Kako produziti mladost, zdravlje i ljepotu?
Moderator: anex
-
twynsty
#1 Kako produziti mladost, zdravlje i ljepotu?
Postoje li pravila za ocuvanje zdravlja , mladosti i ljepote?
Kada poceti sa preventivama, kojim metodama i sta sve podrazumijeva pravilan i zdrav nacin cuvanja vitalnih organa i organskih celija sto duze zdravim i funkcionalnim?
Kada poceti sa preventivama, kojim metodama i sta sve podrazumijeva pravilan i zdrav nacin cuvanja vitalnih organa i organskih celija sto duze zdravim i funkcionalnim?
-
FortunaBela
#6 Re: Kako produziti mladost, zdravlje i ljepotu?
Jeno jedino pravilo je pravilna i redovna ishrana, toliko jednostavno, a ipak toliko problematično....twynsty wrote:Postoje li pravila za ocuvanje zdravlja , mladosti i ljepote?
Ko jede tri puta dnevno u određeno vrijeme?
Dvije užine, model tanjira, jedna trećina mesa, riba, jedna trećina kolihidrata i jedna trećina povrća....
Nikakvo grickanje između obroka, jesti hranu koja ima standardne sastojke, bez dodataka, mislim na masnoću, šećer, konzervanse i boju...
Stvaro je jednostavno, ali ipak tako teško....
-
FortunaBela
#7 Re: Kako produziti mladost, zdravlje i ljepotu?
twynsty wrote:Postoje li pravila za ocuvanje zdravlja , mladosti i ljepote?
-
twynsty
#8 Re: Kako produziti mladost, zdravlje i ljepotu?
FortunaBela wrote:twynsty wrote:Postoje li pravila za ocuvanje zdravlja , mladosti i ljepote?

-
twynsty
#10 Re: Kako produziti mladost, zdravlje i ljepotu?
Tako je to.FortunaBela wrote:Jeno jedino pravilo je pravilna i redovna ishrana, toliko jednostavno, a ipak toliko problematično....twynsty wrote:Postoje li pravila za ocuvanje zdravlja , mladosti i ljepote?
Dvije užine, model tanjira, jedna trećina mesa, riba, jedna trećina kolihidrata i jedna trećina povrća....
Nikakvo grickanje između obroka, jesti hranu koja ima standardne sastojke, bez dodataka, mislim na masnoću, šećer, konzervanse i boju...
Zasto bi nam bilo sve lako i jednostavno kada moze biti tesko, slozeno i nerjesivo?
Imam dojam da se educiramo,mucimo, ucimo, sticemo znanja, usavrsavamo se kako bismo na kraju umjesto uzivanja u mirovini cio trud investirali u zdravstvo - lijecenje.
Rijetki su primjeri koji se o sebi brinu pravilno, pravovremeno i preventivno.
-
Jaranuopancima
Pozitivne misli , i pravilna ishrana
to je najbitnije da bi covjek ziveo dugo i kvalitetno..
to je najbitnije da bi covjek ziveo dugo i kvalitetno..
-
FortunaBela
#12 Re: Kako produziti mladost, zdravlje i ljepotu?
U suštini bi trebalo biti obrnuto, svo to obrzovanje i usavršavanje bi trebalo da vodi ka zdravijem životu...twynsty wrote:Tako je to.FortunaBela wrote:Jeno jedino pravilo je pravilna i redovna ishrana, toliko jednostavno, a ipak toliko problematično....twynsty wrote:Postoje li pravila za ocuvanje zdravlja , mladosti i ljepote?
Zasto bi nam bilo sve lako i jednostavno kada moze biti tesko, slozeno i nerjesivo?
Imam dojam da se educiramo,mucimo, ucimo, sticemo znanja, usavrsavamo se kako bismo na kraju umjesto uzivanja u mirovini cio trud investirali u zdravstvo - lijecenje.
Rijetki su primjeri koji se o sebi brinu pravilno, pravovremeno i preventivno.
Moć i prestiž i megalomanija dovodi do uništenja psihe, a samim tim i cijelog organizma...
Ali u ljudskoj prirodi je da teži više i bolje, samo dokle....?!
-
twynsty
Bojim se izreci - krupne rijeci - sve do samounistenja.
Znas onaj vic:"Imala sam sina dok mu nisam kupila kompjuter.Sada imam modem".
Covjek sve vise postaje isprogramirana masina.
Evo, mozda bi se ljudi vise druzili da nije tehnologija uznapredovala a sa njom se treba rijesiti starih balasti zbog cega se otvaraju opet nova ratna zarista , sve dok 'zacarani' krug ne pukne.
Megalo i dr. manije i opsesije sobom, svojim superiornim egom siguran su put ka masmega suicidu.
FortunaBella dovoljno je otichi u sred zime u shoping i vidjeti prenatrpane pretince svjezih ljetnih plodova. Jedna naduvana svjeza zelena paprika je neunistiva.Otkud samo sve one boje i dimenzije kao da ih je Meshtrovic vajao?!
Znas onaj vic:"Imala sam sina dok mu nisam kupila kompjuter.Sada imam modem".
Covjek sve vise postaje isprogramirana masina.
Evo, mozda bi se ljudi vise druzili da nije tehnologija uznapredovala a sa njom se treba rijesiti starih balasti zbog cega se otvaraju opet nova ratna zarista , sve dok 'zacarani' krug ne pukne.
Megalo i dr. manije i opsesije sobom, svojim superiornim egom siguran su put ka masmega suicidu.
FortunaBella dovoljno je otichi u sred zime u shoping i vidjeti prenatrpane pretince svjezih ljetnih plodova. Jedna naduvana svjeza zelena paprika je neunistiva.Otkud samo sve one boje i dimenzije kao da ih je Meshtrovic vajao?!
-
FortunaBela
U pravu si hrana je upravo takva, kao što nam je i život, sve na brzinu.
Izgled je bitan, ali sadržaj....hm...
U svemu je monster isti, nažalost...
Izgled je bitan, ali sadržaj....hm...
U svemu je monster isti, nažalost...