Nezainteresirani ?moonca wrote: Koji, pomozi mi .![]()
ne budi ....k.
Standardni?
SMRovci? Standardna mentalna retardacija?
Svojtiposao likovi
Moderator: anex
Nezainteresirani ?moonca wrote: Koji, pomozi mi .![]()
ne budi ....k.
Reinstalacija!Black swan wrote: danas kad čujem reinstalacija ili virus... proljev dobijem
Ti si ZALJohn Cleese wrote:Reinstalacija!Black swan wrote: danas kad čujem reinstalacija ili virus... proljev dobijem
Viruuuuuuus!
ZLO itself, incarnatedBloo wrote:Ti si ZALJohn Cleese wrote:Reinstalacija!Black swan wrote: danas kad čujem reinstalacija ili virus... proljev dobijem
Viruuuuuuus!![]()
![]()
vrati im istom mjerom!Kataklinger wrote:Kako se nositi sa supcima u haustoru koji bez ikakvog obavjestenja drugih stanara uvale 15 majstora u stan, i pocnu busit, lupat, izbijat i tako 10 dana?
Kod nas to cini mi se nikad ne prestaje. Samo u jednom slucaju su komsije napisale obavjestenje o radovima i predvidjeni rok radova (koji je ionako bio probijen najmanje mjesec dana). Ovi tekuci radovi traju vec najmanje mjesec dana i momci koji trenutno rade u stanu mi rekose da ce trajati najmanje jos par mjeseci. S radovima krenu u sedam ujutro, cak i subotom i nedjeljom. Ne lupaju naravno stalno i nema stalno te buke ali je grozno kad ti jutro pocne s bukom udaraca od zidove ili kad u sedam navece umoran poslije posla umjesto da se opustas i odmaras moras slusati zvuk busilica, brusilica, cekica.Kataklinger wrote:Kako se nositi sa supcima u haustoru koji bez ikakvog obavjestenja drugih stanara uvale 15 majstora u stan, i pocnu busit, lupat, izbijat i tako 10 dana?
Ja ih tolerisem radnim danima pa čak i iza 20.00h ,tolerisem im i gladijatorske arene za onaj najmladji uzrast,tolerisem im tetke strine ujne babe što se zaglave izmedju vrata lifta po pola sata da još nešto kažu, ali vikend ne dam nek k..lijepe obavjestenja punih nade o razumijevanju.Subotom ujutru sa prvim čekićem ili zvukom busilice već zvoni na 122,i nakon što sve fino objasnis dovoljno je samo da ubacis jednu rečenicu tipa "ili da ja odem da im kažem",pa da vidiš kako su ekspeditivni.U suštini zakonom o prekršajima protiv jrim k.s ti radovi nisu regulisani ali jesu odlukama koju svaka opstina ima.dobar osjecaj wrote: Smeta mi sto vise ne postoji nikakav trag nekog kucnog reda, opste kulture ni zakona koji bi onemogucio takvu vrstu radova i buke rano ujutro, navece, vikendom.
Pa kako ti kolegica ostvari radnu normu od tolike price ??Zejnep wrote:Brojala sam, danas sam brojala, kolegica, preko puta mene, sa 12 ljudi je obavila telefonski razgovor. Privatno. 12 ljudi, ja i ne znam 12 ljudiI sa svakim je pričala u prosjeku 20 minuta. Glava mi ko cocin bubanj od privatne priče
![]()
Ako mi ko kaže "isključi se" vrištaću![]()
Meni je ovo za ove teme, halalite, nemam kome drugom reći
Samo ti radi, uci, usavrsavaj se i sve ce to biti ok.apsidejzi wrote:U skladu sa imenom ovog podforuma: Umjetnost zivljenja, zelim da podijelim svoje iskustvo, tacnije frustraciju, sa vama i da vidim ima li jos ljudi sa slicnim iskustvom i eventualno rjesenjem.
Na radnom mjestu sam okruzen supcima. Ima par casnih izuzetaka, i to veoma casnih izuzetaka, al sve ostalo su pravi pravcati supci. Supcine rekao bih. Ne dao Bog da ti taj pomogne bilo sta. Znaci, nece ni najmanje. Odgovori ti samo na ono sto upitas i to toliko generalizirano da ti nakon njegovog odgovora ne bude nista jasnije.
Znaci, pravim je neki raport u Power BI (Microsoftov proizvod) i novi sam u tome. Nisam nikada ranije koristio taj proizvod. Za sve ima prvi put. I pravim ja to kako znam i umijem. Na kraju zaglavim nesto oko filtera. Nece da komuniciraju jedan s drugim. I ja cackam po opcijama, i cackam i trazim. To mi dijeluje tako bizarno da mora biti jednostavno. Ali ja ne mogu da nadjem. Znaci jedan filter ima na primjer listu drzava a drugi listu gradova. Ja hocu da kad korisnik izabere drzavu da mu filtrira filter sa gradovima. Ne mora mu prikazivati njemacke gradove ako selektuje Luksemburg.
I ja trazim kako se to uradi i trazim i satima trazim i ne ide. Nema nigdje... Na kraju odem upitati jednog kolegu koji je ekspert za ovaj program. Al fakat je lik ekspert. I ja mu objasnim problem i dobijem od njega odgovor kao to je tesko, moras instalirat neke dodatke bla bla uglavnom, nemoguce. Hajd, prihvatim ja to. Sta cu. Ako on, koji 15 godina radi s tim kaze da ne moze, onda ne moze.
Ipak, znajuci da su ljudi na zapadu supci, odlucim otici na Microsoftov forum i postaviti pitanje. I dobijem odgovor. I odgovor je tako jednostavan. I ja jednostavno nemam rijeci kojom bih opisao ovaj nivo sabotaze. Ja mu nisam prijetnja (s moje strane, vjerovatno on to drugacije dozivljava). Ja necu raditi njegov posao. Ja ne zelim raditi sa ovim programom dugorocno. To svi znaju. Ipak... Nece da mi pomogne. Nego supacki podmece nogu i obeshrabruje me. Kao, ne moze se to uraditi. Sad kad znam kako se ovo uradi, vidim da je jednostavno. Na nivou je pravljenja sadrzaja u word dokumentu. Nije ocito na prvu ali svaki normalno inteligentan covjek ce nauciti to za pet minuta...
I nije on jedini. Masa drugih kolega koji isto tako sabotiraju i nece da ti pokazu nista. Kao sto rekoh, srecom ima par dobrih ljudi koji dijele znanje pa nije totalna katastrofa....
Kako se nositi sa ovim ljudima a da ti ne pokvari kvalitet zivota? Ne zelim ici na posao sa idejom da sam okruzen supcima a nemam izbora. Kako se nositi sa tom idejom?
da staviš slušalice?Zejnep wrote:Brojala sam, danas sam brojala, kolegica, preko puta mene, sa 12 ljudi je obavila telefonski razgovor. Privatno. 12 ljudi, ja i ne znam 12 ljudiI sa svakim je pričala u prosjeku 20 minuta. Glava mi ko cocin bubanj od privatne priče
![]()
Moras joj kazati ili poceti je tracati okolo ili joj indirektno spustiti. Al se ti isprica bona danas, daj mi kazi kako stignes uraditi sve radne zadatke, ja se slomih bona, malo mi osam sata. Jos je upitaj u drustvu i gotova je. Doduse, mozda se i ona onda javi na ovu temu, al stasZejnep wrote:Brojala sam, danas sam brojala, kolegica, preko puta mene, sa 12 ljudi je obavila telefonski razgovor. Privatno. 12 ljudi, ja i ne znam 12 ljudiI sa svakim je pričala u prosjeku 20 minuta. Glava mi ko cocin bubanj od privatne priče
![]()
Sličan problem, s tim da će majstori otići kad tad, a kod mene i dalje ostaju stanari, koji trče kroz haustor, galame, lupaju. Neki dan ih sretnem, oca, majku i sina. Mali galami kako mu je mrsko izlaziti na peti sprat, a roditeljima ne pada na pamet da mu kažu, sine tiše malo, jbg ipak ovdje živi jos ljudi.Kataklinger wrote:Kako se nositi sa supcima u haustoru koji bez ikakvog obavjestenja drugih stanara uvale 15 majstora u stan, i pocnu busit, lupat, izbijat i tako 10 dana?