drage moje, dragi moji,
obzirom da nam zemlja ima gomilu prirodnih ljepota (ukljucujuci i zene), mjesta koja su istorijski znacajna i onih koji su dio istorije BiH po pitanju kulture, obicaja i nacina zivota, mislim da bi bilo lijepo da forumasi ovdje napisu kako doci do nekog mjesta.
znaci, da oni koji su stvarno bili negdje, da napisu, kao malom djetetu: dodji tu, ostavi auto, kreni pjesice prema onoj crvenoj kuci za zelenim dimnjakom i plavim vratima, prodji desno od nje i slicno..... mislim da ste shvatili poentu.
molio bih da upute napisu oni koji su stvarno bili i prosli relaciju koju opisuju. a ne oni koji su culi od nekoga kako se ide tamo.
konkretno, mene interesuje bobovac. doci do kraljeve sutjeske nije problem, ali: kako doci do bobovca? moze li se autom? je li cesta makadam? koliko vremenski treba? ima li karakteristicnih prirodnih obiljezja na koje treba obratiti paznju da se ne zaluta i ode u olovo? i slicne stvari....
kako doci?
Moderator: anex
- uvjek dobar gost
Do Bobovca možeš doći iz dva smijera, u zavisnosti kakvo auto imaš...
Terenac opcija.... samo od Kraljeve Sutjeske produžiš pravo, ima asfalta malo pa je onda makadam... jedno 15. kilometara... pa onda dođeš do mostića na kojem skreneš desno... prođeš selo Dragovići i tu si... ostaviš auto i jedno deset minuta pješke do Bobovca...
Obično auto... ali ne pretrpano... prođeš Vareš ne ideš pravo ka Olovu već na izlazu iz grada skreneš desno.. i malo uzbrdo... odatle na prvoj raskrsnici skreneš desno, odnosno ideš za cestom... nakon nekih 20. tak kilometara asfalta... (postoje znakovi) skreneš desno i onda slabijim putem (pola makadam pola razvaljeno zbog sječe šume) još bar dvadeset kilometara... opet prođeš kroz selo Dragovići i ista meta isto odstojanje... Bobovac...
Ja bih nekoliko puta i svaki put me hvatala tuga u kakvom je stanju sve to i kakav je put... ubilo se za dokumentarca...
Terenac opcija.... samo od Kraljeve Sutjeske produžiš pravo, ima asfalta malo pa je onda makadam... jedno 15. kilometara... pa onda dođeš do mostića na kojem skreneš desno... prođeš selo Dragovići i tu si... ostaviš auto i jedno deset minuta pješke do Bobovca...
Obično auto... ali ne pretrpano... prođeš Vareš ne ideš pravo ka Olovu već na izlazu iz grada skreneš desno.. i malo uzbrdo... odatle na prvoj raskrsnici skreneš desno, odnosno ideš za cestom... nakon nekih 20. tak kilometara asfalta... (postoje znakovi) skreneš desno i onda slabijim putem (pola makadam pola razvaljeno zbog sječe šume) još bar dvadeset kilometara... opet prođeš kroz selo Dragovići i ista meta isto odstojanje... Bobovac...
Ja bih nekoliko puta i svaki put me hvatala tuga u kakvom je stanju sve to i kakav je put... ubilo se za dokumentarca...