koja maska za kosu?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Meni kosa crvena, pa ja stavljam izgnjecene jagode i pravo je super....em poboljsa boju, em daje sjaj i elasticnost 8-).

Jedan koristan tip:
Cure, zene...ako idete u duge setnje, planinarite, boravite na plazi (ali se ne kupate) stavite conditioner (yebemu, kako se kaze na nashem :D ) na kosu i ostavite ga cijelo vrijeme boravka vani. Operite ga tek kada zavrsite sa aktivnoscu (koja god je). Kosa ima da vam bude mekana i sjajna kao nikada.
P.S. Nije bitno je li conditioner obican ili "leave on".....moze i jedan i drugi.
maccarona wrote: ja tuknem jedno jaje na grivu, i meda (pravog brcanskog )drzim sat vremena....u to vrijeme se jos depiliram , pocupam obrve

ja volim detalje, vi?
Pa lako je tebi kad Brcanskog meda imas na pretek, medzedino :lol:
Saian

Post by Saian »

pitt chime mazhes kosu ? :D :D :D
Zhaba

Post by Zhaba »

ja koristim jednom sedmicno masku od pantene pro-v fino je u kosu i legnem pajkiti i kad se probudim operem kosu ekstra bude :D
maccarona

Post by maccarona »

pitt wrote:
maccarona wrote:ja tuknem jedno jaje na grivu, i meda (pravog brcanskog :D )drzim sat vremena....u to vrijeme se jos depiliram , pocupam obrve :?

ja volim detalje, vi? :D :D :D :-)

yetti :D:D:D
pitt samo proteine uzima :lol: :lol: :lol:
_sa_

Post by _sa_ »

Lucy01 wrote: stavite conditioner (yebemu, kako se kaze na nashem :D )
balzam/regenerator :D
ne sumnjam ja da bi kosa nakon njega bila dobra ali kako da vani budem sa masnom i slipavom kosom? :D
kad smo vec kod balzama, jednom prije par godina ja dobih savjet od "iskusne" prodavacice kozmetike. :D
kaze - " ostavi farbu 45 minuta na glavi (inace ne drzim duze od 30) i kad operes stavi majonezu na glavu, preko majoneze stavi kesu i ostavi pola sata" :D :D
priupitam i raju, svi mi nahvalise majonezu i ja poslusam, ma horor zivi.
em mi je boja kose bila k'o drecavi limun (ona ofirna plava), em je to ljudi moji toliko smrdilo da sam citav sampon potrosila da sperem taj smrad sa glave.
dakle, prirodni recepti i ja - nikad vise :D
elseve, dove, sta bilo, samo nek je fabricki pravljeno :D
debela

Post by debela »

pa ne spada majoneza u prirodne recepte :) i to je fabricki proizvod. jos da dodam da vam redom zavidim na tim kvalitetnim, gustim, loknastim grivama :(
_sa_

Post by _sa_ »

znam ali sad ti je sve modificirano, ako krenemo od jagoda, ulja itd :D :D
na loknama ne trebas zavidjeti, ziva patnja dok ih izravnas a ako ih ne izravnas ni na sta ne lici... k'o da me na struju priheftas friz :D
debela

Post by debela »

dzaba, meni se lokne svidjaju i upravo taj friz ko prikacena na struju :D
_sa_

Post by _sa_ »

nikad zensku ugoditi :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

cudnije kose od svoje vlastite nisam vidjela. niti je ravna kako treba, a lagala bih ako bih rekla da je uvijena. :D
nekada je ne bih mijenjala ni za ciju kosu, a nekada mrzim svaku dlaku na svojoj glavi. :D
KeepItSimplE

Post by KeepItSimplE »

BAD HEAD maska za kosu od cokolade, jest malo skuplja..oko 30KM
kosta,ali pravo dugo traje i odlicna je.Ja sam je jednom priustila dosad :D
i stvarno je extra,a i dugo mi je trajala.Kosa uzasno brzo raste i plus
mirise na cokoladu :).Kome nije zao,ko moze da odvoji bar jednom
godisnje za ovu masku,nece se pokajati.Inace ja bih sve one prozvode
iz ove bad head linije pokupovala,ali to bi trebao jedan manji kredit
maksuz za to.Ne razumijem zasto je toliko skupo!? :-)
Bumbar

Post by Bumbar »

debela wrote:dzaba, meni se lokne svidjaju i upravo taj friz ko prikacena na struju :D
i meni pravooo :D

a kosa mi nekakva...nije ravna, nego se uvija ali nema lokne...ma ni tamo ni ovamo :roll: :(
inspire_me

Post by inspire_me »

Jel ima nesto iz te kolekcije BED HEAD za tanku i svilenkastu kosu koja se slozi i ni na sta ne lici..tj. ima li ista za volumen kose, ne mora biti iz BED HEAD kolekcije, al nesto da stvarno pomaze....
KeepItSimplE

Post by KeepItSimplE »

Inspire, pa bas zato sto ti je kosa tanka i farbana,ne bi trebala koristiti
regenerator,bar ne u velikoj mjeri.Kod mene je kosa gusta i nije farbana,pa ga ne koristim,osim nekad al bukvalno kap,samo da se puno ne petlja,jer mene recimo svrbi glava od regeneratora,a i brzo se prlja.
Ako bas moras,onda sto manje mozes i to izbjegavaj da stavljas direkt na tjeme.Probaj ovaj sampon,stvarno je beton,vidjeces!Malo je skuplji od standardnog,ali vrijedi.
Sad pitanje za tamne brinete..jeste vi cule da je super za tamno smedju kosu preliti je ohladjenom jakom crnom kafom??To je navodno maska,nisam jos probala..ako neko jeste,nek mi javne..a citala sam u nekakvom casopisu.
Last edited by KeepItSimplE on 04/06/2007 12:53, edited 1 time in total.
inspire_me

Post by inspire_me »

KeepItSimplE wrote:
inspire_me wrote:Jel ima nesto iz te kolekcije BED HEAD za tanku i svilenkastu kosu koja se slozi i ni na sta ne lici..tj. ima li ista za volumen kose, ne mora biti iz BED HEAD kolekcije, al nesto da stvarno pomaze....
Ja cu ti sad prepisati sve s ove tube,sampon,koji ja koristim,koji mi je spasio vlasiste,nakon sto sam ga iziritirala raznim tretmanima i samponima.
Ovo je preporuka ljekara i ovaj sampon mozes nabaviti samo u apoteci,a posto ja ovo ne znam prevesti,nadam se da ces se snaci :)

ROUGJHAIR ACTIVE (vjerovatno naziv kompanije)
Plus Active
SCHIUMA LAVANTE
UNIVERSAL TREATMANT

Sve ovo pise i sampon je u obliku gela za lice recimo..takva ambalaza..
Stvarno je predobar,kosa ti od njega bude dugo cista i NIKAKO te ne svrbi do pranja i povecava volumen (nemoj stavljat regenerator).Namijenjen je za jos svasta nesto..ciscenje vlasista..itd... al to se sama uvjeri :)
Ne znam kako ce to kod mene ici bez regeneratora, jer mi je jako tanka kosa i sva se zapetlja, pravo tesko se bez regeneratora rascesljava. Al svakako bih voljela i to probati, jer se dugo farbam u plavo i izvlacim pramenove, pa mi taj sampon samo moze pomoci. Hvala!!
Bumbar

Post by Bumbar »

inspire_me wrote:
KeepItSimplE wrote:
inspire_me wrote:Jel ima nesto iz te kolekcije BED HEAD za tanku i svilenkastu kosu koja se slozi i ni na sta ne lici..tj. ima li ista za volumen kose, ne mora biti iz BED HEAD kolekcije, al nesto da stvarno pomaze....
Ja cu ti sad prepisati sve s ove tube,sampon,koji ja koristim,koji mi je spasio vlasiste,nakon sto sam ga iziritirala raznim tretmanima i samponima.
Ovo je preporuka ljekara i ovaj sampon mozes nabaviti samo u apoteci,a posto ja ovo ne znam prevesti,nadam se da ces se snaci :)

Plus Active
SCHIUMA LAVANTE
UNIVERSAL TREATMANT

Stvarno je predobar,kosa ti od njega bude dugo cista i NIKAKO te ne svrbi do pranja i povecava volumen (nemoj stavljat regenerator).Namijenjen je za jos svasta nesto..ciscenje vlasista..itd... al to se sama uvjeri :)
Ne znam kako ce to kod mene ici bez regeneratora, jer mi je jako tanka kosa i sva se zapetlja, pravo tesko se bez regeneratora rascesljava. Al svakako bih voljela i to probati, jer se dugo farbam u plavo i izvlacim pramenove, pa mi taj sampon samo moze pomoci. Hvala!!
dobar sampon :-D ...zapravo, to valjda nije ni sampon nego cisteca pjena nekakva :-D
KeepItSimplE

Post by KeepItSimplE »

Bumbar wrote:
inspire_me wrote:
KeepItSimplE wrote: Ja cu ti sad prepisati sve s ove tube,sampon,koji ja koristim,koji mi je spasio vlasiste,nakon sto sam ga iziritirala raznim tretmanima i samponima.

Plus Active
SCHIUMA LAVANTE
UNIVERSAL TREATMANT

dobar sampon :-D ...zapravo, to valjda nije ni sampon nego cisteca pjena nekakva :-D

ma ne znam sta je,al najprije da je bas to..cisteca pjena,cini mi se da je tako rekla i apotekarka,cini cuda od vlasista :D
surajaa

Post by surajaa »

@ KeepItSimplE, koiko kosta ta pjena, koliko si je koristila da bi dobila te optimalne rezultate na glavi i ako se mozes sjetiti apoteke gdje si je nabavila, dobro bi mi doslo...mislim da nemaju sve apoteke Rough proizvode u ponudi, a neke apotekarke su cesto neljubazne, neupucene u trziste, pa mozda nece shvatiti sta trazim od njih??... :D hvalaaa
Bumbar

Post by Bumbar »

surajaa wrote:@ KeepItSimplE, koiko kosta ta pjena, koliko si je koristila da bi dobila te optimalne rezultate na glavi i ako se mozes sjetiti apoteke gdje si je nabavila, dobro bi mi doslo...mislim da nemaju sve apoteke Rough proizvode u ponudi, a neke apotekarke su cesto neljubazne, neupucene u trziste, pa mozda nece shvatiti sta trazim od njih??... :D hvalaaa
18 KM...je pjena :)...imas u apoteci u Merkatoru...odnosno ispod merkatora :D ...mislim da imas u svima Apotekama Sarajevo :-D
surajaa

Post by surajaa »

Bumbar wrote:
surajaa wrote:@ KeepItSimplE, koiko kosta ta pjena, koliko si je koristila da bi dobila te optimalne rezultate na glavi i ako se mozes sjetiti apoteke gdje si je nabavila, dobro bi mi doslo...mislim da nemaju sve apoteke Rough proizvode u ponudi, a neke apotekarke su cesto neljubazne, neupucene u trziste, pa mozda nece shvatiti sta trazim od njih??... :D hvalaaa
18 KM...je pjena :)...imas u apoteci u Merkatoru...odnosno ispod merkatora :D ...mislim da imas u svima Apotekama Sarajevo :-D

Hvala Bumbar :)
Bumbar

Post by Bumbar »

no frks :D 8-)
violently_happy

#72 Re: koja maska za kosu?

Post by violently_happy »

semmy wrote:
ja_cura_ wrote:posto je moja kosa duga ali isisana, gusta, debljih vlasi, talasasta - ja kosu zato uvijek feniram i naravno tako i isusujem. posto sam probala svakakve maske za kosu - od dove, preko garnier pa do l'oreala i ostale manje poznate marke - pa s nijednom nisam ono bas bila pravo zadovoljna.

hajmo zene i cure, koju vi koristite i koju bi preporucile!
hvala :D

imala sam isti problem kao ti, imam slicnu mozda cak i istu kvalitetu kose... ja vec par godina koristim T kolekciju za suhu, tretiranu kosu od Alcina kozmetike, fakat su extra..T sampon, maska i sprej prije feniranja....
probaj neces neces se pokajati
i ja imam presuhu i kovrdzavu kosu koju stalno feniram.ova T-kolekcija je super, koristim vec pola godine i stvarno kosa je drugacija...a nisu ni skupi...
violently_happy

Post by violently_happy »

i jos nesto..kad stavis masku drzi je na kosi oko 20 min do pola sata, i mozes preko kesu neku ili foliju i zagrijes s vremena na vrijeme fenom..to mi je frizer preporucio...eto :D
amrino

Post by amrino »

cHupjahalic@ wrote:
Minnela wrote:
amrino wrote:I kolko je maska za kosu? 100 KM?!
Ko daje tolko para ZA TO- s njim nesto nije u redu... :roll:
ta maska i ako kosta toliko traje dugo vremena..svako zna svoje i ne vidim razloga da se govori da neko nije u redu jer se usudio to kupiti i to jos za svoje pare ... :? :roll:
pa ovo nije prvi put da ona ispada sa takvim komentarima, jer pobogu ona zna ko je u redu a ko nije samo zato sto se moze nabaviti neki produkt koji ona nema ili s` kojim nije bila u dodiru.
i drugo: otkud ona zna koliko uopste jedna bocica kosta i da li uopste kosta 100 KM? svasta ce covjek vidjeti...
Naravno da nije prvi put- a nije ni zadnji. Za razliku od nekih ljudi na ovom forumu- ja imam savjest- i stvarno ne mogu da vjerujem da ljudi imaju obraza da pricaju o tome kako kupuju usisivace od 4000 KM, sampone i maske ZA KOSU od 50- 100 KM...kada je prosjecna plata- 300 KM, kada ljudi oko nas nemaju sta da jedu! I jos na kraju ispada da se JA trebam stiditi svojih komentara i da ja imam ISPADE?!
Svaki put- kada procitam nesto s cime se ne slazem (a snobizam i rasipnistvo- prezirem iz dna duse)- naravno da cu reagovati.
Vi trosite pare kako hocete- ali ako o tome pisete na forumu- imam i ja pravo da to prokomentarisem. :P
KeepItSimplE

Post by KeepItSimplE »

Bumbar ti je prva odgovorila,ja tek sad vidim da si me pitala..
ja kupujem u apoteci kod Katedrale.. i reci cu ti da sam nakon 2
pranja samo dobila rezultate!
Post Reply