Nije nikakva zezancija, ozbiljna tema
(ups, ovo je trebalo na "Umjetnost zivljenja", pa ako nije problem...)
Moderator: anex
Za*ebat ces se...healthwarning wrote:Neko mi je spominjao da se ubaci i saka-dvije kukuruzavaljda radi boje, pojma nemam, ali vidim da toga nema u tvom receptu. Nejse, sutra na jacapi da proberem fin, mekan, bijel kupus i na posao.
Ako mi se ne ucini preambiciozno, mozda zatrazim pomoc u vezi kiselih paprika, filovanih kupusom.
ovo ti je fora srednje bosne, ja sam ti posvaka, ako igdje ima kupusa, ima u nas, i ako iko zna o kupusu.. nemoj samo da bude onaj piramidalni...healthwarning wrote:Neko mi je spominjao da se ubaci i saka-dvije kukuruzavaljda radi boje, pojma nemam, ali vidim da toga nema u tvom receptu. Nejse, sutra na jacapi da proberem fin, mekan, bijel kupus i na posao.
Ako mi se ne ucini preambiciozno, mozda zatrazim pomoc u vezi kiselih paprika, filovanih kupusom.
zato se stavlja onaj rijecni, preko koga je sto voda proslo, ,najmanje porozan, najmanje se osipa...whow wrote:Joj ja sam isao u drugu provinciju da nadem propisan kamen , sta ces kad zivim u ravnici . Punica hoce kamen sa planine ( cist planinski) , pritom moras paziti da kamen nije krecnjackog " podrijetla" da ne bih odpustao, dakle treba dobra , mocna kvrga. Al' problemina tu nije kraj jer punici nevalja "obicni" kupus kaze opor, njoj treba neki tajvanski kojeg nikada nema na zalihama jer ga Kinezi /Kinjezi razgrabise pa se moram utrkivati sa kinjezima ko ce prije do tajvanskog kupusa .
:-)I meni je kiselila prethodna klasa.seka wrote:mani, meni se gadi kupovni - suprug mi pricao "kako" su u vojsci kiselilimanijak1 wrote:Zašto se patitikad ima onaj dobri kupovni domaći ?
![]()
mozda nema veze al´ od tada ne kupujem
od tad uzimam samo od prijateljice
ima,ima...jel moze na sobnoj temperaturi da ga ne cekam dugo?novalic wrote:ima.. ali onaj isjeckani, imas li kakvoga podruma, balkona, prozora, jebo ga ti...