kako efikasno ocistiti termosku??

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
bravo ja

#1 kako efikasno ocistiti termosku??

Post by bravo ja »

Zna li ko?imam exra termosku i treba mi al nikako ne mogu da je ocistim, ali ono pravo. Imam i cetku za flase al' nista - opet mi voda k'o malo zuckasta.
hvalaaa :)
d2

#2 Re: kako efikasno ocistiti termosku??

Post by d2 »

jel zuckasta dok gledas u termosku ili van nje, naime cesto se desi da kad gledas unutra izgleda zuckasta :)
koop

#3 Re: kako efikasno ocistiti termosku??

Post by koop »

uspi sode bikarbone u termosku, dodaj malo vode (ako je termoska od litra, recimo casu vode, i veliku kasiku bikarbone), dobro promuckaj, istresi, saperi vodom, i problem rjesen. ovim putem ces se rijesiti mirisa, i okusa koji je ostao u termosci od zadnje upotrebe.
bravo ja

#4 Re: kako efikasno ocistiti termosku??

Post by bravo ja »

voda je zuckasta kad naspem u casu pa vidim da nije bistra. Hvala na tipu sa sodom,pokusat cu! :thumbup:
Epitop

#5 Re: kako efikasno ocistiti termosku??

Post by Epitop »

Pokušaj sa sirćetom, ali naspi ga u ključalu vodu i dobro protresi neka malo odstoji u termosci. Znam da se tako može očisiti kuhalo za kafu od kaenaca i prljavštine.
Lady Saray

#6 Re: kako efikasno ocistiti termosku??

Post by Lady Saray »

Epitop wrote:Pokušaj sa sirćetom, ali naspi ga u ključalu vodu i dobro protresi neka malo odstoji u termosci. Znam da se tako može očisiti kuhalo za kafu od kaenaca i prljavštine.
kuhalo i sve serpe u kojima ima kamenca ces najbolje ocistiti ako prukuhas vodu s limuntosom, pola kesice ili cijela, zavisi od posude... samo prokuhas i kamenac nestane kao da nikad nije ni bio tu, nista ne treba ribati.... extra stvar

a za termosku bih pokusala ovaj fazon sa sodom
Post Reply