Ko slavi VALENTINOVO?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

StarScream

#1 Ko slavi VALENTINOVO?

Post by StarScream »

Dok smo sinoc sjedili u kaficu pricajuci o svacemu po malo, jedna drugarica me upita sta cu kupiti djevojkama za Valentinovo. Ja kroz smijesak i salu rekoh da necu kupiti nista jer to nije moj praznik. Vecina u drustvu se zacudi takvom mom odgovoru. Jedna druga drugarica mi onda rece kako je to medjunarodni praznik i svi to obiljezavaju. Ubrzo smo presli preko toga.

Tek dok sam se vozio kuci poceo sam ozbiljno da razmisljam o tome. Zasto smo uvijek mi ti koji moramo da prihvatamo tudje obicaje? Ako ne slavim Valentinovo, ispade da sam seljak. Koliko "oni" obiljezavaju mojih obicaja i praznika. To je lako odgovoriti; Nula !! Imamo li uopste pravo i snagu da kazemo da nesto nije moje/nase, pa makar dolazilo i sa "kulturnog" zapada, a da nas ne oznace kao zatucane, nacionaliste i seljake?

Ako je danas Valentinovo, koji svetac je sljedeci? Ko zna...
callmethebreeeze

#2 Re: Ko slavi VALENTINOVO?

Post by callmethebreeeze »

StarScream wrote:Dok smo sinoc sjedili u kaficu pricajuci o svacemu po malo, jedna drugarica me upita sta cu kupiti djevojkama za Valentinovo. Ja kroz smijesak i salu rekoh da necu kupiti nista jer to nije moj praznik. Vecina u drustvu se zacudi takvom mom odgovoru. Jedna druga drugarica mi onda rece kako je to medjunarodni praznik i svi to obiljezavaju. Ubrzo smo presli preko toga.

Tek dok sam se vozio kuci poceo sam ozbiljno da razmisljam o tome. Zasto smo uvijek mi ti koji moramo da prihvatamo tudje obicaje? Ako ne slavim Valentinovo, ispade da sam seljak. Koliko "oni" obiljezavaju mojih obicaja i praznika. To je lako odgovoriti; Nula !! Imamo li uopste pravo i snagu da kazemo da nesto nije moje/nase, pa makar dolazilo i sa "kulturnog" zapada, a da nas ne oznace kao zatucane, nacionaliste i seljake?

hmm, sudeci po onom podebljanom ti si za prihvatanje nekih drugih obicaja. :D
ja mislim da je to prvenstveno praznik izmisljen da se raji mazne jos malo love.
licno ga ne slavim, ne iz tih razloga koje ti navodis, vec sto mi je totalno bezvezan.
i nisam seljak.
ja sam sandzaklija.
8) :D 8)
Last edited by callmethebreeeze on 12/02/2008 17:35, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

mislis sarajliiiiiiiijaaaaaaaa :D:D:D
callmethebreeeze

pitt wrote:mislis sarajliiiiiiiijaaaaaaaa :D:D:D
jes, bogu mi.
:D
piticu, sta ces ti kupiti?
ili se odupires ovih kaurskim obicajima?
pitt

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:
pitt wrote:mislis sarajliiiiiiiijaaaaaaaa :D:D:D
jes, bogu mi.
piticu, sta ces ti kupiti?
ili se odupires ovih kaurskim obicajima?
ma meni je svaki dan valentinovo.......al to ne znaci da ne mozes na taj dan malo extra paznje pokloniti.

moram se uklopiti da me cafiri ne provale :D:D:D
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

kasno je @pitt! :D :D primjecen si! :D :D
shuriken

#7 Re: Ko slavi VALENTINOVO?

Post by shuriken »

callmethebreeeze wrote:
StarScream wrote:Dok smo sinoc sjedili u kaficu pricajuci o svacemu po malo, jedna drugarica me upita sta cu kupiti djevojkama za Valentinovo. Ja kroz smijesak i salu rekoh da necu kupiti nista jer to nije moj praznik. Vecina u drustvu se zacudi takvom mom odgovoru. Jedna druga drugarica mi onda rece kako je to medjunarodni praznik i svi to obiljezavaju. Ubrzo smo presli preko toga.

hmm, sudeci po onom podebljanom ti si za prihvatanje nekih drugih obicaja. :D
ja mislim da je to prvenstveno praznik izmisljen da se raji mazne jos malo love.
licno ga ne slavim, ne iz tih razloga koje ti navodis, vec sto mi je totalno bezvezan.
i nisam seljak.
ja sam sandzaklija.
8) :D 8)
yeah, poligamija i Valentinovo su inkompatibilni
nemere to!
pitt

Post by pitt »

nego......'vako se to radi :D:D:D:D:D

Saudi Arabia bans all things red ahead of Valentine's Day
Story Highlights
Saudi Arabia has banned red gift items like red roses until after Valentine's Day

Image

Islamic conservatives consider the celebration of such a holiday a sin

Celebration seen as encouraging immoral relations between the unmarried

(CNN) -- Saudi Arabia has asked florists and gift shops to remove all red items until after Valentine's Day, calling the celebration of such a holiday a sin, local media reported Monday.

"As Muslims we shouldn't celebrate a non-Muslim celebration, especially this one that encourages immoral relations between unmarried men and women, " Sheikh Khaled Al-Dossari, a scholar in Islamic studies, told the Saudi Gazette, an English-language newspaper.

Every year, officials with the conservative Muslim kingdom's Commission for the Promotion of Virtue and Prevention of Vice clamp down on shops a few days before February 14, instructing them to remove red roses, red wrapping paper, gift boxes and teddy bears. On the eve of the holiday, they raid stores and seize symbols of love.

The virtue and vice squad is a police force of several thousand charged with, among other things, enforcing dress codes and segregating the sexes. Saudi Arabia, which follows a strict interpretation of Islam called Wahhabism, punishes unrelated women and men who mingle in public.

Ahmed Al-Omran, a university student in Riyadh, told CNN that the government decision will give the international media another reason to make fun of the Saudis "but I think that we got used to that by now."

"I think what they are doing is ridiculous," said Al-Omran, who maintains the blog 'Saudi Jeans.' "What the conservatives in this country need to learn is something called 'tolerance.' If they don't see the permissibility of celebrating such an occasion, then fine -- they should not celebrate it. But they have to know they have no right to impose their point of view on others."

Because of the ban on red roses, a black market has flowered ahead of Valentine's Day. Roses that normally go for five Saudi riyal ($1.30) fetch up to 30 riyal ($8) on February 14, the Saudi Gazette said.

"Sometimes we deliver the bouquets in the middle of the night or early morning, to avoid suspicion," one florist told the paper.

Saudi Arabia has often come under criticism for its treatment of women, most recently in a United Nations report that blasted the kingdom for widespread discrimination. Under Saudi law, women are subject to numerous restrictions, including a prohibition against driving and a requirement that they get a man's permission to travel or have surgery.

A businesswoman told the Times of London this month that she was detained and strip-searched by the religious police for holding a meeting in a coffee shop with male colleagues.

Two years ago, a teenager was raped by seven men who found her alone with a man unrelated to her. The government sentenced the 19-year-old woman to 200 lashes and six months in prison for being in the company of a man who wasn't a family member or her husband. She was later pardoned. The seven rapists were sentenced to two to nine years in prison.
CHICAGO

#9 VALENTINOVO....

Post by CHICAGO »

Ja sam vala kupio zeni dijamantske nausnice....

ali realno sve u svemu, Valentinovo je OK samo sto (barem ovdje u Americi) ja mislim da je to produkt bogatih 2% koji su "napravili" jos jedan praznik za koji se trose MILIJARDE DOLARA....

jebo mater ako nisu CHifuti umjeshani u ovo sve.... mamicu im s kapicom...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

Vala licno meni nista ne znaci, cista komercijalizacija ljubavi.
Zna se ko je bio st.Valentin...iako danas svi mahom to slave.
Ako ti neko znaci nesto, dokazat ces mu to kad god mozes a ne 14.2. samo :oops:
Al eto moze se izac sa partnerom cisto onako da ne ispadnes iz fazona...a sto se tice poklona.
Bi mi glupo jednom ja nisam nista kupila, a ja dobila... :roll:
Pa se obezbjedim na vrijeme ako treba :oops: :D
StarScream

Post by StarScream »

@Chicago, nemoj rasizma!
StarScream

Post by StarScream »

ladyblue18 wrote: Al eto moze se izac sa partnerom cisto onako da ne ispadnes iz fazona...a sto se tice poklona.
Upravo je to taj problem! Zasto mi uvijek moramo biti podlozni tudjim fazonima.
callmethebreeeze

StarScream wrote:@Chicago, nemoj rasizma!
:thumbup:
moze vala i bez antisemitizma
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

StarScream wrote:
ladyblue18 wrote: Al eto moze se izac sa partnerom cisto onako da ne ispadnes iz fazona...a sto se tice poklona.
a sta ja znam :roll:
al eto obicaj je bar valjda izac sa njim/njom taj dan pa prohodat onako u toj atmosferi :oops:
callmethebreeeze

StarScream wrote:
spoji ugodno s korisnim, ovdevi je na zikr.
Leonid Breznjev

#16 Re: VALENTINOVO....

Post by Leonid Breznjev »

CHICAGO wrote:Ja sam vala kupio zeni dijamantske nausnice....

ali realno sve u svemu, Valentinovo je OK samo sto (barem ovdje u Americi) ja mislim da je to produkt bogatih 2% koji su "napravili" jos jedan praznik za koji se trose MILIJARDE DOLARA....

jebo mater ako nisu CHifuti umjeshani u ovo sve.... mamicu im s kapicom...
eto vidis! i sta da kaze covjek na ovo? ali fakat! :roll: :roll:
tech10

Post by tech10 »

Nase hanume slave sve, sache one spojiti Valentine sa 8. martom. :D

Image
Neelix

Post by Neelix »

slavim, i apsolutno mi nije bitno porijeklo jednog ovako lijepog praznika. bas ste cangrizave babe usidjelice :D
CHICAGO

Post by CHICAGO »

callmethebreeeze wrote:
StarScream wrote:@Chicago, nemoj rasizma!
:thumbup:
moze vala i bez antisemitizma

Nemojte me vas dvojica zajebavat... kakvog antisemitizma i rasizma...

ba CHIFUTI mrze sve osim sebe samih... treba da ih vidite od kako izgledaju do kako se ponashaju.... "nikad necu zaboraviti komentar Sharona "I dont give a shit about what (USA) Congress says, I AM the Congress".... mozes li ti misliti muda!!!!!!

svi se pare medju sobom, 99.99% ih nosi naocale, ima govorne mane ili hodaju cudno....

a evo jos jedne stvari ... pogledajte engl. rijec za nakit ..."JEWLERY"... znaci JEW-LERY.....

ma u sve su upetljani i pobili bi sve i katolike i baptiste i pravoslavce i budhe za pare...
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Neelix wrote:slavim, i apsolutno mi nije bitno porijeklo jednog ovako lijepog praznika. bas ste cangrizave babe usidjelice :D
jesu bas :D meni to bas slatko, ne vidim nista lose u tome da se jedan dan u godini obiljezava kao dan ljubavi :)
Taras Buljba

Post by Taras Buljba »

Valantinovo ne slavim niti obilježavam.

Što nije razlog da svojoj ženi svaki dan ne posvetim onu dozu pažnje koju neki jedva uspiju i za to famozno "Valentinovo"...

Ubleha ko` i svaka druga :-D
WizzardFromBOZ

Post by WizzardFromBOZ »

CHICAGO wrote: a evo jos jedne stvari ... pogledajte engl. rijec za nakit ..."JEWLERY"... znaci JEW-LERY.....
nauci engleski prvo pa onda pisi i tumaci. :D

osim toga, onima koji vole valetinovo ne smeta.
Last edited by WizzardFromBOZ on 12/02/2008 22:00, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

pa i treba da joj svaki dan posvecujes ljubav i paznju....al nekad je fino imati i neki poseban dan za to. Isto kao i 8 mart.
Taras Buljba

Post by Taras Buljba »

Mislim da ti posebni dani samo služe vechini muškaraca kao default gateway :D
the_forgotten

#25 Re: Ko slavi VALENTINOVO?

Post by the_forgotten »

Nije to medjunarodni praznik...vec katolicki...koji je dobio ime po Svetom Valentinu. Ja ga licno ne slavim...jer volim svog momka svaki dan...tako da mi ne treba "valentonovo " niti bilo koji drugi praznik da mu pokazem da ga volim. :)!
Ti slavi ako se tebi slavi...ali ako ti se ne slavi...nemoj...pusti suplju drugih koji te zbog toga nazivaju seljakom ili nacionalistom....oni samo lijece svoje komplekse na tebi :-)
Post Reply