Jel Grcka sad ono IN ?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
CaneBos

#1 Jel Grcka sad ono IN ?

Post by CaneBos »

Ispada povoljnije ljetovati u Grckoj nego bilo gdje blize. Je li vec ima iskustva sa boravkom tamo, recimo na nekom od ostrva? Rodos, Crete..
onaj Zakynthos mi se i po imenu svidja :)
Sve to onako izgleda divno preko web-a, ali me interesuje konkretno iskustvo boravka ili eventualna preporuka. Kod mene bi isla i djeca, pa neka udarna mjesta sa velikom guzvom bas i nisu u opciji.

Iko ??
vryzas

#2 Re: Jel Grcka sad ono IN ?

Post by vryzas »

CaneBos wrote:Ispada povoljnije ljetovati u Grckoj nego bilo gdje blize. Je li vec ima iskustva sa boravkom tamo, recimo na nekom od ostrva? Rodos, Crete..
onaj Zakynthos mi se i po imenu svidja :)
Sve to onako izgleda divno preko web-a, ali me interesuje konkretno iskustvo boravka ili eventualna preporuka. Kod mene bi isla i djeca, pa neka udarna mjesta sa velikom guzvom bas i nisu u opciji.

Iko ??

http://www.visitgreece.gr/en/greek_islands
DaffyDuck

#3 Re: Jel Grcka sad ono IN ?

Post by DaffyDuck »

Pa jest jeftinije. Jedino put. Pogledaj malo preko srbijanskih agencija.
CaneBos

#4 Re: Jel Grcka sad ono IN ?

Post by CaneBos »

Ma ne trebaju mi linkovi toga imam tonu i nema cega nema :D
Nego je li ko bio tamo u sezoni i ako jeste gdje i kako mu je bilo?

To za srbijanske agencije cu provjeriti..dobra ideja :)
Uglavnom sam nesto gledala preko booking.com, ali i oni normalno uzimaju proviziju.
P308

#5 Re: Jel Grcka sad ono IN ?

Post by P308 »

Nudi li neka nasa agencija put u Grcku sa prevozom a da nije SolAzur?
CaneBos

#6 Re: Jel Grcka sad ono IN ?

Post by CaneBos »

P308 wrote:Nudi li neka nasa agencija put u Grcku sa prevozom a da nije SolAzur?
Vjeruj da ne znam, nisam ni gledala po nasim agencijama, mislim da Fibula nudi, ali po meni ti je lakse pretraziti smjestaj sam. Ja sam isla preko booking.com i trazila sam smjestaj na Krfu.
Sad zavisi sta ti pase, uz samu plazu ili do nekih 300-500m od plaze, u gradicima, mada su to na Krfu vise manja sela, ali imaju sve potrebno.
Nas smjestaj je nekih 400m od plaze, privatni apartman, full opremljen sa bazenom ispred. Nekih 15tak minuta voznje od glavnog mjesta, ali su restorani i marketi u samoj blizini. Tako smo trazili neko mirnije mjesto jer idemo sa djecom. Ranije smo bookirali kraj maja, pocetak juna da ne idemo kad je bas sezona i vrucine. I to je to..cijena smjestaja je smijesna, za 4 noci-5 dana, 300KM apartman za 4 osobe! :D
Nestea31

#7 Re: Jel Grcka sad ono IN ?

Post by Nestea31 »

CaneBos wrote:Ma ne trebaju mi linkovi toga imam tonu i nema cega nema :D

Uglavnom sam nesto gledala preko booking.com, ali i oni normalno uzimaju proviziju.
Moja preporuka da pogledaš preko srbijanskih roditeljskih foruma (ako želiš na pp ću ti poslati prijedlog jednog) gdje mame daju odlične savjete jedna drugoj oko ljetovanja. A s obzirom da je kod njih u posljednjih nekoliko godina IN Grčka, mislim da bi mogla naći dobrih savjeta.

LP
P308

#8 Re: Jel Grcka sad ono IN ?

Post by P308 »

CaneBos wrote:
P308 wrote:Nudi li neka nasa agencija put u Grcku sa prevozom a da nije SolAzur?
Vjeruj da ne znam, nisam ni gledala po nasim agencijama, mislim da Fibula nudi, ali po meni ti je lakse pretraziti smjestaj sam. Ja sam isla preko booking.com i trazila sam smjestaj na Krfu.
Sad zavisi sta ti pase, uz samu plazu ili do nekih 300-500m od plaze, u gradicima, mada su to na Krfu vise manja sela, ali imaju sve potrebno.
Nas smjestaj je nekih 400m od plaze, privatni apartman, full opremljen sa bazenom ispred. Nekih 15tak minuta voznje od glavnog mjesta, ali su restorani i marketi u samoj blizini. Tako smo trazili neko mirnije mjesto jer idemo sa djecom. Ranije smo bookirali kraj maja, pocetak juna da ne idemo kad je bas sezona i vrucine. I to je to..cijena smjestaja je smijesna, za 4 noci-5 dana, 300KM apartman za 4 osobe! :D
To je stvarno prejeftino i zvuci predivno po opisu :shock:
Nas bi dvoje islo, u avgustu....vjerovatno je tada malo skuplje, ali to i nije toliki problem koliko je cinjenica da mi se nikako ne vozi do Grcke :D zato i trazim kakvu opciju sa prevozom. :-?
CaneBos

#9 Re: Jel Grcka sad ono IN ?

Post by CaneBos »

Nestea31 wrote:
CaneBos wrote:Ma ne trebaju mi linkovi toga imam tonu i nema cega nema :D

Moja preporuka da pogledaš preko srbijanskih roditeljskih foruma (ako želiš na pp ću ti poslati prijedlog jednog) gdje mame daju odlične savjete jedna drugoj oko ljetovanja. A s obzirom da je kod njih u posljednjih nekoliko godina IN Grčka, mislim da bi mogla naći dobrih savjeta.

LP
Ok posalji mi, mada smo vec bukirali smjestaj ali da vidim dojmove ljudi ipak :)
CaneBos

#10 Re: Jel Grcka sad ono IN ?

Post by CaneBos »

P308 wrote:
CaneBos wrote:
To je stvarno prejeftino i zvuci predivno po opisu :shock:
Nas bi dvoje islo, u avgustu....vjerovatno je tada malo skuplje, ali to i nije toliki problem koliko je cinjenica da mi se nikako ne vozi do Grcke :D zato i trazim kakvu opciju sa prevozom. :-?
Sto se tice prevoza jeste dugo prilicno, 9 sati ali kad uzmes losije puteve kroz Albaniju to onda uzme mnogo duze, tako da ko ne voli bas tako dugo putovati, onda opcija avionskog prevoza.
Post Reply