Je li ima iko ziv....?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

mamica papucarka

#1 Je li ima iko ziv....?

Post by mamica papucarka »

kome je organizovano vjencanje i sve sto uz to ide, kiceraj zivi :-)
Meni nista ruznije nema od vjencanice i muskarca utegnutog ko onaj kipic na torti:D
I onda skrhaju lovu na slavlje, umjesto da odu negdje 10-ak dana :-)
Skoro mi kaze jedna bliska osoba, kako se ona mora udati u vjencanici :shock: Kao, radije se nece ni udavat nego onako bez slavlja :D
Eto, ja to bas i ne kontam, ali svakom njegovo :oops:
Nego, jel ima jos neko na ovoj planeti da ovako razmislja, ili sam ja bila zadnja Mohikanka :D

btw, oprostite vi koji ste se nasli prozvani. Ukusi se razlikuju i mozda sam ja povrsna, ili sta li vec :oops: :D Uglavnom, sretno vam bilo :)
obuca

Post by obuca »

imam ja. nit je bilo vjencanice ni 10000000000000089798709890 zvanica :D
Tesssa

Post by Tesssa »

Meni su ceremonije vjencanja bljak. O trubljenju kroz grad da ne pricam :roll: Ako mi to buduci muz predlozi ima da dobije razvod prije braka :lol:

Moji roditelji su to odlicno uradili. Otisli u opstinu (bez vjencanica, odijela i sl., tata dzemper nosio :D ).Pozvana je bila samo uza familija i nekoliko prijatelja. Vjencali se i sjeli u auto i otisli u Dubrovnik. Ljepota!

A o vjencanici bi se moglo pricati posebno.Ako vec bijela vjencanica simbolizira nevinost... :-)
milano

#4 Re: Je li ima iko ziv....?

Post by milano »

mamica papucarka wrote:kome je organizovano vjencanje i sve sto uz to ide, kiceraj zivi :-)
Meni nista ruznije nema od vjencanice i muskarca utegnutog ko onaj kipic na torti:D
I onda skrhaju lovu na slavlje, umjesto da odu negdje 10-ak dana :-)
Skoro mi kaze jedna bliska osoba, kako se ona mora udati u vjencanici :shock: Kao, radije se nece ni udavat nego onako bez slavlja :D
Eto, ja to bas i ne kontam, ali svakom njegovo :oops:
Nego, jel ima jos neko na ovoj planeti da ovako razmislja, ili sam ja bila zadnja Mohikanka :D

btw, oprostite vi koji ste se nasli prozvani. Ukusi se razlikuju i mozda sam ja povrsna, ili sta li vec :oops: :D Uglavnom, sretno vam bilo :)
i ja isto mislim. Treba stediti, a ne trositi. Kolona od SA do Mostara. Grozno. Jos kad papani trube. Znate li odakle trubljenje po gradu? Pa papci se deru i trube kroz selo, pa isto i gradu.
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Ja vala ako se budem udavala, hocu vjencanicu :D al ne mora biti velika svadba, s pratecim sadrzajem :D :lol:
Nekako mi bezze vjencanje u nekoj svakodnevnoj odjeci, bez da se to bilo kako obiljezi :roll: onda se vala ne moram ni vjencavati :D
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
Isprobavam "mlade" da se ne provaljuju na prvoj bracnoj noci :oops:
mamica papucarka

nebojeplavo wrote:Ja vala ako se budem udavala, hocu vjencanicu :D al ne mora biti velika svadba, s pratecim sadrzajem :D :lol:
Nekako mi bezze vjencanje u nekoj svakodnevnoj odjeci, bez da se to bilo kako obiljezi :roll: onda se vala ne moram ni vjencavati :D
samo da ti kazem da bijelo simbolise zensku nevinost, pa sad ako si dvolicna :P :D
ja sam trazila crvenu haljinu, ali ne nadjoh. Onda sam nasla haljinu (ne vjencanicu, nego malo svecaniju haljinu) boje leda. Znaci, nije cisto bijelo :P :D Pundju svezala za pet minuta. Jedino sto smo se namucili pokusavajuci pojedincima svezat kravatu. Meni je kravata modni odron, ali eto, moras nekad biti i fleksibilan :D

a vjencanice su mi RUZNE :roll:
mamica papucarka

Mahalac wrote::roll:
dajes instrukcije :lol:
milano

Post by milano »

Mahalac wrote::roll:
zato treba odmah zeniti "iskusnu" :lol:
pitt

Post by pitt »

hebo vjencanje bez stotinjak svatova, vjerskih zastava i pucanja u zrak (i okolo) :D:D
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

mamica papucarka wrote:
nebojeplavo wrote:Ja vala ako se budem udavala, hocu vjencanicu :D al ne mora biti velika svadba, s pratecim sadrzajem :D :lol:
samo da ti kazem da bijelo simbolise zensku nevinost, pa sad ako si dvolicna :P :D
ja sam trazila crvenu haljinu, ali ne nadjoh. Onda sam nasla haljinu (ne vjencanicu, nego malo svecaniju haljinu) boje leda. Znaci, nije cisto bijelo :P :D Pundju svezala za pet minuta. Jedino sto smo se namucili pokusavajuci pojedincima svezat kravatu. Meni je kravata modni odron, ali eto, moras nekad biti i fleksibilan :D

Pa nisam rekla da vjencanica mora biti s krinolinom, cipkom i jedno milion ruzica, svjetica i bisercica :D :lol: nego po svom ukusu, samo da nije bas obicno :D
A ne mora vala ni biti kravata, moze i neka sportska elegancija :D
A sto se tice svadbi, u zadnje vrijeme vidim da je sve vise svadbi koje se organizuju kao rucak ili koktel party u popodnevnim satima, do nekih 50 ljudi, bez auta, svirke i ostale pompe :D
Tesssa

Post by Tesssa »

pitt wrote:hebo vjencanje bez stotinjak svatova, vjerskih zastava i pucanja u zrak (i okolo) :D:D
i to sto kazes :D :D :D :lol:
obuca

Post by obuca »

mamica papucarka wrote:

ja nasla crvenu :)
mamica papucarka

pitt wrote:hebo vjencanje bez stotinjak svatova, vjerskih zastava i pucanja u zrak (i okolo) :D:D
udala se moja prijateljica za mog prijatelja i rodjaka (trojka iz djetinstva) i doseli se kod njega (tip ima kucu)
I kako je usla, tako je njegov stari izaso na terasui raspalio rafal :lol:
Mi smo svi popadali, sto od sege, sto od straha :lol:
Ono, covjek vazda ozbiljan, profesor :lol:

btw. to je bilo odmah poslije rata , svi istrzani i istraumatizirani :lol:
pitt

Post by pitt »

meni vala ne bi smetalo d ahanuma bilo koju od ovih "vjencanica" ima na sebi :D:D:D

Image
Mahalac

Post by Mahalac »

Ono sto sam htio reci je da svak onaj ko si to moze priustiti neka napravi neko pristojno i dopadljivo vjencanje, ipak je to dogadjaj/svecanost koji se pamti i koji se kasnije prepricava i pokazuje djeci...uspomene su to.

smrc, smrc :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

Kad smo vec kod trubljenja i defilea kroz grada sve cesce vidjam subotom te kolone i iz bar jednog auta visi neki manijak sa "zastavom" ona zelena sa zlatnim arapskim slovima :roll: :roll:
A nekidan vidjeh kic nevidjen dosad...valjda je to auto gdje su mladenci i helem auto je svo poprskano zlatnim sprejem gume i felge okicene zlatnim vjencima, ma parada zlatnog kica na autu :shock: uzas
mamica papucarka

obuca wrote:
mamica papucarka wrote:

ja nasla crvenu :)
dje bona :D
obuca

Post by obuca »

u dojčlandu skroz gor na sjeveru naš :D
maccarona

Post by maccarona »

ja cu pobjec :D:D kao i uvijek :oops: :D
obuca

Post by obuca »

maccarona wrote:ja cu pobjec :D:D kao i uvijek :oops: :D
nemoj bona nece on tebi nista :D
maccarona

Post by maccarona »

u tome i nije problem :D:D
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

maccarona wrote:ja cu pobjec :D:D kao i uvijek :oops: :D
stici ce te jednom :D ta kazna :D :oops:
pitt

Post by pitt »

maccarona wrote:u tome i nije problem :D:D
macio bona......nece tebe R. Gere ganjati :D:D:D Znas i sama da je zaljubljen u gradonacelnicu nam :D:D:D:D:D
atko

Post by atko »

U jednoj od Balasevicevih knjiga fino je opisan taj fenomen svadbenog krkljanca :-)

U posljednje vrijeme primjecujem da osim kolone auta bude i par autobusa ubaceno kao pojacanje :lol: :lol: :lol:
Post Reply