K'o galeb sam :(

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Lady Saray

#1 K'o galeb sam :(

Post by Lady Saray »

Sinoc me kao malo grlo zaboljelo, nista posebno al sam ja ipak popila caj i limun, ali kao da od toga nije bilo fajde jer danas nidje glasa! Preko noci sam postala k'o galeb umjesto glasa ja ispustam neke nedefinisane zvukove :( :( K'o mogu shaptati al kakve mi fajde kad me niko ne cuje :( :(

Ljudi pomagajte, sta da radim?? :? Jel' imaju mozda kakve tablete ili nesto bas efikasno ili mi je limun jedini izbor ? :? :( :(
tigris

Post by tigris »

pa sta si radila prije nego se to desilo :? pjevala iz sveg glasa? uz to alkohol i cigarete?meni se nekad desi nesto slicno nije bas da ne mogu progovoriti al eto promuknem pravooooo(pozitivna stvar....ne mogu puno da zvocam :D ) koristi med,topli napitak i sutnja :-)

mada kad promuknem glas je sexiiiiii :D (al samo meni)
PR80.

Post by PR80. »

Ako je samo grlo u pitanju onda caj ti slabo moze pomoci, ne ublazava probleme.
C vitamini, limun, sladoled, med, tablete za grlo (zakon su isto hladne obloge)... Ovo ti ublazava probleme a ostalo prepusti da ide svojim tokom. :-) :-)
edu

Post by edu »

galeb ili galebica? :D :D ..jer terapija ovisi o spolu.. :D :D :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#5 Re: K'o galeb sam :(

Post by mIRCerka »

Lady Saray wrote:Sinoc me kao malo grlo zaboljelo, nista posebno al sam ja ipak popila caj i limun, ali kao da od toga nije bilo fajde jer danas nidje glasa! Preko noci sam postala k'o galeb umjesto glasa ja ispustam neke nedefinisane zvukove :( :( K'o mogu shaptati al kakve mi fajde kad me niko ne cuje :( :(

Ljudi pomagajte, sta da radim?? :? Jel' imaju mozda kakve tablete ili nesto bas efikasno ili mi je limun jedini izbor ? :? :( :(

NEOANGIN sa secerom...crvene pastile....extra ...
Lady Saray

Post by Lady Saray »

e hvala, valja mi to sve probati :D

a nit pusim, nit pijem, makar da otpjevah sta god fino ali jok ;) :D

i edu koja terapija je efikasnija :D
Lace

Post by Lace »

ma ovo nesto hara...u mojoj kancelariji 2 kolegice u 15 dana tako ostadose bez glasa...i to ih je dzalo jednu 3 dana drugu skoro sedmicu i proslo samo od sebe
silentbob

Post by silentbob »

pomijesaj dvije kasike meda sa malo bibera i pojedi..gadno je al ucinkovito
alek

Post by alek »

zapeci sezam u seceru i napravi karamelu :? i onda jos pojedi i krusku :?
Mahalac

Post by Mahalac »

Neoangin i cisti limun ce ti sada samo oderati grlo, samo med i topli cajevi/sto vise tecnosti a sad ono najvaznije nocas prije spavanja dva paracetamola, moze i rhinostop e onda da izvines opleti po mladozenji pa pusti njega malo po tebi ...tako jedno 2 sahata, u golu vodu dok se ne stvorite...vidjeces..ujutro

ko pticica :D
silentbob

Post by silentbob »

isperi grlo pitralonom :D :D :D
black

Post by black »

galebovi su lijepe ptice.. :D ( ako puno pricas taman ce se neki odmoriti od tebe :oops: )
rumenko

Post by rumenko »

simptomaticno je da zene boluju cesce od ovoga gubitka glasa...da li bi to mozda slucano...bez nekih insinuacija sa moje strane nego cisto naucno moglo biti zato sto....puno pricaju...
neko iz mase

Post by neko iz mase »

ma pusti ti ove price, bolje je sa alternativnom medicinom. Prokuhas 1L vode, pa zatim uzmes dva limuna, isjeces ih i ubacis u istu. Kuhas jedno 15-20 min na laganoj vatri, iskljucis i ostavis jedno 20tak min da se ohladi. Ostatke limuna izvadis, iscjedis u taj "caj", saspes u casu, pomjesas sa dvije kasike meda i popijes. Sutradan opet pjevas:-()
silentbob

Post by silentbob »

"Udisi ljubav,izdisi nemir"...Homolja Borbola :lol: :lol: :lol:
PR80.

Post by PR80. »

neko iz mase wrote:ma pusti ti ove price, bolje je sa alternativnom medicinom. Prokuhas 1L vode, pa zatim uzmes dva limuna, isjeces ih i ubacis u istu. Kuhas jedno 15-20 min na laganoj vatri, iskljucis i ostavis jedno 20tak min da se ohladi. Ostatke limuna izvadis, iscjedis u taj "caj", saspes u casu, pomjesas sa dvije kasike meda i popijes. Sutradan opet pjevas:-()
E ovo je dobro ali za... prehladu.
Ni posto koristiti ovaj nacin "lijecenja" za grlo. :) (jos da se curi ugnoje krajnici od ovoga, qq ga se tebi sta pises :) ). Ovo je dobro ako se totalno ohladi, ali toplo ne kombinuj za lijecenje grla (znam posto poprilicno cesto imam problema sa grlom :( ).

Zakon je koristiti nesto ledeno i ublazavajuce (npr tablete od limuna i meda, zatim sladoledi, limunada), nasi stari bi reci da se covjek utopli pa zato smo i lezali po 20 dana u krevetu. :)
Post Reply