM.THEC wrote: ↑26/08/2026 21:17
Ma nisam vec par godina CDNIM koristio, i mislio sam da mi se nos oporavio od tog DNK, ali evo jutros iznenadjenje, ovo mi djeluje identicno CDNIM, pa hajde ostavit cu ga nek odstoji a pri tome i da sebi dam jos vremena a htio sam i CDNIM limited edition nekad da uzmem, al sad mislim da necua kad smo kod trajnosti, prvi CDNIM koji sam imao tamo 2017 je bio brutalan, na odjeci je isto tako danima moglo da se osjeti i kad se opere a na kozi i preko 20 sati, dok recimo naredna boca iz 2018/19 ne mogu se tacno sjetiti nije imala ni 50% tih performansi
U hawasu nema one prepoznatljive paljevine i crne ribizle.
Bio je ok do 2022 batchevi brutalni bili bas, ovo novo ni nakon sazrijevanja ni blizu kao prije. EDP iz 2023 i EDT 2024 traju oko 12h na mojoj kozi, a na odjeci poslije pranja ne postoje cak i ako upalim ciklus od 30 minuta pranje. Ja sam Hawasa uzeo najvise zbog slicnog DNK jer je i Hacivat slican. Ali samo u otvaranju, poslije 2 razlicita pravca barem ja tako osjetim. Ali svidja mi se vise nego CDNIM, planiram ga layerovat s Qaed Al Fursanom, mozda i sa CDNIM.