Ljudi pomagajte, sta da radim??
K'o galeb sam :(
Moderator: anex
- Lady Saray
#1 K'o galeb sam :(
Sinoc me kao malo grlo zaboljelo, nista posebno al sam ja ipak popila caj i limun, ali kao da od toga nije bilo fajde jer danas nidje glasa! Preko noci sam postala k'o galeb umjesto glasa ja ispustam neke nedefinisane zvukove
K'o mogu shaptati al kakve mi fajde kad me niko ne cuje
Jel' imaju mozda kakve tablete ili nesto bas efikasno ili mi je limun jedini izbor ?

-
tigris
pa sta si radila prije nego se to desilo
pjevala iz sveg glasa? uz to alkohol i cigarete?meni se nekad desi nesto slicno nije bas da ne mogu progovoriti al eto promuknem pravooooo(pozitivna stvar....ne mogu puno da zvocam
) koristi med,topli napitak i sutnja
mada kad promuknem glas je sexiiiiii
(al samo meni)
mada kad promuknem glas je sexiiiiii
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#5 Re: K'o galeb sam :(
Lady Saray wrote:Sinoc me kao malo grlo zaboljelo, nista posebno al sam ja ipak popila caj i limun, ali kao da od toga nije bilo fajde jer danas nidje glasa! Preko noci sam postala k'o galeb umjesto glasa ja ispustam neke nedefinisane zvukove![]()
K'o mogu shaptati al kakve mi fajde kad me niko ne cuje
![]()
![]()
Ljudi pomagajte, sta da radim??Jel' imaju mozda kakve tablete ili nesto bas efikasno ili mi je limun jedini izbor ?
![]()
![]()
NEOANGIN sa secerom...crvene pastile....extra ...
- Lady Saray
e hvala, valja mi to sve probati
a nit pusim, nit pijem, makar da otpjevah sta god fino ali jok
i edu koja terapija je efikasnija
a nit pusim, nit pijem, makar da otpjevah sta god fino ali jok
i edu koja terapija je efikasnija
- Mahalac
Neoangin i cisti limun ce ti sada samo oderati grlo, samo med i topli cajevi/sto vise tecnosti a sad ono najvaznije nocas prije spavanja dva paracetamola, moze i rhinostop e onda da izvines opleti po mladozenji pa pusti njega malo po tebi ...tako jedno 2 sahata, u golu vodu dok se ne stvorite...vidjeces..ujutro
ko pticica
ko pticica
-
neko iz mase
ma pusti ti ove price, bolje je sa alternativnom medicinom. Prokuhas 1L vode, pa zatim uzmes dva limuna, isjeces ih i ubacis u istu. Kuhas jedno 15-20 min na laganoj vatri, iskljucis i ostavis jedno 20tak min da se ohladi. Ostatke limuna izvadis, iscjedis u taj "caj", saspes u casu, pomjesas sa dvije kasike meda i popijes. Sutradan opet pjevas:-()
-
PR80.
E ovo je dobro ali za... prehladu.neko iz mase wrote:ma pusti ti ove price, bolje je sa alternativnom medicinom. Prokuhas 1L vode, pa zatim uzmes dva limuna, isjeces ih i ubacis u istu. Kuhas jedno 15-20 min na laganoj vatri, iskljucis i ostavis jedno 20tak min da se ohladi. Ostatke limuna izvadis, iscjedis u taj "caj", saspes u casu, pomjesas sa dvije kasike meda i popijes. Sutradan opet pjevas:-()
Ni posto koristiti ovaj nacin "lijecenja" za grlo.
Zakon je koristiti nesto ledeno i ublazavajuce (npr tablete od limuna i meda, zatim sladoledi, limunada), nasi stari bi reci da se covjek utopli pa zato smo i lezali po 20 dana u krevetu.