Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
besana wrote:hahahaha e čuj huramašice i kiselo mlijeko? Pavlaku i džem nisam jela..od djetinjstva... dakle jako davno , ali mi je to
sasvim O.K. A znam za curu koja jede čokoladu sa hljebom Ima svega
i ja od djetintsva nisam jela kajmak (bas kajmak, onaj domaci s pijace) i marmeladu. Ustvari, kako udjoh u 30 -e, kajmak ne jedem uopce
A sjecate li se alejeve paprike koja se obavezno stavljala po kruhu. Meni ovih dana nesto smek staviti papriku po sendvicu
ovo u ovo , iliti takozvana mohrenkopfsemmel. mmmmmmmmmmh... sto je fina...
ja sam za vrijeme skole radila u jednoj pekari, nasa cistacica je uvijek jela zemicke sa cipsom. onako razreze zemicku, strpa cipsa unutra i dobar tek.
sta uopce ne ide, to je mana moje mame: hljeb sa marmeladom i na to sve kriska sira, ementalera ili goude... yuck...
kombinacija pavlaka sa nutelom
da me nije sramota jela bi hljeb sa pitom ( to radim kad jedem sama )
frisko fasirano meso, luk nasjeckan na kolutice u okrugloj kifli ( brotchen )
euroblok sa hljebom
sljive i hljeb
ima toga jos jako puno
ja sam ozbiljna mamice kao dijete sam par puta spalila usne
jer sam htjela srknut iz posude one vode, gdje se nalazila sarena salata
tek postavljena i prelivena eksencijom i ostalim cakama :D
jOFLA wrote:Nisam probao i neću, ali sam svojim očima gledao čovjeka da ovo jede, bez hljeba. I to prije rata, nije ono da se nije imalo šta jesti, nego...
One rovinjske sardine, ali ona jeftina konzerva u kojoj riba pomalo vuče na kiselo, jaran je svaki zalogaj ribe zaljevao pošećerenim mlijekom.
besana wrote:hahahaha e čuj huramašice i kiselo mlijeko? Pavlaku i džem nisam jela..od djetinjstva... dakle jako davno , ali mi je to
sasvim O.K. A znam za curu koja jede čokoladu sa hljebom Ima svega
ja jedem makarone sa hljebom nebil se kojim čudom udebljo konačno
cHupjahalic@ wrote:kad nema nikoga u blizini jedem rizu sa hljebom.
mladi sir i marmelada.
hljeb, makrel u paradajz sosu i kriska sira preko toga.
ma ja meščini jedino pitu ne jedem sa hljebom ne stidim se ja vala nek gleda ko hoće, men je cilj da se udebljam
prije 2 godine osto ja po prvi put na ljeto u Turskoj, i u domu đe sam bio skupimo se mi da kupimo lubenicu ogormnu i vele Turcć nakog sira hoće, kontam ja šta će im sir, kad su donijeli i stali žderat uz lubenicu....probo sam i ja, nije loše mogu vam reć